Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

 • 18 862
 • 757
 •   1
Отговори
# 735
 • София
 • Мнения: 267
Като Ви чета, се чудя дали да съжалявам или да се радвам, че не ги напъват в нашето училище.
Май по-скоро съжалявам, макар че вече и на мен ми писна от това "учене" и непрекъснато дебнене от моя страна, дали всичко е написал и научил.
Класните минаха - по математика ми се стори доста елементарно, по БЕЛ беше като първи модул от НВО с теза, но само 15 въпроса.
Резултатите са отлични, но това създава грешно впечатление в младежа, че много знае, защото класните не бяха трудни.
При нас няма да правят изходни нива по нищо. Това още повече успокои децата и вече не им се учи по нищо.
Мисля, че и учителите при нас чакат с нетърпение края на учебната година. Ние ще сме до 15.06., а само тези които имат 2 или 3 за срока ще ходят допълнително двете седмици.
Въобще много демотивираща учебна година! Просто не ми се мисли, как ще бъде догодина и как ще успявам да го карам да прави и допълнителни тестове Simple Smile

# 736
 • София
 • Мнения: 1 693
Привет! И при нас зорът върви към приключване. Имаме последни контролно по математика тази седмица. Статистиката и теорията на вероятностите се оказаха много приятни във вида, в който са поднесени за 6-класниците.
Доживях и проект по музика да видя 🙄🤔...въобще това с проектите по все повече предмети в края на годината говори колко са уморени и самите учители...така че стискаме зъби за последните 2 седмични и после се надяваме на почивка...поне 1 месец 😃. После го подпуквам пак със задачи и преговор до дупка, че другата година тежко ми се пише...

# 737
 • Сф
 • Мнения: 8 314
При нас пък прекали г-жата по английски. 2 ра двойка от тест има моята, масова оценка от класа-четворка, като се има предвид че много от децата ходят с години допълнително на уроци.
Хем ги беше зарязала на самотек приДО то, хем претенции сега. Направо е спуснала секирата, детето не е зле по английски, мога да преценя. Нямам търпение да видя теста. Оф, как се ядосах..Хах, сега говорих с моята пак, и в сряда ще им пуска пак 3ти тест, не знам просто какво е това изхвърляне, децата са разстроени.Както бяха с хубави оценки 5,6 клас в началото, сега яко ги приземява със сложни тестове, накрая, накуп, да няма време за реакция.
Аа, много мразя така..сега ще я подготвя за сряда пък да видим ще има ли резултат. То езиково , езиково у-ще, ама чак не мога да повярвам какво се случва накрая Simple Smile . Добре, че не е 7 клас, ама ще имам едно наум за госпожата догодина..добре ни изненада Simple Smile

# 738
 • Мнения: 7 965
При нас последните контролни са насрочени за 7-ми. Три в един ден - български, английски и история. Уж имаше някакви наредби за допустимите писмени изпитвания в един ден. Явно никой не ги спазва.

По математика явно няма да имат изходно. А мислех, че са задължителни.

# 739
 • Майничка
 • Мнения: 10 671
Не, по наредба само входните са задължителни.

# 740
 • Мнения: 1 516
При нас тази седмица класно по математика и контролно по история. За изходни не се чува нищо. И нормативите по ФВС - там ще е драма отново, предполагам. И се надявам това да е края - много му писна на детето, а на мен тройно повече.

# 741
 • Мнения: 1 463
При нас утре контролно по немски, в сряда по география на последния раздел за Австралия. Другата седмица понеделник - изгодно по история, в сряда по география, в четвъртък по ЧП😬. За изходни по български и математика нищо не се чува все още🤫. Незнам защо спаха до последно и сега им наблъскани всички контролни последните 2 седмици.

# 742
 • София
 • Мнения: 2 629
Аз да се похваля - 6 на класното по математика, единствената шестица в класа, даже петици няма. По БЕЛ, обаче, където беше "много лесно" има 4 и след редичката оценки 5,5,6,6,6 и сега от класното 4, госпожата можела да й остави 4 за срока. Thinking Ако искала 5, трябвало да я изпитва. Учи, детето, цяла събота и неделя, прави сума тестове, правихне синтактичен анализ, припомняхме местоимения, причастия, еднородни части, жанрове и автори на произведения, уж да я изпитва днес. И докато вися сутринта пред един лекарски кабинет получавам известие в ЕД - "без подготовка по БЕЛ, ученичката не познава базови понятия, изучавани през първия учебен срок". Scream Гледах и не вярвах на очите си, много криво ми стана. Знам колко теста направи от всякакви помагала, знам колко учи, чак пък "базови понятия" да е изпуснала - айде, моля. Като лична обида го приех. Звънна после наборката - не била отговорила какво е това романизирана приказка, не могла да обясни. За малкия принц се отнасяло (пък уж първия срок...). Иначе вдигала ръка, отговаряла на почти всичко, нещо за лисицата (пак принца) не казала както трябва. И някаква таблица с причастия, вместо в тетрадката по БЕ я била направила в тетрадката по литература. Опитала се да обясни, че я има и в двете тетрадки (по погрешка я направи първо в литературата, но после направи същата и на правилното място), но без насрещна чуваемост.
Тази седмица изходно по история и по ЧП (напълно беше забравила раздела физика, та изначално започнахме), днес трябва да са правили по АЕ. По география мина е петък - пак на целия учебник. И по ТП домашно за отглеждане на коне - някаква таблица прави Close 
Искам вече ваканция, този щурм в последните дни ми идва в повече

# 743
 • Мнения: 1 929
При нас класното по бел мина има 5ца,формат НВО е ,с 24 въпроса и преразказ на непознат текст(сбит).Следва изходното ниво към края на седмицата или началото на идната.По мат в сряда е класното,изходно нямало да има.По история ще имат тест  в сряда или четвъртък(ще имат разместени часове),както и по ИТ и англ.език.Да минава и да се приключва,че на вички ни е в повече ученето.

# 744
 • Мнения: 3 443
Мандаринка, съчувствам ти за БЕЛ. Винаги ми е било тъпо как определят кой каква подготовка има или няма. Може да има, и в момента да блокира и да не може да отговори. Може да няма и на момента да го измисли и съчини- за литературата става, по принцип.
По математика върнаха- 5,70, по БЕЛ още не са. Там тръпна в неприятно очакване.

# 745
 • Майничка
 • Мнения: 10 671
Сега погледнах ел.дневник - момата има по 6 оценки по ЧП и АЕ, а само 2 по БЕЛ и история, една по география и 3 бр.по математика, ще станат 4 с класното другата седмица.

# 746
 • Пловдив
 • Мнения: 1 543
Моята пък няма нито една оценка по История за втори срок. Няма ненанесени, няма нищо. Ще трябва да скалъпи поне две оценки за двете седмици.

# 747
 • Мнения: 460
Здравейте.😊  Класното по БЕЛ е оценено. 5-двойки 2-петици 1-шестица 4-четворки и останалите с тройки. Във съседния клас 12 двойки. Госпожата шокирана! Синът има 5, но за срока ще си е петица дори на класното и шестица да е имал или четворка. Сега тръпна в очакване на оценката по математика. Днес преди да отидат на училище ( втора смяна е) са имали онлайн тест по руски. По английски не знам дали ще правят контролно. На 6 ще имат по история и на 7 по математика. Чакам края с нетърпение 😂🤞

# 748
 • Мнения: 7 450
Мандаринка, ужасно звучи това, което разказваш за БЕЛ. Направо на заяждане ми прилича.
Моят трябваше да прави някакъв онлайн тест по БЕЛ събота и неделя. Писах на учителката му, че все още отсъства от града. Каза, че няма проблеми, ще си го направи другата седмица. Нанагорно ще му дойде тогава да прави сам всички изпуснати контролни. Трябваше с учебниците да го пратя във Варна 🤣 Нямаше да ги отвори

# 749
 • Сф
 • Мнения: 8 314
Видях теста по АЕ . На материала си е, но моята беше в GTA по него време Simple Smile 20 т от 44 е 2 Ка. Основни грешки на must и should, сбъркани и неправилно написани думи, например torch, забравено s на места за 3то лице. Забравено an и a пред съществително и така .И най- отдолу Родител: вземете мерки! Ха, ами ако не знам английски,Ко пра'им?Аз да не съм банка за частни уроци! Мандаринка, съчувствам ти..

Общи условия

Активация на акаунт