Коликите свършват вече, весело е ЮЛСКОТО човече

• 10 598
  • 317
  •   1
Отговори
# 165
 Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 00:02 от Assinka

# 166
Днес моята малка принцеса става на цели 3 месеца  newsm44 Черпя всички Ви по случая   party023   cook  newsm38   party041  Misc Baby Bottle  bombs
Чеатито и на другите месечковци,Йоанна,Яна,Ния,Георги,много здраве и безгрижно детство малки съкровища.

По случай,че днес Ема пораства,е оборудвана с нови дънки и космонавт  4470 А също така ще я водим на една почивка в Трявна за почивните дни  Peace После ще показвам снимки!
Равиа,благодаря за поздравите,винаги си първа на този ден(14) все не се дореждам първа да чиститя,но следващия път в 5 ч. ще стана по случая  Mr. Green
Пърли,ще съм ти благодарна да споделиш какъв овлажнител сте купили,че и аз съм замислила подобна покупка,но нямам на идея какъв да е.
Ами ето,пак има куп въпроси,а аз не помня какви бяха  ooooh! ...Сещам сеее,количката ни е Чико Пик Ъп,мноооого съм доволна,широка,големи гуми,следователно доста проходима,маневрена,има покривало за краката,доста закътана.....абе супер е  newsm10
Пърли,съгласна съм за мнението ти по въпроса за захранването  Peace ,но няма да пиша повече по въпроса,че туко виж ни схрускали и двете за закуска  Mr. Green
Аха сетих се още нещо-Цикъл ми дойде само един път точно след като ми свършиха лоийте.И от тогава никакъв го няма,дали пък не съм хванала   Shocked   ooooh! ,олеее пепел ми на устата.Но дали е нормално така,да ми дойде и после никакъв го няма  newsm78 ???
Друго не се сещам,хайде стига съм писала,че както вика мъж ми"...станала съм като машинописка..."
Лек ден и целувки на бебоците   love001

# 167
Хихихихиххии... УРА че всички ранобуднички сме с чувство за хумор!  Hug

Вероника, непременно ще кажа какво сме взели, но доколкото разгледах в нета, няма много варианти - Чико или Делонги за около 60 лв.  baaa

# 168

Като ви чета с тези сокчета и пюрета, направо ме хвърляте в джаза?! Уж сме форумки и имаме възможност да четем най-най-новите "достижения на науката", пък не се възползваме..
Подкрепям  Peace

и аз  Peace

вчера като влязох, реших че съм объркала отчетната тема - сокове, пюрета във всеки пост  Thinking
пък, гледам, никовете познати newsm78
разбира се, всеки си знае най-добре как да си гледа бебока; аз моя малък мъж все още само мляко му давам и, да, наистина вярвам, че правя най-доброто за него и, че е още мъничък за друга храна; Пърли, айде и аз за закуска Joy

# 169
Добро утро и от мен,

днес съм мноооого щастлива - нашият тати вчера се върна от България и аз днес закусвах с кифличка и боза  Joy Сега двамката се гушкат още в леглото, след като Ясмин похапва 2 пъти вече - в 4.30 и в 7.30 - като по часовник е  Laughing, ама само през нощта  Sad През деня прави също паузи от по 3-4 часа, макар че още няма горе-долу определени часове за хранене, но в късния следобяд и вечер просто става лощо ...При вас как изглежда денят в това отношение?

Нан, аз за тампоните също четох из форумите тук, че ако се сменят както си трябва на 4 часа нямало причина да не могат да се ползват. Аз още не съм пробвала (и скоро няма да ми се налага да пробвам, защото започнах да пия противозачатъчни хапчета пак. Знам, че някои са против тези хапчета, ама аз пих 5г преди да решим да си имаме бебче и бях много доволна (български - регулон). Сега гинеколожката тук ми изписа едни, които били специално за майки, които все още кърмят.)

Като ви чета с тези сокчета и пюрета, направо ме хвърляте в джаза?! Уж сме форумки и имаме възможност да четем най-най-новите "достижения на науката", пък не се възползваме..

Подкрепям и аз Peace

Максин, за зъбчето не знам Sad Аз забелязах доста отдавна една бяла точка на венеца на Ясмин отдолу, но не отпред, а където са кучешките. Но досега други симптоми на зъбоникнене не съм забелязала и не вдигам гюрултия още - тя ще вдига достатъчно, когато започне да излиза   Mr. Green

Равиа, нашата количка е Тракс Марлин 4. Много съм доволна, защото е много лека и маневрена, с големи гуми специално я избрахме че все сме по планините  и трудните терени Laughing Зимната чанта се слага отделно и служи и за дневно и подвижно легло (в хола през деня или когато ходим на гости). Чантата се превръща и на сакче за краката, когато бебето е по-голямо вече. Чрез адаптори се закача и столчето за кола направо върху количката и е много удобно, когато се ходи някъде с колата. Малее каква реклама само направих, трябва да искам процент от Тракс  Laughing

ЧЕСТИТО на всички месечинки !!!

# 170
Изи,линкчето е страхотно,а лентичките са супер.Благодаря,че го сподели с нас   bouquet
Аз тампони не използвам,защото получавам бяло течение от тях и само при извънредни случаи ги ползвам.
Гале,за зъбчета идея си нямам какви са симптомите,само съм чела за тях,но нали знаеш,че докато не ти стигне до главата и не минеш през даден период не може да си сигурен,а само научкваш.  Peace Но няма нищо лошо,ако е зъбче,тъкмо по-рано ще избият всички и ще спиш спокойно после,докато ние се тюхкаме за зъби  Wink

# 171
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Добро утро и от нас!
Честито на всички празнуващи днес!
И аз май трябва да си водя бележки за въпросите, които се задават и обсъждат, че все забравям по нещо...
Относно М-то, аз откакто родих не съм имала и  не се оплаквам. Въпреки че напоследък имах едно такова усещане ниско долу, като преди М, ама...нищо. Ще взема да посетя докито.
За зъбчетата - и аз забелязах тази седмица една бяла точица на долния венец, който обаче не е побелял, само точицата си е бяла. Не съм я пипала и не знам твърда ли е, мека ли е  Thinking, но в началото на другата седмица сме на преглед и ще видим какво ще каже медицинското лице.
Относно яденето, през нощта правим дълга пауза - от 23 ч до 8-9 ч. А през деня хапваме първо през 3 часа, но следобяд явно огладнява по-бързо, та иска по-честичко - на 2-2,5 часа. Обяснявам си го с по-голямата активност през тази част на деня.
Виждам че обсъждате сядането. Аз на свекито й се карам като се опитва да я придържа седнала. Иначе Вяра все още не се обръща  no, а някъде бях чела че до края на 3-тия месец би трябвало вече да може сама да се търкаля наляво-надясно. Главичката я държим изправена, ама на моменти май много й натежава  Laughing.
Количката ни е Бертони Имола. Много е лека и за сега съм доволна. Няма някакви екстри. Само понякога имам чувството че предните колела ще ни изпреварят, ама като съм гледала мами с други марки колички и на техните ми се струва така  Joy. Ами те на нас кръстниците ни купиха количка по принцип, ама не знам от къде я бяха избарали - огромна като танк и мнооооого тежка, та се наложи набързо да избираме нова и нямахме време да оглеждаме!!! 
NAN, за ваксината против грип - и аз съм малко скептично настроена. На нас ни осигуряват такава от работата и миналата година си взех, ама първо бях болна, после пък бременна и така и не си я сложих. Та сега и аз съм пред дилема, защото чувам отвсякъде много противоречиви мнения.
Това е от нас! Приятни разходки в днешния, очертаващ се като слънчев, ден!

# 172
Здравейте и от нас! Тук е пекнало слънчице и след малко излизаме малко на разходка. Нан, за АМ и аз се почудих за колко дена го свършвам, обаче не знам EmbarassedНикога не съм обръщала внимание. Нашите кутии са по 600 гр, защото млякото е малко по-специално - антирефлуксно и ми се струва че отиват за около 4-5 дена ама не знам с точност. Пипи хапва доста - 5 пъти на ден по 200 грама.

Асе, и с двете си деца съм минала и през кърмене, и през АМ без да давам нищо друго и моите наблюдения показват, че акото от мляко си ако от мляко -съществена разлика няма. Какво значи мирише на човешко, да не би на някои деца да мирише на нечовешко  Grinning? На Пипи акото е яркожълто и си мирише точно на вкиснато мляко - съвсем по човешки според мен като се има предвид, че яде мляко, какво друго да изхвърля? И като беше на кърма, пак такова беше, само че имаше друга консистенция, сега е по-хомогенно. Иначе на мен всички акота са ми гадни, никога от памперса не ме е лъхало на френски парфюм.  Grinning

За захранването аз мисля, че всеки сам си решава. Все пак никой не е на пържоли вече, така че споко! Аз лично смятам да почерпя Пипи с пюренце на Коледа. Мишел я захраних по-рано, но нямах проблеми. Единственият проблем дойде от сокчетата, които се опитах да й дам на 2 месеца - получи ужасни колики и ги спрях. Сега въобще няма да дам сок.  

Равия, честито ви 4 месеца, вие сте станали големи! Пиер-Павел още 3 месеца не е навършил.

Приятен ден на всички!  bouquet

Ооо, извинявам се на другите рожденици, не забелязах, че има и такива които стават на 3 месеца!Честито!  bouquet

# 173
Здравейте!Много пишете и не мога да ви изчета, та камо ли да дам мнение защото вече има, и така, аз само минавам, аз да си кажа пък който прочете прочете! Peace
 Много ми е трудно и изглежда непосилно това с разнообразието и с въвеждането на храните,и Асето като вземе да ги изрежда броколи и тем подобни,каточе л иние сме яли броколи!Направо незнам дали аз ще мога да осигурявам такова разнообразие!Сигурно с готовите бурканчета ще успея!
Друго няма да пиша че и без туй няма време за много четене та да не пиша!Направо незнам понякога немога да се среша и да си оправя мене си а за компа вече няма време!
Много са хубави лентичките от новия сайт,дано следобяд да имам време да мина пак и да видя дали ще сложа и аз от тях!
Айде бай и да не пишете много че немога да го изчета после!Аааааааааааааа Crossing Arms

# 174
Здравейте и от нас, първо честити месечинки на бебоците,  да растат здрави и щастливи и да радват мама и тате!
 maxin, благадаря ти за снимката.
Аз съм изтинала и съм по цял ден с маска, да не заразя Ева. Така че РЕни нищо не ти пречи ина теб да си слагаш. Не я кърмя, NAN  ние сме на фризолак и 1 кутия стига за 4 дни.На мен ми дойде 1 път само откакто  съм родила, преди 10 дни, доста обилно, но за сметка на това не ме боля корема.И аз писах за зъбчето, ама никой не ми отговори, имаме една бяла точка на мястото на кучешките зъбки, но венеца не е побелял. Мисля че излиза зъбче, но не съм сигурна. За захранването смятам да е по-късничко, но ние сме още много малки-2.5 месеца.

# 175
  • София
Честито на всички празнуващи 3 и 4 месеца!!!
За зъбчето, аз го напипвам отдолу, още не е пробило венеца, но се усеща едно ъгълче.
Мишел я захраних по-рано, но нямах проблеми. Единственият проблем дойде от сокчетата, които се опитах да й дам на 2 месеца - получи ужасни колики и ги спрях. Сега въобще няма да дам сок. 
И Анна получи ужасни колики от соковете, но сега давам морков и много й харесва, а и не я боли коремче. Ама много пръцка това дете, като голям човек, та от това киселее много явно я наболява дупето Wink
Иначе да ви кажа, че има някой промени на първа страница, ако искате прегледайте да не съм сбъркала снимките с имената на бебчовците.

# 176
  • София
Айде посмейте се малко:
Събрали се учени - лингвисти на симпозиум, за да обсъждат езиковите проблеми. По едно време така се обърнала посоката на дискусията, че всеки взел да хвали колко съвършен е неговият език, как дадено чувство можело най-добре да се изрази и т. н. Нашият представител слушал, слушал, па накрая му писнало да слуша глупости, станал и теглил следната реч:

"Дами и господа, моите почитания към вашите езици, но няма по-богат и цветист език от българския. Ето тук съм ви приготвил няколко примера в подкрепа на твърдението ми:

1. Кажете, има ли някой език на тази планета, на който да има дума, означаваща нещо средно между "капе" и "тече"? Няма такъв. Аз съм проверил специално. А на български има - "църцори".
2. Има ли някой език, на който да има 4 степени на сравнение - няма. А на български има - далече, по-далече, най-далече, на майната си. Или - готина, по-готина, най-готина, бафмааму.
3. Има ли език, в който да има минало незапомнено време? Хе хе - няма. А на нашенски има - Бил съм се напил.
4. Имате ли вие бъдеще евентуално време в миналото? Нямате. А ние имаме - щял съм бил да работя.
5. Колко начина имате по заобиколен начин да кажете "не знам", когато ви питат нещо? Общо взето всичките се свеждат до един: "I don't know" "No idea" "I got no clue". А вижте ние колко по-заобиколно можем да го кажем: "Казва ли ти някой!", "А сега де!", "ебеш ли му мамата!", "а - сега ме хвана!"
6. И накрая, господа - хайде кажете - има ли език, в който да има една такава дума, която да може да замести всяка друга дума в този език? Няма! А на Български има - това е думата "такова".

На последната 6- та точка американският делегат не повярвал и казал "Не го вярвам това, че една дума може да замести коя да е дума в езика, аз лично ще проверя това!"
Разбира се Mr. Smith заповядайте в БГ да проверите!

И така мистър Томас Смит хванал самолета, прелетял океана и още веднага на аерогара София решил да пробва вълшебната дума. Отишъл на информацията и казал: "Моля ви, таковайте ми едно такси" - няма проблем, служителката набрала един номер и таксито пристига.

Изненаданият Мистър Смит се качва в таксито и казва на шофьора:
"Моля ви таковайте ме до най-луксозния хотел в София" - няма проблем - бум в Шератон. Още по-изненадан отива на рецепцията и казва:
"Моля ви таковайте ми една стая за 5 нощувки" - няма проблем регистрират го дават му ключа и момчето му занася багажа до стаята. Томас е като треснат, но продължава да тества думата не вярвайки на ушите и очите си - сяда в ресторанта и казва:
"Моля ви таковайте ми мешана такова с шопска такова и едно такова Каберне Совиньон" - след малко иде мешаната скара, шопската салата и виното.
"Oh my God, he was right - it really works" признал накрая Тома неверни. На сутринта станал и тръгнал към банята, но се сетил, че предишната вечер му направила впечатление една старинна сграда недалеч от хотела и един минувач го информирал, че това е Централна Баня, та нашият човек решил да я пробва как е, щото в неговата модерна държава няма такива работи. Влезнал човека да се къпе, но там нямало четка с дълга дръжка, с която да си търка гърба и той помолил един пич да му сапуниса гърба с думите
"Моля ви, таковайте ме отзад". При което оня се оказал услужлив човечец - (ми чужденец все пак - няма да го оставим с впечатлението, че не сме гостоприемни я!) - и съответно го "таковал".

Томас Смит останал доста изненадан от събитията, но си замълчал (все пак чужда държава, може пък тук това да е нормално) и като се върнал в Щатите - споделил си преживяванията, при което доцент Ганев се плеснал по челото и казал, о, аз забравих да ви предупредя колега, че "таковане" се спряга неправилно на гол гъз ...

# 177
 Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 00:02 от Assinka

# 178
Maxi,  newsm10 Само дано не си таковала много време за да го напишеш  Mr. Green

# 179
  • somewhere over the rainbow
Макси, направо ме "такова" с т'ва разказче Joy Мдаа, такъв си е нашият език,богат,цветист и .... икономичен hahaha
А за зъбчетата-аз и преди казвах,че ние се родихме с две бели точици отдолу, ама още не са пробили Crossing Arms И изобщо нямам представа какви са признаците на никнене и има ли такива изобщо newsm78

Да не забравя Честити три месеца на Ема, Яна, Ния, Георги и 4 месеца на Йоанна!

Херпеса е сериозно нещо и трябва да се внимава.
И аз така знам...даже за много сериозни последици съм чела,особено при бебетата. Така,че Ренка,пази го Галко Peace
Асе,тези неща,броколи,цвекло и т.н. зимата няма ли ги по пазара?
И тиквата /не тиквичките/ за зеленчук ли се брои? Със зеленчуците ли се дава?
Мерси за мненията за противогрипните ваксини Hug,ама аз питах на бебето дали да се слага? newsm78 Макар че,едни мои братовчеди и тримата си слагаха /мама, татко и бебе/, а бебчо беше цяла зима с някви температури,че и до 40С се стигна Thinking Та май няма много смисъл да се правят такива разходи.
Гледам,че за някакви овлажнители говорите. Извинявайте за невежеството ooooh!,ама що е това и за какво служи?
Май повечето не ги е болял корема при М...Ми то след родилните болки и да ни боли няма да усетим Joy Crazy
Рави,количката ни е Чиполино ВИП,харесвам си я,ама и аз не съм много претенциозна де. Купихме първата ,която отговаряше на вкусовете и на джоба ни. Whistling Много е стабилна, минава отвсякъде #Crazy,с големи гуми,голям сеник,който може да покрие цялото бебе при дъжд...Недостатък е,че не е много маневрена /гумите не се въртят,а е тежка при повдигане/.
Хайде бай,аз отивам да си гушкам Дая и да гледаме "Биберон" по СКАТ от 14.30 ч...дружно baby_neutral Говорят за двигателното развитие на детето.

Последна редакция: сб, 14 окт 2006, 14:44 от N_A_N

Общи условия

Активация на акаунт