Поликистозни яйчници - Тема 6

• 33 289
  • 572
  •   1
Отговори
# 300
Петенце, а овулация имате ли?

Вероятно, докторът ви изписа минимална доза според това, че всичко ви е наред с хормоните и т.н. И при мен е същото, затова гинекологът ми изписа само витаминчета, въпреки че ние планираме бременност и аз нямам овулация. Друго нищо.

Та и според мен при редовно здравословно хранене и спортуване има вероятност да балансирате състоянието си, стига да има постоянство. Особенно много консумирайте зеленина, нос билките бих внимавала, те могат да бъдат много опасни за хормоните. Относно акнето, правите ли нещо по лицето си?

# 301
  • София
Честно казано за овулацията не знам. Не съм си правила тестове, но доколкото разбрах опасенията на гинеколожката бяха точно тези, че дори да имам менструален цикъл на 28 дни, това не означава, че имам редовна овулация. Сега се замислих дали е редно да си направя тест, въпреки че с приема на Инофолик дори да нямам, би трябвало да започна да овулирам.

За лицето дерматолози ми изписват какви ли не гадости от роакутан до спиронолактон или както там се казва, който блокира андрогенните рецептори. Аз съм твърдо против поради ред причини и засега пробвам с 'правилна' козметика и изчистена рутина от сорта на двойно почистване, добра хидратация.
Ползвам ретинол, азелаинова киселина и тн, въпреки че дори нямам мазна кожа. Акнето ми е 'сухо' с малки, съвсем нормални пори. Дори козметичката отказва да ме почиства повече от веднъж на два месеца, защото казва, че нямам нужда. Много ми е трудно, особено с млечните продукти, никога не съм имала акне и ме удря в самочувствието, но като че ли взима превес притеснението чисто от здравословна гледна точка.

То честно казано каквото и да е, ако има ефект, няма да е моментален, а и ми обясниха, че е възможно да има момент, в който съм по-зле, преди да се изчистя и подобря..

# 302
  • Благоевград
Съветвам Ви да си направите тест за непоносимост към храни. Аз имам към лактоза, казеин и яйца и когато хапна, особено яйца, веднага на челото ми избива обрив, от какаото пък ми избиват пъпки. Това, че се храните балансирано, не значи непременно, че няма да излезе нещо. Първото място, което показва проблем в тялото е кожата на лицето.

# 303
  • София
Съгласна съм с вас, само че пъпките са на челюстта на лицето предимно и са дълбоки. Няколко дерматолога ми потвърдиха вече, че е хормонално.

Остана само това да направя, но специално за акнето гинеколожката ми каза, че определено има връзка между поликистозата и него ..

# 304
Има общо,но води до животно ограничение от някои храни, за съжаление. Аз намалих такова акне и малко след като си позволих да хапвам по малко от всичко като бял човек, пак се засилва....

# 305
  • София
Храня се само с овесени ядки, смених протеина си на прах с чист телешки изолат, за да няма млечни, ям пуешки гърди, риба, зелени салати в изобилие, броколи, имам едно хранене с ориз басмати на ден, който ориз е с нисък гликемичен индекс, соковете ,които казах, които са пълни с плодове и зеленчуци и....това е Disappointed

Разбира се, разнообразявам, но като цяло всичко ми е доста орязано И откъм храна... има изключения, разбира се, които на този етап ще трябва да се въздържам, за да има резултат. Та ще видим след 6 месеца дали ще има подобрение.

# 306
Диетата трябва да е без всякакъв вид захар. Това са лактоза,глюкоза,захароза,фруктоза ,глутен и производни. Тези фрешове не се отразяват добре. Поликистозата е свързана с влиянието на инсулина като хормон върху половите хормони.. Отделно млякото не знам защо, но без лактозното пак влияе зле. Явно заради възпалителното действие на млечните.

# 307
  • София
Е, аз няма как да мина на вода  и слънчеви изпарения. Фрешовете ми както казах са от селъри, моркови и тн. Инсулина ми е 0.82 като нормата му е 2-2.5 и се счита за 'много добра чувствителност'.

Освен това съм и спортист, наистина няма как да карам на изпарения. Идеята ми в момента е да вкарам повече алкални храни в менюто си.

При млякото доколкото знам аз има много неща и освен лактозата, казеина също е доста противопоказен.

Всичко, което изброихте, може да бъде избегнато, ако тотално спрем да се храним. А и в диетата ми няма глутен. Да не кажа, че няма как и да стане без никакви въглехидрати, ако не искаме да си докараме други проблеми, лекувайки уж един..

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 19:33 от Петенце

# 308
Аз без да съм спортист пробвах да огранича тези храни и пак не помага... Намалява но пак излиза акнето. Иначе за млечните е доста тежко,защото ястията с млечни са най-вкусните. Та от 10 години се боря и още го има. Антибиотици, инозитоли, добавки всякакви. И пак излиза.

# 309
Според мен няма смисъл да се ограничавате от това, към което нямате непоносимост. То после ще има и психически негативно влияние. Ако с инсулина всичко е ок, няма смисъл да се поставяте граници. Стига да сте сигурни, дали въобще имате непоносимост към нещо.

# 310
Не съм правила тестове за непоносимост, скъпи ми се виждат. Също така не съм тествала след определени храни дали инсулина се справя добре. Има известна резистентност там. Но това със захарта и млечните го прецених,че трябва да ги спра след като пих един антибиотик,който имаше изискване да не се приемат млечни докато го пия. Също така забелязах след ядене на млечни и захар ми се обостря акнето става по- възпалено болезнено и не отминава лесно.

# 311
Аз имах сходен случай с твоя, с тази разлика, че пт време на време правех кисти и се пукаха. Но хормоните ми бяха бетон и въпреки това имах акне (болезнени подкожни пъпки в областта на брадичката най-вече).

След години и две бременности, пак ми излизаха пъпки. Преди година открих проблеми с жлъчката и холестерола и минах на ниско-мазнина диета. Никога през живота си не съм имала по-чиста кожа. Гастроентеролог ми обясни, че ниско-въглехидратната и високо-мазнинна диета в моя случай е изключително вредна, защото повишава нивото на холестерол.

Моят съвет е да пуснеш пълна кръвна картина, за да разбереш къде точно има завишени нива и така да си определиш диетата.

Да кажа само принципно за моята диета, не я препоръчвам, ако нямаш моите проблеми:
Ям месо, но само бяло (пилешко, пуешко и заешко), яйца (само бялото), бяла риба и морси храни са ок. Много варива. Пълнозърнести - ориз, пшеница. Всякакви плодове и зеленчуци и ядки и семена.

Също ти препоръчвам да избягваш фрешовете, те вече изцяло ги отричат в каквито и да било диети.

Успех и дано скоро да се разреши проблема.

# 312
Имате ли информация или наблюдения дали пластмасовите кутии, чаши и шишета оказват влияние върху хормоните и съответно влошаване на симптомите и състоянието при подобни диагнози? Наблюдавам различни публикации на жени, които са отслабнали доста и постигат плосък корем, но пият вода от пластмасовите шейкъри и се чудя дали е истина твърдението,че действат на естрогена,който допринася за дисбаланса на хормоните.

# 313
Ами то всичко има влияние върху хормоните, ако се замислиш глобално. Парфюми, кремове за тяло, ароматизатори, свещи и т.н.  Въпросът е дали има смисъл да се тормозиш така, мислейки за малки неща

# 314
  • София
Препоръчвам ви по тази тема да си пуснете един подкаст, но за да отговоря накратко - да, парфюмите, кремовете, душ геловете и тн имат пряка връзка с хормоните ни. Дамата има и подкаст на тема поликистоза.

Скрит текст:

Snowche, благодаря за съвета, ще си пусна ПКК, но явно не ме разбирате с въпросните сокове. Правя сокове на бавна сокоизстисквачка, която няма нищо общо с ''фрешове'' и всъщност консумацията на въпросните плодове широко се препоръчва при такива проблеми и детоксикация на целия организъм.

Общи условия

Активация на акаунт