Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 494
  • 772
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, искам да питам тъй като до сега имам няколко урини (обиновени първи сутрешни) пускани в Токуда. На всички от тях на албумин пише 10 при норма от 0-20, започнах да се притеснявам въпрекк че в лабораторията казват е в норма. До колкото знам белтък не трябва да се отделя. Досега в никоя лаборатория не ми е изследван албумин, а само белтък.В лабораторията ми казаха, че винаги има някакво число. Имате ли опит и наблюдения? Само да кажа, че не съм бременна

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 08:17 от Mimipepi

# 541
И при мен винаги е 10. Не виждам причина да се тревожите, щом показателите са в норма.
Здравейте, искам да питам тъй като до сега имам няколко урини (обиновени първи сутрешни) пускани в Токуда. На всички от тях на албумин пише 10 при норма от 0-20, започнах да се притеснявам въпрекк че в лабораторията казват е в норма. До колкото знам белтък не трябва да се отделя. Досега в никоя лаборатория не ми е изследван албумин, а само белтък.В лабораторията ми казаха, че винаги има някакво число. Имате ли опит и наблюдения? Само да кажа, че не съм бременна

# 542
И в не бременно състояние ли?

# 543
А аз да се включа с въпрос - има ли някоя, раждала при д-р Маркова? Доволни ли сте?

# 544
Аз съм бременна, но всичко е в границите. Досега доста лекари са ми гледали резултатите и това не е било проблем. Стойности до 20 са абсолютно в норма. Нямате повод за притеснение. Алубин винаги има в урина, но е толкова малко в здраво състояние, че някои лаборатории не могат да го прихванат. Затова имате разлика с други лаборатории. Не се тревожете излишно.
И в не бременно състояние ли?

# 545
Благодаря

# 546
Защо болничния се отразява на майчинството ? Ако някой знае къде е прописано това да метне едни линк . За първи път чувам такова нещо .

# 547
Защо болничния се отразява на майчинството ? Ако някой знае къде е прописано това да метне едни линк . За първи път чувам такова нещо .

Защото майчинството се изчислява върху средния осигурителен доход за последните 2 години. И ако си била в болничен напр. 5 месеца, ти реално не си имала осигурителен доход тогава, а социален трансфер (плащане от държавата, върху което не си плащала осигуровки и данък), съответно средния ти доход намалява. Така от 24 месеца оставаш с 19 месеца осигурителен доход Х и 5 месеца доход 0. В сайта на НОИ просто пише, че се изчислява средно върху брутния доход за последните ти 24 месеца.

# 548
Това категорично не е вярно!
Няма да се впускам в обяснения, тъй като не съм специалист по темата,  нека всеки да си провери информацията.

Защото майчинството се изчислява върху средния осигурителен доход за последните 2 години. И ако си била в болничен напр. 5 месеца, ти реално не си имала осигурителен доход тогава, а социален трансфер (плащане от държавата, върху което не си плащала осигуровки и данък), съответно средния ти доход намалява. Така от 24 месеца оставаш с 19 месеца осигурителен доход Х и 5 месеца доход 0. В сайта на НОИ просто пише, че се изчислява средно върху брутния доход за последните ти 24 месеца.

# 549
Ми не ми звучи логично при положение че болничния се полага от държавата Simple Smile Реално няма общо с майчинството

# 550
Доходът от болничния не се ли брои като осигурителен? И тъй като болничния не е 100% от дохода от там да идва падането?

# 551
Ако искате ми вярвайте, но да не останете разочаровани накрая Grinning

# 552
Аз доколкото знам (не твърдя, че съм права), се взимат 24 месеца преди болничния. Но за да стане това трябва болничният да е непрекъснат. Тоест ако изляза в болничен на 01.01.21 и съм болничен до 45 дневния болничен, ще гледат доходите от 01.01.19 до 31.12.20. Ако обаче има прекъсване в болничния, нещата стоят по различен начин.

# 553
https://www.maikomila.bg/майчинството-дела-и-документи-кога/
Намерих това като статия . Имайте предвид че все пак е важно и на колко си се осигурявал . Аз ще се консултирам с моите счетоводители по въпроса но не съм чувала от никой че им намалят майчинството понеже не са могли да ряботят до 45 дни преди раждане .
И друг въпрос , имам зверски болки в таза , свързани с врасналия ми гръбак . Записах се за вторник при Вълчанов но после го видях той много млад , и завършил 2015 . Дали ще ми свърши работа за тия 75 лв ?

# 554
С предишната бременност излязох в болничен от 5ти месец, та до края - без грам да ми се отрази на майчинството през първата година впоследствие.
За болки в кръста - известно облекчение има гела на Newflex - с охлаждащ ефект. Аз завърших 2015г малко колеги бих препоръчала Wink

Общи условия

Активация на акаунт