Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 134
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Polly77, добре, че лошото е зад гърба ви! Желая на теб и семейството ти да им предстоят само хубави неща. Да сте живи и здрави всички и наборката да успее да се пребори за първото си желание след 7-ми клас.

# 571
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за да е спокоен съм повтаряла като латерна, че винаги има и други варианти.
иска ТУЕС - добре, но ако не стане има и други училища с компютри, има и курсове.
поиска АК, заради по-особения начин на обучение. супер, но ако не стане ще има и други училища, където ще намери среда и учители с по-разчупено мислене и преподаване.
иска едно-друго-трето... дай максимума от себе си и каквото стане все ще е добре.
затова ходи на изпити без да се притеснява.
ако можех да накарам и учителите да спрат да нагнетяват напрежение ще е супер, но ... Sad

# 572
  • Варна
Лилла, desita_g, съжалявам за това, което ви е минало през главите. Пожелавам ви да ви очакват от тук насетне само хубави неща.
Red_violet, честно да ти кажа нашичкият не дава сигнали, че е в стрес. Не се налага да го успокоявам. Той си се успокоява, даже предостатъчно като седне пред компа с приятели да играе. Даже в повече ми идва неговото нехайство. Не съм сигурна обаче след НВО-то как ще се държи, особено ако се провали и не успее да влезе в желани за него специалности и гимназии. Предполагам, че ще е смазан и няма да има желание да учи друго или другаде.
Kally May, браво за находичивостта ти! Това е правилният начин да не губим връзка с децата си. Аз подхождам по подобен начин с тази разлика, че нашият сега не спортува никъде. Само вкъщи си прави разни серийки за мускули. Мисля да го водя малко на минерален басейн във Варна сега през почивните дни, ама дали ще иска ми е чуденка.

# 573
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Да питам, въпреки че съм почти сигурна в отговора - ако детето е болно от COVD 19 по време на НВО или в карантина - нама начин за явяване на изпита, нали така?
Разсъждавам по въпроса, защото сега се очаква да ги върнат присъствено около 17 май, което ме притеснява, защото, ако се разболее - е напълно реално да пропусе изпитите. Замислям се дали да не пусна декларация за обучение в електронна среда.

# 574
Кажете за методите как да работим върху психическата устойчивост на децата . Нещо аз не се справям с тази част , макар постоянно да му повтарям как света не свършва с този изпит. Въобще ние можем ли да направим нещо по този въпрос като родители ?
Мойто е супер устойчиво, ами майка му не знам какво да я правя , изпада в разни състояния Laughing
Иначе шегата настрана, най-добри резултати изкара на приемните след 4 клас, каза , че по пробни и други безмислени състезания не можел да се раздаде и концентрира на 100%, като знаело, че не му е важно
Та в момента само това ме крепи и розето де Wine Glass

# 575
  • Варна
Здравейте,
Да питам, въпреки че съм почти сигурна в отговора - ако детето е болно от COVD 19 по време на НВО или в карантина - нама начин за явяване на изпита, нали така?
Разсъждавам по въпроса, защото сега се очаква да ги върнат присъствено около 17 май, което ме притеснява, защото, ако се разболее - е напълно реално да пропусе изпитите. Замислям се дали да не пусна декларация за обучение в електронна среда.
Здравей, мисля, че миналата година организираха явяване и на болни и контактни деца в училищата. Не гледаха карантината, защото не допуснаха явяване на други дати, нито онлайн НВО-та с камери примерно.

# 576
Нагласила съм свитък с пробни изпити и се отправяме за морето до Гергьовден. Там ще има време  за подготовка за НВО и за семейно каране на велосипеди. В общи линии не е много притеснен.Каквото такова, гледах минимални и максимални балове от миналата година за гимназията , която желае и мисля , че ще успее да влезе.

# 577
  • София
Болни деца няма как да се явят на изпита, имаше деца под карантина(контактни) в отделни стаи.

# 578
  • София
Пускам линк към Справочник за канддатстване на едно издателство (не, че по същество се различава от сайта на Дидева Simple Smile. Струва ми се, че тепърва темата ще се пълни с въпроси за срокове, изисквания и може да е полезно Simple Smile
https://bguchebnik.com/spravochnik/spravochnik.php

ПП- за явяването на НВО по време на карантина - миналата година е било възможно при доказан отрицателен тест, направен до 36 часа преди изпита, като кандидатите са в отделна стая.

# 579
Утвърден държавен план-прием за София-град
Последната колона отново е начин на изучаване на езика. Нито дума за разни екстри като балообразуване или профилиращи предмети.

# 580
  • София
Линковете от последните два поста ще ги сложа на 1-ва страница от следващата тема.
Благодаря ви, Дидева и molive Flowers Hibiscus

# 581
Пак съм аз. По принцип не цитирам медии, но докато намеря нещо официално...
МОН: Учениците под карантина без оценка от външното оценяване
Учениците, поставени под карантина няма да имат вписана в удостоверението за завършен клас оценка от Национално външно оценяване, а тези в 12 клас могат да се явят в следваща сесия. Допълнителни изпити няма да се провеждат. Това съобщават от Министерството на образованието и науката в отговор на въпрос.

# 582
  • София
Утвърден държавен план-прием за София-град
Последната колона отново е начин на изучаване на езика. Нито дума за разни екстри като балообразуване или профилиращи предмети.
Още нещо интересно наблюдавам - всички паралелки в едно училище са с един и същ код. Flushed Като липсват и профилиращи предмети, няма нищо, по което да се отличат отделните паралелки. Как ще се редят желания по този начин, ум не ми го побира. Някой трябва да пише до РУО.

# 583
Аз код на паралелки не виждам? Само кодовете на училищата по НЕИСПУО.
Ако не публикуват преди това списък с кодовете на паралелките в онзи вид, в който си го знаем - с профили и балообразуване, или обновено приложение за ДПП,  ще трябва да се чака отварянето на системата за повече яснота в София или  да се обикалят сайтовете на училищата, което е безумно начинание.

# 584
  • София
Ох, да, този първият вярно, че беше на училището. Моя грешка. Но пак остава въпросът как ще наредиш например четирите вида паралелки Испанската, 7-те във 2 АЕГ и т.н. Наистина е безумно и мисля, че заинтересованите трябва да сигнализират РУО.

Общи условия

Активация на акаунт