Коликите свършват вече, весело е ЮЛСКОТО човече

• 10 566
  • 317
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря за отговорите за обръщанетовсяко дете си се развива различно направи ми силно впечатление една майка която беше писала че детето и излязло от кошчето за колата просто не мога да си го представя. За къпането доста бързичко я изкъпваме за около 5 минути имаше по-назад коментари за t в стаята в момента е около 23 - 24 градуса почнахме да пускаме печка. Мисля че и харесва къпането не плаче но и не изпада във възторг(да се смее да плиска и т.н.) като шляпкам около нея се усмихва. Къпя я с нещо като шезлонг метална стойка с хавлиена седалчица много ми е удобна и и е мекичко на дупето. За падането на косата бях чела че започва точно 4-5 месеца след раждане и че не трябва да се притесняваме защото се изчистват косми които не са падали през бремеността, т.е. тогава косата е станала по-гъста и сега се нормализира.

# 301
 Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 23:42 от Assinka

# 302
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте момичета, аз май ще успея да се класирам за края на настоящата тема!!!
Започвам по ред, пък дано не изпусна нещо...
 welcome st.g.!
Заглавията за новите темички са страхотни! Евала ви за идеите! Мен в това отношение на тез години хич ме няма!
И аз имам проблем с поставянето на снимка. Не мога да намаля пикселите в Paint  no. Ще се радвам, ако ми помогнете!
Maxin, хиляди благодарности за снимката в лентичката!
Асе, не мога да намеря темичката ви за пащърнака от миналата година! Help! А ако случайно е изтрита, би ли ми казала с 2-3 думи как се приготвя той? Смесва ли се с др. зеленчуци?
Narina, замразената кърма има същата хранителна стойност като незамразената! И наистина е хубаво, че можеш да предложиш на бебчо такава храна, вместо АМ.
Колики вече нямаме, от доста време!
Колкото до биберона - това е най-непредпочитаното нещо за пъхане в устата , пък камо ли да заспим с него!
И нашето педи задържа опаковката от Пентаксим, ама си го обяснявам с факта, че ние бяхме първите, които използват тази ваксина и тя се възползва от възможността да научи нещо повече от упътването...
Гледам, нищите въпроса за бебеправенето...Ние не сме го планирали, просто не се пазехме. Не сме имали за цел да имаме дете точно в този момент, но...явно тогава е бил моментът. И сега сме толкова щастливи!!! Иначе разбрахме малко късничко, то с моя неточен цикъл...Чак като започнаха прилошаването и повръщането ми мина през ума, че и ние май ще ставаме родители.
За килограмите - аз за цялата бременност качих 10, а месец след това бях само с 2 отгоре. Повече не съм се и теглила. Но се радвам, че всички дрехи от преди ми стават  newsm44!
Видях някъде, че се споменава помпата на AVENT. Аз съм с такава и съм много доволна. Не знам какво щях да правя без нея! Бях писала преди, че гърдите ми нощем все още се препълват. Изцеждам по около 120 мл от всяка и има още, но нали се опитвам всеки път да намалям изцеденото количество. ПОнякога я замразявам. В тази връзка да ви питам- максималния срок за съхранение на замразената кърма какъв е? Аз имам спомен за 3 месеца  newsm78!
Днес да ви кажа, Вяра е много кисела. Цял ден хленчи, а като я сложа на гърдата, суче 5 минути и се дърпа, а после ми се смее...Дали е един от ревливите периоди - сега се пада точно 12-та седмица от термина ми...
Ами ще приключвам. Имаше още нещо, което исках да питам, ама....ааааааа, да-сетих се- някой от вас ползвал ли е пелени Дайперс и какви са впечатленията?
Айде, лека вечер!

# 303
Добре дошла, st.g!

Nadejda ме е изпреварила - и аз тъкмо щях да питам за падането на косата - и при мен е ужас  Sad Като прочетох статията от Асинка малко се поуспокоих ама дано минава бързо ).

Асинка, аз исках да те питам също нещо като минала през този период - предстои ми връщане на работа, когато бебката ще е на 6м - можеш ли да опишеш режима горе-долу на бебетата тогава? Ние засега сме само на кърма, на поискване и нямаме никакъв режим - през деня прави паузи от по 2-3 часа (без твърди часове на хранене), вечер спи от 22.30 до 5, папка и пак заспива - до 8 сутринта. Тъй като трябва да реша сега колко и как точно ще работя искам да изчисля горе/долу как ще и идват яденетата тогава за да мога максимално да я кърмя пак (останалото ще е на изцедена кърма). Ако има момичета, които ще се връщат скоро на работа - смятам че и за тях ще е интересно.

Забравих да добавя, че и захранването смятам да започвам към 6ти месец.

# 304
 Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 23:42 от Assinka

# 305
 Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 23:43 от Assinka

# 306
Асинка, мерси за отговора. Тук има също час за кърмене, но е само 1 и ако яслата или гледачката са по-далечко от работата няма време за кърмене Sad Аз мисля да работя на 4 или 5 часа на ден, като ползвайки часа за кърмене се връщам по-рано и да съм максимално повече време с малечката  Grinning

# 307
за кой косопад става дума за моя или на валери ние със него се изпреварваме на кой повече ще падне.
FIONA вярно ,че без чая диетата е по ефикасна,но със малко червено вино ще стане и по-добра (бурни страсти във нощи горещи). newsm03
НАДЯ и аз съм за че място има за всички кърменето или не кърменето не ни прави по-малко майки. всички обичаме децата си и им желаем най-доброто(всеки го разбира по различен начин).лека нощ отиваме да къпим бебока до утре сутрин

# 308
  • Варна
да се включа и аз преди да са заключили темата

st.g welcome
Рени,това с биберона и при нас е така.ако искам да му го взема докато спи се събужда или пък не пуска. Thinkingлично за мен бибата е по-добре от смученето на пръста или както е в нашия случай желание да си набута и двете юмручета в устата.
amerie,дано да не ви се случват повече такива неща Hugче то си е страшничко.не знам как бих реагирала  ако си намеря бебока на земята Shocked
isi_kam, smile3501 за усилията които си положила за да ни просветлиш в диетката,но аз май няма да мога да се присъединя към вас.ние с мъжо ориз ядем почти всеки ден Blushмнага обичаме,да не говорим за сиренето.общо взето е забранено всичко което аз ям Cryаз си знам че като спра да ям сладко и хляб веднага смъквам ама айде де.вкъщи имаме един шкаф само сйс сладки и той все пълен.с моя си казваме че ще изядем всичко и повече няма да копуваме и в този момент идва някой да види бебчо и носи сладко с торбите #Cussing outотърване няма
Foina,диетката със секса и чая е супер само че при нас секс няма така че ми остава да се наливам с чай Joy
Lala,у вас трябва да е голям купон  ukliam1сигурно хич не ти е скучно.
Venka,ние нашия го къпем около 10мин.много му харесва във водата,но като го извадим от коритото започва един рев  Sick.а иначе коритото е анатомично,но не е много удобно,поне на нас.мисля да вземем от тези шезлонгчета,ще стане по добре
да питам и аз какъв е този крем на Авент? newsm78
 newsm10 на всички за хубавите заглавия.вече нищо не ми ражда главата,а преди стихове пишех  Tired
почвам аз пак с питанките Embarassed
Момичета имам страшни пъпки и черни точки около устата и брадичката.с нищо не се махат. #Cussing outдайте някякъв илач,нещо по бабешки ли и аз незнам.като пубертет съм.голям срам

мила Eli83 аз докато реагирам на запитването ти вече си получила желаното  инфо
честита месечинка на дъщеричката ти.да е много здравичка и послушна

# 309
 Simple Smile

# 310
fiona столчето ни има фиксатор който така и не съм слагала, не съм очаквала, че ще има толкова сила да се избута. Мисля, че някой ми даде идея да я слагам пред банята да ме гледка - БЛАГОДАРЯ  bouquet
Мамчета, някоя от вас захранва ли с каша?
Спокойна нощ на малките бебчовци и сладки-страсни сънища на мамчетата Simple Smile

# 311
 Simple Smile

# 312
Амери, аз дадох идеята да я слагаш пред банята Grinning А дали ще приемеш идеята да изчакаш още поне две седмички със захранването?  Rolling Eyes
Още веднъж    bouquet
Лекарката каза,че мога да и давам вече каша , но не каза кога, по-колко и т.н. Вече няколко пъти писах, че и давам от плодовите на Хип( вместо сок), не прекалявам и не съм и заместила млечно хранене. От два дни и слагам в млякото- 16ч оризово-царевична каша. Със зеленчуковите също не прекалявам в обедното мляко по 1,2 с.л. Мисля да и давам повече именно след 4 месец. Ние нямахме силни колики и за сега нямаме проблеми а каква е лакомничка Mr. Green
Между другото мислех точно теб да питам за тази каша, че с майка ми (която гледа каката)не съм в добри отношения.

# 313
  • на правилното място, в точното време
  Асе, а дали ще приемеш идеята да оставиш някои от хората да мислят с главата си #Crazy

# 314
  • ES
Асе, защо си изтрила постингите си?

Общи условия

Активация на акаунт