Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 149
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Ти, ако знаеш в кой ъгъл на сайта на РУО го намерих забутано...Joy Едва ли сме много ентусиастите, които посещават тези кътчета, дълбоко скрити в дебрите на въпросния сайт.

# 586
  • София
В петия ъгъл? Joy

# 587
Кажете за методите как да работим върху психическата устойчивост на децата . Нещо аз не се справям с тази част , макар постоянно да му повтарям как света не свършва с този изпит. Въобще ние можем ли да направим нещо по този въпрос като родители ?
Моят метод вече и глухите го разбраха Simple Smile Абсолютна подкрепа на детето! Има тройка в училище - обсъждаме как теста не е бил лесен, госпожата е била ядосана и затова им го е дала, той не е виновен Simple Smile Забележка "Лошо поведение" с усмивка слушам какво се е случило и приемам неговата версия. Детето никога не е виновно, разбира се. Да знам, че не винаги е така, но аз съм изцяло на негова страна. Дори и да трябва да обвиним учителя. Без крайности, разбира се. И само да уточня, детето в никакъв случай не е с лошо поведение, знае къде са границите, но понякога не е най-примерния ученик.
Обещал ми е да решава по един тест на седмица сега, а три седмици преди НВО по един на ден ( от всеки предмет), дано да се случи, защото спорта при него заема много време - седмично поне 15 часа са отделени на спорт, това е футбол 4 дни седмично и волейбол 5 дни седмично. От школата по математика при моето обяснение за спорта ме попитаха дали в спортно ще кандидатства Simple Smile
Иначе съм съгласна с всичко казано от Kally - и ние говорим много, само че аз споря постоянно с мъжа ми, защото той иска да излизат с нас на разходка, а за мен е съвсем нормално да не искат. Смятам че е по-добре да излизат с приятели, а у дома има време и за обсъждане на приятели, интереси и всичко останало.

# 588
  • София
Добре де... за чий ги правят тия тъпотии и от МОН и от РУО? От кого я крият тая информация, че и непълна я предлагат? Като че ли не знаят хората от какво се интересуват най-много и като че ли за първи път правят НВО...
А за карантинираните ученици как си противоречат само:
"При неявяване на ученик по уважителна или неуважителна причина... няма да бъде вписвани оценки от НВО" и малко по-надолу "...защото целта е всички ученици да имат равен достъп и условия за провеждане на изпити..."
Баф и лицемерието! RageRageRage

Сипвам си Wine Glass ! Време е!

# 589
  • София
Странно, да не кажа скандално, решение за карантинираните ученици. Ще принудят болни семейства да не се тестват, за да избегнат карантината.

# 590
Е целта е да няма нито един седмокласник на училище 10 дни преди изпита 🤣. Отделно , разбира се, че никой няма да си даде детето като контактно дори и родителя да окаже положителен. Глупостта на МОН и МО удари тавана. На колко неизвинени отсътвия има право ученика  ? Притеснявам се , че личната ще откаже да му даде бележка .

# 591
  • София
Не знам, момичета, ние миналата година се пекохме на тоя огън. С малката подробност, че през юни едва ли сборно имаше повече от няколкостотин регистрирани случая.
А и все пак май имаше опция карантинирани ученици без симптоми да се явят на НВО.
Не е възможна такава безпардонност, пак подпалих - нищо, че вече не ме касае лично. 🙄

# 592
А на кой мейл на РУО трябва да се пише?

Аз не разбирам и за НПМГ са дали паралелки природни науки, но кои точно и как се баловобразуват? Нали се държат различни изпити, които дори са преди НВО.

# 593
  • София
Аз за юни ще пусна молба за обучение в електронна среда от 1 до 15 и за него и за сестра му, т.е. те няма да са контактни на никой външен, той тази година не тренира, нея ще я спра. Малката също ще стои в къщи от 4-ти до 15-ти. Аз и ММ от 4 до 12 сме в "командировка" в двата края на Бг - той ще си бере градината с череши със свекъра и брат му, аз съм на Шабла на учение (изцяло навън)... Надявам се, да избегнем разболяване. От утре всички сме в къщи, няма никъде да ходим по празниците (освен на разходки из природата сами), защото ММ има изпити на 10-12 май, които нямат втора дата. Имам роднини, които се нацупиха, но не ме интересува - миналата година, като им виках да се видим, не, има ковид... Е, мен ме е страх от карантина в момента.

# 594
Ако лекарката откаже бележка и аз ще пусна молба за ОЕСР. Очаквам отказ или поне проблеми обаче от нашата директорка. Видях ,че има право само на 15 неизвинени отсъствия, така че трябва да мислим варианти. Докъде се се докарахме- родителите да търсим варианти децата да "избягат" от училище.

# 595
  • София
И аз очаквам проблеми, но не съм ползвала дните по семейни причини. Ще пусна тях, ако се наложи и от клуба му ще искам бележка, нищо, че в момента не тренира, картотекиран си е.

# 596
  • София
А на кой мейл на РУО трябва да се пише?
Трябва ви шапката - МОН, РУО са по области и очевидно нв решават те в случая.
Мейли имаме всякакви събрани, нали не знам колко пъти се трепахме да пишем писма (безрезултатно). Само кажете ако ви потрябва нещо.

# 597
  • На морето!
Някой в медиите нямаме ли? По принцип те оправят нещата най-бързо, макар че в днешната ситуация...
Иначе нали по график 7ми клас са дистанционно 2 седмици преди изпитите?

# 598
Трябва ви шапката - МОН, РУО са по области и очевидно нв решават те в случая.
Мейли имаме всякакви събрани, нали не знам колко пъти се трепахме да пишем писма (безрезултатно). Само кажете ако ви потрябва нещо.
Напротив. Точно в РУО - София-град е проблемът. Всички останали приложения към заповедите за ДПП, които видях до момента са си наред.
Коригирам се. На Силистра е нещо подобно, но останалите съдържат всичко необходимо.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 21:18 от Анонимен

# 599
  • София
Ама аз по другия казус - за карантинираните ученици и НВО. Идиотският ДПП за София направо бял кахър ми се видя.

Общи условия

Активация на акаунт