ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 816
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Silvia, нашето по БЕЛ е чаааак на 20.05... Представи си колко коктейла може да забъркаме 😂
При вас е екстра - един уикенд безпаметност и то минало 🤣🤣🤣
Рени, Стон, ще споделя с вас опита на майка ми...
Брат ми беше кротушан, все нещо си чете, рисува, мота се... Каквото и да кажеше майка ми, той - Добре, мамо... Ама нищо не свършваше, или през пръсти.
Аз - бяс, споря, аргументи вадя кое честно - кое не... Съглася ли се обаче да направя нещо, смятай го за свършено.
Та жената си знаеше на кой да разчита, но при единия скандала е преди, а при другия - след 😂😂😂
Не се кахърете толкоз, чудни са децата и Хора ще станат🤗
ra2, стиснете зъби още малко, не остана 🤗

# 571
  • Пловдив
Хич,не се притеснявам.От едно направих човек и от това ще направя.Трудно се плува в сярна киселина особено,ако се казва Renydent. Просто се уморявам от лекциите й.Преди малко обяснявах една по-засукана задача с кръговете на Ойлер. Правилно ги е попълнила,но едното уравнение не й беше вярно. Та слушах за гърците.Как са се занимавали с глупости и са имали много свободно време.Тоя Питагор кой му е дал въже и кой го е научил да прави възли по тях.По -добре да ползвал въжето за друго.И да не изреждам.Е,как не млъкна?

# 572
Моят днес е с 4 по ЧП. Вика ми - Мамо, аз щях да изкарам пет, но госпожата не ме попита за еди си какво. В превод - Госпожата не ме пита за нещата, които знам, а само за тези, които не знам. 🤣

# 573
Момичета, мойта щерка ми каза одеве че учителката по БЕЛ им е казала - на вас догодина на НВО изпита ще ви включва въпроси по всички предмети, питам я дали е сигурно това, и щерката казва - дааа, щом тя го казва значи е вярно, та се чудя кому е нужно всичкото това нещо, само ще ги натоварват още повече, и не само тях но и родителите, от сега усещам как ще почне да ми се свиват - корем, сърце, душа с почването на новата учебна година, голямо напрежение ще е.
Останалото го слагам в скрит текст че пак се олях, извинете ме ако може.
Скрит текст:
Нашите в понеделник по Мат., във вторник пак по БЕ, учителката по БЕЛ им е казала кои няма да ходят двете седмици през втората половина на юни месец, щерката е една от тях, с още три деца, др. седмица ще се разбере от тези които отсъстваха от срядата заради байряма кои няма да ходят, но както върви то над половината клас май ще са там, и много малко които ще имат възможноста да си почиват по - дълго време, одеве я питам дали ще иска да ходи и ако иска по кои предмети и отговора и беше може и да ида, но не по всички предмети, тъкмо ще имам възможност да ми се изяснят нещата, и да се упражнявам, да видим какво ще реши като наближи този момент, и както си разговаряхме почна да ми разказва кога и в кой час какво се е случило, та доста се посмяхме, имало е доста емоции тази седмица, и присъственото и се отразява добре така като гледам, само където на нея сега и харесвало повече като ги нямало тези които отсъстват, или поне част от тях. През тази седмица ако се върне и класната им ще правят и по ЧП, тази седмица я замествала зам. директорката, взимали си нормално уроците.
Вчера в училището, на голямото междучасие част от учителките излезнали на двора и почнали да играят хора, диджей им бил учителя по География и Ит, по някое време се включили две - три девойки от другата буква на нашия клас, едната учителка пък била фотограв, абее, парти са си направили. От няколко дена с мойта коментираме учителите по ФВС, отстрани като ги погледне човек ще каже че има нещо между тях, нашата е млада, омъжена и с дете, другият е мъж, млад, доколкото знам ерген, и всеки час тази като е с нашите, тоз се влачи при нея, в сряда даже се включиха да играят с децата волейбол, по едно време се включи и учителката им по музика, та направо си стана като любовен триъгълник.

Момичета споко, оценки се поправят, радвайте им се на децата, каквото такова, важен е крайният резултат, аз се надявам щерката поне по някои предмети да си завърши с петици, идеално няма никъде, тя е от тези мързеливичките, инатливичките, мързи я да помни, но като запомни пъъъък - направо слонска памет, с подробности и детайли всичко може да каже без значение преди колко години е било дадено нещо.
ДНЕС ми казва за теста по АЕ че на едно място не е писала, в момента и излитнало от ума какво е било, после се сетила но звънеца бил и оставила нещата така, казах и добре де можеше да помолиш учителката да си го допишеш, можеше и да ти разреши, ама къде ти, та с него или без него сигурно ще е пак 6, ако ли не най - малкото ще е 5 - ца, все ми е тая, има си достатъбно 6 - ци тук, и таз няма да я бутне, оффф как ми се искаше и по другите предмети да и се отдаваше така както по езиците, и по НЕ в четвъртък я е питала и всичко и било вярно, питам - ми оценка ще пише ли тъй като и във вторник пак те препитваше, а тя ми вика - ми нищо не каза, сигурно няма да пише, макар че тази учителка понякога пише без да им казва че ще ги оценява, тук е само с две оценки, ми пак 6- ци.
Надявам се догодина незнам кой спомена че даецата се променят и се стягат повечко, дано и при нас се получи така.

# 574
Ставам досадна сама на себе си, но възможността за интегрален изпит влиза в сила от учебната 2022/2023 г.

# 575
Здравейте дами! Чета ви и... май трябва да започна да си наливам по 20 гр. вече 😁 Набора тази седмица болен.
Учи си уроците в къщи цялата седмица, та чак ми ги разказва а толкова бързо ги учи, че какво му остава в главата не знам. Хич не му пука от матури и темподобни. Иска да кандидатства в английска гимназия но цитирам,, там ще е за удоволствие и да не ме приемат няма нищо" .  След 12 клас щял да учи психология и логопедия та вече си е решил с какво иска да се занимава и оценките му били екстра та нямало нужда да се стресира много . 😳😂
Направо ме заби. Предполагам, че заради брат си се е ориентирал в тази посока, знам ли ( мисля че бях писала, че брат му е с високо функционален аутизъм) . 🤔 Нямам против но чак толкова лежерно да го раздава 😁
 Да се радвам ли , да плача ли 😂

# 576
  • София
И при щерката са коментирали за нво догодина. Но там е било в правилната посока - че те ще имат само бел/мат, а след тях ще е по всички предмети.
И по този повод даже пожали брат си - ама той как ще мине изпита, като ще го изпитват по всичко, не е честно...ти да видиш. Обикновено играят варианта 'том&джери' - ако са заедно, се бият. Ако са разделени, се търсят.

# 577
А някой знае ли до кога трябва да са оформени оценките, че вече нещо ми идва в повече? Изходни ще има ли? Помня минали години и класно, и изходно са правили....дано сега им го спестят, че ми се повръща от математика и бел вече

# 578
  • Майничка
Изходните нива не са задължителни, по усмотрение на учителя са. Обикновено оценките се оформят до 3-4 дни преди края на срока.

# 579
При нас ще има изходно по бел(ще вкл.всичко изучено от 2ри срок по бълг.език и л-ра) и по мат(пак на мателиала от рац.числа до края).Ще бъдат след класните(предвидени са за 20.05 и началото на юни).Имало достатъчно време да преговорят нещата и малщо след средата на юни да ги проведат.По др.предмети нищо не са споменали,но познавайки преподавателите ще се присламчат англ.език и чп.

# 580
  • София, в момента в любимото ми село Железница
При нас този по История на РС каза, че не смята да дава повече контролни, имал да изпита още 5-6 човека и децата да представят докладите си. За изходни нива не чух нищо.

# 581
  • Пловдив
Ние няма да имаме изходни нива. Класното по БЕЛ мина, в понеделник е по математика. После ще оправят оценки, където трябва и това е. Обаче по физическо правиха нормативи Rolling Eyes След месеци обездвижване, учителя решил да покриват нормативи. Сигурно е по програма, но ми стана смешно. Те не са бягали, не са скачали, съвсем са изгубили форма, но щом се появиха присъствено нека да им засечем нормативите Joy
По повод "интегралния" изпит. Радвам се, че ще се разминем с него, но като идея не е лош. Съществуват и други неща, освен български и математика. Точно 5-7 клас е време да покажат интерес към различни предмети, било история, ЧП, география и постепенно да се насочат към област, която им харесва. А сега някакво безумно неглижиране на другите предмети, сляпо учене и частни уроци по български и математика само и само да влязат в по-прилично училище. Страшни пропуски са получават в общата им култура.

# 582
Ханна,като каза фвс и се сетих,че и при нас на род.среща ни предупреди учителят,че следват нормативи.Така са заложени,че и спортисти не успяват да ги покрият.Ще постави оценки(5 и 6-ци) за старание и 2-ки за лигавщини(имало и такива,както и лъжливи оправдания за отпадане от участие в час).Масово са се обездвижили децата,вкл.и моят.С мускулна треска е цяла седмица и заяви,че сериозно ще тренира през лятната ваканция.
За общата култура съм съгласна,радва ме факта,че чете и си търси информация за нещата,които го вълнуват извън училищните ангажименти,но има още какво да се желае.

# 583
  • София, Дървеница
Здравейте,
класното по Мат беше в на 13-ти, а по БЕЛ ще е на 20-ти. Много малко уроци остават за преподаване. Почти по  всички предмети ще имат изходни нива (безсмислени според мен, щом не правят годишен преговор...)

Сега всички сили се влагат за репетициите за Годишния концерт на училището в Софийската опера в понеделник.
(Наборчето учи в НУТИ, ако някой е забравил Simple Smile)

# 584
  • Сф
Здравейте,
класното по Мат беше в на 13-ти, а по БЕЛ ще е на 20-ти. Много малко уроци остават за преподаване. Почти по  всички предмети ще имат изходни нива (безсмислени според мен, щом не правят годишен преговор...)

Сега всички сили се влагат за репетициите за Годишния концерт на училището в Софийската опера в понеделник.
(Наборчето учи в НУТИ, ако някой е забравил Simple Smile)
Е, супер! Успех! Най-накрая някой от професионално училище , където да не ги мъчат с математика и бел до
откат!

Общи условия

Активация на акаунт