Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 539
  • 772
  •   1
Отговори
# 405
Бочинка, няколко пъти съм лежала в Токуда и менютата имат номерца. Примерно 1 е нормално, 2 е за хора с лактозна непоносимост, 3 е за хора с коремни операции и т.н. За всеки човек е написано кой номер меню трябва да му занесат и в самата табла си има номерчето. Аз съм без алергии, но предполагам, че на тези с алергиите им казват кой номер трябва да получават и те сами също си го следят.
Не знам твоите алергии какви са, но се съмнявам да ти дадат нещо, което не можеш да ядеш.

# 406
да лактозна ми е . Не че не може в шейново да ми носят храна ама в тая пандемия , бебето ноември се чака , ни има къде да си я топля , трябва сама да слизам до долу , ако вземе да е секцио как ли ще се чувствам да трамбовам по нощница аз заради това Simple Smile Иначе да ще говоря с токуда предполагам че за тия пари трябва да предлагат нещо за хора като мен . Не че това е най важното ама и 3-5 дена гладен не може човек. Да не говорим че след секцио гледам масово дават кисели млека аз това не мога да ям

# 407
Надявам се очакванията ви да се изпълнят и да гушкате здраво бебче!:) Единствено за кърменето бих ви посъветвала да не разчитате много на помощ от персонала на болницата - по времето и на двете ми раждания там тази тема не им беше сила:) По скоро биха объркали млад неподготвен родител. Съветвам ви да прочетете книгата на Хедра и да направите предварителна консултация с нея или друг консултант по кърмене:)

Аз за сега ходя при Вецев който изражда в шейново . Лекаря е супер , но шейново не ми е супер . Иначе Колева ми харесва , на фетална съм при Богданова , въпреки че никой мой познат нее впечатлен от нея , и към 28-30 седмица ще посетя Атанасова и още някой Simple Smile И ще избера някоя от тях . Аз и по на. горе обесних каква ми е причината да искам да съм там а именно хранителна алергия имаща я и в лекарствата ( лактозата ) проблем с гърба , по добрите анастезии които правят в самата токуда , и факса който имам с циците и страха от кърменето ( там тоже ла не ми помогнат на 100% но все е повече о. нищото в шейново ) и възможностите да изследвам бебето за алергии. Както и тромбофилията която имам . Абе манджа с грозде .
Но да за мен в крайна сметка най важното е да си отидем тоя път с бебе от болницата , здраво и плачещо . Сега ми е рано да мисля но го мисля Simple Smile чак ноември ще раждам .
Сега мисля само че трябва да проуча дали хранят с по особенно меню такива като мен , и какви точно от исканите от мен изследвания могат да направят Simple Smile но предполагам че от 30 та нататък трябва да се следя И при лекаря при който избера да раждам

# 408
И това ще направя Simple Smile Четох че доста я препоръчват тази книга Simple Smile

# 409
Да, ще бъдете по-подготвена да посрещнете леко противоречивите съвети на някои от акушерките в болницата.

И това ще направя Simple Smile Четох че доста я препоръчват тази книга Simple Smile

# 410
  • София
д-р Денева примерно беше твърде категорична, че бебето не може да се кърми на поискване. Обаче е страхотен неонатолог и не мога да си изкривя душата. 3- пъти сме били при нея след изписването и аз лично много я харесвам.

# 411
Бочинка, няколко пъти съм лежала в Токуда и менютата имат номерца. Примерно 1 е нормално, 2 е за хора с лактозна непоносимост, 3 е за хора с коремни операции и т.н. За всеки човек е написано кой номер меню трябва да му занесат и в самата табла си има номерчето. Аз съм без алергии, но предполагам, че на тези с алергиите им казват кой номер трябва да получават и те сами също си го следят.
Не знам твоите алергии какви са, но се съмнявам да ти дадат нещо, което не можеш да ядеш.

Така е, но при мен, когато лежах в края на април за серклаж, само 1 път от 6 получих табла, на която листчето беше с моето име. В моя случай нямаше значение, не съм обръщала внимание на номерацията (винаги имаше и месо, т.е. предполагам, че съм получавала стандартното меню, а не специалното на някой друг), но ако човек има строги изисквания, трябва да го следи, когато сантарките носят храната.

# 412
Да, и при мен като лежах се получаваше странно с номерата, но предполагам, че са по-внимателни с таблите, които са хора със специални изисквания.
За серклаж 6 дни ли се лежи Hushed ще съм благодарна, ако споделите и цената.

# 413
Да, и при мен като лежах се получаваше странно с номерата, но предполагам, че са по-внимателни с таблите, които са хора със специални изисквания.
За серклаж 6 дни ли се лежи Hushed ще съм благодарна, ако споделите и цената.

Неее, не са 6 дни, получих 6 хранения в рамките на 2 дни и половина. Simple Smile Приеха ме в неделя (вечеря), в понеделник беше серклажът (късна закуска, обяд, вечеря) и във вторник ме изписаха (закуска и обяд).

Самата процедура беше по клинична пътека номер 3, аз доплатих избор на лекар 500 лв (което после се зачудих, при положение, че д-р Атанасова ми издаде направление за хоспитализация, защо беше нужно изрично да казвам, че искам тя да ме оперира и съотвено да доплатя 500 лева... но здраве да е, дала съм ги, важното е, че сега всичко е наред) и по 130 на нощувка в двойна стая (имах избор и за единична по 230 лева, но щеше да ми дойде съвсем туу мъч за двудневен престой). Едната вечер пък бях сама, та беше все едно.

Едит: сега проверих, всъщност 5 хранения са били, тая късна закуска след операцията съм я сънувала явно, защото бях много гладна. Grinning

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 13:09 от didivid

# 414
Чудесно, много благодаря. То има логика да си яла повече от веднъж дневно, ама кои да се сети....
Паричките се прежалват стига всичко да е наред. Е хубаво е и да ги имаш де Joy

# 415
Момичета, при планово секцио в каква стая се нощува вечерта преди операцията? И има ли предвидена вечеря при положение, че приемат по обед деня преди това?

# 416
Аз бях в двойна стая защото такава си заявих,вечеря ми донесоха. Казаха,че не трябва да се яде след 21 и не трябва да се пие след 22 (нещо такова). Но вечерята беше в 18,т.е.тя не пречи на техните изисквания.

# 417
Аз бях в двойна стая защото такава си заявих,вечеря ми донесоха. Казаха,че не трябва да се яде след 21 и не трябва да се пие след 22 (нещо такова). Но вечерята беше в 18,т.е.тя не пречи на техните изисквания.

т.е. платените нощувки са 4, при секцио?
Предполагам нощувката в интензивното не се плаща?

# 418
И в Токуда съм срещала леко пренебрежително отношение на фона на цената им, но да има нещо вярно. Санитарките особенно в Токуда все са били доста хапливи и им е бил виновен някой, че е в стаята, но от лекарите с лошо впечетление само от една лекарка съм останала.

Аз родих на 04.06, бях в самостоятелна стая и санитарките бяха едни от най-милите, изключително съм доволна от сестрите и акушерките, изключение прави само една акушерка, която само пуфтеше и ме караше да се чувствам неприятно, когато я питам нещо, все едно й досаждах, но добре че беше само на изписването ми. Родих при Д-р Атанасова и съм й благодарна, че ме чака 13 часа,  въпреки че бях на окситоцин още от началото и трябваше да родя много по-бързо, в крайна сметка не предприе секцио,въпреки че имаше проблеми. Раждането ми беше доста тежко, но сестрите, тъй като хванах и дневната, и нощната смяна, както и д-р Атанасова бяха почти постоянно при мен и ми помагаха и ме окуражаваха през цялото време. Разминах се само с епизиотомия,въпреки че се наложи да се използва вакуум, защото тоновете паднаха, но нямах никакви други разкъсвания. В крайна сметка и двамата сме добре и вече растем с бързи темпове. Д-р Кирякова беше на визитациите и съм впечатлена от нея и страхотно й отношение. Като цяло си заслужаваше инвестицията и съм останала само с хубави спомени от престоя си там. А при следващо раждане не бих се поколебала да съм отново при д-р Атанасова, просто уникален човек и професионалист.

# 419

т.е. платените нощувки са 4, при секцио?
Предполагам нощувката в интензивното не се плаща?
За стаите не мога да кажа защото реално платих 3 нощувки,а стоях в болницата 5. Според мен ми ги намалиха защото поради липса на свободни стаи бяхме 3 човека в една стая след интензивното. Дали самата нощувка в интензивното се плаща,не мога да кажа. Но преди раждането ми бяха казали,че се плащат 5 нощувки

Общи условия

Активация на акаунт