Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 357
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
То и моят въпрос беше някой да сподели за лагерите, но явно не се е разбрало.
При нас, 2 седмици във Варна - тенис, плаж, и брисане на улиците.
Планувам 1 седмица на лагер с плуване и футбол, тук в София , в ХТИ тенис клуба им го предлага.
Изкушавах се да го пратя в Гърция , и той е навит, но единственното, което ме спира, че няма 12 години и българският не е от силните му страни.
Лагер на Камчия няма да има явно, не са ми отговорили на близо 10-те запитвания, които изпратих. Така, че това напълно отпада.
Бях решила една седмица да е на лагер в руският център в София, но мъжа ми се "опълчи" на 4-тия език, които смятам да въведа.

# 541
  • софия
Нищо комунистическо не виждам в това децата да си починат през лятото без сборници и уроци. Аз самата в последните години без угризения се наслаждавам на по-дълги отпуски каквито преди години не можехме да си позволим. Работата ми е такава, че през юли и август мога значително да намаля темпото и да ви кажа като дойде септември не се чувствам като блондинките, които трябвало пак да се обучават, а съм пълна с енергия за новия работен сезон.
И с децата е така. Миналото лято беше първото, в което не ги записахме на нито един лагер или друга занимателна форма. Чудесно лято беше. Единственият капан е да не отвиснат пред конзоли, телефони и компютри, но просто ще въведем някакви правила. Хареса ми идеята на Olive да позапалим някой друг учебник или сборник, може да я подхвърля вкъщи, че след 7 клас има нужда някъде концентрирано да се отпуши напрежението Joy
А кой е казал да не си почиват????
Интересно е как имаме само черно и бяло...сивите нюанси ги няма в картинката.
Дали пък толкова не мога до обяснявам?????? Вече почнах да се притеснявам.

И най-искрено се радвам на хора който могат да работят 2/3 от годината. Ах, защо не се омъжих за Пища Хуфнагел! Simple Smile

Ми самите ти изказвания са пресилени, защо се чудиш на черното и бялото?

# 542
Нищо комунистическо не виждам в това децата да си починат през лятото без сборници и уроци. Аз самата в последните години без угризения се наслаждавам на по-дълги отпуски каквито преди години не можехме да си позволим. Работата ми е такава, че през юли и август мога значително да намаля темпото и да ви кажа като дойде септември не се чувствам като блондинките, които трябвало пак да се обучават, а съм пълна с енергия за новия работен сезон.
И с децата е така. Миналото лято беше първото, в което не ги записахме на нито един лагер или друга занимателна форма. Чудесно лято беше. Единственият капан е да не отвиснат пред конзоли, телефони и компютри, но просто ще въведем някакви правила. Хареса ми идеята на Olive да позапалим някой друг учебник или сборник, може да я подхвърля вкъщи, че след 7 клас има нужда някъде концентрирано да се отпуши напрежението Joy
А кой е казал да не си почиват????
Интересно е как имаме само черно и бяло...сивите нюанси ги няма в картинката.
Дали пък толкова не мога до обяснявам?????? Вече почнах да се притеснявам.

И най-искрено се радвам на хора който могат да работят 2/3 от годината. Ах, защо не се омъжих за Пища Хуфнагел! Simple Smile

Ми самите ти изказвания са пресилени, защо се чудиш на черното и бялото?

Извинявам се, че развалих хармонията в темата.
Ще се върна да прочета пресилените ми изказвания Simple Smile и да си взема забележка Simple Smile

# 543
Моето много харесва Здравей здраве и е ходила няколко години, но е за деца до 15 и тази година  местата са запълнени вече.

В интерес на обективността сега се сетих, че е ходила две лета на математически лагери с Кортезов. Откъм други занимания това бяха най-най-скучните лагери. Чак се изумявам как от 21ви век толкова не им дойде наум да наемат някого, който да им направи интересна програма за свободните часове. Това в Камчия, където базата беше прекрасна и имаше условия за всичко.

Изкушавам се да питам дали се усеща огромна разлика в знанията между децата, учещи по 2 часа на ден лятото, и тези от същото училище, които го дават по-лежерно ваканцията Simple Smile

И аз като Лейди понякога съм имала големи планове, но накрая осъществяването става: искам, но нямам желание Joy
Иначе за включване във физическа работа съм много за. Според мен днешните деца не вършат много такава. Помощ в офис също ми се струва полезно, но това е съвсем различен тип учене.

# 544
  • София
Като някой, напише че през ваканцията трябва само да се почива се чудя в кой точно комунистически свят живеят. Без това образованието ни е под всякаква критика и срещаме все повече неграмотни хора но дайте да учим децата, че 3 месеца е чудесно само да висим.

Hope for Two, този коментар ме провокира да споделя, че не смятам за комунистическо децата да почиват цяло лято и дадох пример с предишното лято на моите деца. Не съм по никакъв начин слагала етикет на обратния подход, при който децата са ангажирани в различни програми и школи. Моите деца в годините назад също са ги посещавали - спортни лагери, байкарии, езиков лагер и т.н. и не изключвам изобщо възможността пак да се случи. Но лежерната ваканция миналото лято много ми хареса.

# 545
  • софия
Има резултати, бягайте натам Simple Smile

# 546
Моето дете е 4та. Дали е възможно... Не мога да повярвам. Много се развълнувах.
Получи мигренозен пристъп преди изпита и бяхме отписали изпита.
Амели, много ти благодаря за подкрепата тогава!

# 547
  • софия
Моето дете е 4та. Дали е възможно... Не мога да повярвам. Много се развълнувах.
Получи мигренозен пристъп преди изпита и бяхме отписали изпита.
Амели, много ти благодаря за подкрепата тогава!
Разрева ме бе! Браво на малкото чудо!!!Като знам какво изживя милата! Добре дошли, Дъждец!!!!!! добре дошли! Много се радвам!

# 548

Изкушавам се да питам дали се усеща огромна разлика в знанията между децата, учещи по 2 часа на ден лятото, и тези от същото училище, които го дават по-лежерно ваканцията Simple Smile

Изкушението ти ще бъде задоволено Simple Smile
Темата започна от поста на Пипи. На който аз предложих детето да се занимава с английски няколко седмици лятото по час-два. Където се заредиха постове как нищоправенето през лятото е най-креативното занимание за детето и сакън да не го развалим.

Та отговора на изкушението : Детето изостава в знания и умения по английски език. Лятото научава някаква лексика и се отпуска в нейтив среда. Останалата част на класа - тези, които сега са по-напред остават с креативно лято. Дали на 15 септември ще се усети огромната разлика? Отговора е по желание на потребителя Simple Smile

Дъждец, браво на детето!

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 12:31 от Hope for Two

# 549
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дъждец, честито!!!!

# 550
  • София
Дъждец, честито! Браво на детето!

Само на входните. Laughing

# 551
  • София
Дъждец, браво! Това ли е желанието или ще чакате НВО?

Браво и на сина на Тинки!

# 552
  • в страната на чудесата
Анонимни ли са резултатите?

Браво на децата ви! Късмет да имат пожелавам!

# 553
  • София
Дъждец, браво на твоето момиче. Пожелавам и да има избор и да учи там, където сърцето я тегли.

Да дам и своите 5 ст. По темата с летните занимания.
Никога не съм ги карала да учат през лятото. Голямата имаше домашни от ПЧМГ, които гледаше да отметне за 2 дни и ходеше на лагерите с Кортезов на Сл.бряг. От СС никога не са давали летни домашни на малката.
Четат книги, ходят на вилата и на море с баба и дядо, правят разменени гостувания с приятели, пътуват с нас и то лятото свършило. На няколко неща обаче държа - когато са вкъщи те имат задължението да чистят, да зареждат миялната, да пускат пералня, да простират. 😂

Правилно ли помня, че и Денделион чака резултати днес?

# 554

Общи условия

Активация на акаунт