Поликистозни яйчници - Тема 6

• 33 284
  • 572
  •   1
Отговори
# 330
Щом е така, пожелавам ви успех! Дано да имате резултат най-скоро!

# 331
Щом е така, пожелавам ви успех! Дано да имате резултат най-скоро!

По- скоро се чудя, дали да послушам АГ или на своя глава да посетя личната и направя изследване за ИР Thinking

# 332
Ако имаш ИР, съветът ще е същият - ограничени въглехидрати плюс евентуално метформин и инофолик, иногинол, нещо такова

# 333
Е то няма нищо страшно от изследването на ИР. Дори и да си пуснете един кръв, това не означава, че предавате своят АГ.

# 334
По- скоро се чудя, дали да послушам АГ или на своя глава да посетя личната и направя изследване за ИР Thinking

По принцип хубавото на нашата здравна система е, че човек може да си самоназначи и да си плати всяко изследване. Даже не знам дали може личния да ти пусне изследване за HOMA index по каса, така че просто отиваш в една лаборатория и казваш какво искаш. Не трябва да минаваш през лекар.

# 335
Да, доколкото и аз знам, за ИР не дават направление от НЗОК

# 336

По принцип хубавото на нашата здравна система е, че човек може да си самоназначи и да си плати всяко изследване. Даже не знам дали може личния да ти пусне изследване за HOMA index по каса, така че просто отиваш в една лаборатория и казваш какво искаш. Не трябва да минаваш през лекар.

Е, да така или иначе винаги мога да си самоназнача някакви изследвания без значение платени или не, не е в това проблема. Просто ми е доста интересно, защо АГ не го предложи както и не предложи ендокринолог, а ми каза тук си на правилното място 🤔🤔🤔

# 337
Мен това въобще не ме изненадва Simple Smile Преди 5 години репродуктивната ми лекарка ме прати към ендокринолог, когато занесох изследванията, които си бях самоназначила и HOMA IR ми беше по спомен около 3.5 и инсулин около 15. Иначе и тя имаше "супер план" за мен, ама доста неща, които са се оказвали от съществено значение, съм си назначавала сама. Не трябва да търсиш под вола теле (и тук използвам момента да спомена, че от 3 години и аз работя с психолог, та го препоръчвам за стреса покрай опитите), но пак малко проактивност като става дума за собственото здраве не вреди.

# 338
Ми то и при мен първият ми гинеколог викаше, че «знае какво прави» и «който разбира, при него спира», но в крайна сметка ме постави грешна диагноза

# 339
Ena 13, аз съм със съмнения винаги към специалисти, които казват едва ли не, че разбират от всичко. Необходима е консултация с ендокринолог, проверка на полови, щитовидни, пролактин, ОГГТ. Това, че овулираш е супер, но какво е качеството на Я? Как е естрадиола н 2-3 ден от МЦ? АМХ и Инхибин Б? Хома индекс за мен не е толкова показателен, колкото натоварването. Там се вижда цялостната картина. И задължително е взимане на венозна кръв, а не на периферна. Спермограмата и оплодителната способност на СП(SDI test) и преживяемост на СП също имат значение. ПКЯ и СПКЯ не е страшно, но изисква воля-хранителен режим, хранителни добавки, спорт. Проходимост на тръбите е едно от първите неща, който трябва да се направят след 1 година безуспешни опити. Успех!

# 340
Ena 13, аз съм със съмнения винаги към специалисти, които казват едва ли не, че разбират от всичко. Необходима е консултация с ендокринолог, проверка на полови, щитовидни, пролактин, ОГГТ. Това, че овулираш е супер, но какво е качеството на Я? Как е естрадиола н 2-3 ден от МЦ? АМХ и Инхибин Б? Хома индекс за мен не е толкова показателен, колкото натоварването. Там се вижда цялостната картина. И задължително е взимане на венозна кръв, а не на периферна. Спермограмата и оплодителната способност на СП(SDI test) и преживяемост на СП също имат значение. ПКЯ и СПКЯ не е страшно, но изисква воля-хранителен режим, хранителни добавки, спорт. Проходимост на тръбите е едно от първите неща, който трябва да се направят след 1 година безуспешни опити. Успех!

Съгласна съм с вас, именно за това другата седмица ще направя тест като за начало за ИР, иначе АГ ми каза снимки и изследвания за проходимост и т.н след няколко месеца. Спермограма също ще направим тогава.

# 341
Здравейте! Понеже се съмнявам че съм с поликистозни яйчници  имам акне менструацията ми нещо не е как требе  понякога пропуска.    52 дни  понякога е 28   32 дни  преди цикъл ми излизат пъпки около челюстта  косопат имам. Та не знам  кой спецалист да търся

# 342
Репродуктивен ендокринолог 👍🏻

# 343
Трябва хормонални изследваня така ли?

# 344
Идете към ендокринолог, пък той вече ще ви каже какво трябва да се пусне

Общи условия

Активация на акаунт