Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 126
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Привет, група,

С наближаването на матурите и неяснотите в държавата и в недомислиците на МОН, нещата започват да стават много изнервени.
Смятайки, 7-класниците трябва да са ПО до 04 юни вкл., нали така? (ако нещо не се промени). Т.е. ако класът излезе в карантина, за контактни броят на дните е 10. Тогава могат да се яват на НВО. Ако конкретно дете обаче е положително с Ковид, на 04,06, то няма да има 14 дни до първата дата. Т.е. може би на 03,06 е да последния им присъствен ден. Така ли излиза и според вас?
От сърце желая на всички деца да са здрави, за да могат да се яват, защото иначе е толкова прецакващо, че не е истина. Ясно е, че ние сами, поединично трябва да се спасяваме, защото тия в МОН са .....
За извинените отсъствия - имаме право на 3 дни към класния ръководител, 7 дни към зам. директора и още няколко към директора. Нещо такова беше - попълвах молби за по-ранно приключване на учебната година заради пътуване в 5ти клас. Но сега и това не върви, защото училители са побеснели и ще ги изпитват до финала явно.....Каква ситуация само.....

# 616
  • гр.Варна
Dive,аз си мисля,че никой родител,чието дете се разболее около изпитите няма да посмее да каже,че е болно или да му направи тест за Ковид.В тази връзка мислиш ли,че някой ще оповести,че детето му е болно по БЕЛ и да не се яви на този по Мат?Колкото и зле да Ви прозвучи и да съм против пускането на болно дете на училище/градина, ако нашето се разболее,може и да е с Т,но ще го пусна да иде на НВО. Очаквам упреци,но и хора,които ще ме разберат!

# 617
  • София
Bonanza, от тук пишещите едва ли ще получиш упрек, че ще си пуснеш детето на НВО със симптоми.
Въпреки, че моето изкара вируса, но ако по една или друга причина е в контакт с болен, аз лично няма да обявявам, че е била в контакт. Най - близките приятели и роднини са предупредени, че ако са заразени да не ни включват в списъка с контактните лица.

# 618
Dive,аз си мисля,че никой родител,чието дете се разболее около изпитите няма да посмее да каже,че е болно или да му направи тест за Ковид.В тази връзка мислиш ли,че някой ще оповести,че детето му е болно по БЕЛ и да не се яви на този по Мат?Колкото и зле да Ви прозвучи и да съм против пускането на болно дете на училище/градина, ако нашето се разболее,може и да е с Т,но ще го пусна да иде на НВО. Очаквам упреци,но и хора,които ще ме разберат!
Честно казано и аз това си мислех, а ако е карантиниран като контактен също бих го изпратила, ако разбира се не дават списък с контактните деца. Много е прецакваща цялата история. Има деца, които се подготвят 2-3 години и накрая греда. Аз също мисля, че много родители няма да се тестват изобщо

# 619
Което обаче е супер криво спрямо здравите деца на НВО.

# 620
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и не само.
Sad някои хора умират от вируса.

# 621
Естествено, че ще го пусна, друг е въпросът , че едва ли ще в кондиция на 100 процента, но със сигурност е по-добре от нула точки
Но нямам намерение да провалям живота на детето и 7 години труд поради недомислиците на МОН и липсата на държава
Цитат
всекидневно безсимптомни възрастни и деца заразяват много хора, нека не превръщаме децата в изкупителни жертви
изкараха ги , че са главния виновник за пандемията, а безотговорните възрастни не носят вина

# 622
Преди два дни стана месец от както аз се разболях. За съжаление все още съм от непотвърдените случаи, но според лекарите си беше Ковид. Изкарах го сравнително тежко и още се възстановявам. На младежа по никакъв начин не се отрази това, но силно се надявам да е било наистина Ковид и той да си е изградил имунитет.

Подкрепям мненията, за изпращане на матурите дори и при контак с болен. Просто не ни дават избор, което е направо побъркаващо. Децата ходят на уроци с месеци, години. Стресират се, пари се дават и на края едно голямо НИЩО, защото няма опция за втора дата. Не знам защо така са се запънали за тази втора дата. Какво толкова може да обърка сметките. Angry

# 623
  • София
Много патова ситуация това с невъзможността на явяване на болни и карантинирани на НБО. Трябва да си погазваме всички правила и вътрешни разбирания, за да помогнем поне малко на децата.
Аз онзи ден се изумих. Наш познат болен от ковид моли личния си лекар да впишат, че децата му живеят в момента на друг адрес, за да не ги карантинира и тях. Да можел да ги извежда на разходка, че в това време видиш ли щели да поолудеят вкъщи. Да ги убиеш значи такива... И такива лекари са за разстрел направо. Че на всичко отгоре и го споделят. Затова няма никога да се оправим в нашата мила Родина.

# 624
  • Варна
Дидева, благодаря ти за инфото от МОН за карантинираните деца! Точна, както винаги! Ей сега я оплескахме ситуацията.... Направо не знам какво трябва да правим. Излиза, че от началото на юни трябва да се изолираме вкъщи, децата да са ДО, за да няма риск от зарази. Това с отпуск за нас със съпруга ми е направо невъзможно и за двамата от 1-ви до 18-ти юни. В най-добрия случай бих могла да работя от вкъщи онлайн и да отивам за малко на работа до 14-ти. Работя като Главен счетоводител и в офиса съм в стая с още 1 колежка, но все пак има риск. Съпругът ми обаче нито може да работи от вкъщи, нито да си вземе толкова дни отпуск.

# 625
  • гр.Варна
То си е криво и несправедливо и спрямо карантинирани деца,които са положили толкова много усилия години наред,да не им позволиш да се явят на изпит,а в същото време изобщо да не се разболеят!

# 626
  • София
Направо не мога да повярвам, че може толкова да се влошат нещата за сегашните седмокласници. Миналата година, когато уж всичко се правеше в движение, решенията бяха МНОГО по-адекватни.

Карантинираните можеха да се явят в друга зала, ако те самите имат отрицатален тест 36 ч преди изпита - ето по БЕЛ например са били 17 деца в тази ситуация и си е имало стройна организация по въпроса: https://btvnovinite.bg/bulgaria/maturata-po-bel-sedmoklasnicite- … strogi-merki.html.
Ако тази информация от вчера е вярна, тази година само ще се създадат предпоставки иначе примерни граждани да нарушават правилата и да не се тестват навреме, защото правилата са адски несправедливи и дискриминират сегашните седмокласници спрямо миналогодишните.

За ДПП за София - открийте разликите с миналата година, няма никаква логика да са публикували официалния вариант с толкова липсваща информация (то чак е комично, ама и името на НПМГ не е правилно изписано даже). Аз лично ще пиша да РУО, да видим дали/какво ще отговорят:

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 11:43 от marmotche

# 627
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Дидева, благодаря ти за инфото от МОН за карантинираните деца! Точна, както винаги! Ей сега я оплескахме ситуацията.... Направо не знам какво трябва да правим. Излиза, че от началото на юни трябва да се изолираме вкъщи, децата да са ДО, за да няма риск от зарази. Това с отпуск за нас със съпруга ми е направо невъзможно и за двамата от 1-ви до 18-ти юни. В най-добрия случай бих могла да работя от вкъщи онлайн и да отивам за малко на работа до 14-ти. Работя като Главен счетоводител и в офиса съм в стая с още 1 колежка, но все пак има риск. Съпругът ми обаче нито може да работи от вкъщи, нито да си вземе толкова дни отпуск.

и накрая на първото НВО ще сте в стая със "здрави" и "безконтактни", а за второто не се знае кой какво. Sad

вместо да се натиска за някаква организация и за варианти и болните и карантинираните да имат шанс, в темата е нищи как да се заобиколят мерките. за сметка на здравето и живота на другите деца и семействата им.
и даже се подкрепяте/ме взаимно в това.
Sad

# 628
аз писах.

ситуацията е направо ужасна. би трябвало да има отделно помещение за карантинирани. виж за деца със симптоми, направо незнам незнам... нито съм сигурна, че бих пуснала, нито че не бих. но наистина не си представям как бих пуснала с идеята, че поставам в уязвимост цяла стая с деца.

добри, не само второто, а и по принцип, все пак за здраве говорим.

но айде за карантинирани дано да има стаи. но за болни... какви стаи, та те са задължени да си стоят по домовете на 100%.

# 629
  • Бургас
Аз съм решила последно на 02.06 е на училище. Той не бил съгласен Simple Smile
Ще пиша по семейни причини, до директора , но няма да го пусна. От личната знам , че  е да се вземат дни ,после 2-3дни по семейни и пак от личната
Само тя да се съгласи, че напоследък не иска да дава бележки

Общи условия

Активация на акаунт