Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 650
  • 772
  •   1
Отговори
# 315
Аз го познавам само като алерголог. Дъщеря ми имаше алергия като бебе и само той откри точно каква, защото е единствения, който тества бебета. Изключително съм доволна.

# 316
Здравейте, момичета. Дойде и моят ред за хубава новина. На 10.06 в 1.00ч. през нощта се появи нашата принцеса Яна след естествено раждане без упойка и окситоцин. Екипът и докторката бяха невероятни ( Атанасова ) , не ме пришпорваха и казаха, че ще изчакат колкото е нужно. Като цяло как се случи :
В 14.00 започнаха контракции на по 10 минути. Започна и доста често ходене по голяма нужда. До 17.00 чаках у нас и тръгнахме към болницата, когато ставаха на по 5 -7 минути. Стигнахме и в 19.20 бях в родилна зала.  Имах близо 4см разкритие, контракциите бързо зачестиха до 2 - 3 минути. Правиха ми клизма.
Чухме се с докторката, че няма нужда да бърза и да идва. Като стигна към 7см ще е тук и ще се включи.
През това време с мен бяха акушерка и много мила специализантка. Тя ме разсейваше, нахъсваше. Имах топка, душ , пийвах вода. През 2 часа и нещо имах проверки за разкритие и тонове..бяха внимателни.
Прогнозите им бяха, че ще родя към 4 -5 сутринта. Но към 22ч нещата загрубяваха, лекарката дойде. Докосна леко ципата на мехура и той се спука ( никаква болка нямах от това ) бяха леко зелени ( лекувах инфекция ) , но ме успокоиха, че нон стоп следят тоновете и всичко е наред, няма да я вадят прибързано. Падна ми и тапата тогава, почна кървене, контракциите вече станаха много силни.
В 11ч. болките вече бяха бая силни и дълги. Сложиха ми нош па, за да се отпусне шийката ( хич не намали болката ) зави ми се свят от него, но мина.
В 12ч вече губех малко съзнание между контракциите 🤣 губят ми се леко спомени, но ме мотивираха да дишам правилно и хубаво. Започнаха напъни ,много болезнени и едва издържах да не им се поддам. Когато станаха нетърпими вече ми вдигнаха краката и започна раждането.  ( до преди това си избирах как да бъда -дали да лежа или да ходя ) Вместо облекчение, напъните бяха най - тежки. Оказа се, че бебето се е запънало в шийката ( доколкото разбрах ) чувах как казват, че от това страшно боли, но съм герой, хаха. Но много трудно напъвах, помагаха ми ,натиснаха корема няколко пъти. Виках , че не мога вече, умирам 😂, а те отвръщаха силно "Можееееш" , като по филмите😅Наложи се епизиотомия и да завъртят леко бебето. Болката си беше силна. Едва успявах да напъвам вече, постоянно ми обяснаваха как. Главичката излезе, после тялото, бях в пълен шок, докато осъзная. Няма да лъжа - хич не ми олекна, болката продължи, докато излезе и плацентата. За нея ми сложиха окситоцин и тя направо се пльокна на земята. Всички отскочиха и ахнаха 🤣. Навсякъде имало стволови клетки и кръв 🤣. Сложиха ми местна упойка , за да ме зашият. Болеше и усещах нещата. Казаха, че е защото съм страшно изморена и прагът на болката е паднал доста вече. Зашиха ме, но се появи кървене. Не знаеха откъде е и как да го спрат. Приспаха ме за 10 минути ( оказа се част от плацентата ) събудих се, но заспивах пак и пак (беше мноого хубаво ) упойката не беше пълна, а вид приспивателно просто. Треперех мноого здраво. Усещах и сънувах, даже контракциите си усещах силно още 2 часа. Бебка беше с мен в стаята. В 5 сутринта я взеха за преглед и изследвания. После бяхме заедно още в 7 сутринта, сучеше и т.н.
Първият ден епизиотомията болеше, но вече на 2ри ден и днес, 3ти ден, почти нищо не усещам. Правя си лека гимнастика, ходя и т.н. видях отдолу шевовете - ами даже не ги виждам, толкова са добре. Утре ни изписват,  сучем вече кърма и ака здраво 🤣 като цяло желанието ми за без упойка - не знаех с какво се захващам, но не съжалявам. Нямах проблем със засукването, възстановяването, ходенето до тоалетна, малката беше много адекватна през цялото време, даже лекарите се изненадаха. Рано е да кажа, но ще се замисля дали да не опитам пак така ако имам следващо . Разказвам всичко подробно, защото видях колко от вас се интересуват и питат как минава естественото. Дано ви е от полза. Доверете се на лекаря си. Всичко се забравя. Днес се опитвам да си спомня болката точно, но не мога. Просто знам, че болеше и това е. Успех на всички и нека всичко мине наред при чакащите 🥰

# 317
  • София
teditgt възхищавам ви се и ви прегръщам виртуално! Вие сте героиня! Дори не мога да си представя какви усилия и психика са нужни за да направите всичко това. Благодаря за подробния разказ! Бъдете здрави и много щастливи с малката принцеса!

# 318
teditgt възхищавам ви се и ви прегръщам виртуално! Вие сте героиня! Дори не мога да си представя какви усилия и психика са нужни за да направите всичко това. Благодаря за подробния разказ! Бъдете здрави и много щастливи с малката принцеса!
Много благодаря ♡ наистина всичко се забравя и минава, стига само да си гушкаме рожбите здрави ♡

# 319
Здравейте, дами!

Имам такъв въпрос - колко по-рано трябва да се срещна с лекар в Токуда ако не съм се проследявала там, но се насоча да раждам там?

В 35-36 г.с. седмица дали ще е късно, защото естествено лекарите са с месец и наполовина напред пълни графици?

Благодаря предварително за съветите!

# 320
Здравейте,
 имате ли представа дали мога да получа документацията, която трябва да попълня при прием за раждане, предварително? Искам да я прочета вкъщи на спокойствие.
Днес питах на локалната регистратура, от където ме препратиха към административния офис, който е на същия етаж. От там пък ме насочиха към "Информация" най-долу. Никъде не можаха да ми кажат може ли, или не.

# 321
Здравейте,
 имате ли представа дали мога да получа документацията, която трябва да попълня при прием за раждане, предварително? Искам да я прочета вкъщи на спокойствие.
Днес питах на локалната регистратура, от където ме препратиха към административния офис, който е на същия етаж. От там пък ме насочиха към "Информация" най-долу. Никъде не можаха да ми кажат може ли, или не.
Привет, медицинска информация може да се получи само след попълнено заявление и то относно документи попълнени и подписани вече от вас, но въпросът ми е каква документация по точно искате да прочетете?

# 322
Благодаря! Нямам представа какви точно документи се попълват при постъпване в болницата. Но на всеки семинар, на който съм била, лекарите съветват да си вземем въпросната документация предварително, за да се запознаем с нея и да не се налага да четем клаузи, докато имаме контракции.
Друг е въпросът, че никой не е уточнявал какви са въпросните документи и аз не мога да си конкретизирам питането.

# 323
Здравейте,

На мен ми отказаха когато помолих за това октомври 2020. Не ми обясниха защо на локалната регистратура. Беше отвратително после на място с контракциите, попълвах на почивки и ми е пълна мъгла какво точно беше 🙄

# 324
Здравейте,след раждането кога се прави първият преглед на бебето,който е включен в пакета?

# 325
  • София
Здравейте,след раждането кога се прави първият преглед на бебето,който е включен в пакета?

7-10 дни след изписване

# 326
  • София
Първият преглед беше на следващият ден при нас. Взимаха им кръв, ортопед, ендокринилог и т.н.

# 327
Здравейте, по кое време на деня/седмицата успявате да се свържете с АГ регистратурата?
Аз звънях днес, но все ме прехвърля на централата, накрая се свързах с централната регистратура и ми казаха, че най-ранния час за д-р Атанасова е за 13.09, а на мен ми се иска по-рано да се видя с нея, термина ми е края на септември. Вие в коя седмица се запознахте с доктора, който искате да ви изражда, ако преди това не сте били при него.
Освен това може да препоръчате и други привърженици на естественото раждане в Токуда, ще бъда много благодарна!
Лек ден и успешна седмица на всички!

# 328
  • София
Здравейте, по кое време на деня/седмицата успявате да се свържете с АГ регистратурата?
Аз звънях днес, но все ме прехвърля на централата, накрая се свързах с централната регистратура и ми казаха, че най-ранния час за д-р Атанасова е за 13.09, а на мен ми се иска по-рано да се видя с нея, термина ми е края на септември. Вие в коя седмица се запознахте с доктора, който искате да ви изражда, ако преди това не сте били при него.
Освен това може да препоръчате и други привърженици на естественото раждане в Токуда, ще бъда много благодарна!
Лек ден и успешна седмица на всички!

Пробвайте с Апостолова. За нея има часове иначе се запознах с нея когато ме приеха за задържане в 5-тия месец и тогава я избрах още.

# 329
Последно докато чаках за преглед чух момичето на регистратурата да казва, че следобед като е по-спокойно, повече отговарят на телефона. Иначе е лудница и няма как. Сутрин и по обяд е много натоварено.

Общи условия

Активация на акаунт