Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 121
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте, първо благодаря за подкрепата Hug
Общо взето гемията ми е яко потънала, но на фона на това, че уж няма здравословните проблеми в семейството (има, но не е трагично и уж лекуваме/поддържаме с някакво лечение) са бели кахъри.
По принцип съм оптимист-реалист, но сега съм яко обезверена - НВО, здраве, обстановката в държавата.... и се страхувам, че виждам светлината на влака в тунела, а не светлинка на слънцето.
Към това боря килограми и Wine Glass е табу (почти Simple Smile )
Последната капка бе втора петица за срока Математика (няма други оценки), докато се чудех как да обърнем резултата по БЕЛ в нейна полза.... 2ра 5ца, а бе от децата, чиито работи от Обл. НОМ бяха преразглеждани, за да определят тези за националния.

Пуснах писмо до РУОто, да видим какво ще стане (дали ще отговорят), че може да са ми добавили e-maila в спам-листата.

Тъй като много се дразня вече, ето условията на НПМГ (имам предложенията им като документ, но според мен не е редно да ги пускам в публичното пространство аз, затова преписано)
Скрит текст:
Математически
Мат+Инф – РИЧЕ АЕ –  1*НВО БЕЛ + 3*НВО Мат + Оценка Мат + Оценка БЕЛ
Мат+Инф – РИЧЕ НЕ –  1*НВО БЕЛ + 3*НВО Мат  + Оценка Мат + Оценка БЕЛ
Мат+Ф – РИЧЕ АЕ –  1*НВО БЕЛ + 3*НВО Мат  + Оценка Мат + Оценка Ф + 2* ОлиОбл. Ф (или с-ние Модул Ф)

Природни науки
Б+Х – РИЧЕ АЕ –  1*НВО БЕЛ + 1*НВО Мат +  Оценка Б + Оценка Мат + 2*ОлиОбл. Б (или с-ние Модул Б)
Б+Х – РИЧЕ НЕ –  1*НВО БЕЛ + 1*НВО Мат + Оценка Б + Оценка Х + 1* ОлиОбл. Б (или с-ние Модул Б)+ 1* ОлиОбл. Х (или с-ние Модул Х)
Х+Б – РИЧЕ АЕ –  1*НВО БЕЛ + 1*НВО Мат + Оценка Х + Оценка  Мат + 2* ОлиОбл. Х (или с-ние Модул Х)

Иконом. Развитие
Г+АЕ – РИЧЕ АЕ –  1*НВО БЕЛ + 2*НВО Мат + Оценка Мат + Оценка  Г + 1* ОлиОбл. Г (или с-ние Модул Г)

първото е видът паралелка
Всяка паралелка е с 26 бр., няма квоти,
Максимален брой точки 500, точките от Оли се причисляват към 100.
РЕДАКЦИЯ: За олимпиадите има условие мин 60 %

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 15:42 от Desem

# 646
Като им гледам сайта /на НПМГ/, май отпада изискването за резултат от олимпиада, който да е най-малко 60 процента от максималния.

# 647
  • София
Наборът ще ходи на НВО при всички положения. 14 месеца спазвахме всякакви умици и безумици, около мен имаше и доказани болни, които си ходиха на работа докато излезе предписанието от РЗИ, защото имали спешни задачи. Без всякакви угризения ще се яви, ако трябва и с две маски. Писах по-назад, че ще направя максимума да е здрав и не контактен. От едното до другото НВО ще е яко тъпо да се изцепи някой родител с болно дете и да спре цяла зала от второто. Тук нещата много опират до училището, защото РЗИ няма да отреагират за по-малко от 40 часа, но ако в училището се знае може да не допуснат децата... В нашето поне няма да ги допуснат...

# 648
  • София
Не искам да прозвучи като заяждане, а от чисто любопитство питам. Чета, че някои от вас ще затворят децата си вкъщи преди НВО още от началото на юни. Как точно ще го направите, те няма въобще да излизат навън ли? А вие ако излизате било то на работа, до магазин и т.н. и реално може да донесете вируса вкъщи, то как ще предпазите децата? Пак казвам питам от чисто любопитство.

Моята гледна точка е следната - естествено, че ще излиза, както е и сега, но така ще избегна евентуално карантиниране при болен в класа, т.е. карантиниране на целия клас. Въпреки че реално синът и го изкара, има положителн ПСР и тест за антитела след това, то ако карантинират класа му това важи и за него. Което пък поставя въпроса наистина ли няма да дадат достъп до изпит на цели класове под карантина? Това е пълно безумие! Винаги може да се отдели стая/стаи в училище за карантинирани деца.

# 649
Може би предвид ситуацията , наистина трябва да се "борим" 7 клас  да са ДО две седмици преди изпита . Аз мисля , че от 17 май ще върнат всички ученици в клас .

# 650
  • София
https://www.24chasa.bg/novini/article/9752869

Ето график кой кога ще бъде присъствено на училище.

Аз също мисля, че ако един цял клас е под карантина, то за тях ще измислят вариант за явяване на НВО. Няма как да лишат 30 - ина деца от възможността да се явят на изпити.

# 651
За сега сме присъствено до  28.05 . Дано така и остане!

# 652
Нормално. Удължиха извънредната обстановка до края на май. Няма как да има график за следващи дати.

# 653
  • София
Като им гледам сайта /на НПМГ/, май отпада изискването за резултат от олимпиада, който да е най-малко 60 процента от максималния.

Не, има го.

# 654
Ег*ти шита! Не стига че немският е много по-желан език, а НПМГ намалиха точно паралелката с немски, ами сега и две олимпиади. За нас отпада като вариант.

Десем, само две петици ли има като оценки за целия срок? Много малко оценки ми се виждат за основен предмет. Говори с учителката или ако мислиш, че се заяжда, може би с директор.

Относно дистанционното по желание. Може да се подаде молба към РУО. Гледа се дали детето се справя. Не мисля, че има някакъв проблем и целия клас да излезе в такова. Учителите могат да врякат, но да си гледат работата. В Търговище, ако помните, след смъртта на учителка, бяха излезли точно в ОЕСР по желание целия випуск.

# 655
  • София
И аз пратих писмо, подобно на това на arino, до РИУ ( rio_sofia_grad@mon.bg )
"Уважаеми госпожо/господине,
Във връзка с публикувания утвърден ДПП за София-град, бих искала да изразя недоумението си, относно напълно липсващата информация в ДПП, както за профилиращите предмет/ език, така и за балообразуването.
Моля да ревизирате ДПП с необходимите реквизити, по чл. 49 на Наредба 10, и публикувате в упоменатия от чл.52 срок."

НПМГ са направили тотал мазаляк с тези различни изисквания (спрямо предходната година), още повече на фона на съкратената паралелка.

# 656
  • Варна
А НПМГ защо го обявяват това чак сега? При положение, че вече олимпиадите са минали! Все си мислех, че сме ударили дъното таз година, ама явно има още накъде...

# 657
  • София
Не, Дъждец, не е заяждане, тъпи грешки Sad
(Знае я г-жата , че се справя, но реално това е показала на контролните. Девойката не се чувства ощетена)
Вчера се прибираме от урок и тя си пише с децата, че имали резултати от последното контролно (още нямат нанесени оценки), но нямаше как да ги провери по пътя, тъй като няма Тиймс на телефона. Вкъщи няколко пъти напомнях, за да разбера какво е станало.
(Като я попитах това колко е като оценка, коментарът бе:"Е, сигурно няма да е 5,  г-жата (г-ца е всъщност) не се заяжда, няма за една грешка  да пише 5"

Това във връзка с темата за стреса и намаляването му. Хем гледам да не пришпорвам, хем ми е на топка стомаха.
Дрънках и глупости по целия път към вкъщи, тя не ме отразява, минахме и през любимото Джелато.... та излязохме с почти 1кг сладолед от там....до лягането беше злоупотребила със сладоледа - един за изпът и после още два в вкъщи. Blush

Dive, те и преди го обявяваха след олимпиадите.

# 658
  • София
И аз пратих писмо, подобно на това на arino, до РИУ ( rio_sofia_grad@mon.bg )
"Уважаеми госпожо/господине,
Във връзка с публикувания утвърден ДПП за София-град, бих искала да изразя недоумението си, относно напълно липсващата информация в ДПП, както за профилиращите предмет/ език, така и за балообразуването.
Моля да ревизирате ДПП с необходимите реквизити, по чл. 49 на Наредба 10, и публикувате в упоменатия от чл.52 срок."

НПМГ са направили тотал мазаляк с тези различни изисквания (спрямо предходната година), още повече на фона на съкратената паралелка.

Май са спазили реквизитите на чл. 49:
Чл. 49. С държавния план-прием се определят за всяка област за училищата по чл. 38, ал. 1, т. 3, 4 и 5, ал. 3 и чл. 39, ал. 2, т. 1, 2 и 3 ЗПУО:
1. броят на паралелките по училища;
2. броят на местата в паралелките;
3. профилите и специалностите от професии по паралелки и по форми на обучение - дневна, вечерна, задочна и дуална система на обучение.

Т.е. не ми се струва, че това е основанието да поискаме профилиращи предмети и балообразуването.

Ето и за карантинирането и изпитите:
https://offnews.bg/obshtestvo/shte-mogat-li-karantiniranite-uche … C98HCIHAQ6r2cd6Pw

# 659
  • София

Е това е съвсем друга работа вече.

На РУО писах и аз, без да изброявам членове и т.н., просто им казах, че профилиращите предмети и особено балообразуването са ни важни, за се вземе информирано решение за реденето на желания. Та ако не в ДПП, къде да си и търсим официално. Ще споделя веднага, ако получа отговор.

Общи условия

Активация на акаунт