ФЕВРУАРСКИ студ навън ще свива, мама сладко бебче вкъщи ще повива!

• 13 265
  • 346
  •   1
Отговори
# 120
Леле колко много сте изписалиот петък...

Така:

1. Добре дошли на всикчи нови момичета. Радвам се, че сте с нас Simple SmileSimple SmileSimple Smile  bouquet

2. Пожелавам бързо въстановяване на всички мамите, които имат контракции или други проблеми. Дръжте се момичета - почти не остана

3. Аз май успях да се излекувам с мед и лимони . Събота и неделя погълнах сериозни количества и от двете Simple Smile .. Днес пак съм на работа , ама нещо не съм на 100% - не ми се работи и много ми се спи - много ми се иска вече да си остана вкъщи . Нямам никакво желание за работа и съответно не ми спори !

# 121
Здравей Radostche!!!
И мен нещо напоследък ама въобще не ми се работи.Врънкам, мрънкам ама май никой не ме чува.
Отдруга страна си мисля ако изляза в майчинство, ще се побаркам. Както идва зима и няма да мога да обикалям не ми се мисли.
Мъжът ми ще избяга от тормоза. Ама нали татко ще става ще търпи.
Ти как смяташ да излизаш в майчинство и кога? До последния момент ще чакаш?
Не се ли дават допълнителни болнични?

# 122
Ако всичко върви нормално, в майчинство се излиза 45 дни преди термин. Преди това можеш да излезеш в болнични само, ако има някакви усложнения, което не го пожелавам на никой. По-добре здрави и на работа, отколкото болни вкъщи.
Аз имам малко дни отпуска, които не съм използвала и мисля да си ги пусна преди майчинството и така да изляза малко по-рано - 2 седмици например!

Иначе като бременна можеш да се възползваш от някакви облекчения , като например да не ходиш в командировки или пък промяна на работата в рамките на фирмата, ако тя е свързана с вредни условия на труд и разни други, които можеш да уговориш с работодателя си!

# 123
Здравейте и от мен. Само като се замисля от кога не съм писала , но минала седмица бях сама на работа и нямах време за нищо.
Добре дошли на новите февруарски мамчета !
И аз мисля да си пусна отпуската преди полагаемият болничен , което в моят случай означава от 01.12  да съм си в нас. От една страна вече не ми се работи но от друга като се замисля че става студено и няма да има къде толкова да се ходи а ще трябва да си стоя в нас. Най лошото е че бездействието убива и без да съм гладна постоянно нещо ми се гризка - ето тогава ми се струва че ще се качат килца.

# 124
  • София
Zraveite i ot men. Az se kazvam Marieta i sam na 29 g. Prisaediniavam se kam vas, zachtoto ochakvam bebche na 27.02.2007. Ste se Radvam da mi pishete.  Rolling Eyes

Здравейте, февруарки! Има едно малко недоразумение, което ми се ще да уточним - аз съм от януарките, но показвах на моя приятелка форума и как да се впише при Вас. Естествено като начало ползвахме моя потребителски вход и... тя се ''разписа'' първо с моя ник....  Crazy Извинете ни за грешката, но мен трябва да ме отпишете от Вашата групичка...

Желая Ви леко и безаварийно бременеене!   bouquet

# 125
  • offshore & overseas
Аз пък не споделям мнението, че стоенето вкъщи е равносилно на бездействие. От една страна, Tracy Chapman пееше "Women's work is never done...", което важи за всички ни  smile3512 newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang 1dishes newsm55 knit  food002 newsm71, а от друга -- аз по принцип съм преводач на свободна практика и, дори когато не съм в офиса, нон-стоп превеждам, та не ми остава много време даже и за домакинстване, а това ТОЛКОВА ме тормози!  Confused

Както и да е, декември си е чудесен месец за тегелосване на магазините, купуване на подаръци и коледни сувенири, така че тръпна като си помисля какво вихрене ми предстои и на мен, па макар и тогава още да не съм излязла в болничен. А как ми се иска, ако знаете -- още от сега да си остана вкъщи, ама да не ми се налага да превеждам!! Ето, сега например, вкъщи съм, но имам да преведа 20 страници до утре сутрин (при дневна норма от 8 ), което означава, че няма да се спи... Миналата седмица почти всеки ден беше така... Ма стига съм се оплаквала, ще му се види края и на туй тегло!  Banghead

Иначе, аз съм си изяла отпуската, която официално е 20 раб. дена, но на практика е само 7. Няма как, когато носиш лична отговорност за просперитета на фирмата, правиш жертви... Шефката ми също не излиза за повече от 5 дена годишно.

# 126
Ей ме на и мен, отново.
Radostche, KATZAROVA, това ми е тема фикс напоследък. Сутрин толкова нерви ми коства пътуването до офиса, че няма до къде. Пътувам по 1.20ч., а сега като правят ремонти в района ни, не се трае. Ей го на днес, цял ден се чудя как да седна и ми иде да си мръдна реброто навън, щото и без това ме подпира отвътре. И на мен ми се ще да остана у дома, ще умра от скука, ама в този студ съгласете се, че е някакъв ад да пътуваш, вечер е гадно и тъмно, абе кошмар е това за мен.  newsm45А както казва Мяуче, декември е хубав и празничен месец, много го обичам и ще има настроение надявам се. Gift
До скоро момичета!

# 127
  • offshore & overseas
Извинявайте, мамчета, че се намесвам с маловажни коментари.   love001

Не че има някакво значение, но понеже аз редовно следя темата на януарките, струва ми се, че ivonska си е редовен и стабилен потребител там. Най-вероятно нашето ново момиче е monietty , а на нея й се е наложило да пише първо през профила на ivonska, кой знае защо... 

Все пак, да не задълбаваме излишно, monietty, добре дошла и от мен! welcome Спокойно бременеене, то не остана много!   bouquet

ivonska, ма ние тебе те разконспирирахме вече!  smile3533 Просто wish е била заета и не ти е махнала името...

# 128
Аз съм малко любопитна и на една друга тема.
Кога трябва да се запиша в болница за раждане? Рано ли е късно ли е сега, а и още не съм го обсъдила наблюдаващата ме докторка о?
Имате ли впечатления за някои от софийските аг болници

# 129
Да се запишеш ли  newsm78 newsm78 newsm78?

Не съм чувала за такова нещо. До колкото знам става така: малко преди термина , докторът, който ти води бремеността ти издава направление . Ти си ги взимаш и като те напъне да раждаш грабваш направлението и тръгваш към боолницата, която си си избрала ,а те са длъжни да те приемат! Само, ако искаш ВИП стая може би е хубаво да им се обадиш няколко дни по-рано ... Чувала съм, че в болниците има само по една или две ВИП и понякога се налага да платиш няколко дена предварително, за да е сигурно ,че ще ти я пазят....

Не знам как е в частните клиники - ти в частна ли ще раждаш?

# 130
Много благодаря за отговорите. Simple Smile От онзи ден не ми се е случвало и съм по - спокойна, надяван се и за напред да е така.Благодаря ви много още веднъж.

# 131
Radostche, честно казано въобще не съм наясно къде и при кого.
Освен в края на месеца като отида на преглед ще питам как стоят нещата.
При всички случаи се опасявам в какви условия ще попадна в болниците. Ама каквото ми е писано. Все си мисля, ние с бебето да сме живи и здрави.
 Simple Smile

# 132
Мисля, че няма за какво да се тревожиш - почти всички родилни отделения на болниците са ремонтирани и няма да попаднеш на кофти условия, където и да отидеш. По-важно е какви са лекарите и акушерките и колко внимание ти обръщат.  Не се тревожи - всичко ще се нареди Simple Smile  Hug. Нека софийските мами да ти кажат какво са чули за различните родилни домове.

И да не забравя - в някои училища за бременни предлагат обиколка на родилните домове с цел да си харесаш място за раждане - ако се запишеш на такова училище - питай дали имат такава услуга - ако това ще те накара да се чувстваш по-спокойна Simple Smile

# 133
Пцелютно съгласна съм с Мяуче!  NaughtyВ къщи жената има достатъчно много работа, пък и сега ни е времето да се ограмотим за гледането на бебето. Нали не си представяте как то ще плаче, а вие ще ровите в книжката "с инструкции" как се "употребява това чудо". Така, че няма и да усетите как ще ви мине времето.
Нещо offtopic ама наистина тези фирми в България са луди! И на мен ми дават срок за утре за превод ужас. А тук ми изпращат две думи и молят за след два дни ако е възможно. Направо страшно, пък и едни текстове, вече станах специалист за всякаква селскостопанска техника.
Ух стига съм се жалила, пожелавам приятна седмица на всички и лека работа на работещите.

# 134
Привет и от мен.
Днес съм тъжна и разочарована от ЖК.Отидох с очакване да ме гледат на ехограф, за да видя бебо,да разбера дали всичко около него е добре,но уви не ме гледаха.И се оказа,че в урината имам бактерии, сега трябва да се лекувам с хапчета и съм малко притеснена.След около три седмици трябва да повторя изследванията.
Приятна вечер и много усмивки.

Общи условия

Активация на акаунт