Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 022
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Ами духовита съм . Какво да направя писаха ми момичета , че не трябва да ти доставям това огромно удоволствие . Така че наистина ще е по добре слда ме послушаш в гория ми пост . Тук няма место за злоба и заяждане а само за ПОЗИТИВНИ МИСЛИ  както казах!

# 166
LinaT, на мен много ми помагат промивки с ябълков оцет. На око ги правя, но малко оцет на дъното на съдчето и литър вода. За няколко дни са ми минавали гъбички от антибиотик така. Но пък съм имала и други симптоми освен течение.

———
Виала, абсолютно ми е под нивото да разговарям с хора, които не владеят четене с разбиране, така че приключвам така приятната комуникация с теб. Сбъркала си човека, ако си мислиш, че арогантното ти и грубо поведение може да ми даде някакъв наклон в живота. Прочети си мненията пак щом се налага и помисли кой се заяжда и злобее. Остани си със здраве, нямам какво да ти кажа повече.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 15:56 от sarajj

# 167
Аз тук да се включа за промивките, ако някой реши да пробва, задължително се консултирайте с лекаря си преди това. Моята док категорично забранява всякакви промивки, особено в период на бременност. Първо е опасно за тапата, защото може по-силна струя да я "бутне", второ лигавицата е много чувствителна и с киселинен разтвор не се знае как ще реагира и тн. аргументи. Внимавайте с бабини те елачи в този период, има неща които не само, че няма да помогнат, но и могат да навредят. Иначе съм за народната медицина, но в разумни граници.

# 168
Бубамара, права си. Трябваше да уточня по-конкретно, че нямам предвид промивки с вагинален душ, а просто външно обливане, при което няма опасност за тапата. Ябълковият оцет, както и содата, възстановяват нормалния ph баланс и това помага в борбата с гъбичките.

# 169
И аз съм на мнението ,че трябва да се внимава и че човек не трябва да назначава лечения . Има си доктори , интимни гелове , глобули с млечна киселина

# 170
Момичета,не се карайте за глупости,Виала разбирам те,казах ти същата съм,но просто Сарай е права,че ако самото четене те натоварва и притеснява е лошо за теб и бебето , лично аз не бих се засегнала на това защото моя мъж ми казва,ми спри да четеш и няма да се изследваш и притеснявал, така че според мен на всички ни бошуват хормоните,но няма смисъл от разправий за такива глупости,всеки си предценява за себе си какво ще пуска,какво ще прави,въпрос на личен избор.Успокойте се нали сме тук да си помагаме да се окуражаваме в трудни моменти... 🙏🍀🌷

# 171
Да повдигна още една тема. След две седмици имаме запазена спа почивка. Четох мнооого разнопосочни мнения за къпнето в басейн.. все пак мисля на собствен риск да вляза. Няма гаранция че ще се появи проблем, но все пак вашия опит при предишни бременности какъв е? Надявам се да не е пълен хотела и басейна, ако има 30 човека във водата няма да влизам.

# 172
Бабините илачи колкото могат до помогнат, толкова могат и да навредят. Същото е и със билките. Някои може да доведат до контракции. Така че за всичко питайте АГ-то си или личния лекар. Бременността не е болест, но е доста деликатно положение, така че не правете нищо на своя глава и след четене в нета. Моля не се филмирайте, а отсявайте информацията.
Относно басейните, не е добра идея, заради препаратите които се използват. А и е идеално място за развъждане на гъбички. Поне на мен при предишната бременност ми бяха казали къпане само в морето.

# 173
  • au bout du monde
Ако не е гореща минерална вода няма да има проблем. Може гъбички да хванеш, но не при всеки се случва.

# 174
Да, за басейните съм на същото мнение, че заради гъбички не ги препоръчват, но иначе като вид спорт по време на бременност препоръчват плуването. Аз лично не влизам.

# 175
Аз бих избягвала басейните, особено с тази кофти микробиология, която имам.
Запазила съм и аз уикенд по случай рождения ден на ММ, но чак ми се уби желанието.
Никакво СПА, никакви басейни....

# 176
И ние здраве да е ще ходим на почивка, но без спа, мисията ни е да опознаем родопските селца. Аз да попитам има ли някоя дама, която има планове да ражда извън града по местоживеене?

# 177
И аз съм твърдо против басейните, доста пъти съм била сюрпризирана с гъбички или разни други бактерии след басейни, чееее не искам да си представям да лепна нещо сега. А и на една бременна приятелка, АГ категорично и беше казал относно почивките - ходи на почивка, но без да влизаш в море или басейни.

# 178
Момичета, хайде по-свежо, тук сме се събрали 100 бременни, нормално е да сме и различни,едни се притесняват повече, други не. На едни им е първа бременност,  на други поредна. Предполагам мамите с поредна бременност са малко по-спокойни и информирани, няма лошо мами с първа бременност да са малко по-притеснени и да питат. Пак казвам всички сме различни. Аз преди да завърша мед.сестра бях голяма паника, сега запазвам самообладание,  не се шашкам при най-малкото. Понякога някои въпроси ми звучат смешни, но трябва да уважим въпроса.
Относно басейните- ако не е топла минерална мисля, че няма проблем.  Както писаха някои момичета единствено може да хванеш гъбички, но пък плуването го препоръчват на бременните

# 179
Преди бременността никога не съм имала проблем с басейни и море, ама направо се изненадвам колко непредвидим е организма сега и как от нищо хванах бактерия. Ще видим, мисля да вляза и да се наслаждавам, после ще се изследвам и така. То и без басейни може да се хване нещо.
loveparrots
Аз съм от Монтана и ще раждам в София. Рано е още, но го умувам често как ще стане. Принципно имам възможност да отседна в София при роднини или в собствен апартамент (но ще съм сама най-верноятно и ако тръгне раждане не знам как ще се транспортирам до болницата) Но като че ли по-голямо ми е притеснението за прибирането, завои, дупки. И после ако трябва да се връщам след няколко дни за контрола, конци, преглед на бебчо. Тъмна индия ми е тая тема и може като наближи момента да обменим мнения по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт