ФЕВРУАРСКИ студ навън ще свива, мама сладко бебче вкъщи ще повива!

• 13 266
  • 346
  •   1
Отговори
# 135
irina* разкажи повече за себе си. Кога ти е термина, къде ходиш на консултация? wish ще те впише в постинга на първа страница. На 30 октомври в ОБ е следващата лекция с тема "Развитие на новороденото". Ако искаш заповядай!

# 136
Момичета а вие ще си избирате ли лекарски екип за раждането
Мойта гинеколожка не изражда и каза че ще ме насочи
заедно решихме тина киркова, харесала съм си двойните вип стаички обаче се чудя да си плащам ли за лекарски екип или не много противоречиви мнения чувам от раждали приятелки
от една страна било предимство че ще ти обърнат внимание
от друга пък можело да стане нещо и да не могат да викнат лекаря като раждаш а пък и той не те познава...
мноог се чудя какво да правя дайте съвети

# 137
Добро утро!
irina*, добре дошла при нас. Аз също като ходих нямаше да ме гледат, ако не си бях изнахалствала. Имай предвид, че така правят в повечето случаи, когато бременността върви добре. Сега в края на месеца ще ходя, сигурно пак ще се направят на луди, само дето няма да ги оставя, защото трябва да проследим нещо как върви и ще се наложи да ме видят. А за бактериите- не знам много-една пирятелка ги има почти през цялата  бременност , въпроса е при раждането да ги няма. А за хапчетата, нали знаеш- по добре е по- малкото зло.
За раждането- имам позната в Шейново, тя е акушерка и ще и се доверя. Да ви кажа, не е толкова добре и да проучваш кой, какво къде, защото се шашкаш още повече, поне аз съм така. Като се разрових във форума и като видях какви случаи има...то да не раждаш тогава. При всеки е индивидуално и в такъв случай е по- добре да си с положителна нагласа нали...Е, хубаво е и да знаеш реално какво може да ти се случи, но дотам...
Така смятам аз момичета.

# 138
 GrinningЧестита да е и новината за мъжкото бебче на sky angel!Аз  все още незнам какво е нашето бебче,но ми е доста любопитно newsm12 :Макар,че няма значение защтото много го обичаме Simple Smile

# 139
Здравейте и днес момичета!  bouquet
Добре дошли на новите мами и дано ви е забавно с нас! Peace
Аз пак ще кажа ,че е хубаво че някой от нас имат право да избират каде да родят! Ама тия...... които нямаме,ще се примиряваме ,какво да се прави! И пред мен специално стои въпроса дали да се съглася на секцио??  ThinkingА ме е малко страх ,защото незнам дали тук  в Русе си имаме голям спесиалист по тоя въпрос? Винаги ме е било страх да не забравят някоя марля или нещо друго в мен! Чувала съм за случай със забравена нойица! Ужас!!! Вие мислите ли си такива неща??? #Crazy

# 140
Здравейте момичета.

Аз съм от Варна.Терминът ми е за 22.02. Wish,ако имаш време можеш да ме впишеш на първа страничка.Как върви подготовката за сватбата?
Sky angel , ако нямам лекции с удоволствие бих дошла на курса.Записах магистратура и от понеделник ми почват очните, но все още нямам програма. Аз живея в ж.к. Младост и ходя на ЖК в Медицински център " Санита".
Приятен и усмихнат ден.

# 141
  • София
Извинявайте, мамчета, че се намесвам с маловажни коментари.   love001

Не че има някакво значение, но понеже аз редовно следя темата на януарките, струва ми се, че ivonska си е редовен и стабилен потребител там. Най-вероятно нашето ново момиче е monietty , а на нея й се е наложило да пише първо през профила на ivonska, кой знае защо... 

Все пак, да не задълбаваме излишно, monietty, добре дошла и от мен! welcome Спокойно бременеене, то не остана много!   bouquet

ivonska, ма ние тебе те разконспирирахме вече!  smile3533 Просто wish е била заета и не ти е махнала името...

Вярно!  Party Ама сте лисани....  Mr. Green Шпионирате ни, а?  newsm08 Шегувам се... Хубаво е да си гостуваме понякога...  newsm47 Заповядайте и Вие!

# 142
  • София
.... да не говорим, че моят термин е 20 януари и теоритично не би било съвсем невъзможно да прехвърлим месеца и да станем част от Вашия отбор...

Но все пак - дано не стане, защото може да ми е дошло вече малко множко бременеенето! newsm09

# 143
Ха, а пък моя е началото на февруари и нормалнмо за нас да се надяваме, че може и по- ранко да дойде, та да не ни мъчи вече Praynig, може и януарче да е...
Ама живи и здрави да сме и всичко да мине нормално...

# 144
irina* , поискай си първо да ти направят изследване на стерилна урина и пий много вода преди изследванията. Чак тогава се съгласявай на хапчета. Аз имах бактерии при обикновеното изследване, но на следващия ден дадох стерилна урина и всичко беше в ред. Често се случва бактериите да имат друг произход. А що се отнася до прегледа, почти на всякъде в тези месеци те гледат по-рядко понеже не се налага, само ако имаш оплаквания и контракции (не дай Боже) тогава те преглеждат.
Момичета аз за себе си съм решила отивам в столицата да раждам и каквото Бог даде. Чувала съм за момичета раждали при роднини с усложнения и сестра ми, която роди във ІІ-ра градска и са се отнасяли с нея ужасно  #2gunfire, но преживя трите дни и после си беше добре. Това си е повече Божа работа наистина, все пак лекарите са хора и да не се стига до усложнения, биха направили всички дори и да не те познават, понеже отговарят за това, и ако не могат да направят нищо е все едно колко е познат и колко е добър. Така че по-скоро да стискаме палци всичко да мине добре и леко, пък останалото са бели кахъри. Е във ІІ-ра градска не ходете в никакъв случай ужасни са, така объркаха сестра ми, че после не можа да кърми, понеже никой не си направи труда да я учи, аз и обяснявах по телефона как да гушне бебето, даже и това не могли да и покажат  Praynig newsm78 В АГ или както му е сега новото име беше много доволна, пък и можехме да си я виждаме и да си говорим с нея.
Аз пак се правя на умна по-добре да спра  Crazy
Приятен ден на всички  Heart Eyes

# 145
Привет,момичета!Моето бебче пак не пожела да се покаже SadБаткото беше много щастлив че успя да го види и да му помаха макар че се разочарова и той че не пожела да ни се покаже.Иначе се развиваме добре,наритахме едно хубаво и доктора Laughing-абе характер още от сега!На мене ми дадоха малко болничен,като се оплаках че ме болят много бъбреците и много ми умалява кръста,а пък и изследванията за бъбреците не са ми хубави Cry-ама май пак ще се ходи до работата-поне за по 2часа.Хич не бяха във възторг като занесох болничния,ама какво да се прави-не мога да седя и да се превивам на работата.

# 146
Добре дошла, Let!
И аз ще раждам със секцио, живот и здраве  Praynig Ти пиеш ли лекарства против високото кръвно? Преди да забременея и аз го вдигах от време на време, при стрес и разни други вълнения.... но откакто съм бременна го меря ежедневно и не съм го качвала. Кафето го спрях веднага, щом разбрах, че съм бременна.

Благодаря Блага,
Не, още преди да забременея ги спрях, защото просто се нормализира кръвното ми. На два пъти по време на бременноста го вдигах, но както каза доктора е било в нормални граници - 140/100 и след консултация пиех Хлофазолин, половинка, ако не спадне - след час другата половинка. Обаче при мен проблема е да разгранича болката - шиповете или кръвното.  Та сега като почнах да нося шалчетата - съм добре. Следя го всеки ден. А виж за кафето, сутрин пия по едно дълго, просто така го обичам, а не че е по-слабо, а и лекаря каза, че не пречи.. Но наистина трябва да внимаваме, защото с напредването на бременноста се увеличава работата на бъбреците, откъдето се качвало и кръвното. Затова бъди внимателна и се пази ..

# 147
  • София
Здравейте момичета.Тази сутрин ми се случи нещо объркващо и  се притеснявам доста. Срам е е да го кажа - случва ми се за пръв път и незнам как да реагирам - събудих се подмокрена. Незнам дали е напишкване или са околоплодни води. Нямам представа как е станло. Нищо не помня през ноща. Само се моля да е напишкване. Но защо?Как така ми се е случило. Днес съм на 3 Д ехограф, но чак в 15ч и  не мога да си намеря място от притеснение. Дали да се обадя на лекуващата лекарка или да изчакам 3Д?Въобще да кажа ли на д-р Димитрова?Оххх....направо лудвам....

# 148
Само не се паникьосвай, опитай се да се успокоиш и ВЕДНАГА звънни на първият лекар за който се сетиш, на който да обясниш за какво става дума и да опишеш точно какво е станало. Само лекар може да ти каже дали е или не е опасно. Ние сме с теб, мила, стискам палци всичко да е наред и ще очаквам да пишеш. На мен не ми се е случвало, но има дни, в които имам доста обилно течение.

# 149
  • София
Привет и от мен,

Petrova_, според мен се обади на лекуващата лекарка, но кажи и на Димитрова - все пак две мнения винаги са по-добре.
И аз сутринта имах странни изпълнения - стегна ме корема много силно за първи път. След ходене до тоалетна и обилно ядене на бадеми и един банан, положението го оправих. Дано да не се повтаря много често.

Общи условия

Активация на акаунт