Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 31 655
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • София
За приемът на хранителни добавки с цел покачване на мускулна маса от сина ми знам, че е препоръчително да се взимат след като е минал пубертета и по тази причина е хубаво на фитнес ако се ходи, то натоварването с тежести да е минимално - 10% от теглото на спортуващия. И друго което знам пак от него е тренировките да са максимум 3 пъти седмично, за да може да се възстановят мускулите.

# 211
Дано да съм полезна с този пост, малко дългичък, но не мога да не споделя, като знам, че може някой да има нужда от подобно решение.
И двете ми деца са потливи по принцип. Лош ген. От година някъде, откак е здраво в пубертета синковеца се поти ужасно и мирише. Голям мъж е, е смисъл 185/75 кг. Къпе се, пръска се, сменя дрехи по N пъти  дневно, но се изпотява лесно. Дет се казва по тениска да е и все е запотен.
Търсих какво ли не решение и накрая реших да опитам от дезодоранта кристал. Четох много в бг мама, благо има много споделена информация и се спрях на търсене на такъв като чист Потасум алум. Тук пак ударих на камък, в града все не намирах чист (само с примеси на изкуствена сол но да не разводнявам) , исках да го купя от физически магазин и все не намирах. Не са на ниски цени по принцип. Казаха че един  такъв дезодорант се ползва 2-3 години, та реших че парите си струват.
Накрая през амазон.де избрахме и поръчахме такъв дезодорант, с доставка до адреса на щерката която е студентка в Австрия. И за двамата. По100 мл е дезодоранта, швейцарски, с корк с цена 14 Евро с безплатна доставка. Няма да му правя реклама. Давам снимка за да видите размер и че това като гледам разхода ще стигне поне за две години.
Е с това нещо се родихме. Щерката още като го почна там и взе да го хвали
Върна се и донесе дезодоранта и на брат си.
Абсолютно потвърждавам, че след ползването му няма миризма на пот целия следващ ден. След къпане се търка по минута под мишниците . Дотолкова, че след спортуване  - час и половина - коремни, велоергометър - подмишниците му, тениската - не миришат. Мокри са, но не миришат. Удивително, но факт. Ползва го вече три седмици. Каза ми преди няколко дена - мамо благодаря ти, че го изнамери. Явно се е притеснявал милия.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 12:22 от _re_ge

# 212
В ДМ има от тези кристали, но не мисля ,че вършат работа
Ползвала съм лично всички, препоръчвам мъжкия адидас, и аз го ползвам

# 213
В ДМ има от тези кристали, но не мисля ,че вършат работа
Ползвала съм лично всички, препоръчвам мъжкия адидас, и аз го ползвам
Ще подчертая че търсих за целта продукт без алуминий, а не просто дезодорант. Почти всичко пробвахме от безалуминиеви дезодоранти, което е  на пазара и съвети от тук четох когато попитах за потливост какво използвате. Всичко обаче беше без успех при нас. Иначе с нормални дезодоранти - без проблем. Но ми се искаше да минимизирам алуминия.
Кристални дезодоранти ми препоръчваха да купувам само ако на етикета пише 100% потасум алум, натурален продукт и че в дм, Лили няма да намеря, има само смесица. И в софармаси не намерих. Имаше възможност да купя с онлайн поръчка в бг , но не бях сигурна в това дали описанието е точно. Всеки може да е скептичен докато не опита. И аз бях много скептична. В момента споделям личен опит, не съм го чела, чула...

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 14:50 от _re_ge

# 214
Какво е значението на алуминия, за действието на тези дезодоранти? Аз имам два, един купуван от чужбина и един от тук, но без да съм се замисляла толкова какво съдържат. И при двата не забелязах действие при мен...ще взема да ги изровя да пробвам пак Simple Smile

# 215
  • София
Vox, откъде мога да купя аерофолио, не съм виждала по магазините?... сънувах твоята торта ☺😋

# 216
desita_g, аз си имах вкъщи и не съм купувала, но погледнах в интернет и видях, че в Бриколаж предлагат на сайта https://mr-bricolage.bg/folio-s-mehurcheta-smm-trisloyno/p/955276 Предполагам, че в такъв тип магазини ще има. Пиша през телефон и не виждам откъде си, ако си от Пловдив мога да ти дам Hug
Тортата задължително я сложи във  фризер за по-сигурно отлепяне на аерофолиото.

# 217
Тези кристали май пак са алуминий, макар и естествен. Да, само че с по-големи молекули. Все пак не взимам от тях. Мъчим се с един на БиЮ и един на Балеа без алуминий и без алкохол, що годе действат.

# 218
  • София
desita_g, аз си имах вкъщи и не съм купувала, но погледнах в интернет и видях, че в Бриколаж предлагат на сайта https://mr-bricolage.bg/folio-s-mehurcheta-smm-trisloyno/p/955276 Предполагам, че в такъв тип магазини ще има. Пиша през телефон и не виждам откъде си, ако си от Пловдив мога да ти дам Hug
Тортата задължително я сложи във  фризер за по-сигурно отлепяне на аерофолиото.
Благодаря  Vox, ще потърся, имам Бриколаж наблизо 🤗

# 219
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"балончести" найлони има във всяка поща. Wink

# 220
...и куриери.
"балончести" найлони има във всяка поща. Wink

# 221
  • На морето!
И аз много харесах идеята и мисля да я пробвам скоро.

В крайна сметка разбрахме ли какво реши МЗ за школите за извънкласно обучение?

# 222
За да не досаждам на всички слагам в скрит текст инфо за медения чийзкек за тези, които мислят да го правят.
Скрит текст:
На Люси тортите са страхотни. Нямам фал досега предвид, че и не спазвам съвсем точно рецептите. Готвя малко по усет. В случая сложих повече масло и портокалов сок. Кората от портокал си я спестих. Не знам с какво ги обработват и затова не слагам. Меда трябва да е течен, а за да има този финален вид си играх да слагам с пош за сметана във всяка клетка. За фризера писах вече, хубаво е да е поседяла поне половин час преди отлепяне на аерофолиото иначе се рискува да се развали шарката, ако не е стегнало добре.
Винаги чета коментарите след рецептите, от там най-добре се ориентирам къде може да сгафя, че все пак не съм професионалист. Но свекърва ми, която изкара кулинарен курс винаги ме хвали и иска рецептите Simple Smile

# 223
  • София
Поизпуснах ви много.
Връщам се да чета (от стр.1), но на патерици:
Да са ви честити всички рожденици именници.
Да ви радват и да се сбъдват мечтите им.

# 224
Честити рожденици и от мен! Пожелавам им здраве, пълно съсредоточаване и успех на матурите.
Мисля, че и в магазини Зоя има такива кристали. Предвид това, че там продават все био, еко и здравословни неща, има вероятност и кристалите да са без алуминий.

Общи условия

Активация на акаунт