Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 162
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте ,как мога да имам достъп до пощата ,от скоро съм в групата.Наскоро разбрах за нея.
Моят син вчера беше на ПИ във Вектор и имам на снимки задачите.

# 496
Здравейте ,как мога да имам достъп до пощата ,от скоро съм в групата.Наскоро разбрах за нея.

Има правила и те биват повтаряни почти на всяка страница, заради такива запитвания. А са написани на първа страница. Пожалете администратора.

# 497
  • Варна
Здравейте, моля за достъп до пощата и аз!
Благодаря предварително! Съжалявам, че съм писала само в две теми и то непоследователни.
Страхотна торта си сътворила, Десита! Да ти са живи и здрави децата. Много да те радват и да успяват да реализират мечтите си. Жалко е, че и деца страдат от мигрена. Аз имам мигрена и знам колко е гадно.
Ако някой прояви разбирани и ми прати на ysap@mail.bg ПИ от СМБ, Вектор и т.н ще му бъда много признателна. Аз рядко и за кратко пиша в bg mama. Всички сме родители и се притесняваме за децата си. С постове редовни или не няма да решим проблемите на децата ни, а всички искаме да сме им от помощ. Важно е как ще се подготвят наборчетата и как ще се справят с НВО.
Хубав ден!

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 17:09 от ysap

# 498
  • Варна
Десита, да ти е здраво и щастливо момчето! И успех на каката за АК Simple Smile

Диването вчера беше от 11 до 19:30 навън. Домашни нямала за писане. Очаквах днес да изреве по някое време, но не стана. Сега излезе да кара колело и пак домашните били готови... Нещо ме съмнява тая работа, та й пробутах само последната задача от бургаското ПИ, за която някой напред спомена, че била особена (но не намирам сега това мнение). Та, дали щото бързаше да излиза, но я реши бързичко и сега ме е яд, че не й дадох целия тест за време, явно е бил хубав.

Искрено ви съчувствам за мигрените! Мен изключително рядко ме боли глава (вероятно, защото няма какво да боли вътре) и тогава съм най-злият човек на света - всичко и всички ме дразнят. Съзнавам, че се държа ужасно и че никой не ми е виновен, но е по-силно от мен. Вие сте герои, момичета! А децата с мигрена са супергерои!

# 499
  • Бургас
Dive, поздравления ,че се е справила.
На моят не му стигна времето за нея. Но и да имаше време нямаше да може да я реши. Каза , че даже не разбира условията . Чакам резултатите да видим какво е сътворил.
Днес в училище правиха пробен по БЕЛ.
След него ми се обади и беше мн обнадежден ,че се е справил . Да видим какво е направил и там
Със закъснение -Честито на всички именници !
Да са живи и здрави и да постигнат много успехи Wink

# 500
  • София
Desita, усещах аз, че ще направиш уникална торта! С тези ягоди направо... разкош!

когато тръгна към изпита минахме край момиче, което плачеше. не искаше да тръгва и само повтаряше "ще се изложа", "не знам"...
беше с цялата рода и всички я успокояваха и побутваха да тръгне.

на излизане имаше други две, пред припадък. пак плач, "аз съм провал", мокрене с вода...
Това е ужасно... Нищо не си заслужава такива негативни емоции!
Не искам да звуча като съдник, нямам право на това, но мнението ми е, че за да стигне едно дете до такова състояние, нещо в родителството е било пропуснато.
Не ми се мисли какво се случва в душите на тези деца. Дано само са получили подкрепата, от която са имали нужда в този момент.

При нас се позасилиха домашните работи и предстоящите контролни. За първи път тази година днес синът отиде с едно непълно домашно на училище, по АЕ; просто от задачи не му стигна времето. Добре че госпожата е проявила разбиране и му е казала, че това писмо, което трябваше да напише, ще го остави за след празниците.
Сега се е затворил в стаята си и учи за утрешно контролно по АЕ, а тази седмица има и едно по Биология.

# 501
  • Някъде на край света
Здрави и честити да са всички празнуващи през изминалите дни!
За мигрената страдам от такава от няколко години поне една седмица във месеца и мога да потвърдя, че се чувствам на ръба на живота в такива моменти. Не знам децата как устояват.
Моят мома сега като се затопли и вятър я вее на бял кон. Всичко прави през пръсти само и само да излезе. Не знам как ще й задържам вниманието до НВО.
От днес поне малкия е присъствено, та не ми се налага да съм надзирател. Simple Smile
Само понеделник е, а аз се чувствам пребита. Как смогвате с работа, домашни задачи и контрол върху подготовката за НВО?

# 502
  • София
Благодаря на всички за пожеланията 🤗 Тортата наистина се хареса от всички и добре че направих две, защото се изядоха до последно. Аз успях да опитам само част от едно разпаднало се парче 🙂
Точно защото много ме беше страх от подобна ситуация, описана от Добри, не говорех и не давах напътствия последните два дни за изпита. Не исках да я стресирам, а и каквото е запомнила, това. Беше се разбрала с познато момиче да се чакат пред АК и аз просто я изсипах от колата с едно Успех. Не исках да й предавам моето напрежение, а и ситуацията предишния ден беше показателна, че детето ми е притеснено.
Пожелавам на всички явили се деца от темата да бъдат поканени.
Аз също съм в групата на мигрените. С времето се научих да я разпознавам и контролирам, но не винаги ми се получава. Ужасно е! Лошото е, че и дъщеря ми започна все повече да се оплаква от главоболие. Дано не е наследила и мигрената от мен. Малки са ни децата, за да страдат още от сега 😕

# 503
Има ли къде да видя всички паралелки с изучаване на руски език? Става дума за ПГ от 8ми клас. Синът ми много иска да учи руски език. Вече 7 години все ми говори, че иска в училище с руски език (от 1ви клас пее тази песен). И сега търсим такъв вариант с разширено изучаване на руски езин, но не в езикова гимназия. Имаче се е ориентирал към сторителство и архитектура в СГСАГ „Христо Ботев“, но паралелките там са с английски или немски език.

# 504
  • Варна
Как смогвате с работа, домашни задачи и контрол върху подготовката за НВО?
Да ти кажа със синковеца действаме по изпитаната схема с каката: държим на успех, в 7- ми клас на МАТ и БЕЛ и държим да си пише домашните. Не го изпитваме и не го проверяваме, не му правим рисунките или домашните, т.е. не учим вместо него. Винаги сме отворени за въпроси, ако нещо не разбира да ни пита. Обяснено му е, че всичко, което прави го прави за себе си. Засега се държи отговорно и не ни е подвел. Проблемът е, че много бърза и оттам греши.Засега по БЕЛ се справя отлично. Има само 1 5-ца втория срок, но по МАТ има 3 5-ци и 3 6-ци, като по 1-2 точки не са му достигали за 6. Сега му дадох последната задача от състезанието в Бургас. Реши я за 20-тина минути, но беше позапецнал на подусловие Б. Аз като видях миниатюрния му чертеж изпаднах в ужас. Очудих се как я е решил изобщо.  Реших през почивните дни да му даваме да решава по 1 ПИ да придобие повече бързина и увереност.

# 505
  • Варна
Ами, Buzzy, май не се справям особено. Ей го днес след работа готвих любимите й спагети. Тя отлично знае, че вечеряме около 19:30, но познай дали си дойде за вечеря... Всичко изстина. Нагълта набързо пастата и се метна да чете някаква книга, чувам я да се кикоти, не е от седмокласната литература, ше знайш Wink
Поне ми прати снимка къде е била:
Скрит текст:
Мелодия, май нямате много опции, в НТБГ, ПГ по туризъм и някаква железничарска гимназия. Това видях в план-приема, но може и да пропускам нещо.

# 506
  • Варна
Позагубих се - ММ беше рожденик, после годишнина от сватбата. Утре отказа да ходи на тренировка, бил уморен- това до сега не беше се случвало.
Дати
за  класни нямаме  , пробни матури не се очертават,  нямаме и родителска среща.  Днес за първи път доживях да ме  помоли да му разпечатам пробен тест.  Нямало време вече.  Изненада ме сериозно

# 507
  • София
Здравейте момичета. Редовно ви следя, но все не пиша Confused.
Идвам да ви питам има ли нещо вярно в това, което споделя детето - от 17 май отново се връщат присъствено и то за 4 седмици.
Иначе в нашето училище няма информация за пробни матури, няма родителска среща, няма организация за албуми (това го чух за седмокласници на мои близки).
Девойката се е насочила твърдо към НГДЕК и няма какво да я разколебае. Днес дори имаше отворени врати, онлайн, и още повече се амбицира. Гледайки броя на кандидатите и резултатите от предходните две години, считам, че има шанс. Училището й е удобно като локация, хубавото е, че е едносменно, започват от 8.30 (което съвпада с моето работно време и ще ходим заедно), имат много интересни извънкласни дейности, пътувания и мероприятия.
Стига толкова от мен, продължавам да ви следя изкъсо.

# 508
  • Варна
Позагубих се - ММ беше рожденик, после годишнина от сватбата. Утре отказа да ходи на тренировка, бил уморен- това до сега не беше се случвало.
Живи, здрави, обичани и щастливи да сте!
Ехааа, какво съвпадение! Съпругът ми беше рожденик миналата седмица, а в неделя имахме и годишнина от сватбата!

# 509
  • Бургас
И нашата класна така е казала . От 17.05 връщат се  присъствено, но не знам до кога

Идвам да ви питам има ли нещо вярно в това, което споделя детето - от 17 май отново се връщат присъствено и то за 4 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт