Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 130
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Ягоди и грозде и аз ям по много.
Аз сега се подсетих да ви питам дали хапвате ядки, понеже също са алерген, особено фъстъците. Никога не съм обичала ядки,много рядко съм яла, но сега естествено ми се прияждат много.. 🤷‍♀️

# 391
За болничния-може със задна дата, но мисля че трябва да си записана в регистъра, за да може да се издаде, но не съм много сигурна, провери в нои онлайн там пиши всичко за болничните
За втора фетална и бхс, ако не е казал Аг, дали е нужен втори, мисля че беше 18-23г.с

# 392
Аз имах нисък хемоглобин, но дъвчех сутрин и вечер Малтофер фол. Имат вкус на Ефизола и ги приемах след или по време на хранене. За 1 месец от 105 го качих на 130 и го спрях, по-нататък пак ще го следим. Нямах неразположения никакви, може да попиташ АГ дали може да го смениш и да опиташ с нещо друго.

Относно храненето и килограмите, аз не съм качила нищо за сега в 14г.с съм вече, но не ми се и яде. Особено вечер ям много малко. Ям основно плодове, салати, супи, месо също хапвам доста често. Сладко изобщо не ми се яде. Ако ям то е нещо, в което няма шоколад, а преди умирах за него. Иначе от плодовете и аз си хапвам често ягоди, но гледам да не прекалявам.
Здравейте Flowers Hibiscus
Включвам се и аз с въпрос към тези от вас с нисък хемоглобин. Вече съм в 16та седмица и вчера си получих резултатите от изследванията на кръв, урина и микробиология. Всичко е в норми, освен ниския хемоглобин, еритроцитите и занижена кръвна захар. АГ ми предписа Феро-Фолгамма Нео, който се пие на гладно. Имам доста неприятни болки в стомаха от тези таблетки и исках да ви питам дали някоя от вас ги пие и как се справя със стомашните болки. Може би ще свикна да ги пия, но нали сме тук за да споделяме, така че реших да се допитам до вас Simple Smile

# 393
Аз сега се подсетих да ви питам дали хапвате ядки, понеже също са алерген, особено фъстъците. Никога не съм обичала ядки,много рядко съм яла, но сега естествено ми се прияждат много.. 🤷‍♀️

Аз си хапвам бадеми. И сушени плодове също, полезни са, мисля че всичко в допустимото количество е полезно 😇😇😇

# 394
  • au bout du monde
Ям си всякакви плодове, както и ядки. 👌

Попаднах на тази оферта, на някой може да му е полезна. 

# 395
Съншайн,не се притеснявай,щом няма кървене.. контракциите ще ги укротите,да не си се преуморила или да си вдигала тежко? Мен ми казаха нищо над 3 кг вече,докато не ми се вдигне плацентата.....
Виала,как си какво стана със зацапването?
Момичета ,почти си замина и април,дай боже май месец да е още по-хубав за всички ни.

# 396
Съншайн,не се притеснявай,щом няма кървене.. контракциите ще ги укротите,да не си се преуморила или да си вдигала тежко? Мен ми казаха нищо над 3 кг вече,докато не ми се вдигне плацентата.....
Момичета ,почти си замина и април,дай боже май месец да е още по-хубав за всички ни.
И аз броя всеки изминал ден и всяка седмица, все стават по-малко и по-малко до Октомври.Дано да изкараме леко и безпроблемно всеки месец по месец🙏
Хубав уикенд, мамчета💕

# 397
  • София

Аз си хапвам бадеми. И сушени плодове също, полезни са, мисля че всичко в допустимото количество е полезно 😇😇😇
Все известно е че подове и зеленчуци са много полезни и тъкмо си викам ааа аз това го обичам и като прочета в нета че не било добр е особено годжи берито.....

# 398
Виала,мани ти това ,, спокойно" не носят те детето хващай се и отивай на лекар тогава вече ще си спокойна със сигурност е безобидно,но твоето спокойствие е най-важно
Елмазче,нещо не разбрах май и се стреснах сега като мърда да очаквам кървене ли? 😟
Не😁, просто аз тогава го усетих в болницата, няма общо с кървенето, спокойно

# 399
Добро утро момичета
Хариом  цяла нощ не съм спала от притеснения за бебо . Сутринта като станах нямаше нищо. Писах на една приятелка гинеколожка снощи , пратих и снимка и ми каза че това е от външната страна на цервикса най вероятно . Може да имам някаква бактерия и да ми е разранила шийката а тя сега е доста кръвоснабдена . В понеделник ще ходя на лекар чак , тук като чеят че не те боли и може да те държат сума време....  на всичкото отгоре херпес ми изби на устата ... ще се оправи всичко

# 400
Момичета, внимавайте с ядките и плодовете, че някой са много силни алергени. Не е препоръчително да се консумират фъстъци и фъстъчено масло. Ягоди в умерено количества, алергени са семчиците. Също не трябва да се яде сушено месо и свежи сирена. Заради това, че не са обработени, може да има останали бактерии в тях опасни за плода.
Мед също не е препоръчително да се яде.
Сушени плодове в умерени количества. На мен много ми помагат сушени сливи за ходене на онова място. Не знам защо с тази бременност постоянно ми се ядат моркови. Мисля че скоро ще стана оранжева Grinning

# 401
Много ти благодаря за отговора Poppy! Във вторник съм на преглед и със сигурност ще попитам за алтернатива. Иначе от вчера започнах да хапвам плодове и зеленчуци преди хапчето, а след него мощна доза храна и вече е по-добре положението. Моя хемоглобин също е 105.

Аз имах нисък хемоглобин, но дъвчех сутрин и вечер Малтофер фол. Имат вкус на Ефизола и ги приемах след или по време на хранене. За 1 месец от 105 го качих на 130 и го спрях, по-нататък пак ще го следим. Нямах неразположения никакви, може да попиташ АГ дали може да го смениш и да опиташ с нещо друго.

Относно храненето и килограмите, аз не съм качила нищо за сега в 14г.с съм вече, но не ми се и яде. Особено вечер ям много малко. Ям основно плодове, салати, супи, месо също хапвам доста често. Сладко изобщо не ми се яде. Ако ям то е нещо, в което няма шоколад, а преди умирах за него. Иначе от плодовете и аз си хапвам често ягоди, но гледам да не прекалявам.
Здравейте Flowers Hibiscus
Включвам се и аз с въпрос към тези от вас с нисък хемоглобин. Вече съм в 16та седмица и вчера си получих резултатите от изследванията на кръв, урина и микробиология. Всичко е в норми, освен ниския хемоглобин, еритроцитите и занижена кръвна захар. АГ ми предписа Феро-Фолгамма Нео, който се пие на гладно. Имам доста неприятни болки в стомаха от тези таблетки и исках да ви питам дали някоя от вас ги пие и как се справя със стомашните болки. Може би ще свикна да ги пия, но нали сме тук за да споделяме, така че реших да се допитам до вас Simple Smile

# 402
  • омъжена
. Е чак тежко не. Готвих та тенджерата с супа . Май се оказва,че имам и някаква урологична инфекция ,която страшно пари и боли и контракцийте ако са били леки заедно с това си беше болка за умиране. Ох важното е ,че бебчето ми е добре и е пораснало даже вече съм 17 с няколко дена напред.

# 403
Здравейте и от мен.Чисто новичка съм в групата.Simple Smile)Моето бебче е с термин 05.10,а в понеделник ще раберем пола на мъничето.Желая ви леко бременеене❤❤❤

# 404
Здравейте и от мен.Чисто новичка съм в групата.Simple Smile)Моето бебче е с термин 05.10,а в понеделник ще раберем пола на мъничето.Желая ви леко бременеене❤❤❤
Добре дошла 🤗 Аз съм във вторник на преглед и много се надявам да разбера пола. Избрах вече и балон с цветен газ, за да съобщя на фамилията 😊 Малката много се вълнува, баткото тийн не 😄 Таткото пък знаел какво бил правил и е убеден, че ще е мъжко 😂😂😂
Момичета, да ви се похваля как вече почти не ми се гади. Само от манджи с лук 😂 Чувствам се значително по-добре тези дни, няма го неразположението. Дано с напредване сме все по-добре, казват че втория триместър е най-хубав. Аз вече съм имала два, но не помня как бях 😂

Общи условия

Активация на акаунт