Отговори
# 450
И аз това си мислех, Кате. Тези, които имат добър рейтинг според Дизилах не поставят рекорди, защото не изпитват тази нужда + че са ориентирани към турския пазар и зрител и не претендират да са насочени към чужбина. Ние също в началото не поставяхме рекорди и не се доказвахме колко силен фандом сме, защото 9 пункта идеално ни устройваше. Започна ли спада, започнаха и рекордите. Мен много ме радват, защото виждам, че ни забелязват в чужбина и сме много харесвани - това е било и първоначалната цел, според мен. Неведнъж сме изтъквали, че сериалът е модерен, интересен и много "европейски", така да се каже, и турският зрител не е свикнал да вижда това още.
Не мога, обаче, да кажа, че социалният рейтинг е реален на сто процента, защото знаем как работи VPN, елементарно.
Не искам да изпадам в полемики, но не намирам нито една рейтингова система за абсолютно реална и справедлива. И двата типа са лесни за манипулация, по един или друг начин.

# 451
Точно така е, Магийке Heart

Наясно съм, че социалният рейтинг е начинът на международните (и не само) фенове да покажат подкрепата си за сериала, но да изпадаме в крайности и да заклеймяваме една рейтингова система за сметка на друга, само защото така ни изнася - ами, не е моето. Особено, когато в края на краищата всичко опира до пари Moneybag

# 452
Здравейте прекрасна тема
Нова/Стара снимка на Ханде и Керем

# 453
  • София
Изчетох написаното и от Катя, и от Магия. Съгласна съм и не съм с някои неща. Но и аз като Магия не искам да влизам в полемики на тема рейтинг. Имам свое мнение, базирано на информация, която аз съм проверила, може да е стара или погрешна, но имам и професионален опит що се отнася до продукции и медия планиране. Също така съм работила в най-голямата българска медия и то още като студентка. И именно тогава измерването на рейтинга беше една от най-важните за медията теми. Какво искам да кажа конкретно за нашия случай, за да приключа темата (поне за себе си) - има много начини една продукция да се издържа, за да продължи. Рекламата е един от тях. Продуцентската къща много добре може да си направи сметките, за да прецени дали печели или губи от един проект. Следователно, ако е на печалба и то голяма, има интерес този проект да продължи и ще намери начин това да се случи. Тук медията дори не играе роля, защото медийните партньори и спонсори се сменят. Ако продуцентската къща печели добре от проекта и може да гарантира печалба за медийния си партньор, проектът със сигурност ще продължи по един или друг начин. Така че бих обобщила нещата така - всичко е в ръцете на продуцентите, не в тези на Фокс. Wink

Иии още нещо по повод рейтинга ни през лятото на 2020 г. - аз не бях от тези, които му се радваха и т.н. Защото ми омръзна да го повтарям, но за мен рейтингът ни тогава беше висок, тъй като нямахме конкуренция. Видя се какво стана, когато дойде есента и започнаха другите сериали. И дори не мисля, че е виновен сценарият, просто турците си обичат драмата във всичките й разновидности и си я предпочитат. Защото няма какво да си кривим душата - нашият сериал нито е типична турска драма, нито има претенции да бъде такава. Прекалено модерен е във всяко отношение, което им избожда очите. Затова и навън е по-популярен. Wink

Дами, мен друго ме тревожи - активност от Керем бей = нулева. Да не е вече на Малдивите? Thinking

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 17:36 от Бърборанка с розови очила

# 454
Отказвам се да коментирам каквото и да е било повече за момента, дипломатично се отдръпвам.
-----
Гамзе преди малко беше споделила стори от Турция с Мави и Джанер.

# 455
Всъщност с рейтингите се запознах тук. Не помня рейтингът, когато е бил висок. Мен тук ме нямаше. Първите ми спомени са реално от септември месец и започването на новият сезон на Осман и завръщането на ДЕК. Тогава започнахме да падаме и висока оценка 6 имахме началото на януари, когато другите сериали почиваха. Едва ли тук някой си е мислил, че се е покачил рейтингът заради друг фактор, различен от липсата на конкуренция.

А тези с висок рейтинг според Дизилах не поставят рекорди и не се хвалят с тях просто, защого ги нямат. Това им е рекорда. Профилите на сериалите и продуцентите им си отбелязват резултата, актьорите също. И няма лошо, постигнал си добър резултат похвали се.
Доколкото знам 300 туита е ограничението за деня. Пише, че след тези 300 направени и да продължаваш системата няма да ги отчете. Във форума сме единици, които сме с регистрации и активно туитваме в събота, но да ви кажа си е бая трудоемко. Ако 3333 правиха 1 милион не 3 ами с това темпо и с тези 2-3 профила 30 милиона щяхме да гоним. Smile

Интересно ми е да чета коментарите за рейтингите и да няма сърдити. Simple Smile Коментираме си спокойно, всеки може да се изкаже.

# 456
  • София
Относно Малдивите... апелът ми е, ако е там, да пусне едно стори или снимка по бански, да ни държи влага през тези 2 месеца... друго не искам! Grinning

Редактирам се, за да споделя, че с Миднайт тук сме на едно мнение:
”Интересно ми е да чета коментарите за рейтингите и да няма сърдити. Коментираме си спокойно, всеки може да се изкаже.”
Аз лично предпочитам да не коментирам повече темата, за да не се нажежава обстановката, защото дори да пишем с мирен тон и просто да си обсъждаме, когато има разногласия в мненията, а хората не се познават толкова добре и не общуват на живо, нещата могат да се приемат доста различно. Не искам да бъда разбрана погрешно - нито се заяждам, нито искам да си наложа мнението. Пиша това, което мисля и се обосновавам. Другите момичета правят същото, затова в моята глава всичко е един нормален диалог. Надявам се всички да го приемат така и да няма сърдити. Wink

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 17:48 от Бърборанка с розови очила

# 457
Ново от Керем

# 458
Относно Малдивите... апелът ми е, ако е там, да пусне едно стори или снимка по бански, да ни държи влага през тези 2 месеца... друго не искам! Grinning

Керем те чу и пусна. Каква е тази ваша телепатия ?  Satisfied Сега въпроса е с кого е там ?

# 459
  • София
Телепатия, а? Grinning Тактично ще запазя мълчание. Trollface

Керем те чу и пусна. Каква е тази ваша телепатия ?  Satisfied Сега въпроса е с кого е там ?

# 460
# 461
Нека да зарежем рейтинговите агенции , да погледнем ютуб, жалко че нямаха ютуб акаунт за реално гледане и лятото , че да видим какво се случва Joy но по мои спомени от първият епизод излъчен в ютуб имаше над 80 000 зрители , снощният 44 000 мисля беше. Както и да го смятам това си е 50% отлив Rolling Eyes и не се изненадвам и мисля , че е нормално.

Аууу Керем бей нерде сиии?

# 462
  • София
Чакам снимка по баклава... с коктейл или без в ръка, няма значение. Wink

Само Хандемий да внимава и да не пише под снимката “кой те снима”, че край! Изловихме ги. Grinning

# 463
А ако Ханде я няма? После тези 64 БГ Мами гласували с Да, ще пием по един студен липтон.

# 464
Дори да не се вижда Ханде, това не означава че не е там! 😜😍 Няма да се издават я! 😁

Общи условия

Активация на акаунт