ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 807
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
С интегралният изпит и другите учители, освен тези по БЕЛ и МАТ, ще захлебят. Иначе лошо няма, да се обърне внимание и на другите предмети, но по начина, по който форматът на НВО извращава нещата, ме съмнява ползатна от него.
Нашето класно по БЕЛ е на 20.05. За вторника часовете щели да бъдат намалени, за четвъртъка не се е чуло такова нещо, но все пак не е сигурно. Ако са намалени, вероятно ще остане за следващата седмица.

# 586
Нашите ще учат в четвъртък, вероятно с намалени часове. Радвам се, че няма да е почивен ден, защото тогава има по два часа история и ЧП. По история има да прави проект за битка от българската история и трябва да го представи пред класа. Следващите четвъртъци, 26.05 и 02.06, ги пропуска заради лагера и състезанието и няма кога друг път да си представи проекта.
Писа и по музика нещо. Представяне на любима група или изпълнител.
По БЕЛ писа за любима книга.
Въобще оказа се , че тази е проектна седмица.

# 587
  • Пловдив
Ние пък тази седмица сме без проекти.При нас такова чудо рядко се случва. За сметка на това по всичко освен класни/контролни ще имат и изходни нива. Не ми се вярва да помни нещо от първия срок по история,не ми се вярва и да се напъне да преговори.
Днес по бел приятелката ми  й направила леко изпитче тип НВО.  5,05 е изкарала.Грешките са леки от преразказа-членуване и запетайки. Като знам в началото на уч.година как я оценяваше с 3.40 прогресът е голям.Иначе в училище оценките са били винаги 5 и 6. А на частните уроци...3. Та днес съм супер доволна от девойката.

# 588
Днес детето ми съобщи, че му остават 19 учебни дни до края на учебната година (брои до 18.06, после съм му казала, че ще го освобождавам). Че то не останало, направо ми оправи деня.

# 589
  • Майничка
Нашите са с ден на таланта в четвъртък. Във вторник ще е класната по математика, първи час, за тонус (започват първа смяна). Добре че стаята й е източна, сутрин напича от ранни зори, та лятото се става лесно.😁

# 590
  • София
Ние се готвим за класно по БЕЛ. Пришка ми излезе да правя характеристики на герои. Пише нашият човек 3-5 реда и приключва 🙄 - това било!
По математика успя да изкара шестица. Много му се зарадвах.
Да мине и напъна с БЕЛ и да си починем малко, че голям зор ми беше тази година ..

# 591
  • Пловдив
Днес детето ми съобщи, че му остават 19 учебни дни до края на учебната година (брои до 18.06, после съм му казала, че ще го освобождавам). Че то не останало, направо ми оправи деня.
Не деня,ами цялата седмица ми оправи. Не бях ги броила,но звучи доста оптимистично.Най-съм щастлива ,че моята дружка каза ,че не я иска на уроци през лятото. Каза да й дам пълна почивка през юли и от 15 август да почне да преговаря. За сметка на това иска всички бг произведения да са прочетени и да се знаят перфектно като текст.

# 592
Нашето класно по математика мина в петък. Уж добре се била справила. Дано!

Днес по БЕЛ класно. Само преразказ. Стискам палци от сега за следобед, че като я знам госпожата какви трудни текстове избира...

Ние не сме правила нито една характирестика на герой. Rolling Eyes

За други предмети нямам нерви да мисля.

# 593
  • София
Класно по мат днес.
Да е решила, има-няма 20-ина задачи. И ми обяснява как не разбирала пропорции. Ами няма да ги разбере, по тв не обясняват такива неща.

Другата седмица ще е по бел. Ще потърся тестове в нета. Ако ги реши, реши. Ако не - каквото, такова.

Че и мрънка защо брат ѝ не учел. Ми не учи според нея само. Щото като му дам тест - той решава и не спори с мен. Приключва бързичко и после прави каквото иска.

# 594
При нас днес ще е класното по Математика и то последния 6-ти час....ще имало и текстови задачи, вероятно за движение....
По БЕЛ мина беше предната седмица - паднало се е сбит преразказ на "Серафим".

# 595
  • Сф
Ех, какъв съм аз пророк! Имаме 1ва двойка, най- изненадващо по английски. Simple Smile Току-що ми се обади и изрецитира как ще се поправи и това ще и е 1ва и последна 2ка по каквото и да било. Да видим..Това е отмъщението на учителката и блеенето по време на ДО на моята девойка. Защото, първият път на ДО, учителката изискваше, проверяваше, изпитваше и всичко беше ок. Сега обаче ги заряза на самотек и само 2,3 деца които си знаят и учат, препитваше онлайн. И като се върнаха, им даде за 10 минути лист , 2 групи , 10 думи на български , които да напишат на английски. Всяка грешка, единица надолу, 4 правилни пак 2ка. Не и знам точно скалата ,  но резачка.
Имам съмнения, че думите са от някой онлайн урок , защото едната била-  лиценз за пилот Simple Smile , правописна грешка има ли, също не зачита думата. Аз се подсмихвам, защото мога да преподавам и подгответо 8ми клас и само я чакам моята така хубавичко да се изложи и да дойде при мен за помощ. Е, дочаках.
Наближават класните по мат и бел. Там вече потръпвам..По бел ги е питала какво искат- и те казали, преразказ. "Глупаци" им казала госпожата, "само времето да объркате и падате автоматично на 4 ка, ще ви дам характеристика на герой." Да видим моята ще се подготвя ли, то не че има време..
И понеже е "умничка" моята, тази седмица ще и се отели вола! По история, решила че вече е оформена, забележете за 6 и не прочела урока, госпожата я вдигнала , видяла каква е работата и и обещала че ще я изпита на последните 3 урока.
 После пък, по ЧП ги задържала 5 минути отгоре и моята се обадила, че им взима от почивката и госпожата побесняла и тя и обещала да я изпита на целия раздел. Simple Smile
Всичко това ще е тази седмица.
Ах, тази луда, луда година!Стиснете по едно палче, моля!

# 596
🥞🍰🍹☕
Има 6 на класното по Мат 🎉🎆🎇✨
Черпя и банкет подготвям 😂
Вчера минаха презентации в школата по АЕ, приготвила е картинки да принтим за табло по ЧП и си нахвърля текст🤓, същото трябва и по история ✌️
Утре някаква инициатива пак в училището от учителите по ФВС и момата е поканена с някакви думички ли стихче ли. .. Та се готви и за това...
Остана класното по БЕЛ, за което беше отредена съботата и преразказ, който изкоментира с г-жата в школата...
Види му се края и ще съм доволна май от усилията, които положи, ако че ме изнервя с мрънкане, че й е трудно.
Стиснати палчета на децата да приключат успешно и да са доволни от себе си 🤗
Пюрче, аз моята регулярно я пускам да се удави, че като си повярва и вирне носа... Пада от високо и после с подвита опашка идва, за да работим и не мрънка 🤣🤣🤣 Тааа редно е да си учат уроците

# 597
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ирка, браво на момата и моя калпазанин има в крайна сметка 6, но грешка в условието е нямало, той посто решил сам да махне един минус от някаква степен "не звучала логично", добре че е била от последния ред на сметките.
Проекта по история е готов, преразказа написан и силно коригиран от учителката по уроците. Остава да се понаучат.
Омммм виждам края на годината. Уморих се да съм втора година учител.

# 598
Да се похваля и аз 😁 Днес на контролното по математика има 6-ца. Като знам, че не пипа нищо повече от уроците и домашните, как помни не знам. Пу, пу, все така да е, че със самочувствието хич го няма. Все повтарям, да не се притеснява... Преди седмица класната пак ми обясни, че е много притеснителен. Един такъв обран. Дано да е за добро, че му се наложи бързо да порасне. А като си спомня аз каква съм била...Ако бях мъж сигурно щях да си помисля, че не е от мен 😂 Иначе класното по математика ще е на 26. 🤞

# 599
  • Пловдив
Класните работи минаха, девойката не се вълнува особено. Можело да има грешки, но била доволна от себе си. Днес по ЧП имали дисекция на сърце, свинско или друго ли не разбрах. Правят ли се такива неща в училище? Моята е много чувствителна на подобни неща, избягала в тоалетната да повръща.
И друго - не знам какво става, но вече на 100% се пазарува от мъжката секция. Тениски, ризи, широки панталони, худита, раници, шапки и всякакви мъжки аксесоари. Каза, че това лято нямало да носи къси панталони. Има стройна фигура, но явно събуждащата се женственост я притеснява и иска да я скрие зад широките дрехи Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт