Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 437
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ех, аз ще си стоя на гадното море.
Все някой трябва да го прави Joy
Ние също, де, ще го уважим Joy

Какво става с Уоруик? Още ли е в немилост?

# 361
  • в страната на чудесата
Ами май форевър...

# 362
Вчера бяхме в Балчик, аз разлика със Слънчака не видях. Да кажа ли колко чакахме за храна, сиргиите са отворени. Ходихме и до един от голф клубовете и т.к. Търсим къща, определено няма да е в тази част. Такова мъртвило не съм виждала, туристи-единици българи, окрадени и разбити къщи....

# 363
  • София
Ама просто нищо общо със Слънчака няма! Окрадени и разбити къщи? Приятели имат там много приятна къща с басейн от много години и досега никога не са ги ограбвали, а и не съм забелязала разбити къщи около тях /или където и да е другаде в Балчик/. Относно туристите - не знам по каква причина си очаквала да има туристи в началото на май.

# 364
  • софия

Какво става с Уоруик? Още ли е в немилост?

Уор, ако четеш, моля ти се вземи се в ръце и си направи регистрация.... Ся, джънкали сме се безброй пъти, то даже май предимно това сме правили с теб, ама това заточение и на мен ми се вижда не просто прекалено ами извън всякакви гранци! Какво им направи, бе момиче?! ( стой, не ми казвай, че току виж си намерилиприина и форума да затворят). Давай, действай с регистрацията, ако искаш аз да ти направя акаунт?

# 365
Ама просто нищо общо със Слънчака няма! Окрадени и разбити къщи? Приятели имат там много приятна къща с басейн от много години и досега никога не са ги ограбвали, а и не съм забелязала разбити къщи около тях /или където и да е другаде в Балчик/. Относно туристите - не знам по каква причина си очаквала да има туристи в началото на май.
Като човек израстнал на северното Черноморие и от години даващ жилища под наем, знам кога започва сезона.
А за разграбени и празни къщи ето тук http://www.lighthousegolfresort.com/bg, мога да ги дам точно с номерата им, по секции.
Крайбрежната алея в Балчик в момента не се различава по нищо от таз и в Слънчака, само дето им липсва плаж.

# 366
  • София
Не знам сайта на Голф резорта какво общо има с къщите в Балчик. Тази година не съм ходила на Дамбата, но някак си не ми се вярва да се е променила особено от миналата година, когато нямаше нищо общо със Слънчака. Презастроили ли са я за една година? Нацвъкали са сЕргии на всеки метър?
Сезонът по нашето черноморие никога не е започвал в началото на май месец. Особено на северното черноморие.

# 367
Titina, идете до Black Sea Rama, там къщите са по 250 000 евро и никак не са разбити и празни, даже и нови строят.

# 368
  • София
Да, light house е доста западнал, за разлика от Black Sea Rama, но пък вероятно там имотите са доста по-евтини.

# 369
Да оставим презстрояването или пък обслужването. Ама и почиващият контингент е кофти.
Преди 3-4 години отиваме с малкият на плажа една сутрин. От 8-10 за да се поплацикаме. В 8.01 се появява младежа за шезлонгите, плащам около 15 лева и се нареждам за кафе на мръсното капанче. През ноща е имало запивка и никой не е изчистил. Чакам 20 мин и получавам нещо което е далеч от моята представа за кафе. Това нещо струва 2 лева. В 9.10 плажа е пълен, свободни места няма. Появява се руска мамаша с три деца и си пльосва кърпите на пътеката. Между нас и съседният шезлонг. В 9.30 съм далеч от спокойствието и си тръгваме. По пътя спираме за сладолед. Детето яде един прост за 0.99 лв. Толкова е в София, толкива пише на опаковката. Аз плащам 3 лева. Този са го носили на гръб от завода. Миналата година вечеря на 5 човека в селският ресторант ни излезе същата цена като в Озон. И те така Simple Smile

# 370
Родното ни Черноморие има много проблеми, но заради един не сме стъпвали там от петилетки и няма  скоро да стъпим - "селските" канализации. Няма такава гняз.

# 371
  • софия
И ние от години сме изоставили нашето море. Най-близкият ми контакт с него е разходката до Бургас, когато ходим за да се видим със свидни приятели и роднини. В самият град има приятни места за ввчеря, а срещата ни с морето е вечерната разходка в морската градина. Напоследък си мислим да се раходим и до Варна за градска разходка, но това няма нищо общо с плажно-почивната част.
Никога не сме ходили на море в Турция, колкото и да си казвам, че не е лоша идея, толкова и знам, че няма да се случи...не виждам кога просто. Тази година нищо не сме планували, лятото е заето с разни планове на момичетата, та най-много да отскочим спонтанно за седмица до Гърция. Ако изобщо намерим нещо свободно, защото струва ми се сега заради пандемията повече се наемат къщи. Та ако има нещо за букване в последният момент ще е добре, ако не - ние никога не сме били по ол инклузив офертите та едва ли точно сега ще ги пробваме (чувала съм колко са страхотни, просто винаги сме избирали къща под наем( и понякога с басейн))
Навремето си правихме палатков лагер за по две-три  седмици на маслен нос- усещането беше като за частен плаж защото ползвахме малко заливче и освен виещите чакали и тропащите таралежи  друго не чувахме, не виждахме и не усещахме. Едни от най-хубавите ни почивки бяха това, заедно с индианските лагери в типи за по месец. Децата опушени, рошави и щастливи, родителите абсолютно релакснати. Безценно беше!

# 372
И в Black sea rama ходихме. И в Лайт Хауз имат къщи за над 500к евро, но гледната ми точка е, че ако при съседите започва да става зле, зле ще стане и на др места. А и говорим за къщи купувани за над 160-170, в момента са 50, и няма клиенти.
Д-р което забелязвам, че нещата във Варна напр са се променили, обслужване по ресторанти, обслужващ бизнес.
Аз съм предубедена, израстнала съм тук. За мен е най-хубавото море, особенно северното.

# 373
  • Отвъд алеята зад шкафа
Леле, нямах време да чета тия дни, сега качвам едни снимки и се връщам назад.

Хора, вчера присъствах на невероятно природно представление, просто невероятно! Мордор на живо! Тътен, огън, снежна виелица, изгоряла трева, пукаща лава...наденички върху нея... 32 000 крачки, кал до ушите! Около 10 изригвания видях, лавата летеше във всички посоки и се стичаше по стените на вулкана като течно, мазно злато...

Не знам как да кача видео.

Преди това бяхме на друго страхотно място, но в сравнение с вулкана бледнее. Там плувахме, но няма как да пускам снимки с лица.

# 374
Гадамер,искам да те помоля да ми пратиш на лично itinerary-то ви за почивката в Исландия. Благодаря предварително Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт