Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 112
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
  • Bарна, морето, сините вълни
Съжалявам, че не пиша често, но не ми остава много време.
Сутрин сме на разходка с детето и кучето до обяд. После хапваме, спим и то половината ден минал. Малко да пооправим вкъщи, да сготвим, да играем. Отделно имам кулинарни страници във Facebook и Instagram и гледна д а качвам по някоя рецепта.

Аз също съм имала изтръпваания на целите ръце и пръстите. Това беше към края на първата бременност, може би към 8-ми месец. Беше ужасно, пръстите ми бяхасъщо бяха надути. Оправих се малко след раждането. Магнезий пиех от 14 седмица.

# 361
Съжалявам, че не пиша често, но не ми остава много време.
Сутрин сме на разходка с детето и кучето до обяд. После хапваме, спим и то половината ден минал. Малко да пооправим вкъщи, да сготвим, да играем. Отделно имам кулинарни страници във Facebook и Instagram и гледна д а качвам по някоя рецепта.

Аз също съм имала изтръпваания на целите ръце и пръстите. Това беше към края на първата бременност, може би към 8-ми месец. Беше ужасно, пръстите ми бяхасъщо бяха надути. Оправих се малко след раждането. Магнезий пиех от 14 седмица.
Здрасти, може ли да споделиш кулинарните странички? Ще те следвам с удоволствие, че винаги се чудя с какво да ги храня 😂

# 362
  • Bарна, морето, сините вълни
Хехех, ще се радвам. Heart
https://m.facebook.com/healthyforchildren

https://www.instagram.com/healthyforchildren

# 363
Момичета аз влизам с малко тъп въпрос но по-добре да си питам преди малко бяхме легнали с сина ми да си играем ( на 1г и 3м е) е се метна върху корема ми и се притесних да не е станало нещо на бебчо .. какво мислите ?
Не би трябвало. С предната бременност една вечер мъжът ми се стовари с почти цялата си тежест върху корема ми точно (беше отвътре на леглото и реши да ме прескочи), но всичко беше наред с бебето. Не се шашкай. Особено ако няма болка или кръв, не мисля, че има от какво да се плашиш. Всичко ще бъде наред 🤗

# 364
В коя седмица започва да се усеща бебето, май като го усещям ще съм по спокойна 🤣аз в Неделя влизам в 14г.с, много се вълнувам

# 365
  • София
Момичета аз влизам с малко тъп въпрос но по-добре да си питам преди малко бяхме легнали с сина ми да си играем ( на 1г и 3м е) е се метна върху корема ми и се притесних да не е станало нещо на бебчо .. какво мислите ?
Бебето е добре защитено, спокойно. Hug

Моята госпожица (1год и 9мес) е нещо средно между торпедо и тасманийски дявол... И особено бурно изразява любовта си... Grinning

# 366
В коя седмица започва да се усеща бебето, май като го усещям ще съм по спокойна 🤣аз в Неделя влизам в 14г.с, много се вълнувам
Ако ти е първа бременност може би след 17-18 г.с ясно ще го усещаш. Аз го усещам от 12-13г.с, но по-скоро като трепване на мускул еднократно.  Днес все едно се събуди от дълбок сън, мърда рита, вече 1ч не е спрял и не да го усещаш отвътре,  то просто си личи как мърда корема. Така ми се получи при първата бременност,  не знаех мърда ли, какво е усещането. Мисля че бях в 17-18г.с получих кървене и ме приеха в болница, на другия ден бебчо мърдаше, тогава го усетих за първи път

# 367
Хайде пак ми се появи това розово зазапване ...... просто ми писна в 4та в 8ма седмица и сега в 14та.... звъннах на докторите тук "ако нямаш болки и силно кървеве е нормално , ако получиш обади се но не че има много какво да се направи.." казах и на сестра ми и тя ми каза да съм спокойна ама как да съм спокойна .. аман вече

# 368
Благодаря момичета за отговорите, аз съм на преглед след около 3 седмици и ще питам за изтръпването, затова попитах вас за мнение. И аз не мисля, че е нещо фрапиращо, но не ми е удобно да занимавам който и да е лекар с моето малко пръстче на ръката Grinning Ще пробвам да пия магнезии, има на Биолектра разтворим предполагам няма да е проблем какъв е магнезия.
За усещането на бебето, имам някаво съмнение че започвам да усещам нещо като еднократно бълбукане и то е при   пълен покой, но тъй като на мен ми е първа бременност, незнам дали е то или червата нещо, а и съм още в 14 седмица.

# 369
И аз мисля че от около 2 седмици усещам НЕЩО.. ама като ми е за пръв път не знам дали това е бебето. Отначало бяха като мускулни спазми, сега са по-изразени, дори и през деня като седя в офиса усещам. Влизам в 17та седмица. Нямам търпение за по-уверени движения от бебчо.

# 370
Елмазче, от всички определения като пърхане на пеперуди, балончета в корема, червейчета и т.н., най-после, благодарение на теб, открих определението, което търся и аз - трепване на мускул.
Първа Б. ми е, но съм сигурна, че усещам бебето. Няколко пъти съм го усещала, а сега последните 2-3 сутрини се събуждам, лежейки по стомах, точно от това "мускулче" Blue Heart
Може да е странно, но аз съм сигурна. Майка ми казва, че и се струва рано, свекървата пък е сигурна, че описвам движенията на бебчо. 14та седмица съм.

# 371
Момичета, някоя от вас на прогестерон (утрогестан) 200 веднъж на ден? Беше ми предписано само заради предишен спонтанен аборт като превантивност. Още в 10 седмица АГ ми каза да допия колкото имам и да го спра. Аз днес влизам в точно 14 г.с. и ще го спра. Не съм имала зацапвания, феталната беше 6+, притеснява ме, че не ми е казал да спра по схема, а от раз. Знам, че плацентата би трябвало да поеме още в 10 седмица, но се ужасявам. Имам преглед отново след седмица и вчера ми беше последното хапче.

# 372
Виала,мани ти това ,, спокойно" не носят те детето хващай се и отивай на лекар тогава вече ще си спокойна със сигурност е безобидно,но твоето спокойствие е най-важно
Елмазче,нещо не разбрах май и се стреснах сега като мърда да очаквам кървене ли? 😟

# 373
Така е хариомче , звъннах на докторите и това казаха и в гинекологията и в спешното . Частните кабинети са затворени вече и те нищо не могат да направят , най много на скан . Тук е много различно , за жалост не както в БГ . В България щях вече да съм разбрала какво и защо ми е така ...  аз имам приятели гинеколози ама и те гадаят в случая . Дано да е от шийката просто ...

# 374
Здравейте момичета. Вчера бях на преглед при АГ-то и потвърди думите на др. Сигридов за момИченце. 💗💗💗 Каза, че всичко е нормално. Вече започнах даже и да усещам бебка.

Общи условия

Активация на акаунт