Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 184
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Честит рожден ден на всички! Много хубави торти.

Вчера мина родителската среща. Бяха едни оплаквания, едно чудо.
Направо очаквам да оставят петици по БЕЛ и математика на децата.

Учителят по ФВС говори сумати време, как трябвало да се движат повече, за да са във форма за НВО.
Щото от седене се демотивирали и трудно мислели и т.н. Не че не е прав, ама как да го осигурим това движение, просто не знам. Всеки ден свършва след 19:10.

Нямало да ги тормозят по време на НВО, за това оценките щели след това да ги оформят.
Нали на 30 юни свършват, как го мислят. Или гледам на неправилното място.
Много деца са зациклили, с разни двойки. Просто е безумие.

Само по физика ги похвалиха, че са умни и щял да им пише отлични оценки, за това че са умни.

Аз заповеди на МЗ и МОН, още не съм видяла, от два дни само говорят разни неща.
Редактирам се, публикуваха заповедта за школите.

Последно, стискам палци на карантинираните.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 17:57 от mmm_

# 421
  • София
Аз зачезнах да се видя с приятелка - то било много хубаво да релакснеш!
magi_sveta, да ти е живо и здраво порасналото момиче! Нека уверено върви напред, да следва и сбъдва мечтите си Kissing Heart . Днес всички в нашето училище са били на пробно НВО по БЕЛ , наборът се прибра към 17 часа, заедно с мен.Очаквам да видя какви ги е сътворил без грам да е преговарял и/или учил.
SvetlaK/дано не бъркам/,  браво на детето!

# 422
  • София
Маги, честито пълнолетно момиче! Попътен вятър в самостоятелния живот!
И винаги да е голяма гордост за мама Gift Heart !

Десита, колко мило, че твоето момче иска точно "тортата на мама"! Сигурна съм, че при такава оценка, каквото и да направиш в кухнята, ще бъде разкошно. Весел да е празникът ви утре и юначето да е живо и здраво! GiftBirthdayBalloonTada

За школите - чудесно е, че ги отварят, въпреки че се съмнявам още от този уикенд да заработят присъствено. По-скоро от следващия.

Днес в училище са им казали резултатите от ПИ. По мат. сме пълен крах с 36т. ... Нямам обяснение при толкова много усилия от негова страна. Ще увеличим частните уроци, явно нещо не е по реда си.
За сметка на това по БЕЛ е изкарал 6т. на тезата и е единственият в класа, който е постигнал 35т. на преразказа. Учителката му е написала шестица в ел. дневник. Доволен е, макар общият резултат да е 76т. Въпросите по БЕ са го затруднили и сам си признава, че там има още да учи.

# 423
  • София
Маги, да ви е живо и здраво момичето и да има много успехи в живота.
И според мен школите няма да ги отворят от утре, защото няма как да реагират толкова бързо. Следващият уикенд (тогава са на моите деца курсовете) е Великден и най - рано ще тръгнат присъствено чак от 8.05/9.05, а до тогава много вода ще изтече.
Повече ме радва това, че другата седмица ще вземат решение за пускане на повече класове на училище.

# 424
  • София
Съвсем забравих за Великден... Вярно, че е следващият уикенд.

# 425
  • На морето!
И на нашите деца от школата така им казали- този уикенд онлайн, защото нямали готовност (!!!), другият уикенд ваканция и след него са присъствено (евентуално, ако няма други заповеди).
Днес установих, че на набора са му проблем съставните сказуеми и предлозите, а по математика му е трудно с текстовите задачи и разписването на геометричните.
През почивните дни ще прави ПИ вкъщи, няма време да чака школата да се засили.

# 426
Честито на празнуващите деца и на техните майки! ❤

# 427
  • Варна
Добро утро Simple Smile Влизам да пожелая успех на кандидатите за АК утре! Да са спокойни децата и да покажат най-доброто от себе си.
В момента щерката бори ПИ по БЕЛ и гледам да кротувам, да не й преча. Утре е на ПИ математика и се надявам с това да приключи онлайн пробните. Дано през май има възможност да направят и по един присъствен. Иначе и нашата школа евентуално след Великден ще е присъствено, но девойката ще изгуби точно тогава едно посещение, че ще е на състезание.
Преди малко (от нямане на какво да правя безшумно Joy) се разрових в сайта на Дидева да правя прогнози каква позиция трябва да постигне на изпитите, за да има шанс за избраните паралелки. Ами... не ми хареса никак това, което видях, но здраве да е (и късмет), поне имам вече някаква по-реална представа.

# 428
Много благодаря и на red и на sanaka, точно това ми трябваше:)
Радвам се, че обстановката се подобрява в страната. Аз няма да спирам децата си от училище, дори и непосредствено преди изпитите. Ако разбира се ги оставят да ходят присъствено...

# 429
Честит рожден ден на момчето на Десита, както и на патерица на девойката на Маги-Света. Да са здрави и честити!
Поздравления и за успехите на синовете на Кали и Светла!
Нашата школа както писах няма да отвори. И предния път по заповед можеше, но така и не тръгнаха присъствено. Не се и надявам вече. То дойде май и да ги върнат за кога.
Успех утре на явяващите се за АК!

# 430
  • София
Мерси, Dive и MianaNia:) Моят младеж реши в последния момент да кандидатства (покрай една негова приятелка, която е истинска ходеща реклама на АК) и сега твърдо е на мнение, че това било Неговото училище. Само познайте дали някаква подготовка е правил... Разчитал на "природната си интелигентност" Simple Smile , която по мое мнение, надали ще му е достатъчна, предвид отзивите на някои потребители и яката подготовка, която правят децата им, ама съм го оставила Simple Smile
Късмет и на останалите деца от темата, които ще се явяват!

# 431

Преди малко (от нямане на какво да правя безшумно Joy) се разрових в сайта на Дидева да правя прогнози каква позиция трябва да постигне на изпитите, за да има шанс за избраните паралелки. Ами... не ми хареса никак това, което видях, но здраве да е (и късмет), поне имам вече някаква по-реална представа.
малеее Дайвче, щом на теб не ти е харесало, представям си аз как ще се отчая. Ще споделиш ли точно как правиш сравненията, че да се гръмна с по-ясна причина Grinning

# 432
Здравейте, майки на седмокласници, които се ориентират къде да кандидатстват!🤠
Искам да Ви поканя днес и утре на TUES Fest 2021 - 48 часа с ТУЕС (дни на отворените врати на Технологично училище "Електронни системи").😍
На сайта на събитието (https://tuesfest.bg/) можете да разгледате проекти, създадени от възпитаници на училището, и да гласувате за над-добрите, а в ютюб https://youtu.be/Tcc6uPKyfL0 - да гледате дискусии с преподаватели в училището и завършили го.😎

Йоан, 11 клас ТУЕС
Екипът на TUES Fest 2021

# 433
  • Варна
Хахаах Simple Smile ами как - сметки без кръчмар правя, Бегби Simple Smile Четете и се смейте сега, ама толкова си мога. Та значи - първо гледам колко е бил минималния бал за паралелката миналата година (гледам първо класиране, за по-сигурно). От там вадя 100 т, щото предполагам, че всички са отличници, нали Wink След това, понеже балът е 3хМат+1хБЕЛ, гледам при най-висок възможен БЕЛ (изключвам трите по 100т) и така при макс БЕЛ се пада (примерно 80т) за математика. После отивам да гледам успеваемостта и от там виждам, че тези точки по математика отговарят на някаква позиция (примерно топ 600). Дотук, ясно, ама се почва: то няма как да изкара такава оценка по БЕЛ, та гледаме по-реалистична, следователно и каква трябва да е по математика. От там по същата схема следва, че трябва да е в топ (поне!) 400 и на двата предмета, за да има шанс. Което е горните 10% клонящо към 9%, с което ми идеше да си сипя още с кафето. Ама човек без работа какво друго да измисли Simple Smile

# 434
  • София
...с което ми идеше да си сипя още с кафето....
JoyJoyJoy
Направо В кафето, Dive.
И аз правя подобни сметки - колко трябва да изкара по БЕЛ, колко по МАТ, че да има шанс.
Накрая ме заболява главата, затварям вичко и каквото такова.

Общи условия

Активация на акаунт