Коликите свършват вече, весело е ЮЛСКОТО човече

• 10 564
  • 317
  •   1
Отговори
# 30
Хоп, и ние сме тук Grinning

тъй като и ние сме с кака, проблемите със сополите са ни мнооого близки Sad
миналата седмица Мая се върна от градината с температура и гадна хрема, не стигнахме до антибиотик, но метна сополките и на Траян - чистим само със Стеримар и вит С, но се позадържаха и педито вече иска да капя Тобрин или Тобрекс (ама аз си се опъвам Rolling Eyes)
лошото е, че мъникът започна и да покашля, та май ще "свалям гарда"

от днес сме на Памперс №4 Shocked; тройката му правеше много дълбоки "гривнички" на крачетата и той доста се нервеше като му слагах памперса; днес е доволен Laughing
разбрахме от продавачката в магазинчето, че повечето бебета (по нейни наблюдения) изобщо не се задържали на №3; ние използвахме само един пакет и минахме нататък hahaha

за галеностите, аз си го наричам Тити (а оттам понякога става и Титко), останалите роднини карат на Траянчо;
един ден едната баба му се лигави нещо:"Кажи, бабин чочко" и чувам как Мая сърдито й прави забележка - "Бабо, кръстили сме го Траян, не Чочко" hahaha

# 31
  • Варна
Здравейте и от нас в новата тема.
Ние сме добре, като изключим това, че Тотко много малко яде - 100 гр. едва изпива и то не на всяко хранене. По някога изпива 60 гр  Angry, хем изчаквам да минат 3,5 - 4 часа. Чудя се да ли нещо не е болен, но той е така от 1 седмица. Толкова му се радвах, че имам ящно дете, щото баткото беше много злояд. Имам чувството, че си обърка храненето, защото започна нощно време да се буди на 3 часа и си изпапва всичко и за това през деня си прави по-големи  паузи. Дано да е това, а да не е нещо болничък. Утре сме на консултация и ако всичко е наред сме си приготвили ваксината Пентаксим и ще го боцкат и ще има  newsm45. Много се притеснявам за ваксината, защото нашто педи каза, че няма опит с нея, но ще ни я сложи. Дано всичко да е наред. Praynig
Чао за сега и целувки на малките душички! Hug Hug Hug Hug

# 32
Tова куко и аз не го бях чувала  Rolling Eyes
Трябва детето да може да седи за да го сложиш.

Ели те на бабите вечно им се струва че детето нещо го боли,че малко е облечено,че нослето хрипти...Ушетата проверяваме перманентно и т.н.   Joy  Joy А за сок и на мен ми е минавало през ума  Thinking

jorjito явно не всички момченца защото наш Галко не се сърди.Смуче,смуче 1/2 мин докато  потече млякото ама никога не се е сърдил че не идва веднага.
А за каналите аз подозирам че на едната гърда са ми по-отпушени от на другата защото я предпочита и си смуче от нея по-енергично  Rolling Eyes

# 33
Привет и от нас,
аз на Ясмин и викам Ясмин, Ясминче, Малечка-Палечка, а татито и вика Зверче още преди да се роди Laughing
И тя си беше като малко зверче - не знам при вас как беше, ама на мен ми беше много трудно да свикна, че първите дни до към 1 месец иска постоянно да яде  Sad То се виждаше, че кърмата не ми беше много в началото, защото не качваше много, като се добави и стреса покрай бабите и постоянните им питания ама това бебе пак ли яде??? познайте....Слава богу нещата сега си дойдоха на мястото и кърменето вече е много по-кратко и приятно, а пък и Ясмин наддава добре - между ходенето при педито за ваксината миналия четвъртък и вчерашния преглед за хремата беше качила 330 г - педката направо не повярва и поиска да я премери лично (тази работа иначе я вършат помощничките).

Другата добра новина от нас е, че хремичката минава доста бързо и очичките не са толкова зачервени. Днес определено е много спокойна и се забавлява с играчките в количката цял 1 час самичка навън, докато аз най-накрая си приведох градинката в приличен вид след като всички летни цветя вече прецъфтяха

# 34
Здравейте

Честита ни нова темичка. Не съм писала отдавна, но и проблемите около нас бяха много. От как се е родил Криси плачеше непрестанно и повръщаше на фонтан от ядене до ядене. Иначе си наддаваше добре, но за сън изобщо не мислеше. Ходихме къде ли не на лекар и чувах само - много силни колики. Никой лекар не ми повярва, че детето плаче по 20ч, на денонощие, докато не направи пред една лекарка няколко кризи - когато и тя по никакъв начин не успя да го успокои в продължение на повече от час ни повярва. Започна се едно ходене при уши нос гърло, при алерголози други педиатри и накрая ни поставиха диагноза Лактозна недостатъчност. Сега за съжаление спираме кърмата и ядем соево мляко.
Въпреки че аз не съм сигурна 100% че е това, но след кърмене при спокойно вече бебе, симптомите се връщат. Затова и се съгласих да спра да го кърмя.
От както приема само соево си спинка спокойно, смее се и гука. Изобщо е едно щастливо дете. Но ми се искаше да получа неоспорими доказателства, че е действително Лактозна недостатъчност.
НЯкоя мама имала ли е подобен проблем.

# 35
Здравейте,
ние вече пием сокче от ябълки. Аз малко съм резервирана относно късното захранване, но сте прави по добре чужда жена да ВИ помага за децаТА от колкото бабите.
Аз лично си взимам от другия месец жена която ще ми помага почасово, вече се уговорих и съм адски доволна че е намерих.
От утре почвам да ходя на фитнес.
Лека вечер на всички.

# 36
Бебето-турист се завърна Simple Smile Месец и половина обикаляме БГ и сега отивам да чета. Като гледам това, което се наблюдава при нашето развитие, си е нормално явление за всички бебета на тази възраст.

# 37
  • Варна
имам въпрос към мамите които дохранват или изцяло са на АМ.какво АМ ползвате?

# 38
Ето ме и мен! Днес бях на доктор и уж се пооправям, ама аз вече не им вярвам  Rolling Eyes Даже кърмата пак почна да се увеличава (напук на всичките ми притеснения)..все още смятам да спирам скоро, но отлагам, че ми е жал  Sad Иначе зелка си купих снощи.
Мойто педи ми обясни, че изпотяването на ръчичките и крачетата е съвсем нормално, поради протичащи някакви промени в бебетата.
На Пламена вече и купих фибички и ги слагам на косата на разходка  Party

# 39
Жоржи От както излязохме от родилния малкия смени 3 вида мляко. Първо Фризолак-докара му колики, второ - Нитрулон - оказа се много рядко и изтичаше през устенцата на бебчо и се спряхме на Аптамил 1 - много съм доволна - за неговата възраст трябва да яде 200 гр. , а Венци пие по 90 от първата седмица на прием. Ако се стреш на това, направи първо по-малко, като количество, защото засища. Педиатъра ни го препоръча като най-доброто. сТРУВА ОТ 16.80 до 18.90 - зависи къде ще си го намериш, грамажа е двоен т.е. 800 грама. Само за пояснение да ти кажа, че другите млека са по 400 грама. Бебчо като навърши 4 месеца трябва да се смени на Аптамил 2.
Забравих да спомена, че Аптамил се дава и при смесено хранене , подходящ е за комбинация с кърма, както сме ние Wink
Поздрави и безпроблемна нощ ви желая Hug

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 21:43 от eti_31

# 40
  • на правилното място, в точното време
 Да кажа здрасти,преди да сме се оттеглили за сън. Jojito, ние се дохранваме с Фризолак. Отначалото взехме това и сме все с него. Навън като изляза й давам Ам, а в къщи се кърмим. Вече повече от 3 месеца и беба не се  е отбила.Напротив има моменти, в които определон предпочита цица, а не шише.  Нарина, давай да суче, докато се чустваш добре, дори и малко да е и дохранвай,но не си оБразувай допълнително нерви.  Аз на беба вече съм давала сок от сливи и круши като бише запечена. Пробвах с праскова,но тя така се мусеше, явно й беше кисело. Два пъти дадох и пюре от ябълка и сливи, по много малко. Взела съм й зеленчуково, с което да продължа, но изчаквам по няколко дена, преди да й дам нещо ново. Имаме си едни петънца по бузките- аз им викам лишеичета, нознам,че са някаква форма на дерматит.Влезнах в търсачката и тотално се омаих от атопичен и себореен. Реших, че спирам да чета,защото се омагьосах напълно.И баткото имаше като малък и му минаха и без Мустела и още не знам какви сложни имена. Да не говорим какви цифри са  #Crazy #Crazy
  Лека и спокойна вечер на бебоците  smile3524 smile3524 smile3524, а мама и тати  luvbed  hahaha hahaha hahaha

# 41
Narina направо ти завиждам благородно за фибичките. Ема се роди с много малко коса, която сега почна и да пада, но гледам, че нова се подава. Дано скоро и ние да се похвалим с прическа Laughing.

Момичета, които гледате бебоците сами - РАЗБИРАМ ВИ! И аз съм в отбора, само дето все още не мога да си представя да оставя Ема на друг. За бабите пък да не говорим! И двете се правят на загрижени, ама само по телефона. Нищо, доволна съм, че поне не ми говорят как и какво да я правя, защото съм им запушила устите с "Който го гледа, той решава!"

Отивам да уча, че само вечер ми е свободното време.

Целувки на всички и спокойна нощ Heart Eyes

# 42
jorjito , ние почнахме с NAN (получехме запек), минахме на Friso, а сега сме на  Hipp и съм много доволна.
Засища се и нямаме запек Simple Smile аз ти препоръчвам ХИП-а

# 43
  • София
jorjito ние пием Фризовом, ама сме специален случай с повръщане. Но пробвахме в началото НАН, така я запече, че едва тия дни започна да ходи горе-долу нормално. Но има НАН с Бифидус ефект, казват, че не запича, може да го пробвате. Ние тогава /преди 3 месеца/ го търсихме много, но го нямаше, явно сега го има навсякъде. Ако получи запек от АМ, то си е индивидуално за свяко дете, една лъжичка сок от круша, слива или грозде оправят нещата. Моята Ани гимнастиката я няма за нищо и не й идва акото до дупето от нея.
Мами кажете за зъбчетата, май ще си имаме такова, вчера сутринта скочих от леглото с мисълта, че само венците не съм й проверявала, та й бръкнах в устичката и напипах на долния венец едно ръбче, мнооого малко, но си е там. Казвайте, зъбче ли е или не, да вдигам ли гюрултия или не? newsm78 newsm78 newsm78

Новите мами, които си нямат снимка в лентичката да ми се обадят на лични, ще ги сложа веднага.
Лека от мен

# 44
ЧРД на мама Кети!

Пожеланията вече й ги пожелах, така че остава на мен си да си пожелая да ми бъде все така мила и добра приятелка!  newsm59

Общи условия

Активация на акаунт