Коликите свършват вече, весело е ЮЛСКОТО човече

• 10 596
  • 317
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря на всички за пожеланията за месечинката на Ния и пожелавам много щастие на всички бебчовци родени на днешната дата Simple Smile
Ние сме добре,макар че рядко пишем.Ния вече е 6,600кг., 60 см.Много спокойно и жизнерадостно бебе.През нощта спи по 10-на часа непробудно а през деня ни се смее и се радва на нас,играчките си и на всичко което виси от тавана Grinning
Използваме хубавото време за да сме навън,а съботите и неделите се стараем да сме извън София.
Количката ни е Chippolino Baby Max и аз съм доволна от нея.Лека е ,лесно се управлява и лесно се сгъва.

# 196
Честито на всички който днес станаха с нас на три и четири месеца Simple Smile   bouquet

# 197
  • на правилното място, в точното време
  Имам проблем с влизането в албума. В смисъл не да го разглеждам, а с логването, зада слагам снимки  Sad Макси, да не е сменена паролата ???

# 198
  • София
Pearly, и ние сме ЗА късното захранване, няма да те ядем  Simple Smile
Благодарим на всички за поздравленията, да са живи и здрави и другите бебчета с месечинки  newsm51!
По повод на пропуските в отговорите реших да си пусна един notepad и там да си пиша отговора още докато чета, че после наистина се забравя - после ще вкарам само смайлитата  Simple Smile. Абе, малко е неудобно, защото все се намира малко по-късно някой да е написал каквото искаш да кажеш, та трябва да се коригира  Simple Smile.
Аз още нямам цикъл, лохиите ми спряха след около 50 дена и много ме е срам, ама и ала-балата с татито я няма още  Embarassed.
За Либерото, просто за мен са си най-добрите, с Памперс сто пъти омазвахме гръбчето с аки, а Либерото имат ластиче и не позволява гафове.
Ние сме с количка Neo Nato, но не си струва парите (690лв + 175лв за столчета за кола, което може също да се монтира на количката). Установих, че малките гуми водят до много друсане, което по нашите улици си е гадост. В кошницата за кола пък дупето й хлътва много надолу и ми се струва, че брадичката й се забива в гърдите, та сега подлагаме възглавничка отдолу.
За сядането: и на нас Драганов ни каза, сядане не до шестия месец  Peace. За сметка на това нашата рехабилитаторка днес ни показа упражнение за сядане, но и тя каза 1-2 секунди, не повече. Prascho, почти същите неща Драганов каза и на нас - да се остави само да си пада, че ако го държиш или го слагаш в разни приспособления ще пада като 'талпичка'.
Ние в къщи всички изкарахме една гадна хрема, освен Яна, щото мама я кърми. Обаче противогрипна ваксина и на мен, и на нея няма да сложа.
Къпем Яна на поне 24*С, аз съм много зиморничава и нея май ще я направя.
За замразяването май ще изпусна момента, ако се замотая още.
И нашето тати много помага за Яна, даже ми се струва, че тя на него повече се усмихва, чак ревнувам.
Иначе май само ние oще се кърмим на 2-2.5 часа, дори и през нощта, беше направила нощна пауза преди, ама вече я нямааа  Sad. А пък сме сигурно най-малките - 4,900кг.

# 199
Еха, колко много сте изписали!
За овлажнителите за въъздух и аз мислех да купувам  от тези апаратчета, но много скъпо ми се видя.От Италия ми донесоха едни джаджи, че тук не съм виждала такива-представляват едни глинени съдчета с плпосък гръб , а отпред релеф на различни животни, кравички, зебри и др.Имат кука и се закачват на парното или към печката.При на на парното куката влиза в един от процепите и не се вижда-и това изглежда като украса на парното.Пълни се   с вода и тя се изпарява от топлото.На същия принцип си помням майка ми и баба ми лагаха едни метални купички с вода върху печката.
Ели, каква е тази Куини  с 4 колела, че аз малко бях против триколка, и как съм я изпуснала?
Аз също няма да замразявам нищо.Нямам никой близък с градина, а дори и тези зеленчуци и плодове от бабите на пазара  могат да бъдат пълни с нитрати и др.Вече има всичко по магазините, не е като по комунистическо време.
Видях , че сте коментирали менструацията .И на мен ми доиде и то много обилно първите 2-3 дена -имах чуството , че нещо ми се е разтворило и ми изтича кръвта.И по странна на цвят беше.
Сега си играя и свалям филмчетата на Софи.Току що правих това от изписването и погачата.Колко  е порастнала!Как бързо лети времето -докато се уетя и е вече на 3 месеца!
Нан, ние ядем Аптамил 1 по 7 пъти на денонощие по 3,5 лъжички(в 100 мл вода) и ни тига за пълни 3 дни единия пакет-зялата кутия за 6.На нас ни е 3ти ден на това мляко и е значително по-добре от Нана.Сега  от време на време връща по малко , но дано да престане лед втория пакет(предполагам , че или е яла повече или коремчето и е нагажда към новото).Но колкото и къпо да излиза не бих дала киело мляко.Предпочитам да не купувам за себе си храна, отколкото да давам кисело мляко.
Бънджи и ние имаме , но мисля, че е за деца,които вече седят.
Хайде спирам до тук , че ужасно мразя да чета дълги постинги, та се извинявам, но отдавна не съм писала.

Последна редакция: сб, 14 окт 2006, 23:42 от fiona

# 200
Тъй. Понеже някои изказвания в една тема в Кърмаческия малко ме засегнаха, днес чета от четвърта страница насам и преброих, че 14 от нас поддържат късното захранване. Няма да споменавам имена, подчертавам го просто, за да не влизат разни гастрольори тук и после навън да правят обобщения! Hug
Тиция, имам приятелка, която преди 5 години ражда в Англия и си захрани детето след 6-ия месец, до 1 годинка беше на кърма. Явно и там, както и тук, има различия във вижданията.

За противогрипните ваксини и аз съм, ако не против, то поне ги считам за безмислени. Грипният вирус мутира толкова бързо, че е пълна илюзия мисълта да се съдаде траен имунитет срещу него. На себе си не бих правила такава ваксина, за бебето пък изобщо не говорим.
Асе, Herpes zoster се причинява от вируса на варицелата при хора, които вече са боледували от нея (т.е. механизмът на заболяването не е инфекциозен, а все още непозната за медицината нокса реактивира вируса, който е останал след първото заболяване в латентно състояние в организма). Това, което ние имаме по устите си, се причинява от някои видове Herpes simplex virus, което не баш същото! Hug

По повод "конюнктивитите" това, което аз разбрах, е, че е много малка вероятността при новородени да става дума за истински конюнктивит, в смисъл на възпаление на конюнктивата от някакъв микроорганизъм. В огромната част от случаите става дума за запушен слъзен канал /по принцип каналите трябва да се отворят още вътреутробно, но много често това става в някакъв период след раждането/ и той се отпушва спонтанно, със или без масажи (все още водещите школи спорят по въпроса за ползата и вредата от тях) и чак в много тежки случаи се стига да оперативно перфориране. Тъй че всичко, което трябва да се прави, е поддържането на добра хигиена (промиване - аз препоръчвам с физ.разтвор, а не преварена вода), а антибиотици педиатрите изписват превантивно, за предпазване от евентуална инфекция. Принципно слгането на АБ в този случай не лекува, т.е не води до отпушване на канала, тъй че смяна на АБ или прекомерното му продължаване не е необходимо.

Валче, когато къпя Самуил, се събличам по потник, чакам да почувстван, че ми е комфортно и че ръката, с която съм проверявала водата, не ми студи на въздуха. Не знам това на каква температура отговаря.

Нашата количка е Инглезина Крос, комбинирана, наследихме я от две роднински бебета. Общо взето съм доволна, но колелетата са малки и друсането по полевия терен в нашия квартал се забелязва осезаемо, а и е доста тежка - сама не мога да слизам надолу по стълбите. Иначе е висока, което на мен ми харесва, и здрава.

# 201
 Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 23:55 от Assinka

# 202
biboshka мерси за отговора. Аз май на малко по-хладничко къпя Ема, но тя не плаче, а и явно се чувства добре. Май така я свикнах Embarassed - малкото моржче на мама Simple Smile.
Четох спорната тема и смятам, че всеки решава за себе си. Инфото във форума е достъпно за всеки, но не е задължително да се приема от всички. Ето защо ми се струва излишно дискутирането на тема кой кога ще захранва и защо.

Относно противогрипните ваксини - в пубертета бях с толкова слаба имунна защита, че всеки вирус ме хващаше. Една есен, майка реши, че трябва да ми сложат такава ваксина с надеждата, че ще спра с антибиотиците, но надеждите й не се оправдаха. Продължих да си боледувам и брат ми включително, така че полза никаква (за вреди - не съм запозната).

# 203
Фиона нашата количка е стар модел куини и татито я донесе от Германия втора употреба,та незнам точно кой модел е, не пише нищо освен куини !-http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1382235

Нан после ще пробвам за снимките дано стане!
Нашия тати отиде да пуска тото с малката,и аз използвам времето че и ще се къпя та набързо минавам!
Хайде после ако има временце пак ще намина!
Бай!

# 204
Добрутро!

biboshka, аз явно съм изпуснала тази тема, макар че се старая да изчитам кърмаческия, но само бих ти казала, че всеки си е башкало, че няма сми да си показваме рогата и да се нервираме. Тук сме да си помагаме и да се учим заедно, така че кой каквото казал по-така, пускай го покрай ушите. Всеки за себе си е прав, никого не можеш да промениш и т.н. Така че PEACE, пък колкото толкова.  Wink

Аз днес пак ще си празнувам годишнина, но този път най-най-най сладката - преди година на този ден малкото ми зайче Каби "обърка" тотално живота ми отначало като зиготка, после като ембрионче, фетусче и сега като сладък малък бърборан.. Ша ревнаааа..

Аре, бай и весело!   bouquet

# 205
 Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 23:56 от Assinka

# 206
  • на правилното място, в точното време
  Изи, как знайш кога , бе??? newsm78 Аз на 10.11. разбрах, ама от къде да знам кога точно е станало бебочеството  newsm78?
  Относно влизането в кърмаческия - честно-  пропускам го! NaughtyЧета само библиотеката и толкова. Попадала съм на почти освирепяли майки, които са превърнали кърменето във философия и начин на живот. Е, добре, а после? Които не кърмят или като спреш да кърмиш, какво, спираш да си майка ли, какво?  #Crazy И недай си боже, да споменеш , че захранваш по-рано , от когато те са решили - "анатема". Айде да ме прощават, ама аз не давам отрова на децата си! Някой преди 5-7 години решил да въведе късното захранване и дай да отречем всичко преди това. Ние самите кога сме били захранени, тогава се пропагандираше да се захранва към 2 месец и какво - нещо стана ли ни? newsm78 Всеки щом е решил да има дете е достатъчно разумен да преценя - какво най-добро да прави за детето си! Можеш да дадеш съвет, но да нападаш някой, че е дал пюре или сок преди 6 месец  Sick, сори, ама ми звучи твърде нахално !
   Ние се оттегляме на обедна почивка hahaha hahaha Царица Йоанна ще почива и персонала покрай нея, също!

# 207
  • somewhere over the rainbow
Рави,  202uu И аз често попадам на такива майки манячки-кърмачки,ама какво да се прави-свят голям, 'ора всякакви Joy Само си казвам Е,чак пък толкоз....
А колкото до

Като ви чета с тези сокчета и пюрета, направо ме хвърляте в джаза?! Уж сме форумки и имаме възможност да четем най-най-новите "достижения на науката", пък не се възползваме..
Подкрепям  Peace

и аз  Peace

мислех да ми мине покрай ушите,но нали не съм от тези,дето си мълчат... Та дори и тук информацията е мноого противоречива. И веднага давам пример:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/131/77/
Та за 52671898-и път ще се уточним,че всеки сам избира,на кое да се ДОВЕРЯВА. Това не става въз основа на четене и знания, а е въпрос на интуиция и опит. А кое е най-доброто-ние тук можем да си спорим до откат, но наистина няма смисъл. Това е като кокошката и яйцето, христианството и ислямът,като Левски и ЦСКА...Айде кажете на един ЦСКА-р да стане Левскар,защото Левски са по-добри /той не чете ли вестници?!/? По-добри или не,относително е,но за какво му е на него да става Левскар,като и като ЦСКА-р си живее добре и това не го прави по-малко футболен запалянко?...убеждения...нищо повече. Толерантност му е майката Hug

# 208
  • somewhere over the rainbow
Пърли,и ние празнувахме  Joy На 12-ти Дая направи 1 година от създаването си  love001 Е,забравих да ви почерпя,но то пък толкова много юбилеи Crossing Arms ooooh!
Рави,аз знам точно кога,защото само тогава не се пазихме...Бяхме се прибрали от бар и малко под влияние на алкохола Blush ето какво става-хубави юлски бебета Heart Eyes
Иначе на 1.11. разбрах,че съм бременна.

# 209
Nan една от моите приятелки казва: слушам,слушам и накрая си правя квот си реша аз.И е много права.
Сега и аз съм така.Като ми говорят  и даже къде слушам,къде не слушам и правя това което преценя аз че е правилно в крайна сметка.  Crossing Arms

Не съм заспорила с никои тук  Naughty
Седя си и си чета  Joy  И пак си знам моето.

Общи условия

Активация на акаунт