Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 028
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Включвам се в новата тема с отчет от прегледа днес. Лекарката каза, че всичко му е като по учебник, резултатите от изследванията ми също са супер (бхс си го знаех, че го проверявах в интернет), но днес видях и останалите и риска ми от прееклампсия е нисък. Отговаря на 17гс аз съм 16+3, мисля че го усещам последните дни вечер като легна по гръб, но все още не е отчетливо за да съм сигурна, че е бебето. Единственото лошо е, че съм качила 3кг за месец, ама аз се усетих последно време, че почнах да ям каквото ми падне.
Иииии докторката каза, че вижда да е момиченце 💖. Толкова искам момиче, че не смея да се зарадвам напълно, за да не се разочаровам, ако се окаже грешка.

# 181
Чудесни новини, скорпионче! В тази седмица едва ли са объркали пола, така че едно тихичко честито за малката панделка от мен! 🎀

До другите дами, които днес изпаднаха в спор - момичета, всички сме тук, защото не знаем всичко. Това е. В крайна сметка тази тема трябва да бъде, за да сме си взаимополезни, да се успокояваме и окуражаваме една друга.
Откровено на няколко пъти се почувствах виновна за някои проблеми, които имам, за които си позволих да пиша тук и затова и спрях (но проблемите ми нито ме напуснаха, нито намаляха-напротив). Безкрайно благодарна съм, че въпреки моята пауза за споделяне на притесненията ми, имаше момичета, които ми писаха лични съобщения. Ей така, да ме проверят как съм. Тук сме една група непознати, а в същото време почувствах невероятна топлина от тази загриженост. И точно в това видях истинския смисъл да продължавам да съм тук Yellow Heart
Пазете се, пазете и спокойствието си, за да опазите малките човечета във вас.

# 182
Включвам се в новата тема с отчет от прегледа днес. Лекарката каза, че всичко му е като по учебник, резултатите от изследванията ми също са супер (бхс си го знаех, че го проверявах в интернет), но днес видях и останалите и риска ми от прееклампсия е нисък. Отговаря на 17гс аз съм 16+3, мисля че го усещам последните дни вечер като легна по гръб, но все още не е отчетливо за да съм сигурна, че е бебето. Единственото лошо е, че съм качила 3кг за месец, ама аз се усетих последно време, че почнах да ям каквото ми падне.
Иииии докторката каза, че вижда да е момиченце 💖. Толкова искам момиче, че не смея да се зарадвам напълно, за да не се разочаровам, ако се окаже грешка.

На мен следящата, ме питаше какво искаш да е, и аз казвам ами не знам, и тя айде бе не знаеш, и аз казвам ами момиче, че ми омръзна все от чурки и мъжки дрехи в нащата рода, защото само аз и сесра ми сме момичета, от всичкш други, и тя каза ами дано да е късмет, ще видим кой е късметлията...
И чак като се прибрах вкъщи и чета феталната и какво да видя в заключението пише:видях жив плод, от женски род....и няпряво пощурях..искрено се надявам и след 3 седмици да каже че няистина е момиче, от дъното на душата си желая..но дори и да е момче, пак ще го обичам и желая

# 183
  • София
Може ли топ 5 на най полезните плодове?

# 184
Привет и от мен 💗 За басейните - според мен си е лично решение, има риск, но ако на теб ти е голям кеф, стига водата да не е над 33градуса, можеш да си влизаш. Аз бях на спа веднага след положителния тест и не съм имала никакви проблеми, но си зависи и от басейна и от тялото ти.

Аз лично бих си влязла във водата (веднага смяна на бански и стоене само със сухи), но аз съм си обсебена от стоенето във вода, тъй че за мен рискът си струва да слагам после 15 дни глобули. Разбирам обаче, че вероятно това не се отнася за много хора, просто аз почивка без басейн, направо трудно я броя 😂😂🐳🌊💦💧

# 185
Оффф кви са тия комплексарски глупости !!! Човек да не каже нещо ! Ебати заядливостта , съжалявам за грубия тон ама то ми омръзна от разбирачи кой да пише и кой къде да чете , за това че си казал че хората са различни и че някои са по чувствителни . Вече сме необразовани , неграмотни и тн  . Спирам да пиша тук ,аман!
Преди това мнение аз поне друго грубо не видях 🤷‍♀️ И двете бяхте изказали своите доводи доста разумно и премерено. Никъде не видях заяждане. Това тук обаче вече е доста грозно.
Казвам го просто като страничен наблюдател без да целя да подхранвам спора или да влизам в полемики.

Elmazche е абсолютно права - при 100 жени тук е нормално да сме различни и да имаме разминаващи се мнения по дадени теми. Това обаче не е причина да нарушаваме добрия тон.

skorpionche, sunshine202, честити девойки 💗  Вече си мислех, че ще сме предимно мъжки отбор 😁

Относно басейните - най-добре всяка да се консултира със своя аг, защото все пак случаите ни са си различни. На мен ми каза, че е ок, стига температурата да не е по-висока от моята телесна. И категорично да не влизам в сауни и парни бани.

# 186
  • София
Влизам да се похваля и оплача. Днес бях на ЖК и видяхме бебчето. Пораснало е в последния месец. Отговаря на 16гс и тежи 123 грама. Предположенията този път са за момиченце (предният път каза момче). Предполагам, че в тази седмица вече е по-сигурно, че наистина това е полът.
Все пак ще изчакам да ми го потвърдят и другия месец на ЖК и после на ФМ.
Плацентата ми е горна предна, така че сигурно ще почна да усещам бебчето по-късно. На БХСто ми бяха казали, че е задна, не очаквах да се мести с тази скорост...

А оплакването ми е че днес нищо не успях да хапна. Всичко връщам. Толкова пъти не съм повръщала в един ден никога. А уж беше спряло, и вече и следа от гаденето нямаше. Чудя се вече на какво може да се дължи, дали съм яла нещо развалено... Дали е от нерви... И най-вече, ще бъда ли утре по-добре?

# 187
То и аз почивка без басейн и море не я броя за почивка, но съм гъбясала и с бактерии от преди да забременея и май ще си седя на сухо😂Който може да си позволи цопването във водата благородно му завиждам🤪

# 188
Колко сте напреднали повечето, аз съм още 12 седмица/ ама по ехографа е седмица напред/ 😅 Малко се бъркам така, понеже за БХС смятаха според ехографа, АГ-то си смята по последна менструация. Моята овулация е винаги рано и когато забременях правех тестове за овулация и беше на 10 ден, явно заради това върви напред. Не знам дали ще сменят термина за по-рано.
Болят ли ви още гърдите? Мен ме болят от малко преди закъснението и не са спирали, мислех че ще е само в началото.
Обаче откакто ми мина гаденето започнах пак да ям много и всичко, всеки ден си казвам днес последно от утре ще се храня здравословно, но уви😂 Все още не съм качила килограми, мен повече ме притеснява това, че буквално се тъпча само с вредни храни.. Приятелят ми ме окуражава щом ми се прияжда да си хапвам, но аз искам да спра.
Вие как сте с апетита и успявате ли да го контролирате 😅

# 189
  • au bout du monde
На мен следящата, ме питаше какво искаш да е, и аз казвам ами не знам, и тя айде бе не знаеш, и аз казвам ами момиче, че ми омръзна все от чурки и мъжки дрехи в нащата рода, защото само аз и сесра ми сме момичета, от всичкш други, и тя каза ами дано да е късмет, ще видим кой е късметлията...
И чак като се прибрах вкъщи и чета феталната и какво да видя в заключението пише:видях жив плод, от женски род....и няпряво пощурях..искрено се надявам и след 3 седмици да каже че няистина е момиче, от дъното на душата си желая..но дори и да е момче, пак ще го обичам и желая

При нас е точно обратното. Само жени. Имам сестра и 5 братовчедки. Те вече имат 6 момичета. Само аз имам 1 момченце и сега очакваме още едно Laughing

От страната на мъжа ми са по равно момчета и момичета.

# 190
Аз хич не успявам да контролирам апетита си. Ужас. И съм качила 3 кг. а съм в 14 г.с. Бях 54кг. сега съм 57 кг. а и не се движа много все съм си у дома. Вие правите ли рзходки, някакви упражнения за бременни?
Относно гъбичките и аз имах, лекувах ги 2 седмици и вече съм добре, ако нямате някакви неразположения може и да изчакате с лекуването, но ако имате, както и аз имах няма какво да чакате🌹🌹🌹

# 191
  • au bout du monde
Аз хич не успявам да контролирам апетита си. Ужас. И съм качила 3 кг. а съм в 14 г.с. Бях 54кг. сега съм 57 кг. а и не се движа много все съм си у дома. Вие правите ли рзходки, някакви упражнения за бременни?

Гледам да правя по 10хил крачки  на ден. Днес направих 16 хил.Laughing Грабнах малкия в количката и на гребната база.
За упражнения препоръчвам този канал: Pregnancy and Postpartum TVhttps://www.youtube.com/channel/UCIakpj3Xn5NBfRH9mfoG43w

Има както за бременни, така и за следродилния период.

Миналия ден се абонирах за https://watch.melissawoodhealth.com/browse , има някои видеа за бременни.

# 192
Мен гърдите продължават да ме болят, повръщането мина, сега обаче имам киселини🤦‍♀️. Сега като чета някои мами са в 12-13г.с, а аз забравих вече кога бях в 12 г.с. Вече съм 16г.с и 1 ден, но пък термина ми е в началото на октомври,  а най-вероятно ще родя септември. И сега като се замисля хич не ми допада зодия везни. Таткото е везни и е много нерешителен,  аз пък съм дева, при мен всичко трябва да е по план😁

# 193
Мен гърдите продължават да ме болят, повръщането мина, сега обаче имам киселини🤦‍♀️. Сега като чета някои мами са в 12-13г.с, а аз забравих вече кога бях в 12 г.с. Вече съм 16г.с и 1 ден, но пък термина ми е в началото на октомври,  а най-вероятно ще родя септември. И сега като се замисля хич не ми допада зодия везни. Таткото е везни и е много нерешителен,  аз пък съм дева, при мен всичко трябва да е по план😁

Да е живо и здраво бебчето, зодията не мисля, че ще му определи живота. И аз така като почнахме да правим опити за бебче, пресмятах кога трябва да забременея, че бебчето да е с мойта зодия(скорпион). Да обаче има сила, която е по-висша от нас. Като се забави бебето и си викам дано всевишния ми го даде пък, каквато иска да е зодия. Всичко ще отмине и ще се забрави важното е да е добре 😇😇😇

# 194

Да е живо и здраво бебчето, зодията не мисля, че ще му определи живота. И аз така като почнахме да правим опити за бебче, пресмятах кога трябва да забременея, че бебчето да е с мойта зодия(скорпион). Да обаче има сила, която е по-висша от нас. Като се забави бебето и си викам дано всевишния ми го даде пък, каквато иска да е зодия. Всичко ще отмине и ще се забрави важното е да е добре 😇😇😇
Ние преди да решим да имаме бебе се бъзикахме,  че трябва да е на 3.10 , рождения ден на мъжа ми и че ще момче.  Аз все го бъзиках тогава, че 100% ще е момче, моята яйцеклетка си пада по мъжки сперматозоиди😁Минаха няколко месеца, решихме че вече няма да се пазим пък когато стане, имах притеснения че може би заради годините няма да забременея бързо, то пък взе, че стана веднага. После като разбрахме, че термина ми е 4.10 много се смяхме, а сега вече знаем, че ще и момче. Нищо планувано, а накрая всичко по план🙂

Общи условия

Активация на акаунт