Отговори
# 435
  • София
Къзларки Kissing Heart,
вижте какво си мисля аз - със сигурност ще ни продължат през юни, както обещаха. Но всичко зависи от рейтингите на първите 2-3 епизода от новия сезон. Ако няма покачване, сигурно ще приключим след макс 5 епизода. Има два варианта за рейтинга на първия епизод от втори сезон - или да се покачи, или да е все така нисък. Обяснявам защо. Покачване може да има, защото:
1. В деня на излъчване няма голяма конкуренция и така или иначе турският зрител няма голям избор какво да гледа.
2. Феновете чакат да видят как ще продължи историята и със сигурност ще гледат първия епизод от новия сезон.
3. Зрители, които са изгледали сериала в почивката, са решили да дадат шанс на продължението. Все пак е летен сериал. Ако им харесат първите епизоди от новия сезон, ще продължат да гледат.
Рейтингът на първия епизод от новия сезон може да остане нисък, защото:
1. Зрителите са разочаровани от развитието на сериала и са решили да не гледат новия епизод в реално време. Ще му хвърлят поглед след това и ще преценят дали ще гледат нататък в реално време.
Тоест дори 40-ти епизод да не е с добър рейтинг, ако е силен епизод, в което се надявам, имаме шанс за покачване след това. Wink Като всичко това, което описвам, касае само дизи-мизи рейтингите. В интернационалната подкрепа и интерес не се съмнявам. Ние сме заедно в добри и лоши дни. Simple Smile

Каквото и да стане обаче, за мен е важно историята да приключи логично, смислено и щастливо. Heart Exl

# 436
Десетки профили си е зор работа. С два едва се смогва, ако туитър не блокира. Не казвам, че е редно и много обективно, но като си обичаш сериала залитваш от правия път малко. Smile И може би точно такива коментари на хора, които неделя идват да излеят злобата, провокира феновете да бъдат по-активни. Никога не бих се занимавала да пиша за неща, които не харесвам, за сериали, които не гледам. Не бих си хабила енергията, а предпочитам да я насоча към неща, които ми харесват. Милионите в социалните мрежи започнаха да се правят след като всяка неделя ни нарочваха, че сме за финал. Къде е истината между дизилах и социалият рейтинг... може би някъде по средата.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 15:48 от midnight__sun

# 437
Слънчице, знаеш какво имам предвид. 😀 Аз също мисля, че с десет ще е трудно, но поне 2 или 3 профила може да има. За това не намирам нито дизилах за правилен рейтинг (знаем му историята), нито социалния на 100%.
Ама избирам да вярвам на социалния, защото повече ми харесва. 😀

# 438
  • Монтана
Бро, +1!
Страхотна снимка!
И една от невероятните музикални фонове от нашия любим сериал! Шапки долу за музиката! Там слабо място няма!
https://www.youtube.com/watch?v=FK_kPgEb7h4&list=RDMM&index=6

# 439
Слънчице, знаеш какво имам предвид. 😀 Аз също мисля, че с десет ще е трудно, но поне 2 или 3 профила може да има. За това не намирам нито дизилах за правилен рейтинг (знаем му историята), нито социалния на 100%.
Ама избирам да вярвам на социалния, защото повече ми харесва. 😀

Така е, съгласна съм. Simple Smile
Колкото и дублирани да са профилите, да влезеш в тренда на 20 страни си е постижение. Ако другите можеха сигурно и те щяха да пробват. Всеки според ресурса си. Simple Smile

# 440
  • София
За подбора на музиката в нашия сериал можем да благодарим на композитора, певец и текстописец Айтекин Аташ.

https://instagram.com/aytekinatas?igshid=1v4wgp72p50dz

Неслучайно сме спечилили и награда за “най-добра музика в сериал” за 2020 г. Wink

# 441
  • София
Никой не иска филма да приключи,да няма 2 сезон.Но не го мислете отсега,Дори и така да е този филм ни събра,в тези трудни времена,той изигра и надявам се ще продължи да играе за нас роля на едно островче в което се откъсваш от света,живееш с радостта и тъгата на Еда и Серкан ,разтоварваш  ума и продължаваш.Затова срещата е в следващия епизод.Най малко ще трябва да заснемат някав финал,не заради фенове,но заради партнюри,сериала е купен на зелено,смятате ли че ако го оставят така биха могли да продадат следващ филм недовършен.Ще си мечтаем и чакаме продължението.А и Керем има продуцентска фирма,нима не е възможно ако спрат в нищото да продуцира и заснеме няколко епизода,разчитайки че сериите ще се изкупят.

# 442
Варианти за шапки  на следващата тема:

Първата и последната са ми лични фаворити.

# 443
  • София
Момичета,
искам да ви кажа и нещо по повод рейтингите. Говоря къде от професионален опит, къде от размишления като зрител. Относно рейтинга на Dizilah - поинтересувах се, прочетох как се измерва и категорично смятам, че той не трябва да бъде определящ. Смешно е около 2 хиляди устройства да определят рейтинг в многомилионна държава. Може да бъде лесно манипулируем. Учудвам се, че телевизионните медии са окей с този начин на измерване и съм изненадана, че все още не са го променили. Вероятно е една от приумиците на Ердоган и не могат да направят нищо по въпроса. Жалко! Защото наистина е заблуждаващ и определя съдбата на сериалите, а въобще не е меродавен. Относно социалния рейтинг - прави сте, че един човек може да си направи 100 профила и да туитва от тях, но има и нещо друго - след като е толкова лесно да се постигнат такива резултати, моля, заповядайте! Нека другите турски сериали се похвалят със същите рекорди и тогава пак ще си говорим. Истината за социалния рейтинг е, че той е мерило за световен интерес. Ако такъв няма, със сто профила не можеш да направиш нищо. При нас еуфорията е голяма, феновете са много, затова им се занимава и туитват. Показваме на света, че един турски сериал може да се нареди до продукции като GoT. И ще завърша със следното - определящото за мен трябва да е това. Ако към сериала има интерес, на локално или интернационално ниво, то той трябва да бъде продължен. Всеки новозапочващ сериал трябва да има картбланш за един сезон от 15 епизода, за да може да си разкаже и завърши историята по логичен и смислен начин. Ако има интерес към сериала, то той бива продължен. Ако не - приключва с достоен финал. Интересът определя и приходите. Всяка продукция изисква определен разход. Следователно от интереса към сериала се определят приходите. Те могат да дойдат от много места - това е работа на продуцентите и медийния им партньор. (Темата е много дълга и няма да ви отегчавам, но един сериал в никакъв случай не се издържа само от рекламите, които текат в рекламния блок, докато той се излъчва.) Спирам дотук. Надявам се мнението ми да ви е било полезно, защото това беше целта му. Wink

# 444
Да ви развеселя. Предполагаем разговор между Ханде и Керем:
Х: Казах ти да качиш стори в инстаграм и да се сбогуваш до юни! Сега правят драма, защото си мислят, че ще напуснеш сериала!
К: Мисля, че се бяхме разбрали ти да се заемеш с феновете в инстаграм, а аз в туитър! Затова пиша винаги в множествено число! Joy

# 445
  • Монтана
Варианти за шапки  на следващата тема:

Първата и последната са ми лични фаворити.
Всичките са красиви и говорят много, много...за това, което ни е събрало тук и за силата и непримиримостта, с които защитаваме любимия сериал! Всички го знаем, нали?!!!

# 446
Благодаря за темата!

# 447
Gift Heart

П.С.
1. 100 % ще има 2 сезон, даже се говори, че се връщаме в сряда. Фокс няма да си пуснат "златната кокошчица", която може да ги вкара в историята ( Световен рекорд, редом до Големите в бизнеса  Wink)
2. В края на 2020г., бразилките писаха, че са купени 52 епизода. Така че до 52 сме сигурни, после - каквото стане Wink
3. За Туитър - няма значение, колко профила имаш, ако са на едно IP. Системата им засичала до лимита и после и да си туитваш - полза никаква, не ги отчита, а и най-достоверен според мен е този на Сомера, защото реално се знае кой какво гледа в момента. Както е при нас с Булсатком, А1, Виваком ..., всеки един момент знаят кой от абонатите им, какво гледа .... Wink

# 448
Нося ви две сцени с бг субтитри Hug :
,,Еда започва да се усъмнява":
https://ok.ru/video/2270523099660  

,,Послания, хвърлени в морето":
https://ok.ru/video/2270525458956  

# 449
БРО, не знам какво си се интересувала, но информация има на чист английски език от самите Dizilah https://dizilah.com/news/turkish-tv-ratings-explained и стават ясни няколко неща:

- не Dizilah, а TIAK измерват резултатите
- цифрите са ориентировъчни и никой не претендира за 100% точност
- устройствата не са 2000, а поне 4000, обхващащи приблизително 14 хил. души извадка в градовете и селата на 40 турски провинции

И за да приключа темата за себе си, ще напиша най-накрая мнението си, не за да убеждавам някого в нещо, а за да бъда обективна.

Естествено, че не ни харесват цифрите, публикувани от Dizilah, защото от лятото насам постоянно изтъняват, но да напомня, че когато достигахме стойности от 9-10 нямахме нищо против пипълметричната им система. Да, данните им не са на 100% точни и няма как да бъдат, защото всяка една статистическа извадка допуска +- отклонение, но това са резултати, основани на научен подход, предлагащи количествен (числото) и качествен (сегментирането по социални групи) измерител за представянето на различните телевизионни програми. Именно по тази причина тези рейтингите са приети за еталон в сектора и позволяват някаква сравняемост.

Somera е фирма, специализирана в сферата на социалните медии и освен анализ, предлага и управление на социални платформи... нещо, което в случая с обявяването на рейтинги по принцип може да се сметне за конфликт на интереси.

Техният подход е изцяло количествен - на тази датата са регистрирани XYZ хаштага с определена дума или фраза, следователно рейтингът на Драган е 20, а пък на Петкан е 10 (забележете, независимо дали хората ги хвалят, или плюят). И тук тънкият момент е, че липсва качествен измерител. Всеки може да си направи десетки фалшиви профили и да туитва като луд, за да подкрепи любимия си сериал. Освен това за Драган може да пишат бедни, необразовани турци, а за Петкан богати, образовани чужденци. Какво ни казват тогава цифрите 20 срещу 10?

Нека да направим една проста сметка - 1 млн. туита, разделени на 300 (колкото е ограничението за 1 час) правят 3333 акаунта. Т.е., дори да приемем, че всеки ползва само един акаунт, малко над 3 хил. човека могат за 1 час да докарат рекорден рейтинг на която и да е програма... А хаштаговете се обявяват преди началото на сериалите и един епизод с рекламите продължава 3+ часа... Също така всеки може да си смени IP адреса и локацията, така че туитовете му да се отчитат в трендовете на определена държава. Това за тези, които се радваха преди време, че има туитове и от Китай...

Adba TV действат подобно на Somera.

С това не искам да кажа, че класациите на Somera и Adba нямат смисъл, но за мен лично са много по-лесно податливи на манипулации и съответно, ако бях рекламодател, щях да приоритизирам данните на TIAK, публикувани от Dizilah.

И тук държа да отбележа, че проблемът всъщност не е в рейтингите, а в това дали продуцентите могат да осигурят финансиране на проектите си и да се договорят с телевизионните канали за излъчването им. Рейтингът е само вид разменна монета, така да се каже, при коята Dizilah биха изпълявали ролята на традиционните пари, набирани чрез реклама, а Somera и Adba са по-скоро криптовалути - доста волатилни и не съвсем ликвидни...

Защо другите сериали не постигат такива резултати? - Вероятно по същата причина, по която и ние в първите епизоди не държахме на рекордите. Ако на мен си ми харесва това, което гледам, защото трябва да го крещя на всеослушание и да се надвиквам с останалите Rolling Eyes

И понеже другата ми любима мантра е - ама международният интерес е огромен - да, така е, но въпросът е в колко от тези страни е закупен сериалът, защото в България, например, въпреки многото фенове, все още не съм чула някоя телевизия да е взела правата. Това са бъдещи доходи, които няма как да бъдат оценени, когато екипа си чака заплатите в момента. Казано накратко - cash is king.

Общи условия

Активация на акаунт