Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 111
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Докато не излезе на заповед, въпросът с карантинираните си остава медийна бутафория. Дано реагират бързо!

# 661
  • София
Аз си поисках колоните с липсващата информация от РУО Joy

# 662
  • София
Докато не излезе на заповед, въпросът с карантинираните си остава медийна бутафория. Дано реагират бързо!

Приятелка действа по медиите и институциите да се разгори въпросът иначе се съмнявам, че ще направят нещо от МОН. Аз също пуснах до МОН и Омбудсмана.
Пуснете и вие по един мейл, да окажем натиск.

# 663
Каква е идеята, за какво се борим? Втората дата или помещение за карантинирани? А как стои въпроса с болни, pcr положителен? Не е ли идеята да се борим за втора дата? Макар че и това вече е късно, то с втора дата, всички други дати ще се изместят, как да стане?

# 664
  • София
Борим се за решение, някакво. И втора дата би било удачно такова, но според мен шанс за втора дата няма, т.е. болните и с положителен ПСР са кауза пердута Sad Колкото и тъжно да звучи. Но поне карантинираните деца, които се очаква да бъдат повече от реално болните, да имат шанс. И поне да накраме МОН да се размърдат. Не може в нетипична ситуация, да няма решение, а да си караме все едно нищо няма.

# 665
Безумие е да няма отделни стаи за контактни или положителни деца с леки или безсимптоми.
A дали ще се намерят желаещи за квестори? Aбсурдно е да допуснат деца с положителен тест. Aз се опасявам, че симптомни дори и да са с отрицателен, ще бъдат връщани. Cън не ме лови вече да премислям всякакви ситуации.

# 666
Наборът ще ходи на НВО при всички положения. 14 месеца спазвахме всякакви умици и безумици, около мен имаше и доказани болни, които си ходиха на работа докато излезе предписанието от РЗИ, защото имали спешни задачи. Без всякакви угризения ще се яви, ако трябва и с две маски. Писах по-назад, че ще направя максимума да е здрав и не контактен. От едното до другото НВО ще е яко тъпо да се изцепи някой родител с болно дете и да спре цяла зала от второто. Тук нещата много опират до училището, защото РЗИ няма да отреагират за по-малко от 40 часа, но ако в училището се знае може да не допуснат децата... В нашето поне няма да ги допуснат...
Като знам как има безсимптомно болни, които си ходят свободно и не влизат в системата.Много хора си правят антигенни тестове в къщи, защото не искат да са карантинирани. И тук следва въпросът как ще се разбере кой е болен, за да не се допусне до НВО. Струва ми се много трудно.

# 667
  • София
Както имаше вариант да се гласува ако си под карантина, така така и за изпита трябва да има. И из пуснах мейл до институциите.

Наборът каза, че през ваканцията ще "работи"... Дали? (През предната нищо не прави). В тази връзка да помоля за парола на пощата - мисля, че това вече ми е четвърта тема!!!

# 668
Трябва да има втори дати около две седмици след първите. Това би забавило класирането, но е единствен вариант да не се поставят в риск всички останали участници в изпитния процес и да се гарантира шанса на болните деца, които не са били в състояние да се явят по-рано, да успеят да го направят. Hамираме се в извънредно положение, никой нормален човек няма да остави здравото си дете чак за втората дата, за да има, примерно, повече време за подготовка и пр. тънки сметки, ако това е проблемът и опасенията на MОH за неравнопоставеност.

# 669
  • София
Аз нещо все се надявах, че ще изникне нещо смислено в началото на май.
Ако искате, можем да се обединим и да напишем нещо общо, в което да изразим притесненията и исканията си. Миналата година имаше такава инициатива, ще се разровя в темите и, ако решим, ще помоля майките на настоящите осмокласници за разрешение да заимстваме нещо от тях. Но първо трябва да решим дали ще се синхронизираме в такова начинание.

# 670
  • София
Както казаха майките на осмокласниците преди няколко страници, че за втора дата са се борили и набор 2005 и 2006 и от МОН са им отговорили, че няма да има. Защо мислите, че месец преди НВО някои ще вземе предвид нашия набор. Хората точно и ясно са казали, че дори и да не се яви дете на НВО, то може да участва в класирането. Това, че ще бъде в най-добрият случай с 100 точки, тях това не ги вълнува. Дори точно в миналогодишната тема има дете, което успя да се яви само на БЕЛ, майката писа на МОН с молба да дадат втора дата за детето й, но те я отрязаха. А сега когато и политическата ситуация е нестабилна, дали някой ще се трогне от това, че загрижени майки искат децата им да имат шанс за по - добро образование.

# 671
  • София
Не знаем дали (всъщност от предишния ми опит с МОН и РУО знам, че по-скоро не), но това не ми спира да пиша и да питам постоянно.

# 672
  • Варна
Точно по повод искането за втора дата за НВО от преди няколко теми попитах майките на осмокласниците с какви мотиви МОН са отказали и какво всъщност са получили като отговор.
За съжаление така и никой не се включи да каже.
За мен това е немислимо да продължава. Помня случай точно от миналогодишните седмокласници за една девойка и не мога да приема, че няма как МОН да се организират и измислят начин. Може да не е за нашия набор, но все някога трябва  да стане.

# 673
Кратък брифинг от министерство на образованието в сянка. Joy
Към 19:00 часа на 29. 04. 2021 г, положението със заповедите за утвърждаване на държавния план-прием е следното.
Публикували - 21 области.
Публикували само проект - 4 области ( Кюстендил, Ловеч, Сливен и Шумен)
Непубликували нито заповед, нито проект - 3 области ( Габрово, Пазарджик и Смолян).

По отношение на ДПП за София-град.
Изх. № РУО1-13857/29.04.2021 г.

ДО ДИРЕКТОРИТЕ
НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА,
ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ ПРИЕМ В VІІІ КЛАС

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Във връзка с реализиране на дейностите  по приемна ученици в VІІІ клас за учебната 2021/2022 г., моля в срок до 12.05.2021 г. да актуализирате информацията за държавния план-прием на училищните сайтове. С оглед даване на възможност за информиран избор на родителите и кандидат-гимназистите, качената информация следва да съдържа освен наименование на паралелките и профилиращите предмети, балообразуващите предмети, начин на балообразуване и др., както и информация за сроковете на отделните дейности и етапи. Публикуваната информация трябва да е съобразена със заповедите на министъра на образованието и науката и на началника на РУО – София-град.

В същия срок, след качване на актуалната информация, попълнете следния формуляр: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9MUO1WLGynO-lGNnHkeoQ … ewform?usp=pp_url

На сайта на РУО – София-град, раздел „Изпити и прием на ученици – прием в VIII клас“, ще бъдат публикувани всички линкове.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Обичайните мотиви за отказ за втора дата са необходимостта от равнопоставеност и възможността за кандидатстване само с оценки от свидетелството. Не коментирам тяхната състоятелност. Само казвам. Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 19:16 от Анонимен

# 674
  • София
Мен също ме съмнява изобщо да ни обърнат внимание, а за адекватни действия от тяхна страна не се и надявам. Ако помните, синът ми ми се обади да го взема от училище, защото не беше добре - тогава се бях надъхала да пиша навсякъде с искане за втора дата. И тогава изказванията на министри, учители, та дори и ученици колко успешно е ДО и как няма нужда да  се редуцира материал направо попариха и последната ми надежда за обмислени, смислени и поставящи на първо място децата действия от управляващите ни.

Общи условия

Активация на акаунт