Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 103
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, мами 😊
Признавам, че не следя и чета много, много, че не ми остава време, но се включвам за съвет.
Наша много близка приятелка отиде в родния си град, за да се грижи за майка си, която беше болна от рак и ковид. Тя също се зарази. За жалост майка й почина и тя сега се върна в града ни. Официалната карантина беше до понеделник, а тя иска да се видим в събота. Онзи ден е загубила и обоняние.
Много обичаме и нея и семейството й и нямахме търпение да се прибере, за да й вдъхнем кураж, а и да им кажем новината, защото още не сме, но признавам, че нямам опит с вируса и не мога да преценя дали вече е безопасно. Фактът, че се е прибрала при детето и мъжа си говори, че се чувства добре и не се притеснявай, но аз наистина не знам какво да направя, защото ми се разкъсва сърчицето 😔
Мойте съболезнования за майка й.
Най-добре е да не рискувате, проведете онлайн разговор , обясни й ситуацията и изчакайте да минат поне още 10-15дни , за да се видите.

# 316
WorldWide , и при мене е същото, след като се нахраня остава един гаден остатъчен вкус, пробвах с ментови бонбони и положението е значително по-добре.Чантата ми е винаги пълна с тях, имам си и един пакет на масата във всекидневната. Grinning 10тина минути след като се нахраня веднага взимам един бонбон или дъвка и се разминавам. Simple Smile Пробвай, дано ти помогне.

# 317
Когато бяхме болни, за да се върне на работа искаха отрицателен тест на мъжа ми, на 15-я ден беше положителен! И изкарахме две карантини, макар и да твърдят, че след 10-я ден вече не сме заразни. Защо ви е да рискувате като сте бременна? Не е задължително да си тежко болен, за да си заразен. Ако забавите виждането с една седмица нищо няма да стане, а и тя трябва да ви разбере. И въобще карантината е, за да не се заразят други хора, то затова има толкова болни.
Малко по-остро се изказвам, но нали растящите бебчета са най-важни Simple Smile

# 318
Съболезнования за загубата на вашата близка! Щом ви е толкова близка, смятам че ако и обясниш по телефона какво е положението и защо се притесняваш, ще влезе в положение и няма да има проблем. Все пак живеем в ера на технологии и може да се видите на видео връзка. Аз лично бих си спестила такова притеснение.

# 319
  • Казанлък(Бургас)
Ronchenceto, съгласна съм с момичетата. Проведи видео разговор с приятелката си. Тя има нужда от подкрепата ти и това ще й помогне. И вярвам, че ще разбере причините за твоята предпазливост.

# 320
Добро утро! И аз мисля, че видео разговор е най-доброто решение на този етап, пък има време за срещи, малко търпение 👍
Значи това ми е трета бременност, която ми доказва, че една бременност с друга не са еднакви и всеки път е индивидуално! Как може да се събудя в 3:00 и да бленувам толумбички!? Такава лакомия ме гони, за първи път в живота ...🙆🏼‍♀️

# 321
Как може да се събудя в 3:00 и да бленувам толумбички!? Такава лакомия ме гони, за първи път в живота ...🙆🏼‍♀️

Срам, не срам, преди 3-4 дни си пържих картофи в 2:30 през нощта... ММ колко ми се смя не е истина, но никога не са ми били толкова сладки, колкото тогава.Не съм и от хората, които се събуждат през нощта и ядат тайно, но онази вечер какво ми стана не знам.

Аз защото съм паника, си записах още един час при фетален специалист за измерване, ей така, за да съм си спокойна и да го чуя и той какво ще каже.

# 322
Влизам с един малко странен въпрос. Преди извесно време няколко момичета споделиха за изтръпване в ръка.
Може ли малко инфо, коментирахте ли го с лекар и какво каза, пихте ли нещо (маглезии или друг витамин, лекарство). От 2-3 дена има изтръпване на единия пръст на лявата ръка, не мисля че е нещо кой знае какво, просто ми е некомфортно и затова искам съвет от вас.

# 323
Paldora, и аз съм същата 😂 С тези картофи голям ужас, много ми се ядат, но засега държа фронта. Но хем за трети път съм бременна, досега не съм имала такъв проблем. Сега като ми се дояде нещо и край, голяма воля да не нападна 😂
Tupila, за тези изтръпвания знам, че изписват магнезий, консултирай се с док. Но мен моята ме успокоява винаги, че е нормално. При разширяване на матката, другите органи се разместват и е възможно притискане на нервчета и др. подобни "ефекти". Не се притеснявай, но за всеки случай като ходиш си питай док 🍀

# 324
  • София
Тулипа, това с изтръпването на пръст на ръката звучи като прищипано нервче, но според мен няма как да е от разширяването на матката, защото нервите, които са в ръката тръгват от шийните прешлени, нямат общо с кръста. Не мисля, че е нещо страшно, защото би трябвало да мине с времето, на мен ми се е случвало без да съм бременна. Може да те е надухал вятъра... Все пак го обсъди с лекар да видим какво ще каже.

# 325
  • София
Момичета може ли да ми помогнете като ми кажете къде се намира поликлиника България?

# 326
  • София
Момичета може ли да ми помогнете като ми кажете къде се намира поликлиника България?

Добре де, ти гугъл не ползваш ли? Само като напишеш поликлиника България и ти я вади най-отгоре заедно с адреса. София, бул. България 51.

# 327
  • София
Благодаря

# 328
Имам позната, която от 3-4ти месец на беменността се оплакваше от голямо изтръпване на двете ръце и пръстите, главно нощем. Не можеше да спи. Не знам дали се оправиха нещата накрая, но роди здраво бебче, не мисля, че по някакъв начин вредеше на него.

Аз също имах такъв проблем нощем, още преди да забременея, но сега пия магнезий по 3 пъти на ден и нещата поотминаха.

# 329

Добре де, ти гугъл не ползваш ли? Само като напишеш поликлиника България и ти я вади най-отгоре заедно с адреса. София, бул. България 51.

Не всеки се ориентира по карта и точен адрес. Нужна ли е тази язвителност?

Станислава, още не съм ходила и аз, та не мога да те ориентирам Sad Кога трябва да ходиш? Аз съм в понеделник следобед. След това бих могла да дам някакви ориентири, ако твоят час е в следващите дни.

Общи условия

Активация на акаунт