Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 51 016
  • 772
  •   1
Отговори
# 210
Аз родих нормално на 26.10.20 при доктор Атанасова. При липсата на отворени врати много разчитах на отзивите тук та е редно и аз да се разпиша. Стана доста дълго, но дано да е полезно за някого. Първоначално започнах да се следя при Богданова, но с всеки следващ преглед я виждах в все по-неприятна светлина и по препоръки от познати и от нета се прехвърлих при Атанасова, доста към края вече за съжаление. Исках естествено раждане и виждах, че ще ме подкрепи в това. Нямаше отворени врати никъде както казах и се ориентирах по отзиви и инфо от сайтовете на болницата. Когато избрах Токуда на сайта им имаше план за раждане, в който имаше всички неща, на които държах - алтернативни начини на обезболяване, първи контакт кожа в кожа (ама не само за две минути) и разни други благини дето ги имаш по дифолт в белите страни и са прекрасни моменти дето няма смисъл да се пропускат при здрави майка и бебе. Гледах и видеа от сайта им за политиката им на кенгуру грижа и подкрепа за кърмене и си виках ‘Ето, хем ще съм в болница с добра неонатология, хем няма да правя компромис с други важни за мен неща”. В един момент този план изчезна и Богданова и Атанасова ми казаха, че лекарите са настоявали да се махне и не са го спазвали и бил пълна простотия за тях. Тогава трябваше да ми светне, че това не е моето място, но бях прекалено тревожна, харесвах Атанасова и се примирих. Бях вече в 32г.с и страшно уморена от чудения и противоречива информация.

Първоначално исках да се следя и раждам в Надежда, но ми казаха, че нито един от лекарите, които искам не поема нови пациенти за женска консултация. Сега си мисля, че трябваше да съм по-упорита просто. Също така ме притесняваше, че няма да знам при кой лекар ще се падна там тъй като няма избор на екип. Честно казано за нормално раждане без усложнения това се оказа доста глупав аргумент. От днешна гледна точка смятам, че е много по-важна цялостната политика и подход на болницата, а не отделни лекари.
Донесе ми някакво спокойствие когато Атанасова се появи в родилна зала и ми свали маската, има хубаво присъствие и отношение, но влизаше само от време на време, както и акушерките. За някаква морална подкрепа не мога да говоря честно казано. Предполагам че обстановката допринесе за това достанцирано отношение - тогава точно започна ужасът с втория ковид пик, препълването на болниците и имаше много страх. Отделно са и доста натоварени вероятно както вече е коментирано. Поисках епидурална, два часа по-късно най-накрая я получих, но ме хвана само в половината тяло. След разговори с други майки разбрах, че вероятно не е трябвало да ме държат легнала на една страна толкова време и затова ме е хванало само в тази половина, което е можело да се коригира... Включването на окситоцина след упойката съответно беше кошмарно, получих прекалено ранни напъни, които нямаше кой да ми помогне да удържа, нито да провери разкритието докъде е и съм с разкъсване на шийката. Но пък ми се размина епизиотомията. Доста скоро стана време и да напъвам, за да излезе бебка. Чувах как викат, че се пестя, че трябва повече да дам от себе си, че не стават нещата, че бебчето е на много тясно място и се чувствах ужасно. Реално излезе само за няколко контракции и после Атанасова ми каза, че съм си напъвала супер, но просто винаги така викат, за да ни нахъсат повече. На мен лично едно “Давай, справяш се чудесно!” би ми подействало по-мотивиращо от сплашването. Когато излезе ми я сложиха на корема - най-прекрасния момент в живота ми. Останахме в родилната зала още два часа, но на отделни легла, не ми я дадоха да я гушна или да я сложа на гърда, това е практиката, поне на мен така ми отговориха. Бяха ми казали, че след това ме настаняват и директно ми водят бебка, но реално чаках още два часа в стаята, защото акушерката на смяна беше решила, че ще я води по график с другите бебета. Много грубо и припряно ми показа как да я сложа на гърда, но тя вече беше ужасно изтощена и не можах да я събудя. Не знам коя беше тази жена тъй като никой не се представя, нито носят баджове, но беше като излязла от някой хорър разказ от Майчин дом. За съжаление още два пъти ми се падна там по време на престоя. Влезна в стаята в 6.00, с другото момиче отваряме очи от сън и тя ни скастря “Защо не сте с маски?!”.
Като изключим тази случка, следродилното отделение е много хубаво, осигуряват ти комфорт да можеш да си гледаш бебчето спокойно и да си е при теб постоянно. Повечето акушерки са много мили, както и лекарите, които минават на визитация. Д-р Масларска вдъхва толкова спокойствие и увереност!
Сложиха ме на антибиотик заради леко завишени левкоцити, а после и бебка заради завишено CRP. До последно бях с чиста микробиология, водите ми бяха бистри и колкото и да питах откъде се е взела тая инфекция всички само вдигаха рамене. АГто ми по здравна каса, че често просто усвоявали клинични пътеки така и още ме свива сърцето от тоя нетактичен коментар.

Мисля си, че ако не бях нацелила такъв куц момент за раждане щеше да е съвсем различно преживяване, най-малкото присъствието на таткото щеше да окаже влияние, но други неща не са от пандемията. В общи линии се презастраховах с този избор на болница и за нормално, нискорисково раждане по-скоро не бих повторила.

Почти едно към едно описвате моето раждане при д-р Атанасова. Първоначално ми сложиха епидурална упойка, но в един момент я спряха, рязко ми пуснаха окситоцин...явно нямаше кой да чака естествения ход на нещата. В резултат имах истински кошмарно болезнено раждане и множество вътрешни разкъсвания. Сега при профилактичен преглед ми казаха, че изглеждам все едно съм раждала в Сибир. Така ме заши д-р Атанасова, или по-скоро не ме заши, че в момента част от влагалищната ми стена излиза отвън. В търсене съм на гинеколог за пластика на влагалището. Иначе при Вас поне са оставили бебето за два часа в родилното. На мен ми го сложиха на корема за 30 секунди и го взеха. Чак след няколко часа ми го донесоха в стаята. Няма нито музика, нито първоначален контакт кожа в кожа, засукване при раждането или отложено рязане на пъпната връв. Абсолютно нищо подобно. За морална подкрепа да не говорим. Акушерката не спря да мрънка по време на раждането. Освен хубавите стаи и храна, както и жените, които се грижат в началото за бебчета, друго положително при раждане в Токуда няма. НЕ препоръчвам!

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 23:25 от Krizia17

# 211
Направо взех да се отказвам от естествено раждане в Токуда от последните коментари. Може ли мнения на майки израждани от Колева, ако има такива. И при нея ли е същото положение.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 10:20 от Петя Танева 604618

# 212
Аз също ще раждам при Колева, но секцио най-вече по медицински причини, а и по мое собствено желание.

# 213
  • София
Направо взех да се отказвам от естествено раждане в Токуда от последните коментари. Може ли мнения на майки изграждани от Колева, ако има такива. И при нея ли е същото положение.

Колева е по-скоро добра в секциото. Пробвайте при Апостолова. Мен поне ме чака 18 часа преди да пристъпи към секцио.

# 214
Последните мнения са такива, които доста отдавна никой не е изказал просто. Всичко дето е описано както по време, така и след раждане, и уж този план на раждане, първи контакт, никаква помощ с кърмене, обучение и т.н го е нямало и преди години, и сега (не знам в коя болница го има). Но въпреки това все повече жени избират да родят в Токуда - най-вече според мен заради неонатология, лекари, като Д-р Нашар и д-р Атанасова и естествено подобрените условията. А и вече доста имат допълнително осигуряване и цената става сравнима с други места. За секцио и рискова бременност иначе къде ? 🤷♀

# 215
И аз това се чудя , аз съм с тромбофилия , хранителни и медикаментозни алергии , следя се при др Вецев който изражда в Шейново , лекаря е пушка но това шейново не е моето ( била съм много пъти ) исках в последнствие само да родя в токуда , а то какво се получава че Токуда нее кой знае колко по различно от Шейново , и то масово се режат под ножа .
Направо съм в шок и още по объркана

# 216
  • София
Какво значи масово се режат под ножа? Аз лично предпочитам да си следвам лекарката. Ако забегне другаде ще ида с нея, защото тя ще ме изражда, а не другия персонал в болницата. Важни са и грижите, но тъй като съм секцио ми е и важно кой ще ме оперира и да не бях пак щеше да е важен лекаря.

# 217
За вас може да е най важен лекаря Simple Smile но защото нямате проблем с други неща като мен и за мен е важна И грижата в болницата и отношението . А пък секцио не прави само 1 лекар има много добри специалисти точно защото масово всички раждат секцио . Със или Без причини . аз лично тук почти не чувам за раждали естественно. Не казвам че секциото е кофти нещо но масово жените си го избират по желание . И повече се ражда в Токуда секцио .

# 218
  • София
Е що решихте, че щом във форума масово са със секцио всичко живо там е секцио? Аз влезнах за нормално раждане. След 18 часа чакане и мъки накрая като падаха тоновете на детето какво да правим да се тръшнем и всички и да искаме нормално раждане. Ами не става така. Не знам как ги правите тези изводи само от форуми. Аджибадем Сити Клиник е хубава болница и въпреки, че не успяха да ми помогнат с кърменето поне не се притеснявах за операцията и грижите за детето ако нещо се наложи.

# 219
За вас може да е най важен лекаря Simple Smile но защото нямате проблем с други неща като мен и за мен е важна И грижата в болницата и отношението . А пък секцио не прави само 1 лекар има много добри специалисти точно защото масово всички раждат секцио . Със или Без причини . аз лично тук почти не чувам за раждали естественно. Не казвам че секциото е кофти нещо но масово жените си го избират по желание . И повече се ражда в Токуда секцио .

Повече се ражда в Токуда секцио, да, защото там са тежките брменности - логично е .

# 220
  • София

Повече се ражда в Токуда секцио, да, защото там са тежките брменности - логично е .

Аз не съм била тежка бременност, но добре.

# 221
  • София
Относно твърденията, че повечето жени раждат секцио, давам ето тази статистика, взета от НЗОК относно процентът опиративни раждания в различните болници в страната - https://clinica.bg/15498-Rajdaniqta-prez-2020-g?fbclid=IwAR0kqPk … exxHcXSdne2cYlWAQ

В Токуда процентът е 55,77 , което все пак е повече от половината, макар и близо до средата.

# 222
Аз също се интересувам за рискова бременност и тромбофилия, и ще съм благодарна на споделен опит от дами, минали по този път в Токуда. Вярвам, че Токуда има добри условия и специалисти, но това, което ме разколебава, е оскъдната информация, която предоставят на място.

# 223
Аз съм с тромбофилия и скъсена шийка. Разговарях с Колева и тя ми каза, че тромбофилията не е предпоставка за секцио и , че естественото раждане е по-добър вариант, но в моя случай не е възможно заради предишни операции на бедрото и таза. Насочила съм се там заради неонатолотията.

# 224
1) аз не казвам че си правя изводи само заради форума но тук седя от няколко теми насам та са минали доста жени и ако водим такава статистика да масово са секцио и не само заради проблеми но и по желание ! А и като цяло БГ има голям процент секцио по желание в сравнение с други държави , те за това щерев спряха с секциото по желание защото почна да им се пише едно клеймо «Болница за секцио »
2) Не съм никъде казала че когато секциото е наложително к напълно ок да се прави ! Вие се ядосахте от факта че родихте секцио ли какво ? Няма смисл , просто факта си е факт . Богданова изражда само секцио , Нашар предимно и тя наполедък защото графика и е претрупан , последния път докато седях там в чакашнята Нашар изроди 3 секциота за 2 часа . За какво изобщо водим някакъв спор . По голям процен си е секцио .
И от тоя процент , процента по желание също си е голям . Много малко всъщност лекари отказват секциото по желание и тук не говорим само за Токуда .
В Русия секцио по желание е тотално забранено . Само по показания , било то преди родилни и по време на раждането .
Аз също съм с тромбофилия и това например нее препоставка за секцио , но познавам много жени които раждат така по собственно желание , просто защото така им е по спокойно .

Общи условия

Активация на акаунт