Родителите ми не приемат връзката ми

• 8 138
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
Те извадиха кристалното кълбо и видяха авторката да тича между работата, яслата и болницата, в която се лекува съпругът. Завалйчетата още пресни гаджета, те ги ожениха, размножиха, та момчето в болница вкараха.

# 211
  • София
Някой тук е забранил ли?

# 212
  • София
На мен пък пък, понеже имам също няколко автоимунни заболявани и имам познати с конкретното от темата, ми е интересно какво си представяте като негатив от връзка, в която двамата млади се разбират и обичат, а заболяването му е успешно контролирано от съвременната медицина.
Негатив е за младо момиче да се вкопчи във връзка, докато родителите го издържат.
Гаджета значи да се виждат  и споделят чувства.
Негатив е, че не обяснява  как вижда нещата напред.
...

Че тя не е казала да са хукнали да се женят или да съжителстват.
И ние със съпруга ми сме горе-долу от същата възраст заедно, но сключихме брак по-късно, децата се появиха още по-късно. Не сме живяли заедно, дори после за дълъг период се разделихме и пак се събрахме.
Слава Богу, родителите ни не са влияели на отношенията ни, хем пък при нас са близки приятелски семейства, но никога не са държали да ни съберат.
В случая се чудя дали родителите просто не са застанали на буква Ф с довода, че е болен и точка.

# 213
Съжалявам, че два дни не отговарях. Сега ще се опитам да отговоря на повечето въпроси. Той е малко по-голям от мен, работи, лекува се, жизнен човек е, дори в свободното си време върши нещо, не е като да бездейства. Аз уча и мисля да продължа образованието си. Не съм от тези хора, които не знаят какво ще правят за в бъдеще. Въпреки сегашните неразбирателства с родителите ми, съм възпитана добре. Някъде в коментарите прочетох, че една от дамите е била по-затворена като дете и че техните не са й давали много неща, горе долу и аз съм така- ограничавана съм, винаги съм била с вечерен час (все още е така, колкото и смешно да звучи).
Та, двамата си правим някакви планове за бъдещето заедно, но нали знаете "не се знае утре какво ще се случи".
Добре запозната съм със заболяването му, чета, интересувам се ии знам какви могат да бъдат рисковете след време.
Проблема в отношенията с родителите ми е не, че не го харесват като човек, просто "той не бил за мен", "бил под моето ниво" и подобни. Знаете, че всеки мисли детето си за по-по-най от всички други, но всъщност всички имаме своите кусури. Като цяло майка ми не иска да приеме тази връзка, защото се притеснява да не се вглабя в нея и просто не иска да страдам. И така да е все пак живота си е мой и аз си решавам какво да правя. Може да ви се стори смешно, но не съм от момичетата, които търсят връзка за 1-2 месеца и кой откъде е, знам какво искам, от кого и как.

# 214
  • София
Значи няма голяма драма, трябва време и ще го приемат.
Ти си отстоявай отношенията с него, но спокойно и умерено пред тях.
Следвай си плановете и умната Wink

# 215
Значи няма голяма драма, трябва време и ще го приемат.
Ти си отстоявай отношенията с него, но спокойно и умерено пред тях.
Следвай си плановете и умната Wink

Благодаря😊

# 216
Аз съм на 34, разведена с дете и пак се тръшка цялата рода, защото партньорът ми е доста по-голям и не принца на белия кон . Всичко опира до манталитета на хората - възрастта и финансовата независимост нямат чак такава роля.
Главата горе, слушай сърцето си и се обяснявай по-малко относно личния си живот.
Опитай се да запазиш добрия тон и да не създаваш конфликти със семейството - бъди разумна и не навирай личния живот в очите им.
Завърши, кандидатствай и ако можеш започни и работа да си помагаш.
Всеки е минал през такъв етап. Малко повече увереност и главата горе.

# 217
Аз съм на 34, разведена с дете и пак се тръшка цялата рода, защото партньорът ми е доста по-голям и не принца на белия кон . Всичко опира до манталитета на хората - възрастта и финансовата независимост нямат чак такава роля.
Главата горе, слушай сърцето си и се обяснявай по-малко относно личния си живот.
Опитай се да запазиш добрия тон и да не създаваш конфликти със семейството - бъди разумна и не навирай личния живот в очите им.
Завърши, кандидатствай и ако можеш започни и работа да си помагаш.
Всеки е минал през такъв етап. Малко повече увереност и главата горе.

Благодаря:blush:

# 218
  • София
Как точно си го представяш това ненавиране на личния живот в очите на родителите? Първо девойката е непълнолетна и е отговорност на родителите си. После, те винаги ще са наясно, че когато излиза от вкъщи, ще е на среща с младежа, а тази връзка те не я одобряват. На езика на възрастните е все едно да знаеш, че мъжът ти като каже, че отива за цигари, всъщност отива при любовницата. Иначе той не навира личния си живот в семейството си, нали така!

Мен тръпки ме побиват, когато чуя възрастни жени да казват на тийн "послушай сърцето си, защитавай любовта си". Това е рецепта за проблеми.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 14:46 от Andariel

# 219
Съжалявам, че два дни не отговарях. Сега ще се опитам да отговоря на повечето въпроси. Той е малко по-голям от мен, работи, лекува се, жизнен човек е, дори в свободното си време върши нещо, не е като да бездейства. Аз уча и мисля да продължа образованието си.
Проблема в отношенията с родителите ми е не, че не го харесват като човек, просто "той не бил за мен", "бил под моето ниво" и подобни. Знаете, че всеки мисли детето си за по-по-най от всички други, но всъщност всички имаме своите кусури. Като цяло майка ми не иска да приеме тази връзка, защото се притеснява да не се вглабя в нея и просто не иска да страдам. И така да е все пак живота си е мой и аз си решавам какво да правя. Може да ви се стори смешно, но не съм от момичетата, които търсят връзка за 1-2 месеца и кой откъде е, знам какво искам, от кого и как.

Родителите ти могат да се страхуват, че младежът като по-голям и работещ, може да те откаже от следването в университет и да ти провали живота, особено като ти смяташ, че искаш по-задълбочена и дълга връзка. Така че болестта му да е само предлог.
Каже ли ми дъщеря ми на 18 г., че иска сериозна връзка, си я представям бременна и обвързана, което на 18 г. за мен е рано и бих се опитала да я разубедя, пък ако ще младежът да е абсолютно здрав и прав.
Опитай се да убедиш родителите си, че връзка ви не пречи на плановете ти за бъдеще - учене, работа и т.н.

# 220
...Той е малко по-голям от мен, работи, лекува се, жизнен човек е, дори в свободното си време върши нещо, не е като да бездейства. Аз уча и мисля да продължа образованието си. Не съм от тези хора, които не знаят какво ще правят за в бъдеще.
...
Животът си е твой, факт.
Но пък и родителите си имат своето право на мнение.
След като си ги изслушала и разбрала доводите им, вече разполагаш с цялата информация,  за да вземеш своето решение.
Не знам дали майка ти ще си промени мнението. За да го направи, трябва време и много сериозни доказателства, че тази връзка не ти вреди.
Късмет в живота, Вики.

# 221
Как точно си го представяш това ненавиране на личния живот в очите на родителите? Първо девойката е непълнолетна и е отговорност на родителите си. После, те винаги ще са наясно, че когато излиза от вкъщи, ще е на среща с младежа, а тази връзка те не я одобряват. На езика на възрастните е все едно да знаеш, че мъжът ти като каже, че отива за цигари, всъщност отива при любовницата. Иначе той не навира личния си живот в семейството си, нали така!

Мен тръпки ме побиват, когато чуя възрастни жени да казват на тийн "послушай сърцето си, защитавай любовта си". Това е рецепта за проблеми.
И аз съм родител, била съм на 18, правила съм грешки. Но пък със забрани и ултиматуми най-много да изгубят доверието й. Момичето никъде не е писало, че иска да се омъжва и мисли за деца. В крайна сметка има право да изживее любовта си, но същевременно да бъде разумна и да избягва конфликти. Имам доста примери покрай мен на познати, които са били потискани от родителите. В един момент завършват, стават пълнолетни, финансово независими и започват да правят напук и да се доказват на властните родители.
Мисълта ми е, че забраните и конфликтите в тази възраст не водят до нищо добро.
А право на личен живот и пространство смятам, че е нещо нормално за момиче на почти 18г.

# 222
  • София
Ок, какво означава "да изживее любовта си". Ако тази любов е истинска любов, то тя води към семейство и деца. Не от днес за утре и хайде, аз приключвам, омръзна ми, вече не искам. От това, което пишеш, по-скоро излиза, че приемаш тази любов от ден до пладне, кефят се месец, два, три, после идва балът и девойката отива да учи в университет и край с любовната история. Това да не е като да си удари коляното?

Като не си съгласна какво правиш - седиш отстрани и гледаш, за да не изпадаш в конфликт?

# 223
Ок, какво означава "да изживее любовта си". Ако тази любов е истинска любов, то тя води към семейство и деца. Не от днес за утре и хайде, аз приключвам, омръзна ми, вече не искам. От това, което пишеш, по-скоро излиза, че приемаш тази любов от ден до пладне, кефят се месец, два, три, после идва балът и девойката отива да учи в университет и край с любовната история. Това да не е като да си удари коляното?

Като не си съгласна какво правиш - седиш отстрани и гледаш, за да не изпадаш в конфликт?
Е това никой не може да каже. Времето ще покаже. И аз си мислех, че съм намерила любовта на живота си горе-долу на тази възраст, бяхме заедно 4г, пораснахме  и осъзнахме, че пътищата ни се разминават. Да си мислиш на 18, че ще се омъжиш за гаджето си и "Заживели дълго и щастливи" е малко наивно.

# 224
  • София
Кое му е наивното? Човек когато обича нали това иска, да бъде с другия, да създаде семейство и деца. Иначе и 30-годишните трябва да са наивни, че го вярват. Или 30-годишните не обичат, а се женят само от рационални подбуди, а не по любов? Какво е любовта тогава, ако не "заживели дълго и щастливи евър афтър"?
Накрая ще излезе, че съм по-наивна и по-романтична от всички в темата, които казват "изживей любовта си". Явно вие разбирате под това изживяване само любов с край на любовта, а това що за любов е, ако човек знае, че ще има край още докато е влюбен+

Общи условия

Активация на акаунт