Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 50 865
  • 772
  •   1
Отговори
# 720
абе момичета малко тъп въпрос , кръвната захар следи ли се в обикновенното пкк. Аз малко сега офтопик специално за мен предвид че съм пускала 300 миллиона изследвания. Но чесно бременния ми мозък не зацепва специално за това нещо в момента а и явно имам възпален нерв в таза и вчера цял ден ревах защото просто не мога да се движа изобщо

# 721
Аз я следя, защото имам ИР и хипофункция на щитовидната. Но мисля, че и по принцип е добре да се следи през бременността - обикновена КЗ имам предвид.

# 722
Bonichka, в стандартната кръвна картина не влиза глюкоза. Трябва да си кажеш,  че искаш и нея.

# 723
Бе аз пусках веднъж но тогава пусках неща за 500 лв и я имаше и може и отделно да съм казвала и вече не помня Simple Smile за това се зачудих. Но като цяло ако. ми кажат да го правя тва обременяване ще откажа . В 6 ти месец съм не съм качила и 1 кг , свалих 4 върнах 2 , та не ги смятам за качени изобщо . Нищо не ям от всичко ми е лошо , остава и въглехидрати да не ям и направо може да се гръмвам Simple Smile

# 724
  • София
То зависи бебето как върви, а не твойте килограми.

# 725
е както ще да върви няма да го правя Simple Smile За сега върви ок , то няма как да върви при положение че аз не се храня . Има си значение и колко яде майката според мен.
Ако мога да го откажа ще го откажа този тест , достатъчно стомашнм проблеми имам и всякакви други че да пия и тая глюкозна блякс шмлякс Simple Smile Но благодаря за отговора де

# 726
  • София
Ми не е точно така. Аз ядях като за 5-тима не като за 2-ма и пак не се роди голяма. Ако ядях сравнително по-малко нямаше да кача тези килограми. То си взима каквото му е нужно от теб като хранителни вещества и дори и да ядеш повече си е само за твоя сметка.

# 727
е точно де Simple Smile Мисълта ми е че в момента аз не ям почти нищо , ама буквално го подразбирай нищо !
И детето ми дебелее от това което ям и дърпа от това което вече имам Simple Smile А ти като ядеш за 2 ма трима или петима . Качваш Кг и на бебето и На себе си то и от там може ба дойдат всякакви разни глупости .Аз изобщо не се храня почти но не с цел да не качвам а просто си имам проблеми с преваряването на храната

# 728
Не се прави обременяване често, защото понатоварва черният дроб. Да не говорим, че в световен план се споделя все повече и повече, че това е ненадежден и остарял метод за изчисляване (цялостно, не само при бременност). И трето, че в чужбина даже изследват с друго количество глюкоза ..

# 729
  • София
Няма смисъл да сравняваме чужбина и България, защото реално в някоi страни не се правят почти никакви изследвнаия на бременните жени и са оставени малко по течението. Тук това смятат за редно и това правят.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 12:31 от I.R.

# 730
  • София
Горе-долу някакъв ориентир е ако се изследва гликиран хемоглобин. Той дава информация за средното ниво на глюкоза за 120 дни назад. Понеже аз също отказвам да правя обременяването.

# 731
Не разчитайте на това че не сте качили килограми. Това хич не е фактор. И аз бях качила само 9кг до края на бременността, но ми откриха ГД в средата на 8ми месец. Нито водите ми бяха извън норма, нито бебето е било кой знае колко голямо. Роди се 3630гр в 40 седмица.

# 732
Обременяване се прави ако има наследствен диабет, бебето върви по-голямо или имате повече околоплодни води,  глюкозата ви е повече от 6 на гладно, или се качват изведнъж  много кг( сега ако  се хапва много) е разбираемо откъде са.  Мое наблюдение, че пускат обременяване когато се съберат повече факти като тези, които изброих.

# 733
Аз знам, че имам ИР 5 години преди да забременея и така или иначе си се следях, но заради бременността допйлнителни пъти. А иначе имам и фамилна обремененост за диабет. А хапчетата за ИР съдържащи метформин не се пият по време на бременност. Даже се спират 2-3 месеца преди това. Ако бременната развие ГД се слага инсулин директно.

# 734
Няма смисъл да сравняваме чужбина и България, защото реално в някоi страни не се правят почти никакви изследвнаия на бременните жени и са оставени малко по течението. Тук това смятат за редно и това правят.
О не, аз нямам предвид само изследвания при бременност. ОГТ си е стандартен метод за диагностика на диабет и метаболитни нарушения при всякаква възраст и състояние. Просто мисълта ми беше, че вече започва да се мисли в посока заместването му с друго, пък дано след някоя и друга година стигне и до нас Simple Smile
Иначе "за протокола" аз нямах нито много качени килограми, нито едър плот, нито висока КЗ или инсулин, но пак правихме.

Общи условия

Активация на акаунт