Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 644
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Снеж, мен ме гложди същия въпрос след като видях коремчетата на мамите тук. В понеделник бях на преглед и питах доктора нормално ли е още да нямам никаква разлика с преди (аз си имах коремче, но от както забременях не се е променило грам), та тя каза, че до 20 седмица корема от бебето не расте и това което расте са мазнини. Не знам дали е така, може би зависи от поредност на бременността, но реално сме в близки седмици и бебетата в коремите са ни с еднакви размери горе долу, та едва ли има нещо притеснително щом си е в граници и норми.

# 661
И аз съм като теб в 15 седмица, но по големина е с 5 дни напред и даже нямам и това, което ти имаш. 😀 Това, което виждам като се къпя е леко подуто в областта на матката и това е. Ама е нормално, за тези които сме в първи бременности, а и аз не бързам, ще има да расте още 5 месеца и половина 😊
Момичета, мен ме гложди един въпрос вече няколко седмици... Имате ли представа на какво са дължи това, че едни коремчета растат по-бързо от други? Аз съм в средата на 15 седмица, бебето на всеки преглед върви с 5 дни напред, а коремът ми е много малък. Нямам притеснения, но наистина ми е любопитно

# 662
Ами аз по принцип катп качвам, качвам първо в корема. Затова и изглеждам вече като в 6 месец😄 Мисля, че си е до структура😊

# 663
Момичета, радвайте се, че не сте пораснали още. Аз вече съм огромна и ми тежат и килограмите 😔 Сега с хапчетата вече се поспря това диво качване, но пак е страшно. Миналото лято бях 64кг. В момента съм 86(след аборта стигнах до 76-7), което значи, че за 4 месеца, откакто съм бременна пак, съм качила около 10кг. Чувктвам се като бизон и ми се реве като се погледна.
Успокоява ме единствено, че бебо е добре.

# 664
  • омъжена
Да ви питам някой знае ли този пробиотик цинк от лидл дали можем да го пием бременни. Че май съм с ковид поне майка ми е и имахме контакт и ми е запушен носа

# 665
Да ви питам някой знае ли този пробиотик цинк от лидл дали можем да го пием бременни. Че май съм с ковид поне майка ми е и имахме контакт и ми е запушен носа

Ако наистина си с ковид, от витамини и пробиотици няма смисъл на този етап, тъй като организмът ти вече е поддаден, обсъди го със специалист.
Витамините и пробиотиците са за подсилване ня организма, за да се избегне спада на имунната система, а вече като е отслабен организма има нужда от по-бърз и усвояем препарат.
Късме и дано се разминете с малко

# 666
  • омъжена
[Знам мерси все пак. Ти и Даниел  поне ми отговаряте като пиша нещо 🙂 аз почнах и биозин мама и д-р витамини и аспирин протект просто питах за този цинк ,но явно щом е хранителна добавка сигурно може

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 18:03 от sunshine1992

# 667
Според мен зависи и от структурата, не от поредността на бременността.
На мен ми е първа Б, а имам видим бременен корем, а по принцип нямам никакъв, кокалите ми се виждат и ребрата ми се четат. (Поне в тази област съм слаба, дупе имам). Скоро ми казаха следното “как няма да расте корема, бебето е колкото портокал, а ако лапнеш един цял портокал, който да отиде право в корема, няма ли да е видимо изпъкнал?” Та... 🤷🏻♀
Една позната, когато беше бременна в четвърти месец имаше корем 5 пъти по-голям от моя, отново първа Б. Абсолютно индивидуално е. А това за мазнините няма как да е при всеки, има такива, които изобщо не трупат мазнини.
Не знам как мога да прикача скрита снимка, за да видите моята разлика. Че не ми се иска всеки да може да вижда снимката.

# 668
Съншайн, аз в момента съм с ковид. Изписаха ми само Авирон Рапид, витамини и Парацетамол, ако вдигна над 37.5. И личната, и АГ не искат да бързат с антибиотик, ако не е наложително, тоест, ако не вдигна висока темп или кашлица. За носа само физиологичен разтвор. Мери температурата постоянно и се консултирай с лекар.

# 669
Напълно нормално е да не личи коремче. С първата бременност в 18-та седмица бях на море с приятели и на никой и през ум не му мина, че съм бременна. Към 6-7 месец започна да ми личи. Но и не качих много килограми, само 6.

# 670
  • София
Ето и моя корем в 14 с

# 671
Коремчето е индивидуално при всяка бременност ето ме имен 18с

# 672
  • омъжена
Съншайн, аз в момента съм с ковид. Изписаха ми само Авирон Рапид, витамини и Парацетамол, ако вдигна над 37.5. И личната, и АГ не искат да бързат с антибиотик, ако не е наложително, тоест, ако не вдигна висока темп или кашлица. За носа само физиологичен разтвор. Мери температурата постоянно и се консултирай с лекар.
мерси . Аз като усетих щипането в носа и хремата лека веднага прочетох тук една майка за биозина и д-р и ги почнах температура нямам меря я от два дена 36 та може би съм го предрекла. Днес носа ми е по добре,ама от страх викам и тая гр.добавка да попия. Бързо оздравяване на теб 🙂 и бебчета да са ни добре

# 673
Момичета, може да съм досадна вече, но пак ще кажа дори за хранителни добавки, за всичко преди да пиете се консултирайте с АГ. Дори и витамини да са, трябва да са специално за бременни, има разлика в състав и дозировка.
Аз хем това съм учила и работя, но си ме е страх преди да пия нещо и винаги питам лекаря/който ми се смее/ като знам и хранителните добавки какви боклуци са..
И не се заяждам, просто съвет 😊
Бързо оздравяване 😊

# 674
  • София
Аз наблягам на плодовете, особено ягоди, круши,киви и фрешове от портокали

Общи условия

Активация на акаунт