Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 220
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Класното по БЕЛ е за 25.05, а по Математика за 8.06. /Явно до последно ще ги мъчат/.
25.05 би трябвало да е неучебен ден Rolling Eyes

# 316
  • Перник
Класното по БЕЛ е за 25.05, а по Математика за 8.06. /Явно до последно ще ги мъчат/.
25.05 би трябвало да е неучебен ден Rolling Eyes

Явно е учебен. Класната преди малко писа в групата във вайбър, че тогава ще имат пробен изпит по математика. БЕЛ е на 20.05. Имаме строен график за контролни и класни в Школо. И се спазва. Калоян не е възхитен, че ще трябва да прави класно по български на рождения си ден, но няма избор Grinning

# 317
  • София
До момента 25.05 никога не е бил учебен ден. Явно са решили тази година да е учебен, да наваксат пропуснатия материал Grin

# 318
  • София
Ама много учите вие, ей! То ПИта в училище, то класни! Затова  няма да се редуцира материала за матурите. Явно има доста сериозни учители.

Моето е още на триъгълници, г-н Вълчев! Общо решени задачи за домашно от февруари до сега: 20.  Преразказ е направен един втория срок, за домашно.

# 319
  • София
....

При нас са взели Неразделни и дойде възмутена да ми каже, че това било най-глупавото произведение, което е чела. Каква сила имало в това да се самоубиеш, а не да превъзмогнеш болката и да продължиш?! И още по-възмутена беше, че Ромео и Жулиета в рамките на 5 дни се срещнали, влюбили се и се самоубили.
Интересно щеше да е, ако можеха да пишат есета върху такива произведения Simple Smile

Ахахаха, колко прагматични са днешните деца, на тяхната възраст мечтаех за такава любов!

Както предполагах, лоши резултати на ПИ по МАТ в училище, даже по-ужасни, отколкото очаквах всъщност, странното е, че дори деца с традиционно добри резултати по мат са се справили много под възможностите си, което ме кара да мисля, че учителят е дал прекалено труден изпит /не е някой от предишните НВО-та, явно го е сглобявал сам/. Ще си правя среща да разбера защо е толкова лошо положението.

# 320
  • София
В заповед на МОН -25.05.2021 г. – неучебен, но присъствен ден за училищни, просветни и културни дейности.  Не би трябвало да има изпити или класни. Но в тез мътни води всеки явно си решава сам.

# 321
  • Варна
Общо решени задачи за домашно от февруари до сега: 20.  Преразказ е направен един втория срок, за домашно.

Ехей, Грета, направо ме разби! Как така не са им давали домашни? 20 от февруари насам и само 1 преразказ по БЕЛ! То и другата крайност не е хубава, ама ... истината е някъде по средата. Нашичкият се оплаква, че всяко стихотоворение, което учат им го искат наизуст, а не са кратки да им се не види и го разбирам. Няма и навсякъде рима, за да се подсещат какво следва. Тяхната по БЕЛ уж за добро им иска всичко наизуст, за да им помогне за цитати и т.н. на НВО, ама чак пък всичко наизуст е прекалено. По-добре е да им дава преразкази да пишат или тестове да правят, от колкото да назубрят наизуст крайно дълги произведения.

# 322
  • София
То, хубаво да се понаучат стихотворенията, ама къде, освен в тезата (6т.), могат да използват цитати? Малко прекалено ми е на целия зор.  Не е ли по-удачно да се четат текстове с разбиране и да се дават повечко задачки за корекция на грешки

25.05 е неучебен. 19 и 21 за повечето училища - също (заради ДЗИ)

# 323
stoykav, не грешиш, не грешиш. То колко е Пловдив, всички се знаем. Laughing

Класното по МАТ е на 13.05, по БЕЛ не знам.
И у нас не е ясно още къде и какво точно искат, но ако може така без много усилия да се случи.

# 324
  • София
Какви стихотворения наизуст? Вие се шегувате.
В час се чете произведението. Ако 30те минути не стигнат, другия час се дочита. Толкоз.

Обаче, момичета, има и по-зле от нас. Сегашните шестокласници, не стига че изкарват цяла година + половината от миналата онлайн, ами и ще имат разказвателни на матурите.
Та да не се оплакваме много. Може и по-зле.

# 325
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
формулировката не беше ли "може да имат"?
с това пренавиване ще "изгорят" децата Sad
и днес чух, няма никакво време, че НВО е изключително важно, даже че е "време разделно".
Sad защо е това нагнитане на стрес не знам.

# 326
  • София
За 5 и 7 май някакво решение има ли?

# 327
Сегашните шестокласници, не стига че изкарват цяла година + половината от миналата онлайн, ами и ще имат разказвателни на матурите.
Интегрирането и на други учебни предмети в НВО  е възможно, а не задължително и влиза в сила от учебната 2022 - 2023 г.

# 328
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

май е индивидуално. в нашето училище няма да учат.

# 329
  • Варна

май е индивидуално. в нашето училище няма да учат.
Нашите ще учат ДО.

Общи условия

Активация на акаунт