Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 726
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
С риск да прозвуча глупаво, ама... Как ви остава време да имате интимност с мъжа си ако бебето спи в спалнята при вас? Ние сме харесали едно много хубаво легълце и ще го сложим в спалнята до нашето легло, но не смятаме да учим бебчето да спи при нас в леглото, предполагам после е страшно трудно да отвикне и вече след 10-12 месеца да си го сложим в детската стая. Дано се получи 😁

# 511
Добро утро, момичета. Simple Smile
Някой може ли да ми даде малко разяснение и някакви ориентировъчни реф. стойности за плацентарния протеин?
Моя ми се струва не леко, а доста завишен.От клиниката трябва да ми звъннат за консултация с генетик, но не знам това кога ще стане, а го нямам това търпение.
Порових се малко в интернет, но не намирам нищо, което да ме ориентира.

Рисковете иначе са много ниски, но само това не ми е ясно.

# 512
Да кажа и другата гледна точка за спане то. Моето пъро дете спи в своя стая от както беше на 60 дни.Много е ревливо от самото раждане,все още се буди през нощта, но нали е в съседната стая, ставам и я приспивах. Не ми е пречило да ставам и да я кърмя. Мисля за второто да взема малко легло-кошче в което да спи в началото и да го преместя в самостоятелна стая на същата възраст. Страшно е само първите дни, все става да видя дали всичко е ок, а мъжа ми ме успокояване.
За кетотелата наистина е важен приема на вода, но те ще изчезнат от урината когато спрете да повръщате. Е аз още не съм.

# 513
  • София/Севлиево
Уф моя тийн го е страх да спи сам.Преди време го бяхме отделили,но почна да сънува кошмари,после вуйчо ми почина внезапно и от тогава съвсем отказва да спи сам в стая.Казва,че някаква леля вещица идва в два часа в тъмното и крещи,че ще го убие...Може и от състоянието му да е.И ние с ММ сме самостоятелни от 19-годишни ,сега като се върнем в неговия град ще сме на 10 минути от техните,та пак ще си запазим самостоятелността.Проблемът е,че там доходите ни ще паднат наполовина,но пък няма да имаме разход за наем и за допълнителна детегледачка.Цяла нощ го мислех и сутринта пак питах ММ сигурен ли е,че иска да се върнем там,защото тръгнем ли си сега от София повече няма да се върнем.Той е IT и се надяваме да си намери там работа за 2000,които ще са ни достатъчни.Пък може и аз накрая да почна работа по специалността си след като баба и дядо са пенсионери и ще помагат за децата.Само се моля Слави да не се влоши.Детската психиатърка каза,че го чака в пъти по-труден пубертет и след него или ще се оправи или ще се влоши тотатлно.Надявам се на първото като един непоправим оптимист...

# 514
Ели, ние хубаво си чешем езиците за самостоятелност, но при теб положението е съвсем различно...Щом си решила, че имаш нужда от помощ, значи е така.Все  ще се оправите някак щом имаш варианти да избираш и кой да ти помага🙂

# 515
Включвам се със закъснение, защото последната седмица ми се събраха доста неща. Baby monkey, аз изкарах ковид съвсем скоро. Това, което пиех аз беше витамин Д, цинк, биозин мама и аспирин протект. Продължавам да си ги пия и сега, няколко дни след края на карантината, но аз витамините си ги вземах и преди това. Сега единствено добавих аспирин протект. Според моя гинеколог това е напълно достатъчно. Неговият съвет беше да не бързам с антибиотика.
Тук обаче има едно голямо Но, а именно как се чувстваш, защото ние вкъщи се разболяхме всички и всички го карахме различно. Личната ми лекарка ми каза да пия Стодал, ако започна да кашлям, но аз като цяло нямах кашлица. В крайна сметка и аз пих антибиотик, защото на 6-я ден се почувствах осезаемо по-зле. Може да си вземеш апаратче за мерене на сатурацията, за да следиш как са нивата на кислород в кръвта. Пожелавам ти бързо оздравяване и всичко да е наред.
Вчера ходих на преглед, за да видим как е бебето след боледуването. На пръв поглед всичко му е наред, даже беше много активно. Надявам се да няма последствия от коронавируса.
Момичета, за движенията на бебето, забелязала съм поне при мен, че се движи по-активно на ехографа, ако съм яла преди това. Та може да пробвате следващия път като ви предстои преглед да си хапнете преди това.

За съжаление, ние сме с Ковид. Посъветвахме се с лекар, но момичетата, които го изкараха, може ли да кажат как се лекуваха? Като цяло приемам всякакви съвети.

# 516
Добро утро, момичета. Simple Smile
Някой може ли да ми даде малко разяснение и някакви ориентировъчни реф. стойности за плацентарния протеин?
Моя ми се струва не леко, а доста завишен.От клиниката трябва да ми звъннат за консултация с генетик, но не знам това кога ще стане, а го нямам това търпение.
Порових се малко в интернет, но не намирам нищо, което да ме ориентира.

Рисковете иначе са много ниски, но само това не ми е ясно.
Моят е 0. 59 и според док е малко нисък, но и аз не знам колко е максимална стойност. При ниския на мен ми казаха за плацентарната недостатъчност, за която писах. Не се притеснявай, изчакай си разговор с генетик най-добре 🤗

# 517
Добро утро 😊
Вчера бях отново на фетална + БХС /повторих ги при друг специалист за собствено спокойствие/ и бебето беше супер активно, не спря да скача да се върти, дупето си показва, гърба лекарката се видя в чудо докато измери всичко 😂 Аз гледах втренчено в екрана беше ми много интересно,какви салта прави в мен, а аз нищичко не усещам. Потвърди, че чакаме момиченце 🥰 . Каза ми, че съм с предна ниска плацента,чела съм че и други от вас са така, но не знам какво означава честно казано. Не ми каза нищо допълнително за нея. Чакам сега да ми се обадят и за кръвните, оказа се че предните не са ми пращани в генетична лаборатория, а обикновена. Най-вече заради това исках да го повторя. Излезе нисък риск, дано да се потвърди и сега. Продължава да си е седмица напред и ми смениха термина за 22.10.
Ние живеем самостоятелно на квартира, но до края на лятото се надявам всичко да е уредено и да сме се преместили вече в наш дом. Ще е малко трудно с ремонти и местене, но мечтая да направим  детската стая 😍

# 518
Аз пия Акард 150 мг и нямам проблеми с кървене. Миналата бременност пак го пих до 30 и някоя седмица и всичко беше наред. Аз го пия заради високия риск от преекламписия.
Преди прегледите трябва да сте яли поне около половин час преди това, за да активни бебетата. Това е особено важна преди мерене на тонове, защото те се мерят, когато бебета е будно. Иначе е ленив и спи.
При мен гаденето започна да минава. Вече не е след всяко хранене само след вечеря. Но аз вече съм 15 +4 сед. Утре към на преглед и нямам търпение, може пък да се види и пола този път.

# 519
Моят е 0. 59 и според док е малко нисък, но и аз не знам колко е максимална стойност. При ниския на мен ми казаха за плацентарната недостатъчност, за която писах. Не се притеснявай, изчакай си разговор с генетик най-добре 🤗

2,58 е моят.

# 520
Paldora, виж какво намерих в един руски сайт. Според мен, няма защо да се тревожи, но все пак не съм лекар 🤗

# 521
Предния път като ходех на тонове, ако бебето спеше пиех вода. Веднага се събуждаше. Бълбукането на червата ги държи будни Grinning А веднъж ми беше ужасно горещо в стаичката (беше зима и парното усилено) и излязоха много лоши, докторът ме върна да ги повторя. Тогава обаче отвориха прозореца и всичко беше наред. Така че да си знаете - ако на мама не ѝ е комфортно, на бебето му е още по-зле.

# 522
Въпрос към момичетата с контракции. Кога ви подейства магнезият? Пия го от снощи, но още ги усещам и това леко ме плаши. Има ли нещо друго,  което трябва да правя, за да намалеят?

# 523
В датската група майките пишат че пият спрайт преди видеозон и бебето е много енергично.
Мойто бебе също беше много активно  и без спрайт и малко затрудни измерванията . Много се мяташе не помня какво съм пила преди това

За контракциите съм пила само но шпа през първата бременност .

# 524
Боби ,зависи колко са силни моята док ми каза,че магнезий е с натрупване мен докато ми нормализира пулса отне 7 дни,пийни но шпа да те облекчи ако те боли и синпочивай не се натоварвай психически, физически и всякак  ...

Общи условия

Активация на акаунт