Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 554
  • 772
  •   1
Отговори
# 420
Аз бях в двойна стая защото такава си заявих,вечеря ми донесоха. Казаха,че не трябва да се яде след 21 и не трябва да се пие след 22 (нещо такова). Но вечерята беше в 18,т.е.тя не пречи на техните изисквания.

т.е. платените нощувки са 4, при секцио?
Предполагам нощувката в интензивното не се плаща?
За стаите не мога да кажа защото реално платих 3 нощувки,а стоях в болницата 5. Според мен ми ги намалиха защото поради липса на свободни стаи бяхме 3 човека в една стая след интензивното. Дали самата нощувка в интензивното се плаща,не мога да кажа. Но преди раждането ми бяха казали,че се плащат 5 нощувки

Някой може ли потвърди при секцио колко нощувки се плащат?

# 421
Благодаря ви, момичета. Няма да звъня в такъв случай.
Дано на никого не му се налага да ги използва Simple Smile
Даряването е чудесна идея, не знаех, че има такава опция. При нас, обаче има заболявания е семейството, от които ни е страх и искаме да се застраховаме. Има ли как да се дари и да се замрази?

Имайте предвид, че със стволови клетки май не се лекуват наследствени и генетични заболявания - то си ги носи и съответно няма как да си ги излекува само. Доколкото аз разбрах, лекуват се придобити тип някои видове рак и други.
На никого да не се налага да ги използва, разбира се! Аз мисля да потърся вариант за дарение, но разбирам и хората, които искат да си ги замразят за всеки случай, до скоро и аз бях от тях.

# 422
Благодаря ви, момичета. Няма да звъня в такъв случай.
Дано на никого не му се налага да ги използва Simple Smile
Даряването е чудесна идея, не знаех, че има такава опция. При нас, обаче има заболявания е семейството, от които ни е страх и искаме да се застраховаме. Има ли как да се дари и да се замрази?

Имайте предвид, че със стволови клетки май не се лекуват наследствени и генетични заболявания - то си ги носи и съответно няма как да си ги излекува само. Доколкото аз разбрах, лекуват се придобити тип някои видове рак и други.
На никого да не се налага да ги използва, разбира се! Аз мисля да потърся вариант за дарение, но разбирам и хората, които искат да си ги замразят за всеки случай, до скоро и аз бях от тях.
И ние се отказахме от замразяване и се насочихме към дарение.

# 423
  • София
Мисля, че диагнозата рак е достатъчна, за да искам да ги запазя. Има някакви проценти, в които може да се ползват и за брат/сестра както майката и бащата. Дано не се налага разбира се

# 424
да вече гледам трети семинар с различни представители и като цяло да може да се ползват даже препоръчват да НЕ запазваш от всички деца защото няма смисл финансово при положение че може да ползваш от едно такова

# 425
Здравейте. Търся мнение за добър педиатър в Токуда. Родих преди 15 дни. Имаме личен лекар,но искаме да се следим при педиатър на частно. Съответно знаете ли дали има пакети годишни и техните цени. Чета добри отзиви за др. Масларски. Искаме да можем да се свързваме с него извън работно време при нужда, да има подход към децата и т.н.

# 426
  • София
Масларски е в Сити Клиник. Половината дечица на София са при него точно защото има подход, ние също Simple Smile Вдига си телефона извън работно време.

# 427
  • София
Здравейте. Търся мнение за добър педиатър в Токуда. Родих преди 15 дни. Имаме личен лекар,но искаме да се следим при педиатър на частно. Съответно знаете ли дали има пакети годишни и техните цени. Чета добри отзиви за др. Масларски. Искаме да можем да се свързваме с него извън работно време при нужда, да има подход към децата и т.н.
Д-р Масларски или Д-р Денев в Токуда

# 428
Да, секцио-4 нощувки се плащат, нощта в интензивно е обща стая и не се плаща.

Някой може ли потвърди при секцио колко нощувки се плащат?
[/quote]

# 429
Към жените родили секцио в Токуда - какво е мнението ви за анестезиолозите им? Някой имал ли е проблеми след упойката или с обезболяването в първите часове след секциото?

# 430
аз имам молба някой да ми прати сайта на Колева и нейния частен кабинет нещо не успях да го издиря в гугл не знам защо . Или името поне какво беше

# 431
  • София
Слабо обезболяващо за мен лично. Казаха ми аналгин, че слагали и така обезболявали... Аз лично заспах от умора, но след като почнаха контракциите пак беше ужасно болезнено. С анезстезиолога съм нямала проблеми, но чух ужасяващи истории преди това не знам защо жените си споделят подобни неща...

# 432
  • София
Към жените родили секцио в Токуда - какво е мнението ви за анестезиолозите им? Някой имал ли е проблеми след упойката или с обезболяването в първите часове след секциото?

Аз мисля, че всичко беше ок с упойката. Преди 6 г пак в токуда, след секциото се бях подула супер много. Болката като ме пусна упойката беше доста неприятна и трябваше да чакам докато ми дадат друго обезболяващо. Сега се чувствах по-добре след като премина упойката, но и сравнитвлно бързо ни обезболиха след това. Друга разлика беше, че сега усещах много повече движенията на докторите през цялата операция, но анестиоложката беше през цялото време до мен и ме успокояваше. По време на поставянето ми обесняваше всичко и много бързо стана всичко.Та мисля, че всичко мина без проблем.

# 433
Здравейте! Родих в Токуда миналата седмица, и както обещах, ще напиша как е минало всичко подробно.
Раждането беше планово секцио с екип на д-р Колева. Приеха ме 1 ден преди операцията в отделение "високорискова бременност". Бях в стая с 2 легла, беше изключително широко и удобно. В последствие установих, че типа на стаята е същия като в родилното отделение, където е престоя след реанимацията. Първия ден ми правиха запис на тонове, тест за антибиотика, и попълвах доста документи. След това имах доста свободно време и ме пуснаха да се разхождам из болницата. Имаше вечеря. Можех да ям до 8 ч. и да пия вода до 10 ч вечерта.
На следващия ден към 6 ч. започнаха да ме подготвят за секциото. Пак запис на тонове, после клизма. След това си опаковах багажа изчаках да стане време да ме карат към операционната.
Операцията мина напълно нормално. Като ми сложиха упойката, в началото само усетих едно премаляване, все едно ми пада кръвното, но бързо ми мина, и до края главата ми беше доста свежа. Д-р Колева ме оперира заедно със специализантка. Не знам коя точно какво е правила, но обсъждаха подробно анатомията ми Simple Smile Това не ме е притеснило изобщо, аз почти нищо не разбрах. Изобщо, настроението в операционната беше доста приповдигнато, нямах никакви притеснения.
След това ме преместиха в реанимацията, където имаше 4 легла. Д-р Колева дойде да ме провери няколко пъти. Персонала там бяха изключително грижовни и любезни. Даваха ни вода, молихме ги за какво ли не - да ни дадат телефоните, да ни ровят в багажа за зарядни, даваха ни болкоуспокоителни, отговаряха ни на всички въпроси, и нито една акушерка не каза нещо на криво. Носиха ни бебетата 3 пъти докато лежахме в реанимация, дадоха ни да ги гушнем, но без да ги кърмим. Нощувката в реанимация не се плаща. В деня на операцията не се яде нищо, пие се само вода.
На следващата сутрин ни дадоха закуска - беше само попара, аз не я ядох. Носих си солети и шоколад, въпреки че не е препоръчително, но това реших да ям, за да имам някакви сили. След закуската ни раздвижиха и ни преместиха по стаи с 1 или 2 легла, кой каквото си е избрал. Аз бях в двойна стая.
За останалия престой няма какво толкова да разказвам. Бебето беше почти през цялото време при мен, за нощта я оставях в неонатологията. За дните след секциото предлагат обезболяващи свещички, за който има нужда. Аз се възползвах. Относно кърменето, не се дават подробни консултации, но пак казвам, лекарите по принцип не разбират много от кърмене. Казват как да сложите бебето на гърда, и толкова.
Храната беше чудесна, има опции за различно меню според хранителни непоносимости (това се попълва в документите първия ден).
Колева идваше да ме преглежда абсолютно всеки ден. Между другото, храната първия ден след секциото е доста скромна - супи, каши и т.н., така че е хубаво човек да си носи нещо.
Понеже в други постове стана въпрос за отношението на санитарките, искам да кажа, че всички, особено санитарките, бяха много мили и любезни, гледаха ни като принцеси.
Всеки ден ме викаха да присъствам на къпането и тоалета на бебето, и ми обясняваха всичко подробно. Имаше и 2 лекции относно грижите за бебето.
Накрая платих следното:
Избор на екип: 1600 лв
Пакет за бебето: 700 лв
4 нощувки в двойна стая: 520 лв

Като цяло, няма нещо, от което да съм останала недоволна.
Ако нещо съм пропуснала, пишете ми на лично, тъй като няма активно да следя темата.

# 434
  • София
Платила сте 1600 лева за избор на екип плюс нещо друго. Дали можете да проверите какво е това. Защото по закон избора на екип е максимум 900 лева и дори един лев да е взет в повече се глобява.

Общи условия

Активация на акаунт