Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 164
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде на край света
Чух слухове за след 12.04 и за след 17.04. Докато не го съобщят официално не вярвам, че ги връщат присъствено.
Лошото е, че вече трудно ще влязат в ритъма на истинското ходене на училище. Повечето са изгубили интерес и гледат на онлайн преподаването като на ваканция. Sad
... и това не е само за седми клас. Виждам го в пълна сила и при малкия звяр, който беше супер амбициран, а сега се чудя как да не виси в YouTube или някоя игра докато е в час. Cry

# 511
  • София
В нашето училище са с по една паралелка на клас и съответно си продължават присъствено.

За преразказа - в началото на годината правеше и чернова, и белова, защото много задраскваше, поправяше и мажеше по листа. Но след като свикна да прави преразкази, на чернова само си нахвърля важните моменти или някои имена, и пише директно на белова. Така времето му стига и за проверка.

Има ли къде да видя всички паралелки с изучаване на руски език? Става дума за ПГ от 8ми клас.
Ето ТУК можеш да провериш в кои Професионални паралелки какви езици се изучават.

Как смогвате с работа, домашни задачи и контрол върху подготовката за НВО?
Значи! Този, който е измислил Ексела, паметник трябва да му издигна!
Загубена съм без тази програма, защото всичко пиша в нея - кога какви уроци има, тренировките кога са, къде колко имам да плащам/предплащам, на кого кога да пиша мейл или да се обадя, какви домашни работи му дават с какви крайни срокове, моите служебни срещи, дни, часове, срокове за документи, записвания и т.н.
НО! Сина само го подсещам какво има да прави и изобщо не съм ангажирана с ученето му или правенето на домашните. Ако ме помоли за помощ да обясня нещо - никога по МАТ, защото не мога, много рядко по БЕЛ, основно по АЕ и ИтЕ - само тогава помагам. Всичко останало сам си прави, в т.ч. да си уговори повече часове по МАТ ако усети, че има нужда.

Desem, къде си, момиче?! Мисля те и липсваш...
Надявам се, че всичко е наред при вас
Flowers Four Leaf Clover

# 512
  • София
Само да ви питам, има ли книжен справочник за кандидатстване след 7 клас?

# 513
  • София
Вчера насрочиха класното по математика за 17-ти. Явно ще ги върнат тогава.

# 514
Скрит текст:
Дъждец, Olive, дано са добре вече децата. Аз вчера бях цял ден на състезание с дъщеря ми, от вълнение и очакване на класирането така ме заболя главата, че чак ми стана лошо. А при децата със сигурност стресът е къде-къде по-голям.
Момичета, да ви попитам нещо - видях, че 19 май е обявен за неучебен /заради ДЗИ/ - за всички ли училища важи със сигурност или само за тези, които имат и зрелостници. Нашето училище е до 7.клас, трябва да кажа в школата дали може да се яви на 19 май сутринта на присъствен ПИ и нещо се зачудих.
Бебчо, мисля че за всички е неучебен ден, понеже зрелостниците се явяват на ДЗИ в различни училища , не в училището,  в което учат.

# 515
  • Варна
На сайта на нашето училище са написали, че ако епидемиологичната обстановка позволява, 7 клас ще са присъствено от 17 май до 4 юни. Идеално според мен.

# 516
  • София
А аз четох някаква статия, че всички ученици без 12 клас се връщат в клас от 10 май 🙄 Ама сега не мога да я намеря... Явно съм чела през ред...

# 517
  • София
Вчера се чу, че се обмисля да върнат всички след празниците, но е само идея. Да ги върнат, че после да ги спрем сами с цел избягване на карантина за матурите.

# 518
В НГДЕК има руски. 133то си е руско. Може да видите и 125то сякаш, сигурно има и други. Мисля, че ще е видно от ДПП, като го обявят.

НГДЕК в системата за кандидатстване ли е или отделно?

# 519
Мисля че няма все още актуален справочник.
Моята красота вчера ме впечатли. За първи път се вслуша в съветите на очния.
Без да напомням през междучасията се стараеше да не гледа екрани. Върши си нещо друго, гледа навън...
Дано успее да не качва повече диоптри, че сериозно се притеснявам.

НГДК май е с отделен прием и изпит по история.
Скрит текст:
Който е бил на отворените онлайн врати може ли да сподели малко повече.

# 520
  • Перник
Нашите са една паралелка 7-ми клас в училището и това е супер. Учат присъствено възможно най-много. Аз контрол върху подготовката не упражнявам. То си е за него. А и господинът по математика ги тормози достатъчно, няма нужда да се включвам и аз. Вчера казал на класната "Стига им мъти главите с тоя български" Grinning Ами прав е - те са математическа паралелка все пак Joy

# 521
  • София
Имам въпрос за НВО по мат - винаги ли 1 модул е 65 т., а 2 модул - 35 т., или варират тези числа?

# 522
  • София
Досега винаги е било така.

# 523
  • София
В модела https://www.mon.bg/bg/100149 пише само колко задачи от какъв вид има, не е изрично упоменато коя част колко точки е, защото от няколко години официално няма модули. Но не вярвам да го променят и сега, винаги е било 65/35 и по двата предмета. В школите и на пробните изпити, и в училище все за такъв формат ги готвят.

НГДЕК е с изпит по история, конспектът е на сайта им, материалът е само от 7 клас. Балообразуващи са БЕЛ и история от 7 клас, НВО БЕЛ и техният си изпит по история. Миналата година синът ми беше приет (отиде другаде, за което още малко съжалявам). Не е ходил на уроци по история, само купихме още един от одобрените учебници за 7 клас. В училище бяха на Анубис,  този учебник е доста телеграфен и понякога не може човек да разбере защо нещо е станало така. Ние купихме и се готви сам по учебника на Просвета плюс, на Екатерина Михайлова, Даниел Вачков, Пламен Митев. Вачков преподава на по-големите в гимназията, и конспектът беше забележително близък до темите в този учебник, предполагам, че не е случайно. А и учебникът е много по-приятен за четене и по-интересен от Анубис, според читателя. Simple Smile За тренировка много добра работа свърши това помагало на гимназията - https://ngdek.com/uploads/Priem-8-klas/Priem-2020/pomagalo_ngdek_final.pdf.

# 524
  • Варна
Нашите в училище са 7 паралелки 7-ми клас. Само те са достатъчни в училището, а отделно от 1-ви до 6-ти клас пак са по 6-7 паралелки. От 8-ми до 12-ти клас остават само по 2 паралелки. Не могат да ги пуснат да учат физически всички до 11-ти клас след 10-ти или 17-ти май според мен. Ако е така ще трябва да ги спираме може би от 1-ви юни, за да не стане белята точно преди НВО-тата. Лошото е, че и вкъщи пак не е гаранция, че няма да се раболеят от covid-19 или нещо друго. Ще стискаме палци да оцелеем всички до 18-ми юни.

Общи условия

Активация на акаунт