Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 198
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Не знам дали да се смея или плача с учителки по математика и БЕЛ. Имаха на разположение две седмици да напаравят ПИ, но ще ги правят и двата онлайн. Казали им, че ще разчитат на тяхната съвест и ако преписват си е за тяхна сметка.
Вместо да използват това време да ги направят, за да тренират децата, да видят как е в реални условия, защото някои деца не ходят на школи и не са наясно как протичат изпитите, те онлайн ще ги правят. Просто нямам думи, сякаш и НВО - то ще е онлайн.

# 346
  • София
... Оказа се, че хванала това, което й се сторило интересно - ПИ за АК. И така разбра за АК. Сега ме кара да търся информация, но мисля, че сроковете за изпита там сме ги пропуснали отдавна. Ще съм благодарна, ако може някой запознат да съмъризира малко инфо, че видях много теми във форума и ще ми отнеме дни да изровя нужното.
Ето накратко официалното инфо от колежа, но тази неделя е изпита, не вярвам да е възможно записване вече /нищо не пречи да звъннете обаче и да попитате/:

https://www.acs.bg/bg/admissions/bulgarian-students-admission-after-grade-7/

Добри, първите 110 момичета и 110 момчета получават покани за записване, т.е. 220 ми трябвало да са, не 120. Но самите те са отбелязали, че приемат 180 деца общо накрая /не всички поканени се записват/.

Марти, много тъпо това! Разбира се, че е съвсем различно наживо и онлайн, хубаво беше да опитат.

# 347
  • Варна
Много благодаря за споделеното, момичета! Няма шанс да я водя да кандидатства в АК по никое време. Честно казано и за НПМГ вече съм пас. Ако беше осъзнато решение, да. Но в нейния случай е малко маймунско поведение - чула нещо и веднага да се нареди на опашката. И то след един решен пробен тест - несериозно е. Иначе като се заинтересувах от формАта на изпита - звучи като правен за нея, като изключим бързината Joy Отделно - с таз четворка по АЕ за какъв АК ми се реди Smiling Imp
И да пожелая успех на всички, които искат да учат там! Нека от форумските деца всички да попаднат в поканените!

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 09:42 от Dive

# 348
  • България, София
В нашето училище въобще не се отваря дума за ПИ, а то вече няма за кога да е присъствено.
Класната работа по МАТ ще бъде на 18.05. По БЕЛ не зная кога.
Утре наборката ще има контролно по химия.

Във вторник имаше родителска среща. Беше присъствена, но бяха разделили класа на 2, за да няма прекалено струпване. От нашата половина така и не дойдоха всички.

Учителката по БЕЛ каза, че иска стихотворенията да се учат наизуст, но не знам дали изпитва на това. Освен това е необходимо много добро познаване на останалите изучавани произведения като съдържание, тъй като в първи модул има въпроси, свързани с това. Трябва да се знаят героите, местата от произведението, жанра му. Също и дефиницията за жанр. Та не е само заради тезата.
Госпожата каза, че е сред проверяващите изпитни работи и затова акцентира на тези моменти.
Обясни също, че писане на преразказ с дидактическа задача е предвидено като часове само в 5 и 6 клас. В седми клас за това по учебна програма нямало нито един предвиден час. Явно учителите сами намират как да преодолеят тези "особености" на учебната програма в полза на децата. Не знам дали да подлагам на съмнение казаното. Приемам го за вярно и се чудя и мая как е възможно това? Но от МОН може ли да се очаква нещо логично?

Учителят по БЕЛ от предишното училище, макар и изключително млад (класът на наборката му е първи клас като класен ръководител и ги пое веднага след завършване на университета) беше казал още през лятото да си учат стихотворенията наизуст.
По наше време също сме ги учили наизуст и не го намирам за толкова лошо. Приятно ми е, че още си спомням  строфи. Да не говорим, че от подготвителен клас си помням едно стихотворение на Херман Хесе на немски. Е, то е само 3 куплета, де.

SvetlaK, твоят син е роден на една дата с ММ. Имаш си близначе Simple Smile Не ви е скучно значи.
Ние в къщи сме двама с ММ, свекърва ми също е близнаци, от тя е от юнските Simple Smile

Така ми се искаше да слеем 05.05. и 07.05. и да не сме в София, децата ще си учат ДО. Но заради каката трябва да се приберем на 04.05.

# 349
  • София
При нас не се чува за никакви дати за класните. Очаквам да се случи същото като през минали години - в последния възможен момент, когато всички други се сещат да правят контролни и да оформят, и наредбата я мятат в трета глуха. Така за две седмици хвърлят децата в месомелачка и  те се чудят по кой предмет по-напред да се подготвят Confounded .

Иначе, с материала вървят добре. По БЕЛ са на "По жътва", по МАТ - на Квадрат.
И въпреки това се съмнявам, че ще им остане време за преговор, особено на произведенията от 5-ти и 6-ти клас.

В последните два дни синът изкара по една шестица по АЕ и по Музика. Старае се детето, виждам го, но е и много изморен. Нищо нямаше да им стане ако бяха слели празниците и да имат една пълна седмица ваканция. Не виждам как два дни на училище и то в края на годината биха били жизненоважни.

Успех на всички деца, които ще се явяват на изпита в АК Flowers Four Leaf Clover !

# 350
  • София
При нас също не се чуват дати за класни работи, а днес като предпоследен ден(за сега) присъствено - 3 теста, химия, физика и математика. Утре, за последно по друго. Да бях взела бележка, че ми е ясно школото какъв цвят ще светне 🤣. Тая година, защото много пилих колко е важна, е най- слабата. По бел госпожата ги е разделила на (тя така ги нарича) "вип"знаещи и... другите. Виповете да гледали сеира на другите. Нямам думи. Това е унижение и мачкане, точно 7 клас,незнам за кого би било амбициращо. Да се свършва, че вече нямам нерви. Ох, извинавайте, че така го излях на вас.

# 351
  • Варна
При нас класното по математика ще е на 28.05, по БЕЛ няма информация все още.
По математика са до неравенства все още, а отскоро мъчи Неразделни. Каза ми, че това произведение било най-неразбираеми за него - любов, дървета, умиране.... Не ги разбирал тези неща 😁
Харесаха ми размислите на дъщеричката на Dive- как в 7ми клас искат да ги откажат от всичко 🤭
velina, много интересна информация споделяш. Опитвам се да си спомня дали в 5ти и 6ти клас са правили подобни преразкази. Така или иначе при нас за целия 7ми клас има правен 1 преразказ.
hana, и аз все още чакам инфо на ПИ по бел. Много се забавиха, то децата забравиха какво имаше на изпита. Пожелавам отсега много успех на твоето момиче, прицелила се е в паралелката с  най-висок бал в града!
Моят син си е наумил 5та или МГ, в този ред. Но все още точките по Мат на пробните са ниски, та ще видим.

Пожелавам на всички форум ски дечица успех на изпита към АК.

# 352
  • София
Ох, извинавайте, че така го излях на вас.
Не се извинявай, ние за това сме тук. А аз как добре те разбирам.... Една учителка наскоро се беше изцепила, че ако така го карат, няма да ги приемат и в спортно училище, където били най-големите непрокопсаници.... И при това в класа има дете, което е олимпийска надежда в неговия спорт и е наистина талант.

# 353
  • София
Пак са ми се събрали тоооолкова много отговори. Все не успявам да съм в крачка, но сега пък имах време за ви изчета. Simple Smile

За стихотворенията и аз мисля, че "На прощаване" трябва да се знае от всеки българин, колкото и помпозно да звучи. Моят син го научи, накарах го аз, в края на лятото. В училище не е казвал да ги карат да учат наизуст, но частната учителка няколко пъти му казва, че трябва да научи основните стихотворения. И в изпита има много уловки, че, ако не знаеш наизуст, или не си чел детайлно текста от повестта и разказите, можеш да се издъниш. Но всеки си рашава сам как да действа.
За потенете на ръцете си  спомням, че говорихте. Благодаря ви за цялата споделена информация. Аз имам такъв проблем, това е според мен, от типа нервна система. И по-точно реакция на вегетативната нервна система. Понякога при мен е много проявено, друг път затихва. И съм ползвала най-обикновен талк. Simple Smile
Класните в нашето училище са ясни - през май - средата, не помня точните дати. И при нас вървят напред с материала, учителката казва, че почват преговор по БЕЛ. По МАТ са малко по-назад.
Преразказите в клас са болна тема, не са правени достатъчно през годините. Ще го видя моят син какво е напарвил в клас на дадения им в понеделник преразказ. 
Но пък частната ни учителка твърди, че по-важни са тезите.

# 354
Е колко да са важни тезите , едното дава 6 т. другото 35 т Simple Smile . Моят ако закачи 3т на тезата ще черпя.

# 355
  • София
По бел госпожата ги е разделила на (тя така ги нарича) "вип"знаещи и... другите. Виповете да гледали сеира на другите. Нямам думи. Това е унижение и мачкане, точно 7 клас,незнам за кого би било амбициращо.

Свива ми се върцето всеки път, като видя такова нещо. Да знаеш колко пъти съм си задавала същия въпрос, покрай моето си по-голямо дете и покрай подобни случки с приятели - това са хора, да му се не види, всички имат достойнство, не само топ отличниците...

# 356
  • гр.Варна
Варненки, какво стана с идеята за среща?
Имате ли представа къде в града се провеждат присъствени пробни изпити?
Чувам,че в школа Ребус всичките са така,но не знам дали приемат деца,които не ги посещават.Чух се със СМБ-Варна.Все още са дистанционни при тях.За Материка нямам представа.

# 357
  • Варна
Варненки, какво стана с идеята за среща?
Имате ли представа къде в града се провеждат присъствени пробни изпити?
Чувам,че в школа Ребус всичките са така,но не знам дали приемат деца,които не ги посещават.Чух се със СМБ-Варна.Все още са дистанционни при тях.За Материка нямам представа.

Мисля, че организират ПИ в МГ, Регалия и още други школи. Нашичкият не е ходил, но иска да отиде и го натоварих със задачата да пита съучениците си за инфо. Аз звъннах на майката на приятелка на дъщеря ми, която работи към една от школите, които подготвят ученици и правят ПИ. Обеща да ми звънне, когато се появи дата. Каза, че може да отидат и деца, непосещавали школата и да се плати в деня на изпита в брой от детето или родител таксата. Вероятно е и преди Великден да има дата. Забравила съм как се казва школата. Намира се някъде около ИУ и Севастопол. За среща съм "За" - даже тази неделя. Ще ми бъде приятно да седнем на по кафе с някоя от вас и да си побъбрим. Която иска да се видим да ми драсне на лични и ще дам телефона си за контакт. Приятен следобед!

# 358
  • София
Е колко да са важни тезите , едното дава 6 т. другото 35 т Simple Smile . Моят ако закачи 3т на тезата ще черпя.
И аз така, като черпя и за 2 т. Simple Smile
По МАТ класното е фиксирано още от миналата година за 17 май, а за другото по БЕЛ няма информация още.
За ученето наизуст бях писала преди време, на частните уроци го карат и той няма особени възражения, но не ги научи за една седмица, повечко му отне, а сега е доволен, че ги знае.

# 359
Близо до Севастопол беше школа Ребус. Беше, защото вече Не е там. Не знам дали приемат външни ученици за изпитите

За ученето наизуст- аз също съм писала, че съм против. Има важни части от тези стихотворения, за които пишете и може само те да се учат, но целите...??? Дългички са си някой от тях Simple Smile А Неразделни изобщо не смятам за важно да се знае наизуст.

Общи условия

Активация на акаунт