Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 105
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз съм днес в 17:30ч

# 331
Привет!
Леле, вече съм в 14та седмица, а още мога да спя постоянно. 🤷🏻♀ Нормално ли е това?! 😁

И аз почнах да се отчайвам от този форум, що за отношение, що за отговори?! Аз както съм живяла повече от 4 години в София, убий ме, ‘ма не мога да се ориентирам по всеки “адрес от гугъл”.
Пренебрегнах драмите на момичетата по-рано, че ако бяхме да се включим още 2-3 и щяхме да спамим още по същата тема. Ми, малко по-нормално отношение не можете ли да използвате?! Чак се ядосах, голяма агресия, голямо нещо!

# 332
Аз съм края на 16та седмица ама и аз още нямам никаква енергия, много ми се спи и след работа търся само дивана. Отделно месо още не мога да ям, и кафето не ми понася. Почвам да се притеснявам, че никога няма да мога да ги проям тези неща, а преди умирах за кафе... 😕
Има ли други момичета с неотшумели симптоми?

# 333
Стискам палци! При Вецев ли си и ти?

CardyR, и аз се будя по нощите и зяпам в тавана по 3-4 часа 😁 Първата бременност я проспах, а с тази обратното. Предполагам, че и двете са "нормални" като за бременни.

Азалия, и аз още не мога да погледна месо и кафе. Не си сама 😁

# 334
Азалия и аз месо не съм яла от три месеца, не мога да го погледна. Ама вчера като минахме с ММ покрай една дюнерджийница, като ми замириса на дюнер..... викам “бързо влизай да купуваш, докато ми се яде месо, да се нахрани малко бебето” 🤣 Та... хапнах му един, май и на двама ни се хареса. 🤣

# 335
Здравейте, дами,

не съм много активна във форума, следя проблемните теми предимно, но от вчера сякаш повярвах, че може и да го бъде, и намерих тази тема.
Аз съм с термин 13.10. и до сега нещо все ме караше да съм неспокойна (проблемна история), но от няколко дни имам чувство, че усещам бебето. Чудя се дали си въобразявам или наистина е възможно в 15+0 - 15+2 (първа бременност, стигаща до тук)? Вие дали нещо усещате? И какво?
При мен е малко над срамната кост, леко подуване, последвано от спадане - невинаги в центъра, понякога дори е малко по-вляво, а друг път малко по-вдясно. Ама май не са тези пеперуди, за които повечето жени споменават. И понеже е и сутрин, си позволявам да си мисля, че не е проблем с перисталтиката.

Леко бременеене на всички Ви Simple Smile

# 336
Поликлиника България се намира до Джъмбо на бул. България. Малко след тях има Билла и много голям мол. Може да спрете на паркинга на Билла, не съм сигурна дали на самата поликлиника има паркинг. До там стига и трамвай 7.
За разлика от повечето тук, аз много нали там на месо и салати. Само от тях не ми става зле след ядене.

# 337
Благодаря за подкрепата. Без да искам изтрих коментара си. Търсих съвет как да постъпя на работата си, защото е много натоварваща, а шефът ми не проявява разбиране и гледа да му върви работата и да те изцежда колкото може без да го интересува дали си бременна или не. А аз вдигам  високо кръвно предполагам от работата и много се притеснявам.

# 338
намира се точно до Джъмбо на бул.българия ако го знаете

# 339
Бих те посъветвала изобщо да не чакаш, а да си вземеш болничен. Ти и бебето сте по важни от реакцията на шефа към болничния ти. Не знам дали аз постъпих правилно, но като почнаха да ми кашлят на работа без маски направо си тръгнах по обяд и не се върнах повече. Смятах да взема края на май болничен, но когато усетих, че те не мислят за мен реших, че няма нужда и аз да се съобразявам с някой.

# 340
Здравейте Flowers Hibiscus
Включвам се и аз с въпрос към тези от вас с нисък хемоглобин. Вече съм в 16та седмица и вчера си получих резултатите от изследванията на кръв, урина и микробиология. Всичко е в норми, освен ниския хемоглобин, еритроцитите и занижена кръвна захар. АГ ми предписа Феро-Фолгамма Нео, който се пие на гладно. Имам доста неприятни болки в стомаха от тези таблетки и исках да ви питам дали някоя от вас ги пие и как се справя със стомашните болки. Може би ще свикна да ги пия, но нали сме тук за да споделяме, така че реших да се допитам до вас Simple Smile

# 341
Здравейте, момичета 😊
Аз днес отново съм с главоболие, вече и кафето не ме спасява от него🤯
Някой спомена тулумбички, аз от 3 дни също ям всеки ден, а попринцип не обичам😂 Много неща ми се прияждат, особено които "не трябва" ама с месото още не се разбирам. Все още нямам енергия и ми се спи много, но гледам поне по 1 час на ден да правя разходки, другото време лежа и ям 😂
И аз като Paldora си записах втори час за фетална, за да ми е по-спокойно. Чакам понеделник с нетърпение, дано потвърди добрите новини.
По другата тема, която отворихте аз също смятам, че отношението тук не е много ок. Започнах да използвам форума сега когато забременях, честно казано бях скептична, но ми се стори много готина групата тук, бях приятно изненадана и всеки ден с желание влизах. Напоследък забелязвам доста критика, кофти коментари и опити за поучаване, когато някоя мама има по-различно мнение по някоя тема и все по-рядко имам желание да се включвам.

# 342
Аз също не мога да ям месо и никакво готвено и правено. Само готови храни и съм притеснена ,че ям много боклуци но на бебето друго не му се яде. Ако пробвам и после става едно повръщане страшно! И така вече цяла седмица менюто ми е ПИЦА ДОМИНОС ГАРДЪН КЛАСИК Joy мога да ям това нон стоп , ама махам лука .
Иначе сутрин кафе , мюсли с мляко , после пица от "баничарницата" после салата , после кейк (пак купен от пекарната) и вечерта пак пица . Много нездравословно , но аз нямам вина!
Пробвам да ям нар , ябълки , банани , круши -повръщам ...... 
Безсънието нощем и мен ме мъчи ,всяко вечер в 2 до 3.30 или 4.00 съм будна и сутрин ставам в 6.30 без проблем ....

# 343
  • София/Севлиево
Аз ям месо ,и риба,и готвено.Само скарата ми е гадна и доматите (с тях от преди не се разбирам,а много ги обичам).На закуска редувам банички,мюсли,опитвам се и плодове да ям...Кафе пия по съвсем малко.Обаче сили нямам и все ми се спи.Мога да спя 25 часа в денонощието (само дето няма толкова много).Гадене имам още, предимно вечер.И контракции,които в повечето случаи не усещам...

# 344
Аз като цяло не обичам месо, сега хептен го зарязах,  основно ям банани, краставици,  домати, картофи. По принцип обичам много сладко, но сега единствено ям кремчета,  пудинг, такива неща. Как сте с килограмите.  Ако ви кажа,  че лятото бях 65-68, сега съм 84,5😳. Бях стигнала до 85, като повръщах станах 83,5, този месец съм качила 1кг, което за мен е ок. То е ясно, че ще отида 90+ да раждам, но колкото мога ще гледам да не качвам на месец по 2-3кг. При първата бременност от 60 отидох 92кг да раждам, свалих ги, станах 55кг, забременях отидох да раждам 96кг 🤦‍♀️, сега е същия филм.
От няколко дни сутрин като стана все едно нямам корем, не съм бременна 😁, но ям ли ставам като за 7ми месец.
Бебчо го усещам, но не винаги и не толкова осезаемо, по-скоро като съвсем леко потрепване на мускул. В 16г.с и 4 дни съм

Общи условия

Активация на акаунт