Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 210
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Дидева, 22/23 за деца, които ще са 7ми клас тогава  или 5ти?

# 331
5ти - сега, 7ми - тогава.
Дидева, 22/23 за деца, които ще са 7ми клас тогава  или 5ти?

# 332
  • Варна
Ясно. Благодаря, anitsa, за отговора. Значи със сигурност наборът и сестра му ще имат различно НВО.

# 333
Може и да не е различно освен ако не направят промяна във формата, каквато се случва през последните години.
Според наредбата изпитът  може да е интегригран, евентуално. Ако министърът издаде такава заповед.

# 334
  • София
В училищата и на двете деца 5.05 и 7.05 са учебни, като при сина ми (9 клас) са си присъствено.

# 335
  • Варна
Какви стихотворения наизуст? Вие се шегувате.
За съжаление не се шегувам. Последно имаха да научат “Неразделни”, а сега за петък им е дала “Заточеници”. Не сме във възторг от това с баща му, ама какво да се прави. За щастие нашичкият бързо си научава и даже има доста време за игри на компа. Има и малко късмет, защото понякога ги изпитва по номера и имам подозрение, че учи най-вече първите части на стихотворенията, понеже е номер 2.😁😁😁😁😁

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 22:07 от ysap

# 336
  • София
Принципно, ученето наизуст би могло да помогне на НВО - видях въпроси, при които ако набързо си кажеш наум двете стихотворения, ще забележиш приликите или разликите, за които питат в някои въпроси /при НВО от 2020 имаше подобни въпроси за произведенията, или поне така ми се стори/. Аз не съм противник на ученето наизуст на поезия - първо, защото харесвам рецитирането на стихове, и второ - добра тренировка е за паметта. Естествено, никакъв шанс да накарам щерката да ги научи, щом не го изискват в училище.

# 337
  • Варна
Лошо няма да се учи и наизуст, но ми се вижда прекалено “Опълченците на Шипка” или “На прощаване” да се искат целите да се научат наизуст в рамките на 1 седмица. Децата и без това имат доста домашни, школи, спортове, а и по всички предмети всеки учител си държи на своят. Придава си важност и децата страдат. На сина му казахме, че няма да е проблем за нас по другите предмети , ако има оценка по-ниска от 5, но на БЕЛ и МАТ държим да има 6, за да учи и да събере максимално голям брой точки на НВО-тата.
Дидева, ако Вие сте събрали инфота в dideva.alle.bg Ви благодаря много! Днес в темата пуснаха линк към сайта с баловете по градове, паралелки и училища. Бъдете жива, здрава, обичана и щастлива!

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 22:52 от ysap

# 338
  • София
Ysap, и аз като Кали мисля, че математиката остава за цял живот като начин на мислене.
Браво на дъщеря ти!

При нас са взели Неразделни и дойде възмутена да ми каже, че това било най-глупавото произведение, което е чела. Каква сила имало в това да се самоубиеш, а не да превъзмогнеш болката и да продължиш?! И още по-възмутена беше, че Ромео и Жулиета в рамките на 5 дни се срещнали, влюбили се и се самоубили.
Интересно щеше да е, ако можеха да пишат есета върху такива произведения Simple Smile

Това все едно го слушам от Врячо... същото отношение към Неразделни.

В заповед на МОН -25.05.2021 г. – неучебен, но присъствен ден за училищни, просветни и културни дейности.  Не би трябвало да има изпити или класни. Но в тез мътни води всеки явно си решава сам.

Присъствен, но неучебен ден по време на дистанционно обучение. Интересна концепция... ще присъстват онлайн и ще им пускат спортни състезания от минали години? Wink

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 01:41 от katiABV

# 339
Набора на 7,05 са на екскурзия до гр. Плиска и гр.Преслав. За 5 ,05 нищо не знаем. Класното по математика е на 10,05 , а по БЕЛ чак началото на юни. По ЛИТ са още на Бай Ганьо. Според мен няма да имат време за преговор по БЕЛ.

# 340
  • София
Какви стихотворения наизуст? Вие се шегувате.
За съжаление не се шегувам. Последно имаха да научат “Неразделни”, а сега за петък им е дала “Заточеници”. Не сме във възторг от това с баща му, ама какво да се прави. За щастие нашичкият бързо си научава и даже има доста време за игри на компа. Има и малко късмет, защото понякога ги изпитва по номера и имам подозрение, че учи най-вече първите части на стихотворенията, понеже е номер 2.😁😁😁😁😁

Ами и аз не се шегувам. При нас не се учат наизуст. Смятам че всеки българин трябва да знае "На прощаване" и "Хайдути". При нас е през просото, с млада учителка, без грам опит. Тя просто не знае, че трябва да се научат, а директорът ни помоли да и дадем шанс.

# 341
  • Варна
При нас по литература са започнали "Неразделни". Лятото като го чете дъщеря ми за пръв път заяви, че е много тематично, защото в седми клас явно искат да ги откажат и от любовта, и от живота като цяло, с тез произведения. След "По жицата" коментарът й беше подобен: "Много мъка има в тоз седми клас, много!". Смяхме се тогава, ама очите й бяха пълни със сълзи и съм запомнила момента.
Иначе, снощи получих мейл от Регалия (да им бях станала рекламно лице!). Пуснали са безплатни практикуми по двата предмета за участвалите в някой от пробните им изпити. И така сръчках детето да прави тестове докато приготвям вечерята. Оказа се, че хванала това, което й се сторило интересно - ПИ за АК. И така разбра за АК. Сега ме кара да търся информация, но мисля, че сроковете за изпита там сме ги пропуснали отдавна. Ще съм благодарна, ако може някой запознат да съмъризира малко инфо, че видях много теми във форума и ще ми отнеме дни да изровя нужното.

# 342
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изпитът е на 25 април
записвания имаше на два пъти
732 деца кандидатстват за 120 места
380+ са момичета

# 343
Изпита в АК е в неделя. Сроковете за записване приключиха, но може да звъннете в колежа и да питате. Аз треперя да не карантират младежа за изпита- остават два уч.дни ...

# 344
  • Бургас
Класна по Мат на 17.05
По БеЛ на 31.05
По Литература да още на До Чикаго и назад
По мат на неравенства
Нищо не им се дава да учат наизуст и аз няма как да натискам Sad
Имат да вземат още много произведения и се чудя дали ще стигне времето до матурата
Ако последните седмици ги върнат онлайн ще търся варианти за извинителни бележки и няма да го пусна. Колкото и да ми се тръшка и цупи, не му харесва онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт