Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 711
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, дами! Откриха ми уреплазма правум и бактериална вагиноза, от къде се взеха не знам. Преди да забременея нямах никакви проблеми. Казаха ми, че ще ме лекуват с антибиотик след 17 г.с. Много се притесних понеже четох, че уреплазмата може да предизвика спонтанно раждане в 20г.с. И сега не спирам да мисля за това Sad .Някоя от вас имала ли е и как са я лекували ?

# 526
Дими,а как ти го откриха това от МБ ли?
Не съм имала аз или поне нв знам,на мъжа ми правиха  с еякулат и излезнаха чисти (би трябвало и аз да нямам)

# 527
АГ-то ми назначи изследвания в Геника за уреплазми, чрез цервикален секрет (МБ) и уреплазма парвум излезна положителна. Sad

# 528
Честно казано нямам представа,но щом сте го хванали ще се справиш с антибиотик,моята не искаше да ми бърка сега при тапата и каза на ММ да му взема проба и да я изследват като за хламидия пуснахме ДНК а за уреаплазма и микоплазма МБ но смятам,че ако има нещо щеше да излезне... Така че нв се притеснявай, всичко ще си е наред ♥️ познавам и момиче родило с уреаплазма напълно здраво бебе

# 529
Благодаря, много се надявам всичко да е наред! Да родим едни здрави бебчета! 😊

# 530
Понеже много четох и всъщност разбрах,че е опасно до толкова да не се спука околоплодниянмехур ако е инфектиран...

# 531
Аз съм с уреаплазма и то от доста време след множество лечения тя все си остана положителна, а пиех всякакви и силни антибиотици докато накрая се преместих поради обстоятелствата при друг гинеколог и тя ме успокои, че не е страшно. Не знам защо, но й повярвах и може би много се бях уморила от пиене на антибиотици и ходене по лаборатории и спрях да я лекувам. Странното беше, че моят съпруг винаги излизаше негативен, а аз положителна. Казаха ми, че може и от майката към плода да е предадена и да не е опасна, но не знам. Сега казах, че преди половин година съм била положителна за уреаплазма първум, когато отидох на първият преглед бременна и доктора каза, че ще видим малко по-натам, защото беше рано.

# 532
Аз съм с уреаплазма и то от доста време след множество лечения тя все си остана положителна, а пиех всякакви и силни антибиотици докато накрая се преместих поради обстоятелствата при друг гинеколог и тя ме успокои, че не е страшно. Не знам защо, но й повярвах и може би много се бях уморила от пиене на антибиотици и ходене по лаборатории и спрях да я лекувам. Странното беше, че моят съпруг винаги излизаше негативен, а аз положителна. Казаха ми, че може и от майката към плода да е предадена и да не е опасна, но не знам. Сега казах, че преди половин година съм била положителна за уреаплазма първум, когато отидох на първият преглед бременна и доктора каза, че ще видим малко по-натам, защото беше рано.
Вие сега в коя седмица сте ? Аз се притеснявам много понеже всеки лекар казва различно, на този при който бях на БХС ми каза, че може да предизвика скъсяване на шийката на матката, следователно преждевременно раждане и трябва задължително да се лекува.

# 533
Въпрос към момичетата с контракции. Кога ви подейства магнезият? Пия го от снощи, но още ги усещам и това леко ме плаши. Има ли нещо друго,  което трябва да правя, за да намалеят?

Аз съм с магнерич и но шпа, поне при мен има доста ефект, 3х1 ги пия и нямам оплаквания, можеш да включиш и но шпа, никак не би навредил на бебето

# 534
В 14 г.с. съм в момента и да всеки казва различно, тъй като съм сменяла няколко гинеколога, защото не живеех в родния си град и всеки ми казваше различно, но факт е че дълго не се повлиях от леченията. Сега предполагам ще направим отново тест за уреаплазма, за да видим резултата и ще се започне лечение. Следващият път когато съм на консултация ще го попитам как ще процедираме. На мен най-странно ми беше как аз съм положителна и моят съпруг отрицателен и то преди лечение и всеки следващ път, а той ми е единственият партньор. Никой не ми даде обяснение, освен една докторка, която каза, че имам тази бактерия, но един вид не в лошата й форма ми като нормално количество в организма ми и заради това не е опасно и не съм го заразила и него...не знам на какво да вярвам.

# 535
И аз съм в 14 седмица Simple Smile На нас доктора ни каза, че не можело да я предам на мъжа ми и нямало нужда да се изследва, доста странно ми се стори . Аз съм на преглед чак на 13 май. Пишете какво ви е казал доктора след прегледа. Simple Smile

# 536
Какво съвпадение и аз съм на преглед на 13 май. На мен ми казаха, че се предава по полов път и заради това се изследваше и лекуваше и той.

# 537
Момичета, истината е, че на колкото повече лекари ходим, толкова ще бъдат и различните мнения, които ще чуваме. Аз съвсем наскоро наистина се изморих от постоянно търсене на отговори, защото при всеки бяха различни. Колкото до самите доктори-при всички светила има и патила, това е. Аз специално реших, че на ЖК по ЗК няма да се записвам, защото след всички доктори, през които преминах, единственото, в което се убедих е, че просто трябва да се доверя на един и да си изкарам с него. Останалото води до много обърквания и още повече въпроси.

Боби, за контакциите, освен магнезия, карай си и с но-шпа 3х2 или ги раздроби на 6х1 през два часа. Както (мисля)Хариом написа-магнезият има нужда от време да се натрупа в организма.

# 538
Хаха да, доста интересно, да не се окаже , че ходим и при един и същи доктор. При кого си следите бременноста вие? Simple Smile

# 539
Dimi  точно вчера си дойдох от доктор със заключение бактериална вагиноза . В петък имах розово зацапване и  се оказа от това е .
Предписа ми вагинален гел  в България е 'лактобор' и млечно кисели бактерии през устата да пия и интимен гел с чаено дърво без пх без сапун ,парабени  сулфати и тн . Той е антибактериален също . Каза че ако след седмица не получа облекчение ще започним лечение в флажил . Надявам се да се махне тая гад . ( не знам от къде е опасявам се че може от тоалетна хартия или интимен гел да се е появила)

Общи условия

Активация на акаунт