Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 192
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • България, София
"Неразделни" също не бих настоявала за учене наизуст.
По литература са на "Заточеници".
По МАТ скоро приключват неравенствата.

За тезите - за всичко над 0т. трябва да черпя. Там е най - зле положението.  Не спирам да се надявам на подобрение, ама дали?

Desem, надявам се, че всичко е наред Hug

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 13:16 от velina_v

# 361
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
днес подслушвах часа по математика.  вече ми е през... ушите и математиката и БЕЛ, и НВО-то и всичко.
посмейте се с мен.
Скрит текст:
прави се разбор на задачите от тест (нещо като онлайн ПИ, ама без камери, защото не всеки си ги е включвал).
""Деца, ще решим само задачи ХХ и ХХ, защото много деца са ги объркали"
до тук добре. и се започва:
- Горинич не е разписал подробно задача ХХ и няма да получи точки за нея.
- Горинич е решил задачата така, но не трябва така, защото начина по който сме я решавали е такъв.
- само Горинич споменавам, защото той на всяка задача е намерил начин да я реши различно от модела, но не трябва така. (забележете!) защото задачата се решава със седем реда, а той я е решил с три и няма да получи всички точки.

да, но до 5-6 клас Горинич ходеше на всички математически състезания и той, и майка му знаят, че ако задачата е решена по друг начин и отговорът е верен  - решението се зачита.

казах му да решава както си иска. проверяващите са математиците, които съставят и проверяват задачите за състезанията и знаят как да оценят различното решение.

малко ми  криво, че подкопавам авторитета на учителката, но само малко.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 13:22 от st. Dobri

# 362
  • София
st. Dobri, и при младежа разписването и краснописа са ужасТ, обаче е факт, че на последния ПИ на Регалия са му зачели само по 7т. (от 11 или 12) за всяка от иначе правилно решените задачи (т.е. получил е верния отговор, ама разписването вместо подробно и една страница, му се е получило по десетина реда). Някъде из нета, попаднах на задача с правилното описване и повярвай за всеки от редовете имаше по определен брой точки, та вкл. и за последния, от рода на 1 лв е по-голямо от 0, който носеше 0,5т. Обръщам внимание, понеже те разбирам за участието по всевъзможни състезания, където се бори и с времето, ама да си знаеш Simple Smile

# 363
  • София
Според мен децата не са разделени на "знаещи" и другите, а на "зубъри" и другите. И май нямат против такова разделяне. Изобщо не им дреме. Не го мислете.

Тезата наистина е само 6т, а ученето за нея сие  доста. Не знам кой още помни с подробности в коя глава баба Илийца се среща със бунтовника за първи път (или квото е там). А ако е нещо от миналата годиона пък, съвсем.

# 364
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
знам, показаха ми преди време как се оценява всеки етап.
просто той има по-малко етапи. Simple Smile всичките описани, но по-малко.

# 365
Някой има ли такъв пример за оценяване етапите на разписването на задача?

# 366
На едни им дреме, на други не. Моят син не знам към коя група спада според критериите на въпросната госпожа, но виждам как се дразни и коментира, когато към някои деца има по-специално отношение от учителите. Да не говорим, че не ми е нито възпитателно, нито поучително подобно разделение. Всъщност, погледнато от педагогическа гледна точка, какво се цели ?!

Днес са съобщили резултатите от ПИ по БЕЛ в училище. От първи модул си взе поука, че освен да имаш знания е важно да ги напишеш и на правилното място/да не си останат в черновата/. На втори модул е с 31т. Похвалих го, имаше нужда след постоянното ми дуднене напоследък.

# 367
  • София
Здравейте, момичета! Днес моят син става на 14 г. - да ви почерпя с една мноооого вкусна торта, която тази година ще се спаси от моите набези Joy
Всички ученици са преди всичко хора, а учителите са тези, които трябва да им вдъхват увереност, за да полагат повече усилия. Такова грозно отношение към децата буди у мен съжаление към въпросния "педагог". Въпреки, че синът ми не се е сблъсквал с нещо такова, сме говорили и съм му казвала, че мнението на подобни индивиди не е меродавно.

# 368
  • България, София
beb4o_fb, да ви  е живо и здраво момчето, да бъде много, много обичан и щастлив, да постигне с лекота набелязаните цели и да сбъдва смело мечтите си Simple Smile

Тортата изглежда страхотно. Ако и вътре има шоколад, направооо Yum

Не е приятно да се прави разделение на децата.
Госпожата по БЕЛ на РС  спомена групата на отличниците на няколко пъти, като даваше пример за усвояване на материал и кои са го направили и съответно го показват с участие. Имена не цитира.
Аз не го възприех като нещо негативно, но зависи от ситуацията все пак. Лепенето на етикети и вкарването в някакви стереотипи никак не е хубаво. Не всеки учител успява да се въздържа от подобни неща. А децата не трябва да се чувстват заклеймени. Всеки човек трябва да знае, че има шанс да промени нечие мнение за него самия в положителна посока. Децата най - вече.

Днес по МАТ са правили контролно върху неравенства, но госпожицата каза, че имали и задача от движение. Не успяла да реши докрай последната задача.
По БЕЛ втория час правили преразказ върху много кратък текст, но пък със засукани имена. Но госпожата обясни, че е много важно точното предаване на фактологията, в това число и имена на герои. Явно все пак търси начин да ги поупражнява. Ще чакам резултати.

# 369
  • гр.Варна
beb4o_fb, здрав,щастлив и успешен да е роденика Simple SmileМного да Ви радва,а на есен да пристъпи с усмивка и задоволство в мечтаното училище Wink
Прекрасна торта Simple Smile
Варненки,школата е Ребус.Изпитите се правят основно за техни възпитаници.Очаква се да имат присъствени изпити през май месец.

# 370
  • Варна
Здравейте, момичета! Днес моят син става на 14 г. - да ви почерпя с една мноооого вкусна торта, която тази година ще се спаси от моите набези Joy

Честит рожден ден на сина ти! Да е жив, здрав, щастлив и обичан и дано да успее да се класира за там, където иска най-много.

# 371
  • София
beb4o_fb, да ви  е живо и здраво момчето и да постигне с лекота набелязаните цели  Simple Smile Тортата е убиец, пусни на лични откъде е!

# 372
beb4o_fb , честит ви рожденик! Нека е здрав, много щастлив и успешен!

velina_v  - тази тренировка с имената малко ме учуди.Нали на НВО квесторите би трябвало да запишат на дъската имената на героите от текста за преразказ. Или бъркам?

# 373
  • Варна
Бебчо, да ти е здраво порасналото момче, да стане силен и обичан мъж! Тортата е чудна, не знам как се удържаш да снимаш без да опиташ!

По темата за учителите със симпатии мога само да кажа, че гледаме да вадим положителното от подобни ситуации. А именно - и в живота има хора, които ще те харесват повече и такива, които ще те харесват по-малко. Трябва да намериш начин живееш и с едните, и с другите. Съгласна съм, че не е професионално, но както и преди съм казвала, в коя професия всички са отлични професионалисти, та да очакваме учителите да са? И те са хора. Не го приемайте като защитно слово, просто като гледна точка.

Отчитам резултат от правен в училище първи (вероятно и единствен) преразказ, според правилата на НВО - 31т. Доволна съм. Тест на неравенства - без грешка и похвала от госпожата по АЕ, че е много активна (четворката пари, явно).
Десем, всичко наред ли е? Мислим за теб и стискаме палци!

# 374
Квесторът записва на дъската заглавието на текста за преразказ,  дидактическата задача и непознатите думи, ако в текста са записани такива ( има ги под черта в текста).
Ето отново линк към правилата за информационна сигурност, които съдържат и инструктажите за ученика и квестора. Силно препоръчвам да прочетете поне тях.

Общи условия

Активация на акаунт