Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 437
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • софия
абе хора, за вас почивен ден няма ли, какво е това ранно ранно ставане...Не се оплаквам, много добре ми дойде да ви видя докато си пия чая Simple Smile
Аз агнешко никога не съм готвила. Просто някои неща и рецепти на тоя свят са ми останали като много трудни още преди години, когато съм била малка, и са си така и до сега. И като не е имало кой да питам, просто съм си живяла без тях (не че друг не ми ги е готвил като ни кани на гости). Например, 20 години си готвя свинско със зеле по мой си измислен начин и едва преди няколко месеца реших да потръся рецепта. Ахаааааа то имало пинизи  Simple Smile (много вкусно го готвя)
В тази връзка е и отговорът ми за ваксините.

Скрит текст:
Говорим си със сестра ми, още януари се развива действието. Обсъждаме ваксините и естествено се води празен разговор преобладаващ " не знам, не знам", защото нали света е пълен с "информация" и за двете - и за и против.
И естествено страха от непознатото.  И татко в болница, и ние уплашени. И по естествен начин стигам до отговора, който убедена съм само сестра ми разбира по най-пълния начин. "страх ме е разбира се, медиите се стараят, обаче аз не искам децата ми да живеят като мен, без майка. Толкова важни неща им предстоят, трябва да има кой да им е стълб".  И страхът носещ колебаенето остана, но колебаенето изчезна.
Иначе, още не съм ваксинирана, но се надявам съвсем скоро това да се промени. Просто в един момент се завъртях все около болни и все чакаш да видиш ще се разболееш ли, няма ли, какво следва. Това пък колко е смешно, не е истина.
Не мога да си представя още ненормално дебнене зад ъгъла и изтощено търкаляне на дните в приспан живот.

Щатските унивесритети се връщат към присъствен живот, но процентът ваксинирани е много голям, пък и имат (естесвено) изискване да си ваксиниран. Явно това е ключът.

Моята фурна има пиролиза и нито веднъж не съм я ползвала. Може би защото ми се стори бошлав работа, понеже е само на задната стена при перката. Ще взема да пробвам.

# 271
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз пиролиза ползвам рядко, за 6 години 2 пъти, защото имам една Мария, която всяка седмица чисти фурната и то за пиролиза не остава кога. Но единият от тия 2 пъти не свалих носачите и се прецакаха жестоко - ръждясаха.

# 272
  • София
Нашата фурна явно е умничка, ако не махна телескопичните носачи, тя не стартира пиролизата, дава ми грешка.

Аз вече 3-та година съм без чистачка, писна ми от "въртели". Заложих на роботизирани решения (iRobot i Braava Jet M6), сушилнята Миле "глади", съдомиялната мие и т.н.

# 273
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз имам чичи робот, ама е по междудругото, не успява да лъсне като Мария. И прах не бърше, чаршафи не сменя, баня не търка, прозорци не мие.

# 274
  • В офиса
И робота за прозорци, хип-хип. Не съм се радвала толкова от години, както като ми изтри всички стъкла, докато четях книжка. И като кажат колко е трудно, колко много работа има. Трудно е било на бабите и н майките ни - пране на ръка, студена вода и т.н. Ние живот си живеем. Три неща най-много мразя в домакинската работа - да мия чинии, да гладя и да трия стъкла.

# 275
Подсетихте ме, че БОШ-ката има пиролиза😀

От пет години ходя на село на Великден на агне на пещ, ама ни писнА. Един бут в печката за 4-5 часа и готово. За Гергьовден на другото село пак на агне, че много почивки, много нещо и ме хваща съклета.

# 276
  • София
Not, само да уточня, че трябра да е в нещо с дебели стени (глинен или чугунен сач) и плътно затварящо се отгоре, за да не стане сухо, а да се опече крехко, на "мозък".

# 277
  • в страната на чудесата
Еееее разбихте мЪ
Какъв е сега пък този робот за прозорци?

Аз уплътнявам глиненото гърне с тесто отгоре...

# 278
  • София
Аз имам https://skk-guss.de/en/Products/Series-9/large-roaster-with-alum … d-42-x-28-cm.html и не ми се налага да уплътнявам. Запечатва плътно.

# 279
Какви са ви роботите за прозорци?
Аз отдавна мисля да си купя, но не ми се проучва какъв.
Ние отиваме на селската къща. Висим в задръстване на магистралата в момента. Колата е пълна с цветя и разсади  Laughing

# 280
  • В офиса
Дъждец, коя магистрала, северната, или южната, че ние тръгваме до час.
Моят робот е Китайски -  mija hutt w66. OK е, ако не си перфекционист, даже е съвсем прилично. А винаги може след него да ттръкнеш около ъглите. За големи прозорци е супер, на малките врътка много, но на кого му пречи.

# 281
  • софия
Какви са ви роботите за прозорци?
Аз отдавна мисля да си купя, но не ми се проучва какъв.
Ние отиваме на селската къща. Висим в задръстване на магистралата в момента. Колата е пълна с цветя и разсади  Laughing
Колко мило и романтично! Чудесна почивка ви пожелавам и да ни покажеш снимки на засадените цветенца после Simple Smile

# 282
Светли празници ви пожелавам!

Лейка - тук е истината за фурната https://www.neff-home.com/bg/products/cookers-ovens?cid=SEA~sear … _P-71275933148_A-
Пиролизата на мен ми е основен критерий при избор на фурна. С такова чудо съм от повече от 10 години и не си представям живота да търкам фурна с препарат.
Следващата ми фурна ще е с печене на пара и разни гъдели от Неф. Но първо трябва да преглътна цената. Нямам чистачка откакто сме в Ковид и роботите са ми незаменими. Скоро ще експлоатираме този за прозорци. За малките не го ползвам, но големите и френския са вече достъпни и чисти с робота.

Мецане, не мога да ти изчета опасенията. Но ще кажа, че аз имам безброй заболявания и последици от раждането ми. Нямам никакво съмнение в правилността на решението ми за ваксиниране. При това с Пфайзер. Независимо от излезлите новини за миокардит,
Скрит текст:
който аз изкарах преди 11 години, в следствие на токсикоза при раждане.
Мангъров за мен е дъното на дъната.

Зверски вече ми се пътува в чужбина. Сега трябваше да сме в южна Италия. Промених на Нормандия и Лоара през юли. Да видим дали Франция ще отвори границите до тогава.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 14:18 от Fancy

# 283
Ай ще ви и цветята...... вика моята: “Дай сандъчетата за терасата”.
Бре тук, бре там - никакви ги няма. “Ти си ги метнал, мързел такъв, да не ги миеш, уаааа, що не каза, бе, тъпанар, цяла сутрин обикаляме по практикери и бриколажи”.
Добре, че имаше на пазара 4 последни, че щях да моля да ме вземете на някоя от селските къщи да въртя чевермето😀

# 284
  • софия
Банда, може ли някой да драсне ред или каквото и да е в темата за ук образование, защото последният пост е мой а е задължително да им постна много важна предпазна имфпрмация?!?
Току що дъщеря ми ми звънна разплакана, явно телефонна измама, но я бяха уплашили качествено, въздух не можеше да си поеме... не и бил вашиден нин номера, била заподозряна в пране на пари, арест ала бала

Общи условия

Активация на акаунт