Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 31 582
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Dive, дано всичко вече е наред при теб Kissing Heart
Синковецът се оплаква, че имал черни точки, появиха му се и две пъпки. Мисля да му запиша час при моята козметичка, с този атопичен дерматит ме е страх.
От около месец - два не му харесва как го подстригва моята фризьорка, намерил си е някакви специалисти/според него/ и се възхищава в унес на произведението им - най-дългият косъм на главата му е подстриганото с номер 3 Joy
Допълнам се - косми под мишниците не търпи, от 3-4 години задължително използва рол-он, взех му като този, на баща му и е доволен. Обича и да се пръска с парфюм. Приберат ли се малките от тренировка, не ги оставя да починат малко - гони ги към банята и след това зорко инспектира дали са си сложили и те рол-он.

# 181
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
реге, кефиш ме. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

футфут, не е рус, но има "умерена към средно изразена алергия към всички тествани групи" Sad а тествахме 20-30 групи алергени.
засега успяваме да минем между капките, като се надяваме нещата да се нормализират след пубертета.
малко ме уплашиха, като казаха, че промяна ще има, но не се знае в коя посока. Sad

# 182
  • София
Добро утро, момичета! Искам да ви попитам нещо, че аз съм бясна. Оставих децата на училище и се отбих в магазина до училището. Пред мен се разигра следната сцена  - ученик държи Hell в ръка/май така се казва, някаква енергийна напитка/. Продавачката му взе парите и до там. Аз направо се разбеснях, но успях да се сдържа и й направих забележка. Знам, че не ми е работа да се бъркам, но не е ли редно да не му го дава?! На тази възраст децата искат да опитат всичко/седмокласник беше момчето/, родителите на това дете със сигурност му обясняват, че не трябва да консумира такива неща/познавам ги/, но не е ли редно и продавачите да са малко по-ангажирани? Те си гледат оборота, но не го приемам за правилно. Веднъж моят отишъл да си купи изоспорт/треньорът им беше позволил, ние - не/, жената го беше върнала, лично отидох да й благодаря...

Продажбата на тези напитки на лица под 18 години (също както и на кафе и чай в заведенията) не е забранена. Не мисля, че е работа на продавачите да ходят да разследват чии родители какво не разрешават. Впрочем, като имам мигрена често пращам отрочето да ми взема точно такива неща - действат по-бързо от кафето, а аз в такова състояние до магазина изобщо не съм в състояние да отида и... са драстично по-малко вредни от вазокомпресорите, които иначе (а и така понякога) съм принудена да вземам. Освен това не ги забранявам. По-добре да знае колко кофеин е безопасно за него да погълне, отколкото да се правя на интересна. От друга страна има родители, които забраняват шоколад, сладко изобщо, газирано... какво - на лица под 18 да се продава само изворна вода ли? Работа на родителите е да се погрижат да убедят децата си да се съобразяват с изискванията им, не на случайни външни хора, продавачи и др. подобни.

# 183
  • В светлината на слънцето
marini, каквото дойде, стига да е за акнеична кожа. Но той и няма чак толкова пъпки. Като се появят, мажа с различни продукти. Иначе следя редовно да си почиства лицето с мицеларна вода и сякаш това най-голям ефект имаше при него.

Ох, парфюмите... Болна тема. Поне се научи да ги ползва умерено, че след него имаше нужда от проветряване на стаята. Сви най-безцеремонно поне десетина парфюма на баща си и сега ги менка като проявява и определени предпочитания, все на топ марки. Бе не е прост. Определено разви добър вкус към парфюмите.Joy

# 184
  • София
katiABV, нито се правя на интересна, нито забранявам енергийни напитки. Както написах, лично съм му купувала и давала да опита. Какво се говори на едно дете и как се възпитава то, не е моя работа. Но е моя работа да правя така, както съвестта ми диктува. Затова и попитах как биха постъпили другите - далеч съм от мисълта, че съм безгрешна, далеч съм и от образа на светица. Аз не бих изпратила дете да ми купува енергийна напитка, ако ще и да умирам от главоболие. Ти го правиш - това е твоята гледна точка и се отнасям с уважение към нея. На няколко пъти се опитваш да се конфронтираш с мен, умишлено избягвам. Аз не поставям под общ знаменател шоколад, газирани напитки и енергийни такива. Много е хубаво да говорим и пишем колко трябва да сме съвестни към това и онова, но явно разбирането за съвест се свежда до това какво прави или не прави конкретен индивид.
Попитах нещо, което ме вълнуваше - вниманието ми към енергийните напитки се обостри след като прочетох, че младеж на 14 г. е починал в следствие на едновременна консумация на капучино и енергийна напитка.
Подигравателно-острият ти тон не ми допада и мисля, че с нищо не съм предизвикала неприязънта ти.
Извинявам се на всички за този пост, този път не се сдържах.

# 185
  • София
.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 19:51 от katiABV

# 186
  • София

Аз не ги харесвам тези "слим" модели (стоят като немски униформени панталони от 1-вата св. война, ха-ха), но по-лошото е, че Вряк дори отказва да ги обуе. Шансът там е буквално никакъв - а са му омалели всички... и други просто не се намират. Sad

katiABV, нито се правя на интересна, нито забранявам енергийни напитки. Както написах, лично съм му купувала и давала да опита. Какво се говори на едно дете и как се възпитава то, не е моя работа. Но е моя работа да правя така, както съвестта ми диктува. Затова и попитах как биха постъпили другите - далеч съм от мисълта, че съм безгрешна, далеч съм и от образа на светица. Аз не бих изпратила дете да ми купува енергийна напитка, ако ще и да умирам от главоболие. Ти го правиш - това е твоята гледна точка и се отнасям с уважение към нея. На няколко пъти се опитваш да се конфронтираш с мен, умишлено избягвам. Аз не поставям под общ знаменател шоколад, газирани напитки и енергийни такива. Много е хубаво да говорим и пишем колко трябва да сме съвестни към това и онова, но явно разбирането за съвест се свежда до това какво прави или не прави конкретен индивид.
Попитах нещо, което ме вълнуваше - вниманието ми към енергийните напитки се обостри след като прочетох, че младеж на 14 г. е починал в следствие на едновременна консумация на капучино и енергийна напитка.
Подигравателно-острият ти тон не ми допада и мисля, че с нищо не съм предизвикала неприязънта ти.
Извинявам се на всички за този пост, този път не се сдържах.

Извинявай, ако си останала с усещане, че се конфронтирам с теб - честно, дори и не помня кога с някого съм на различно мнение - случва се, но не това е нещото, с което запомням потребителите. Съжалявам, не само, че не изпитвам неприязън към теб, изобщо и не помнех, че и преди сме били на различни мнения по някакъв въпрос.

Независимо от това не намирам, че е резонно да се очаква продавачите да разпитват непълнолетните дали родителите им разрешават това или онова. Дори за сладко, въпреки, че има деца, на които то е забранено по съвсем обективни и животозастрашаващи причини. Същото може да се отнася и до млечни или тестени продукти... Или ядки, шоколад, ягоди... и какво ли още не. Просто докато е разрешено на непълнолетни да пазаруват някакъв продукт не е редно да обвиняваме продавачите, че го продават. Изобщо казано те не само нямат основание да откажат продажбата, нямат и право да го правят.

Ако искаш лично моето мнение, аз бих забранила достъпа на непълнолетни до местата, предлагащи джънк фууд - при това независимо от това дали са придружени от пълнолетни или не. Нооо... не зависи от мен, нали? Wink Не бих обвинила служителите, че продават всевъзможните бургери с неизвестно съдържание на деца, колкото и да съм против тях. Продажбата им е законна - и точка. Ако не мога да убедя сина си да не ги консумира, това си е мой проблем, не техен.

Колкото и да говорим с тях и да обясняваме, все пак би било по-добре ако и в магазините цигари, алкохол и енергийни напитки не се продават свободно на деца (особено около училищата). По наше време и ние пушихме, но доста трудно се снабдявахме с цяла кутия цигари на 13 години. Simple Smile

Що се отнася до зодиите - аз и ММ сме телец, наборката козирог, малкия скорпион, още по-малкото овен. Всеки с характер и труден нрав, но се спогаждаме някак.

Само че продажбата на цигари и алкохол на непълнолетни лица е незаконна - т.е. продавачът в такъв случай би бил в "непоряд" - хайде, би извършил простъпка - а продажбата на енергийни напитки, кафе, чай, бургери, газирани, захарни изделия... не е. Т.е. странно би било да се очаква отказ от негова / нейна страна - и дори самият отказ би представлявал простъпка, тъй като продавачите всъщност нямат право да отказват обслужване на основание пол, възраст, религиозни убеждения или... де да знам, цвят на косата.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 19:50 от katiABV

# 187
  • София
katiABV, нямам нищо против някой да е на различно мнение - напротив, точно тогава виждам неща, които са ми убягвали. Явно съм те разбрала погрешно. Ако е така - извинявам се.

Момичета, синът ми е на тема здравословно хранене и упражнения с цел покачване на мускулна маса - 1,70 м и 51 кг му се стрували неприемливи. Решила съм да го изненадам с режим, изготвен за него, но нямам идея към кой да се обърна. Вие ако знаете нещо - помагайте. Ако ставаше въпрос за сваляне на килца и топене на обиколки - веднага щях да се задействам Joy

# 188
  • София
Няма как да има заповед на Ангелов, вече сме без правителство.
Редактирам се, чак сега ми остана време да погледна заповедите. Те са до 29 април.
Това по мое мнение значи, че ако няма правителство до тогава, което е напълно възможно или ако няма нови заповеди, което също е възможно. След Великден - всичко ще е отворено.

Това не е вярно. Има правителство в оставка, което работи до избиране на друго такова. Няма как да остане държавата без правителство. Министър Ангелов и Кунчев ще имат брийфинг  днес. Може да кажат нещо тогава. Но истината е, че малко или много сме на самотек, разпуска се НОЩ, сякаш вече няма пандемия и сигурно други такива ни чакат. Ето, сега чувам, че и молове и игрални зали се отварят от днес.

А какво става с план-приема в София? Не закъсняват ли вече?

Абе важното е казината и дискотеките да работят, децата... децата не гласуват.

ПП
Бебчо, ако е заради назидателният ми тон извинявай - не е лично отношение, по-скоро професионална деформация.

ППП
Дъждец, това съм го изтървала - ако е забранено не бива да се практикува. Не понеже е смислено или безсмислено, а просто понеже такива са правилата...

# 189
  • Някъде на край света
Честити да са всички рожденици! Да са здрави и много щастливи!

beb4o_fb имаше някакъв младеж Станимир мисля се казва, който изготвя хранителни режими и е боготворен от мъжете. Simple Smile

# 190
  • София
Дъждец си направи труда да постне тук, че продажбата на алкохол, цигари и енергийни напитки е забранена на лица под 18г.
Аз обаче не си направих труда да отворя линка, не знам от коя година е и т.н.
Преди години участвах в спасяването на дете, което заедно с две приятелчета си бяха купили вино от кварталния магазин. Линейката дойде след 40 минути,  след полицията и майката. Исках да свидетвлствам, питах, разпитвах. Продажбата беше заснета с камери, повръщането,  падането и припадъка (45 мин), бягството на приятелчетата...остава ми бяло петно какяо се случи в първите 10 -15минути, докато дойдат хора. Аз бях с кола, само аз (може би), исках да го закарам в Пирогов. Спираха ме, щяла да дойде линейката, нямала съм право. Беше ужасна отговорност, пред мен започна всичко а аз стоях и набирах телефон.... А когато дойде линейка започнаха да разпитват майката дали синът й пие лекарства,  дали използва наркотици, дали има епилепсия, далу, дали... И не чуваха нито нейните думи, нито моите, и не, не го преглеждат, не го взимат в линейката...

КатиАБВ, нали не очакваш и лекарства с някоя цветна рецепта да ти купуват малолетни,  само защото Ти си забравила да си купиш.
Аз няма да продам на дете нито енергийна напитка, нито друго,  забранено от закона.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 19:32 от ЗаСлон

# 191
  • София
За школите, вчера или в сряда получих мейл, че Междучасие остават онлайн до 30.04. и ако обстановка го позволи присъствено започват от 05.05. С тези непрекъснато сменящи се заповеди се надявам скоро да тръгнат присъствено, че време не остана.

Силно се надявам да изчакат с още една седмица... Имах идея да оставим тати да работи (той просто няма как да се измъкне сега), да пусна 2-та дена работни отпуск и да забегнем малко в Сливен с Врячо... ако не реша, че ни е много студено там, де - все пак... неотоплявана и неотопляема къща. Та може и да се върнем след ден с подвити опашки... Grinning

Vox, честит рожденик!

Иначе мъх, козина и коса до кръста има. Веждите му са като на Питър Галахар. За мен е ок. Аз по принцип не съм фен на мъже, които си оформят веждите или се епилират. Не че е лошо, има дейности които го налагат, но иначе не е моето. За един мъж е достатъчно да е изкъпан, добре - ухаещ и опрятен.

Напълно споделям мнението ти, но подозирам, че проблемът е у нас, не в другите, и, че споменатият ни проблем... го има надлежно описан в личните ни карти... Grinning

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 19:45 от katiABV

# 192
  • София
Наборът изкара днес присъствена школа. Прави ПИ по БЕЛ. Втори. От теста каза, че е доволен, видял му се лесен. От преразказа се оплака. Ще видим другата събота на разбора... Силно се надявам да си останат присъствено до края. Беше уморен, но не и отегчен.
Иначе има мъх под носа. Краката са си му космати от дете, веждите плътни и събрани. Онзи ден питаше за скубане на вежди, но кака му има много проблеми с кожата на лицето точно от скубане, които още не можем да решим и май се отказа.

# 193
  • София
katiABV, нямам нищо против някой да е на различно мнение - напротив, точно тогава виждам неща, които са ми убягвали. Явно съм те разбрала погрешно. Ако е така - извинявам се.

Момичета, синът ми е на тема здравословно хранене и упражнения с цел покачване на мускулна маса - 1,70 м и 51 кг му се стрували неприемливи. Решила съм да го изненадам с режим, изготвен за него, но нямам идея към кой да се обърна. Вие ако знаете нещо - помагайте. Ако ставаше въпрос за сваляне на килца и топене на обиколки - веднага щях да се задействам Joy

Нищо му няма при 1.7 и 51 кг., ама като си е наумил... по-добре измисли нещо, отколкото да мине на анаболи.
Според мен (но не съм диетолог!) неща като палачинки и мекици за закуска, неща като гювеч и яхнии - с червено месо и зеленчуци и мазнина (щото повечето витамини са масноразтворими) - за обяд... Вероятно някакви неща с картофи или ориз - за вечеря и отново месо... и големи количества плодове и зеленчуци (зеленчуците под формата на салата, със зехтин или олио и като се появят сезонните, не тези неща, в които има най-разнообразни неочаквани съединения, но не и витамини) между храненията... Можеш да му вземеш пектин или инозитол - не щото непременно има някаква особена нужда, а понеже няма да му навреди, а ще има усещането, че взема нещо "допълнително" - с кисело мляко, примерно... И витамини някакви може.
Дъждец си направи труда да постне тук, че продажбата на алкохол, цигари и енергийни напитки е забранена на лица под 18г.
Аз обаче не си направих труда да отворя линка, не знам от коя година е и т.н.
Преди години участвах в спасяването на дете, което заедно с две приятелчета си бяха купили вино от кварталния магазин. Линейката дойде след 40 минути,  след полицията и майката. Исках да свидетвлствам, питах, разпитвах. Продажбата беше заснета с камери, повръщането,  падането и припадъка (45 мин), бягството на приятелчетата...остава ми бяло петно какяо се случи в първите 10 -15минути, докато дойдат хора. Аз бях с кола, само аз (може би), исках да го закарам в Пирогов. Спираха ме, щяла да дойде линейката, нямала съм право. Беше ужасна отговорност, пред мен започна всичко а аз стоях и набирах телефон.... А когато дойде линейка започнаха да разпитват майката дали синът й пие лекарства,  дали използва наркотици, дали има епилепсия, далу, дали... И не чуваха нито нейните думи, нито моите, и не, не го преглеждат, не го взимат в линейката... [/color]

КатиАБВ, нали не очакваш и лекарства с някоя цветна рецепта да ти купуват малолетни,  само защото Ти си забравила да си купиш.
Аз няма да продам на дете нито енергийна напитка, нито друго,  забранено от закона.

Да, видях поста, но по-късно. Ако е забранено е забранено. Не трябва да се продава. Ако не е забранено (не знаех това, в магазините има надписи за алкохол и цигари само) - не е.
Що се отнася до аптеката - само аз ходя в аптека. Не само за лекарства, отпускани с рецепта.
За виното... вероятно просто бих предизвикала повръщане и после бих го накарала да пие много вода... ако няма някакви специфични проблеми или не става дума за наистина много малко (с малка маса) дете (на което едва ли някой би продал вино) вероятно просто би му останал много гаден (и в този случай полезен) спомен. И казвайки това - аз СЪМ водила приятелка в токсикологията на Пирогов поради алкохолна интоксикация... не беше дете, на 25 примерно беше, но 35 кила и не беше пила вино, а поредица от шотове текила.

Няма връзка:
Врячо има ужасно много черни точки, носът му е повече точки, отколкото нос... Sad Трудно ми е да се преборя, а в ковидното време за козметик изобщо и не мисля... Sad

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 20:17 от katiABV

# 194
  • В светлината на слънцето
бебчо, не е ок в тази възраст да се захващат с фитнес. Първо - удря сърцето (тъпо го обясних, но съм го запомнила от приятелка-лекар, на която се е наложило в спешното да спасяват деца след фитнес на няколко пъти, единият, за съжаление, с тежки последици). И второ - спира растежа на височина. На нашите в отбора категорично им е забранен, защото пък за тях е важен ръста. Ако ти върши работа като програма, това е домашното им всеки ден за поддържане на форма: бягане 2 км/5 обиколки, коремни преси в темпо 2 серии  х  50 и 2 серии х 30 лицеви опори, също в темпо, 400 скока на въже. При нетренирано дете се почва с малко и постепенно се увеличава. Просто комбинацията от упражнения е добра.

Общи условия

Активация на акаунт