Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 51 491
  • 772
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Няма да се роди по-рано а ще се роди по-едро бебе. В този случай задължително се прави изследване със обременяване с глюкоза за да се отхвърли гестационен диабет при майката. Важно е и на ФМ да кажат растежа му на кой Персентил отговаря. Ако е близо до 90-ия се правят и други изследвания поне това препоръчва доц.Чавеева от Щерев.

# 676
  • София
И мен така ми казваха и Апостолова все ми се смееше на прегледите, защото знаеше аз колко съм дребничка. Оказа се, че детето се роди с нормални размери и изобщо не беше голяма!

# 677
Така девойчета понеже явно може и да не оцеля Атанасова , че тя сага отпускува после в токуда ми викат чак за средата на октомври имала час , евентоално ще опитаммна 10-15 в афродита но и там имала малко часове. Сега въпроса е че на Феталната се разбрах уж с Богданова да ме резне ако се наложи нали , някакви отзиви за нея ?  Тя е малко особенна като характер де.
И евентоално ще диря Колева в частния и кабинет.
Защото от септември ми се искаше да се следя вече И при тоя дето ще раждам защото ще съм в 7 ми месец.

# 678
Няма да се роди по-рано а ще се роди по-едро бебе. В този случай задължително се прави изследване със обременяване с глюкоза за да се отхвърли гестационен диабет при майката. Важно е и на ФМ да кажат растежа му на кой Персентил отговаря. Ако е близо до 90-ия се правят и други изследвания поне това препоръчва доц.Чавеева от Щерев.

Той си върви по-едър. На 2 ФМ на 10ти всичко беше наред. Да едър е, но е добре. И кардиолог го гледа, пак е Ок. Кръвната ми захар беше в норма, а обременяване ще ми пусне след 3 седмици. До тогава на диета. Аз затова разпитва вчера:confused:Благодаря за отговора!

Важното, е че всичко е минало наред! Благодаря ти I. R.

# 679
  • София
И мен ми правиха това изследване за обременяване с глюкоза. Аз качвах доста килца и лекарката в един момент и писна и викам " Ми какво да направя яде ми се" и тя " Вика ами яж си ама после как ще сваляш ти си знаеш". Права беше жената ама кой да слуша. Иначе моята дъщеря още от 1-вата фетална я изкараха с 2 седмици напред и така до края. Ееее роди се няколко дни по-рано и само 3кг и 260 гр.

# 680
  • София
Всичко ще бъде наред! Просто си е по-едро бебето. Аз занемарих моята нисковъгл.диета отново започнах хляб, даже и картофи и ориз ядох. Но няма да се върна към спагетите и банички, миленки, козунаци , кексчета и т.н. Хляб само пълнозърнест си позволявам и в никакъв случай бял хляб.

# 681
  • София
Ще ви учудя, но е пълнозърнестите хлябове са по-калорични въпреки рекламата Grinning Понеже ми се е налагала диета и имах приложение за следене на калории та така разбрах. Разбира се обаче пълнозърнестия е по-полезен.

# 682
Ама кой изобщо си мисли че пълнозърнестото има по малко калории 😂Просто е доста по полезно от другото и това е .

# 683
  • София
Има и такива хора когато започват нисковъглехидратни диети и си го мислят затова го споменах, а не с умисъл да обидя някоя жена.

# 684
  • София
Въглехидратите и калориите на пълнозърнестият хляб са същите като в белият хляб. Но гликемичният индекс на пълнозърнестия хляб е по-нисък. Тоест въглехидратите се разграждат по бързо и в същото време не става гликемична бомба като с белият хляб.

# 685
Представям си ако можеше да ям сутрин обед и вечер само пълнозърнеста паста и хляб и да слабееяяяяяяя😍Ама не става Simple Smile

# 686
Здравейте има ли следящи бременността си при доктор Апостолова , доволни ли сте ? Аз се следя при Колева , но тя излиза в отпуск и евентуално е възможно да родя при Апостолова .

# 687
  • София
Има. Разгледай в темата по назад.

# 688
И мен ми правиха това изследване за обременяване с глюкоза. Аз качвах доста килца и лекарката в един момент и писна и викам " Ми какво да направя яде ми се" и тя " Вика ами яж си ама после как ще сваляш ти си знаеш". Права беше жената ама кой да слуша. Иначе моята дъщеря още от 1-вата фетална я изкараха с 2 седмици напред и така до края. Ееее роди се няколко дни по-рано и само 3кг и 260 гр.

Ами ще си проличи и аз колко ще кача до края:joy:Аз съм инвитро и смятам, че от стимулацията натрупах част от килата, но важното е с бебето всичко да е наред.

Всичко ще бъде наред! Просто си е по-едро бебето. Аз занемарих моята нисковъгл.диета отново започнах хляб, даже и картофи и ориз ядох. Но няма да се върна към спагетите и банички, миленки, козунаци , кексчета и т.н. Хляб само пълнозърнест си позволявам и в никакъв случай бял хляб.

Дано! Аз преди да забременея не съм имала проблем с кг, то и хляб не ядях, ама сега на-на диета. Ще ги борим-диети и кг.

Здравейте има ли следящи бременността си при доктор Апостолова , доволни ли сте ? Аз се следя при Колева , но тя излиза в отпуск и евентуално е възможно да родя при Апостолова .

Аз се следя при нея и съм доволна. Не се чака и много. Смятам, че ще останете доволна.

# 689
  • София
Обаче килограмите нямат нищо общо с изследването на глюкозата и по-точно трикратното обременяване с глюкоза. При по-едро бебе това е златен стандарт за изследване. На втори и трети план са генетичните особености на хората или дали жената е натрупала килограми. Не подценявайте теста с глюкозата.

Общи условия

Активация на акаунт