iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки и козметика - 121

• 45 703
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, само до Германия ли поръчвате вече?
Оправиха ли се нещата с поръчки през Англия?

Отворих темата и видях, че има хубава промоция на колаген и др. нещица.
denis, благодаря, че споделяш.

# 526
  • София
Здравейте, само до Германия ли поръчвате вече?
Оправиха ли се нещата с поръчки през Англия?

Отворих темата и видях, че има хубава промоция на колаген и др. нещица.
denis, благодаря, че споделяш.
Аз поръчвам само до Германия. Превозвачът, който ползвам, спря доставките от Англия. Но има такива, които доставят от там, едните, мисля, са Габиели.

# 527
До Англия може да се поръчва с Лерон - даже няма нужда да се пращат фактури, копие от поръчка и др. - единствено таксата на курса им е 5 лв на кг, но си ги получавам пратките като преди без никакви занимавки - пристига при тях, качва се на курса им и после е тук, което е супер удобно.

Онзи ден сложих в количката еднакви продукти и смених дестинацията от Германия на Англия - доставката с Хермес над 40 долара е безплатна, но има taxes, които до Германия са по-малко, отколкото до Англия, така че всичко, което е налично за Германия, го поръчвам дотам и само, ако продуктът не е наличен за там, тогава сменям на Англия.

А аз искам да попитам относно личните кодове за отстъпка - откога са го направили да може само по един код на поръчка - не бях поръчвала отдавна, но мисля, че преди веднъж се слагаше кода за отстъпка за 5% и после някой друг, ако има. Отскоро ли са променили така, че сега ако има код за 20%, съответно няма смисъл да се слага личния за 5%, защото се взима предвид по-големия, нали така... или нещо не съм разбрала правилно?

# 528
Здравейте, Нещо за вени да препоръчате. Благодаря.

ПС. Като, че ли имаше пост, но прерових темата и не го намерих.

И да питам, как се изписва номерът на ДжиДжиБиджи в Германия, никак не го приема? За първи път ще ги ползвам.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 11:02 от Poli Hristova

# 529
  • Пловдив
Аз нещо се обърквам с тези кодове. Когато има например 20% код, не ми позволява да използвам и персоналния за допълнителни 5%.
Всъщност този персонален код на кого дава 5% и в кои случай ? Обикновено вкарвам кода на друг човек и би трябвало на него да му даде някакви rewards - в кой случай на мен ще ми даде още 5%?

# 530
  • София
Здравей!
Скоро отговорих на ioioto0 - разгледай предложените продукти.

За кодовете:
- когато се ползва само персонален код (5%) - бонус от него получават и двамата, този който го ползва и притежателя на кода
- когато се ползват два  кода - код за 10/20/33% ( както бяха тези от миналия месец)  + персонален код, този който ги ползва, получава бонус от кода с по-голяма отстъпка, а притежателя на кода - от неговия си код (5%) ... или нещо като жест към притежателя на кода.
- ако не се въведе персонален код - бонус получава бгмама

# 531
  • Sofia

И да питам, как се изписва номерът на ДжиДжиБиджи в Германия, никак не го приема? За първи път ще ги ползвам.

Country / Region: DE
Full Name: Името Ви
Address Line 1: DEPOTBG ID ...........
Address Line 2:Nimrodstrasse 25
City: Nürnberg ; State/Region: Bayern , Zip/Postal Code: 90441
Germany
00491743999289

# 532
  • София

Country / Region: DE
Full Name: Името Ви
Address Line 1: DEPOTBG ID ...........
Address Line 2:Nimrodstrasse 25
City: Nürnberg ; State/Region: Bayern , Zip/Postal Code: 90441
Germany
00491743999289

Това не е адресът на ДжиДжи Биджи в Германия - складът е в Берлин и има опасност да объркате Poli Hristova.
Ето пример как да се попълни адрес в iHerb, когато пратката трябва да стигне до склада на GGBG в Германия:

Full name : .......................

Address line 1: Maerkische Allee 193, Abt 9

Address line 2: GGBG ID  ( при мене го изписва така: Abt 9   GGBG ....... , т.е повтаря се това Abt 9)

City:  Berlin
State/ Region: Berlin Bundesland ,
ZIP/ Postal code:  12681
Germany

(+49) 01767 3366403

# 533
Имам пратка под 30лв задържана на митница от 28.04 сега получавам смс че е задържана и за повече инфо да се обърна към бг.пощи. Вече не изпращат ли бележки които попълваме и пращаме с фактурата и банковото по имейл? Не мога да отида ди Пловдив за една пратка. До сега не са ми пращали смс а бележки. Как се процедира сега с този смс.

# 534
  • София
Имам пратка под 30лв задържана на митница от 28.04 сега получавам смс че е задържана и за повече инфо да се обърна към бг.пощи. Вече не изпращат ли бележки които попълваме и пращаме с фактурата и банковото по имейл? Не мога да отида ди Пловдив за една пратка. До сега не са ми пращали смс а бележки. Как се процедира сега с този смс.
В смс-а трябва да има номер, като този, който ти дава DHL за всяка пратка - без значение дали е с проследяване в БГ или не. Погледни през тракинг номера на поръчката  ( в сайта Iherb) - респ. в сайта на DHL,  за коя пратка става въпрос - полето в дясно, където е и теглото на пратката.
Та, за тази пратка - изпращаш документите на мейла на съответната митница: https://www.bgpost.bg/bg/498

За повече информация - ТУК

За пратка под 30лв - ако изпратиш документите по мейл, автоматично упълномощаваш БГПощи да ти освободят пратката и за тази услуга ти вземат 12.00лв. (+ 4.80лв).
Ако си я вземеш лично от Митницата се плаща само митническата такса за обработка и престой на митница - 4.80лв

iHerb® код:   YUL919
5% намаление
 - за първа и следващи поръчки

# 535
В смс-а трябва да има номер, като този, който ти дава DHL за всяка пратка - без значение дали е с проследяване в БГ или не. Погледни през тракинг номера на поръчката  ( в сайта Iherb) - респ. в сайта на DHL,  за коя пратка става въпрос - полето в дясно, където е и теглото на пратката.
Та, за тази пратка - изпращаш документите на мейла на съответната митница: https://www.bgpost.bg/bg/498

За повече информация - ТУК

За пратка под 30лв - ако изпратиш документите по мейл, автоматично упълномощаваш БГПощи да ти освободят пратката и за тази услуга ти вземат 12.00лв. (+ 4.80лв).
Ако си я вземеш лично от Митницата се плаща само митническата такса за обработка и престой на митница - 4.80лв
Денис, а за да не минава през бг пощи, може ли документите да се занесат лично на митницата. Аз така и не разбрах на чий митнически имейл да ги пратя, за да пропусна бг поща?

# 536
  • София
Денис, а за да не минава през бг пощи, може ли документите да се занесат лично на митницата. Аз така и не разбрах на чий митнически имейл да ги пратя, за да пропусна бг поща?
Когато пратката ( до 30 лв) се взема лично от Митницата - носиш документите и ги показваш на митничарите:
- ордер на поръчката
- банково извлечение
Те ги преглеждат и ти казват:  Да, тази пратка не е митническа, за нея не се дължи ДДС  ... ето ви я... платете само такса 4.80лв затова че сме я приели, обработили и съхранявали при нас.
Не се изпраща нищо на никакъв мейл.

На мейл се изпращат документи, само когато искаш БГ Пощи да ти освободят пратката от Митницата ( и затова плащаш такса 12.00лв) ... + 4,80лв такса за престой и обработка и транспорт до твоя пощенски клон. Тогава пратка се получава в пощенския клон  (по адрес на доставка).
БГ Пощи освобождават пратки над и под 30лв. и за всяка пратка се плащат винаги тези 12.00 + 4.80лв.

# 537
  • Пловдив
Денис, може ли насока за една приятелка, която в следствие на дългосрочна диета включваща само зеленчук и опада косата. Каква добавка би препоръчала? Тя пи максихер, но лицето и се покри с пъпки от него.

# 538
Denis благодаря. Аз не съм от Пловдив за да ходя до митница, не би трябвало да ми вземат тези 12 лв. Но нали са ми последни поръчки преди 01.07. когато ще падне този праг от 30 лв. Пък после ще мислим как и дали ще поръчвам.

# 539
  • Sofia
Учудващо за онлайн шопинг натурата ми, за първи път ще поръчвам от сайта.
Прочетох първия пост и последната тема, но нещо не мога да се ориентирам, какво да направя, за да стане безплатна доставката (уж отговаря на всички посочени условия, но пак ми я начислява)?

Общи условия

Активация на акаунт