Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 51 488
  • 772
  •   1
Отговори
# 705
На мен ми издават болничен преди 45 дневния, минавам на преглед при лекарката, която ме следи и казвам, че съм за болничен, нося си картона и го оставям на акушерката, която също присъства на прегледа. Тя ти казва кога да минеш да го вземеш. Когато минаваш преглед, не плащаш за болничен.
Нищо не са ми казали, тъй като не мога да се свържа с никой все още 😀 Не съм лежала в болницата, само се следя там и не съм по здравна каса, но ми трябва болничен преди 45дневния. Чуденето ми е по-скоро за колко дни издават, плаща ли се , след преглед ли го издават и такива неща…

# 706
Нищо не са ми казали, тъй като не мога да се свържа с никой все още 😀 Не съм лежала в болницата, само се следя там и не съм по здравна каса, но ми трябва болничен преди 45дневния. Чуденето ми е по-скоро за колко дни издават, плаща ли се , след преглед ли го издават и такива неща…
След преглед се издава. Не се плаща за него.

# 707
И аз правих натоварване заради Инсулинова резистентност, която имам от 5 години. Обаче аз си спазвам нисковъглехидратен режим и спортувам от тогава и съм в норма. Всяка година си правя контролно изследване сама, сега за първи път ми стана зле .. Но пък резултатите са си все така добре.
Иначе съм при Богданова от самото начало и пак ще си кажа, че съм доволна. Болничният ми го издаде тя, в денят в който започваше.

# 708
Благодаря ви за информацията! За 14дни ли издават попринцип един болничен?

# 709
Ако си по пакет, не е необходимо да ходиш на преглед дори. Аз просто отивам на датата, която ми е за болничен, без предварителен час, и казвам на регистратура за какво съм. Не плащам нищо. Случвало ми се е и други лекарки да ме видят набързо и те да ми издадат болничния, ако моята я няма. Но ако ти е първи болничен, може би по-добре си отиди при твоята със записан час.
Иначе може да ти издадат за колкото дни е необходимо. Мисля, че първият всъщност е 14 дни, или поне не може да е повече. На мен ми издадоха 14, после 30, после пак 14, за да запълним до 45-дневния.

# 710
Не. Не ми е ставало лошо ог обременяването. Обаче попринцип не е полезно толкова мн пъти. Ендото ми беше много против, но АГ се опасяваше от гестационен диабет и настояваше.

# 711
Кои са показателиие за Г диабет ? освен едър плод ?

# 712
Кръвна захар над 5.1.

# 713
  • София
Не. Не ми е ставало лошо ог обременяването. Обаче попринцип не е полезно толкова мн пъти. Ендото ми беше много против, но АГ се опасяваше от гестационен диабет и настояваше.
А може ли да споделите защо ендото е против?

# 714
Мисля, че смята, че това натоварва организма и е ненужно. А пък попринцип обременяване се прави един път в годината. А в случая аз правих 4 пъти за 9 месеца. За щастие резултатите ми бяха добри и не развих диабет.
Цитат на: I.R.
[quote author=Desert^girl link=topic=1326193.msg43232344#msg43232344 date=1627577287
А може ли да споделите защо ендото е против?
[/quote]

# 715
  • София
Благодаря. Не сме говорили дали доста товари ими не. При мен нямам идея какво го налагаше според едната лекарка нямаше нужда според другата трябваше. В край на сметка всичко беше наред.

# 716
Аз не спирам да се чудя дали да правя това изследване... Колева ми казва, че няма нужда. Глюкозата ми е 4.09, но пък бебчето върви с около седмица напред още от 3 месец...

Момичета, а за тоновете чака ли се пак много? Доколкото разбрах се правят от акушерка и за това не се чака, но после за коментар от проследяващия как е положението? Колко струват? По ЖК минава ли нещо или всичко си е платено?

# 717
  • София
Слушай си лекарката. При нен моята го назначи и нямаше как. Тази по здравна каса, че уж не било нужно, но тя и не ме е следяла из късо просто беше по лежерна. Плащат се тоновете.

# 718
При мен беше обратно. След като разбрах че съм бременна, ендото ми спря хапчетата за ИР и искаше след месец да направя натоварване. АГто но беше съгласна, каза че е твърде рано при толкова малък ембрион, ендото каза Ок, ще слушаме АГто. Та чаках чак до сега до 24 г.с., за да направя изследване.

# 719
Ендокринологът ми каза, че обременяването се прави след 24 г.с. и че като дойде време, ще ми го назначи (досега кръвната захар е в норма). С АГ още не сме коментирали, но аз съм с ИР и мисля да си го направя.

Общи условия

Активация на акаунт