Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 034
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
А аз имам сериозен недостиг на витамин D, но никое АГ не го взима това под внимание. Вие приемате ли и под каква форма е безопасно за бременни?

Здравейте аз съм с термин Ноември 2021 но случайно реших да надникна тък при вас като по-напреднали за някой ценен съвет.
Аз още преди да забременея се оказа че витамин Д е много нисък та ми беше предписано възможно най-голямото допустимо количество което беше 4000(вземах го под формата на капки,които уж се усвояват по-добре  от организма).След като забременях продължавсм приема но под формата на хапчета като приема е същия 4000.Хапчетата се казват Форте Д4000.Тъй като не живея в България ,макар и да се намирам на средиземноморски климат тук почти всеки чивек приема витамин Д особено бременни.

# 196
Ей, има и розово в темата 😁😍
Честити момиченца skorpionche и sunshine 🌸

Относно кг, аз няколко пъти вече казах, но... от началото на бременността съм качила около
2.5 кг. Като ги качих още преди 2 месеца, когато взех болничен, от тогава ги държа. Надявам се по-дълго 🙏🏼 Нямам зверски апетит, но не мога да устоя на сладкото. Не следя някакъв “хелти режим”, колкото и да ми се иска. Правих упражнения, сега и това не правя. Още ме държи умората и желанието за сън.
Не ми се иска да кача повече от 10 кг, ама никой не ме пита какво искам 🤣
Това, което ме притеснява повече от кг, обаче, са стриите. Вчера забелязах, че имам една миниатюрна, труднозабелязваща се стрия ниско долу на корема, но е там. Щях да получа инфаркт. Какво ще правя по/нататък не знам. Трябва да почна многооооооо сериозно с мазането, по няколко пъти на ден. Кг се свалят ама тези стрии не знам как ще ги преживея.

Махнах обецата на пъпа, чувствам се все едно са ми сменили корема. Дано не зарастне дупката, че така и не потърсих този “специален” конец.

Гърдите много рядко ме болят.

# 197
Оффф кви са тия комплексарски глупости !!! Човек да не каже нещо ! Ебати заядливостта , съжалявам за грубия тон ама то ми омръзна от разбирачи кой да пише и кой къде да чете , за това че си казал че хората са различни и че някои са по чувствителни . Вече сме необразовани , неграмотни и тн  . Спирам да пиша тук ,аман!
Преди това мнение аз поне друго грубо не видях 🤷‍♀️ И двете бяхте изказали своите доводи доста разумно и премерено. Никъде не видях заяждане. Това тук обаче вече е доста грозно.
Казвам го просто като страничен наблюдател без да целя да подхранвам спора или да влизам в полемики.

Elmazche е абсолютно права - при 100 жени тук е нормално да сме различни и да имаме разминаващи се мнения по дадени теми. Това обаче не е причина да нарушаваме добрия тон.

skorpionche, sunshine202, честити девойки 💗  Вече си мислех, че ще сме предимно мъжки отбор 😁

Относно басейните - най-добре всяка да се консултира със своя аг, защото все пак случаите ни са си различни. На мен ми каза, че е ок, стига температурата да не е по-висока от моята телесна. И категорично да не влизам в сауни и парни бани.
Напълно съм съгласна с теб!
Иначе за форума, да си кажа за себе си Simple Smile аз най-вече влизам, защото (което предполагам е нормално и почти всички момичета са така) каквото и друго да правя, мисля на заден план за бебето, дали е здраво, как се развива...всичко, а не мога да надувам на всички около мен главата само с бременност 😂 а тук с еговори само за това и ми е много приятно Simple Smile

# 198
Момичета, а някоя от вас знае ли защо понякога бебчето върви с няколко дни напред? Знам, че изоставането не е добре, но ако избързва? Аз знам кога е станало при мен и не се дължи на ранна овулация, даже ми беше късна и е станало на 17ти ден, а бебка върви с 3 дни напред по изчисления на ПРМ.

Иначе и мен още ме болят гърдите, но по-малко. Гадене продължавам да си имам, но също е намаляло значително.

Много ми е странно още как някои дами тук са вече 15,16 гс Simple Smile

Аз вчера си купих малко дрехи за бременни от H&M, много са удобни, коремчето ми не е голямо, обаче старите дрехи всички са ми тесни и буквално излизах само с един клин, който имам от преди. Толкова са удобни, че бих ги носила и без да съм бременна Grinning

За басейн аз не бих влизала, но за море за първи път чувам да се забранява. Тази година се надявам да се отидем, понеже миналата не ходихме.

Яренце, благодаря ти за страхотната тема Flowers Hibiscus

# 199
Аз утре влизам в 16гс и много се надявам вече гадене и повръщане да изчезнат напълно😄 корема ми пък е все едно съм с месец напред😄 от няколко дни вечер усещам една тежест точно там, където е бебето, но не мога да разбера дали е контракция или самото бебе нещо се върти или някакво разтягане🙄 а уж ми е втора бременност.. Но с първата контракции усетих едва към 6месец. Та се чудя дали да чакам още 2 седмици до датата ми за лекар или да ида още тези дни..

# 200
Здравейте момичета, аз съм в 15та г.с. и аз да споделя за кг, стрии и общо състояние Hug Положението не е розово, но не се оплаквам защото това е много чакано бебче и бих изтърпяла всякакви неразположения стига да знам, че здравословно всичко е наред. По-скоро споделяне, защото аз лично като прочета, че и някой друг минава през подобни неща се поуспокоявам Grinning

При мен гаденето поотмина освен понякога след храна и вода. Но от около 10 дни съм почти напълно обездвижена. Преди това успявах в по-добрите дни да правя разходки, упражнения за бременни и т.н. Но след едно преуморяване от чистене вкъщи ме започна сърцебиене, недостиг на въздух и световъртеж и при най-малкото усилие. Не мога да изляза сама, а снощи след много кратка разходка с дълго стоене на пейка едва качих стълбите, проснах се на дивана и ми беше зле до края на вечерта. Сънят също не ми се отдава, будя се или от запушен нос или от някой странен сън и повече не успявам да заспя - ако събера по 6 часа на нощ съм щастлива. Това също доста ме изтощава. Малко съм притеснена дали е нормално чак такова изтощение и невъзможност за физическо усилие, но лекарят ми каза, че хемоглобинът ми е бил ОК в 12 гс и не може толкова бързо да падне...

С кг съм значително нагоре, въпреки, че захар не ям. Всичко, което ми понася стомахът са банани, ябълки, домати, краставици, картофи, спагети, хляб. Радвам се, че от скоро започнах и кисело мляко отново да понасям както и повечко сирене и кашкавал. В 12 гс бях с 3 кг отгоре (62), а бременността започнах с около 5кг над моите си нормални. И в доста по-лоша форма от тази, в която съм била през по-голямата част от живота си (заради травма на кръста главно). Опитвам се да се примиря, че явно не мога да ги контролирам тези неща. Винаги съм си представяла, че като забременея ще имам едно коремче и всичко останало ще го поддържам в сравнително добра форма, но уви... Наистина има неща и обстоятелства, които са извън наш контрол Grinning Коремът ми е големичък също...и майка ми и свекърва ми изобщо не ми спестяват искреността си за това какво коремче имам, въпреки, че съм съвсем в началото Grinning

Към стрии съм предразположена и исках от самото начало да започна с комбинацията от Шуслерови соли за стрии - 1,2 и 11, но не успях заради гаденето. От около седмица ги смуча обаче и се надявам да има някакъв ефект, въпреки, че при тях е с натрупване. Имам много положителен опит с но1, която преди време смуках за травма на коляното. След 6 месеца ми мина като преди това поне година бях опитвала с други неща, които имаха временен ефект. С мазането не съм много редовна защото не ми понасят миризмите. И аз от стриите най се безпокоя, защото си мисля, че  кг все някак ще се смъкнат после.

Честно казано нямам търпение до следващия преглед защото най-вече ме безпокои това задъхване и липса на сили едни стълби да кача. Чудя се дали на своя глава да не си пусна пак желязо и хемоглобин в лаборатория.

# 201
Добро утро, момичета! Аз да ви се оплача, днес се осмелих да се претегля и както си бях 1,5кг отгоре и не мърдах, изведнъж още 2кг отгоре и стават 3,5кг.Изплаших се малко, защото изведнъж кантарът показа голяма цифра, а аз внимавам какво ям. Никаква захар, бял хляб и тн. Във вторник съм на лекар и ще искам да отида на консултация с ендокринолог, защото и глюкозата ми беше висока и с предишната бременност качих много. Съмненията бяха за гестационен диабет. Тогава Ендокринолога каза, че ако реша да имам пак бебе, задължително да отида. Сега се чудя вече какво да ям, за да не качвам, а да давам всичко на бебето 😐

# 202
Добро утро мамчета! Аз също не одобрявам конфликтите в  групата, затова ви моля въпреки хормоналния дисбаланс, който имаме всички тук, да не пречи на  добрия тон, защото тук сме да се подкрепяме и помагаме😊
Искам да питам някоя мама има ли болка в слабините? Аз имам доста отдавна, питах АГ тя не ми каза нищо освен да си пия дуфастона.. А при вас как е ?

# 203
Колко сте напреднали повечето, аз съм още 12 седмица/ ама по ехографа е седмица напред/ 😅 Малко се бъркам така, понеже за БХС смятаха според ехографа, АГ-то си смята по последна менструация. Моята овулация е винаги рано и когато забременях правех тестове за овулация и беше на 10 ден, явно заради това върви напред. Не знам дали ще сменят термина за по-рано.
Болят ли ви още гърдите? Мен ме болят от малко преди закъснението и не са спирали, мислех че ще е само в началото.
Обаче откакто ми мина гаденето започнах пак да ям много и всичко, всеки ден си казвам днес последно от утре ще се храня здравословно, но уви😂 Все още не съм качила килограми, мен повече ме притеснява това, че буквално се тъпча само с вредни храни.. Приятелят ми ме окуражава щом ми се прияжда да си хапвам, но аз искам да спра.
Вие как сте с апетита и успявате ли да го контролирате 😅
И аз така съм още 12 седмица, даже в понеделник како бях на БХС термина ми се оказа на 03.11. Поне тук гледаме на всяка какво и предстои така и ние имаме представа като дойде нашето време 😊

# 204
Добро утро мамчета! Аз също не одобрявам конфликтите в  групата, затова ви моля въпреки хормоналния дисбаланс, който имаме всички тук, да не пречи на  добрия тон, защото тук сме да се подкрепяме и помагаме😊
Искам да питам някоя мама има ли болка в слабините? Аз имам доста отдавна, питах АГ тя не ми каза нищо освен да си пия дуфастона.. А при вас как е ?

Може би е удачно да се включи Магнерич или Но-шпа, аз предните дни имах придърпвания в яйцниците, и на видеозона се видя че матката е леко контрахирана, и ке продължа да ги пия.Магнерича е магнезий, така че с нищо няма да навреди, но все пак консултирай се с Аг, не е нищо страшно

# 205
Момичета, а някоя от вас знае ли защо понякога бебчето върви с няколко дни напред? Знам, че изоставането не е добре, но ако избързва? Аз знам кога е станало при мен и не се дължи на ранна овулация, даже ми беше късна и е станало на 17ти ден, а бебка върви с 3 дни напред по изчисления на ПРМ.

Иначе и мен още ме болят гърдите, но по-малко. Гадене продължавам да си имам, но също е намаляло значително.

Много ми е странно още как някои дами тук са вече 15,16 гс Simple Smile

Аз вчера си купих малко дрехи за бременни от H&M, много са удобни, коремчето ми не е голямо, обаче старите дрехи всички са ми тесни и буквално излизах само с един клин, който имам от преди. Толкова са удобни, че бих ги носила и без да съм бременна Grinning

За басейн аз не бих влизала, но за море за първи път чувам да се забранява. Тази година се надявам да се отидем, понеже миналата не ходихме.

Яренце, благодаря ти за страхотната тема Flowers Hibiscus

Не мисля, че това е повод за притеснение Hug Ние също вървяхме малко напред, после позабавихме темпото.

Но племенникът ми си беше много дни, че дори в един момент седмици напред докато сестра ми беше бременна. Роди се голямо и добре оформено бебче. Сега е почти на 3 и просто е много висок за възрастта си Grinning Но не пухкав... Висок и едър.

Майка ми каза, че и сестра ми е вървяла все напред, а с мен в 6ти месец е била като в 9ти и съм се родила 4кг. Така, че мисля, че ако лекарят не е изявил някакви притеснения просто ще имаш здраво, добре развито бебче Hug

# 206
Мен ми изписаха Магнерот,за сърцето и от как го пия пулса ми е ок и нямам и дърпане,вчера ме боля корема ама каъо цяло много рядко се случва

# 207
Добро утро ,скоро не съм се включвала вече съм 14г.с+1ден на БХС ми казаха ,че имам голям риск от преекламсия казаха на пия акард от 150мг до 34г.с ,казаха ми че 80% е момиче💗💗💗 както циглогеста и всички други хапчета да си ги пия до 20г.с.Всичко е наред нямам болки,кървене и т.н.Изписаха ми магнерот 2×2 от 500мг,според вас това не е ли много голяма доза?

# 208
Хората сме различни, това зависи от нашите гени, затова и бебета не са точни в съответната седмица, едни да по-малки, други по-големи, едни се раждат по-малки, други по-големи. Преди години, когато бях бременна за баткото много се притеснявах, че ще се роди малък. Тогава един лекар ми каза така : виж ме, аз съм 2м мъж и 130кг, жена ми е 1.80, сина ми се роди 5.100кг, как да излезе от нашата комбинация мишленце😁.  Родих сина ми 4.200кг 52см 10дни преди термин, така, че това не мисля, че трябва да те притеснява, че върви с 3 дни напред. На Повечето от нас, бебчетата им вървят с по-няколко дни напред, също така мисля, че и зависи с каква апаратура и как го мерят. На мен в един и същи ден,  на първото измерване вървеше с 3 дни напред, на второто с 6дни, изобщо не се замислям в тези цифри

# 209
  • au bout du monde
И аз съм вече 16с👌 килограмите са +2.6, но имах 9 отгоре като започнах😞 не успях да сваля от предишната бременност.
Сега гледам да правя по мин 10хил крачки и малко упражнения. Едва ли ще стана фиданка, но малко мускул да оформя. След раждането се чувствах като мекица. Все едно всички кости и мускули бяха изчезнали😐

За стрии мажете и след раждането. 👍

Общи условия

Активация на акаунт